10 најбољих књига о трговини робом | ВаллСтреетМојо

Списак 10 најбољих књига о трговини робом

Робе попут сирове нафте, природног гаса, племенитих метала и других пружају читав низ трговачких опција трговцу. Испод је листа најбољих књига о трговини производима -

  1. Прва књига трговца о робама(Набавите ову књигу)
  2. Водич за инвестирање у злато и сребро(Набавите ову књигу)
  3. Стацк Силвер Добијте злато(Набавите ову књигу)
  4. Нови случај за злато(Набавите ову књигу)
  5. Сирова волатилност(Набавите ову књигу)
  6. Тргујте залихама и робама са инсајдерима: Тајне извештаја ЦОТ(Набавите ову књигу)
  7. Трговање енергијом и инвестирање(Набавите ову књигу)
  8. Хладнији рат(Набавите ову књигу)
  9. Опције роба(Набавите ову књигу)
  10. Робе за хеџинг(Набавите ову књигу)

Размотримо детаљно сваку књигу трговања робом, заједно са кључним преузимањима и прегледима.

# 1 - Прва књига трговца о робама

аутор Царлеи Гарнер

Преглед књиге о трговини робом

Трговањем робом може се остварити врло велика зарада, међутим значајно практично знање о повезаним ризицима и карактеристикама тржишта пре почетка. Ова књига за трговину робама је једноставан, практичан и користан водич за трговце који су нови на тржишту роба. Ослањајући се на велико ауторово искуство, успешно су истакнути следећи аспекти:

  • Овладајте основама трговања робом и избегавајте грешке за почетнике
  • Набавите оно што је потребно и спречите губитке за ствари које нису потребне
  • Израда предвиђања цена, управљање ризицима и трговина која одражава анализу
  • Знајте шта је куповина, трошкови повезани са њом и ризици и приноси које она може понудити.

Кључна за понети из ове књиге о најбољим трговинама робом

Ова књига за трговину робама нуди специфичне смернице о томе како израчунати добит, губитак и ризик у робама, као и одабир најбољих брокерских кућа. Јасно ће помоћи у декодирању живописног језика у индустрији и шетњи кроз читав трговински процес. Довољно се покривају и критичне теме као што су планови трговања, руковање позивима за маржу, па чак и одржавање емоционалне стабилности као трговца робом. То је високо препоручена књига за трговину робом за нове трговце.

<>

# 2 - Водич за инвестирање у злато и сребро

Мајкл Малони

Преглед књиге о трговини робом

Ова књига трговања робама ће се усредсредити на значај злата и сребра као улагања у целокупан портфељ. Обавештаваће читаоце о:

  • Суштинска историја економских циклуса који чине злато и сребро врхунским монетарним стандардом.
  • Начин на који владе воде инфлацију разводњавањем новчане масе и слабљењем новчане масе
  • Разлог зашто су племенити метали једно од најлакших, најисплативијих и најсигурнијих улагања која се могу уложити
  • Где, када и како уложити новац и остварити максималан принос без обзира на стање економије
  • Основни савет о избегавању посредника и преузимању контроле над финансијским улагањима и портфељима улагањем директно на тржиште.

Кључна за понети из ове најбоље књиге о трговини робом

Аутор је истакао историјску позадину папирне валуте, племенитих метала и њену економију. Аспект који је стекао велику привлачност је како би западни цивилизацијски колапс могао да одведе читав финансијски свет у силазну спиралу и како ће у таквом времену гомилање племенитих метала донијети непаралелне користи. То је препоручена књига за трговање робом за сваког инвеститора и како заштитити богатство у непредвиђеним околностима.

<>

# 3 - Стацк Силвер Добијте злато

Хунтер Риллеи ИИИ

Преглед књиге о трговини робом

Ова књига о трговини робама цењена је због једноставности и искуства аутора који има више од 15 година искуства у трговању златом и сребром под својим појасом. Откриће све уличне паметне тактике које инвеститор треба да зна за инвестирање у злато и сребро. Имаћете одговоре на различите аспекте као што су:

  • Седам врста златних и сребрних полуга за брзу куповину и ликвидацију ако је потребно
  • Једанаест врста злата и сребра које треба избегавати
  • Најсигурнија места за осигурање племенитих метала
  • Како складиштити племените метале у другој земљи успостављањем офшор система за складиштење племенитих метала
  • Прецизна стратегија према улагању у метале и полуге
  • Разне пореске стратегије, захтеви ИРС-а за извештавање, ограничења путовања и како максимализовати користи од њих. Инвеститори морају знати о финансијским правилима и управним телима као што су ФАТЦА, ФБАР и друга правила која се односе на злато и сребро.
  • Такође ће нагласити борбу против инвестиција које ће се вршити путем Интернета и стално праћење учинка.
  • Извлачење користи укључивањем злата и сребра у полугама у 401 (к)
<>

# 4 - Нови случај за злато

Јамес Рицкардс

Преглед књиге о трговини робом

У једном од најсмелијих покушаја објављивања вредности злата широм света, ова књига о трговини робама наводи како је злато незамењива залиха богатства и стандард валуте. Како већина макроекономских фактора не може бити предвидљива, злато је једно од најразборитијих средстава које поседују и најважније је средство за очување богатства банака и појединаца. Аутор се посебно усредсредио на историјске студије случаја, монетарну теорију и лично искуство као инвеститор да би изјавио:

  • Паника након глобалне финансијске кризе 2008. године и како може довести до нове кризе која се рађа
  • Успоставља се могућа ситуација о томе како би могла настати панична куповина и како ће тада само Централне банке, хеџ фондови и други велики играчи моћи да купују и задржавају злато као робу.
  • Ако се злато континуирано надгледа и контролише, никада неће постојати вештачка оскудица истог и може се дефинисати стабилна цена без дефлације.

Кључна за понети из ове најбоље књиге о трговини робом

Књига је сажета, већина чињеница и изнесени аргументи засновани су на здравим економским принципима. Представљени су различити сценарији како би се они могли одвијати у будућности без предвиђања. Такође су дати предлози да се само 10% уложиве имовине уложи у злато како би се минимализовао квантум губитака у случају неизвесности.

<>

# 5 - Сирова волатилност

Роберт МцНалли

Преглед књиге о трговини робом

Откако је ОПЕЦ попустио у вези са одређивањем цијена нафте и њених роба, тржиште нафте потресло је дивље кретање цијена, чему нисмо свједочили током више деценија. Цене су порасле на чак 145 долара по барелу у 2015. години, а такође су дотакле и до 25 долара у 2016-17 због вишеструких макроекономских ситуација. Ова књига о трговини робама објашњава како су прошли временски периоди стабилности и нестабилности цена нафте помогли у разумевању ере процвата. Такви нивои колебљивости сматрани су казном која наноси бол не само нафтној индустрији већ и широј економији и геополитичком пејзажу. Аутор помаже у повезивању тачака о томе како је нафта постала централна за финансијски свет и зашто је подложна екстремним колебањима цена.

Кључна за понети из ове књиге о најбољим трговинама робом

Нуди изврсан преглед тржишног циклуса у овој индустрији у новинарском стилу, обраћајући се притом разним контроверзним теоријама попут „вршне нафте“ или улоге ОПЕЦ-а и америчке индустрије шкриљаца у најновијем пренатрпаности. Поред тога, бачено је светло на логичку анализу потражње и понуде и како заостајања у повећању и смањењу производње у нафтној индустрији доводе до неизбежних бум-циклуса који су сведоци широм света.

<>

# 6 - Тргујте залихама и робама са инсајдерима: Тајне извештаја ЦОТ

аутор Ларри Р Виллиамс

Преглед књиге о трговини робом

Један од најуспешнијих трговаца, Ларри Р Виллиамс открива индустријске тајне које нуде смернице инвеститорима и трговцима за успешно инвестирање и упоредно трговање са већим комерцијалним интересовањем широм света. Читаоци се упознају са ЦОТ (Преданост трговаца) која је један од најбољих ресурса за постизање успеха у трговању. Систематски води читаоце кроз употребу информација садржаних у ЦОТ за постављање трговине. Открива чак и нови показатељ за који се тврди да је моћнији од било ког другог индекса који се односи на извештај ЦОТ који је припремљен.

Кључна за понети из ове књиге о најбољим трговинама робом

Књига кружи око паметних људи који су зарађивали у овој индустрији у протеклих неколико деценија и како неко може профитирати од њихових акција - било да су заинтересовани за пољопривредне производе попут соје или нову врсту финансијских добара попут индекси валута и берзе. Инвеститори се могу усредсредити на истинске тржишне услове који утичу на промене цена, што укључује велику куповину и продају, као и притисак потражње / понуде.

<>

# 7 - Трговање енергијом и инвестирање

аутор Давис Едвардс

Преглед књиге о трговини робом

Енергија је један од најживљих и најважнијих сектора на глобалном тржишту. Волатилност цена енергетског сектора и промене у индустрији нуде атрактивне могућности улагања за паметне инвеститоре и опасности за неупућене. Аутор нуди детаљне информације о свакој теми која је критична за инвеститоре енергије, укључујући:

  • Тржишта природног гаса, електричне енергије, нафте, угља, времена и емисија
  • Детаљи о разним финансијским производима, укључујући деривате
  • Примери структурирања послова који објашњавају опције ширења, предвиђање просторног оптерећења и уговоре о путарини
  • Практичан увод у тржишни и кредитни ризик и модел управљања ризиком
  • Детаљно објашњење уговора о природном гасу, складиштењу, логистици и променљивим могућностима
  • Обухват специјалних тржишта електричне енергије, уговора о куповини електричне енергије и других помоћних услуга.

Кључна за понети из ове књиге о најбољим трговинама робом

Обухвата широк спектар тема за етаблиране и професионалне трговце, инвеститоре на мало, студенте МБА и друге учеснике на енергетском тржишту. Велики број жаргона који се користе на финансијским и енергетским тржиштима глатко је објашњен, а примери су лако разумљиви просечном читаоцу. Споменут је широк спектар тема, од традиционалних и нових тржишта, до финансијских принципа који треба да се знају и доказаних стратегија инвестирања.

<>

# 8 - Хладнији рат

аутор Марина Катуса

Преглед књиге о трговини робом

Ова књига о трговини производима разматра начине на које западни свет уступа своју позицију на енергетском тржишту и које кораке може предузети да би се то спречило. Русија је сада усред брзог економског и геополитичког препорода под влашћу Владимира Путина и проучава његов успон на власт, пружајући тако кључ за разумевање померања у трговини енергијом са Саудијске Арабије на Русију. Овај предстојећи успон на власти прети контроли Сједињених Држава. Кроз ову књигу истакнути су следећи аспекти:

  • Успон Русије у средиште светског енергетског тржишта кроз политичке ударе, атентате и непријатељске стратегије преузимања.
  • Након успона Путина и како је то пореметило глобални трговински биланс
  • Схватите како је Русија збацила мафијашке бароне да би се поставила као најмоћнија сила на енергетском тржишту.
  • Детаљна студија о дугорочним Путиновим плановима и његовом потенцијалном утицају на Сједињене Државе и амерички долар.

Кључна за понети из ове књиге о најбољим трговинама робом

Ова књига ставља нагласак на чињеницу да ће, ако се Путинови планови остваре, Русија не само да ће изгладнити друге државе, већ ће земље БРИК заменити Г7 у смислу богатства и финансијске моћи.

<>

# 9 - Робне опције

аутор Царлеи Гарнер

Преглед књиге о трговини робом

Инвеститори широм света откривају огромне могућности доступне кроз трговину робама. Међутим, с обзиром да робе имају различите основне карактеристике од акција, такве опције ће се такође понашати на другачији начин. Ова књига за трговину робама започиње како функционишу робне опције, како су се развиле и зашто конвенционалне стратегије опција обично пропадају на тржишту робних опција. Коришћени су опсежни примери на основу сопствених истраживања, а други фактори који су наглашени су:

  • Разлог јединствености робних опција и шта то значи за инвеститоре
  • Време трговања кратким опцијама и начин управљања ризицима од робе
  • Мастер стратегије дизајниране за различите тржишне услове
  • Искоришћавање краткотрајних трендова путем „синтетичког“ свинг трговања

Кључна за понети из ове књиге о најбољим трговинама робом

Одређена упозорења о одређеним позицијама терминских опција превазилазе препознавање важности за почетнике у овој области која су глатко објашњена на поједностављеном језику. Аутор пажљиво оцртава јединствено окружење фјучерс тржишта, примењене тактике ниже ликвидности уместо деоница, што заузврат може нагласити проблеме у примени различитих стратегија. Стога, као почетник, треба водити референтне белешке из овог водича.

<>

# 10 - Производи за хеџинг

аутор Слободан Јовановић

Преглед књиге о трговини робом

Ова књига о робама нуди непроцењив ресурс за заштиту студија случаја са релевантним примерима. Понуђена су потпуна објашњења са јасноћом и доследношћу начина на који се различити инструменти користе у различитим тржишним сценаријима за задржавање, контролу и уклањање изложености ризику од цена. Основни циљ је пружити јасност трансакција заштите и пружити систематски и свеобухватан приказ перформанси заштите. Везано за стратегије заштите, уложено је много напора за стварање нових инструмената и концепата који ће се показати супериорнијим од класичних метода и интерпретација.

Кључна за понети из ове књиге о најбољим трговинама робом

Концепт узорака живе ограде који је представљен у овој књизи доказује да је могуће конструисати стратегију заштите и протумачити њену употребу дијаграмима и графиконима који нуде визуелни ефекат и радикалну јасноћу. За сваку студију случаја такође је приложен атрактиван визуелни образац, који нуди могућност упоређивања различитих решења и примене најбоље прилагођене стратегије хеџинга у стварним ситуацијама.

Такође је укључен разноврстан спектар хеџинг трансакција који показују крајње профиле исплате и метрике учинка. Дизајнирани су да постигну крајњи циљ - преношење основних вештина које омогућавају пословним тимовима и тимовима за управљање ризиком да развију робустан механизам заштите и његову практичну примену.

<>

Препоручене књиге

  • 10 најбољих ГМАТ припремних књига
  • Књиге о самопобољшању
  • Топ Футурес Боокс
  • Књиге роба
  • Најбоље књиге из финансијске математике
АМАЗОН ПРИДРУЖЕНО ОТКРИВАЊЕ

ВаллСтреетМојо је учесник програма сарадника Амазон Сервицес ЛЛЦ, придруженог програма за оглашавање осмишљеног да обезбеди начин да веб локације зараде од оглашавања и повезивањем са амазон.цом