Стажирање у инвестиционом банкарству | Врхунски савети како бисте га добили!

Водич за стажирање у инвестиционом банкарству

Праксу у инвестиционом банкарству нуде многе инвестиционе банке, а трајање је између 3 месеца и 2 године, јер у потпуности зависи од профила који сте изабрали за приправника. А ако успешно одрадите праксу, дефинитивно ћете се ускоро видети као инвестициони банкар. Ако се надмашите, можда ћете бити апсорбовани као стално запослени у инвестиционој банци са којом обављате праксу ... никад се не зна.

Зашто инвестициона банка нуди стажирање?

Компаније или инвестиционе банке задржавају упражњена радна места јер морају да се договоре да плате ново запошљавање кад тржиште не фаворизује њихове џепове. У таквим ситуацијама долази до отпуштања запослених који не раде како би регрутовали свеже таленте. Међутим, ово може бити вин-вин ситуација за вас, пријатељу.

У ситуацији када инвестиционе банке желе да понуде приправницима за инвестиционо банкарство да стекну будуће инвестиционе банкаре, морате то да зграбите и наравно да хоћете. Међутим, да ли ће ова ситуација бити корисна за инвестиционе банке?

Две главне користи за банке овде су

  1. Пракса је за компанију много јефтинија и економичнија у поређењу са запосленима са пуним радним временом или са сталним радним односом.
  2. А друга предност је ако сте изванредан извођач, пазит ће да вам могу понудити сталан посао. Морате уновчити њихове бенефиције да бисте у право време прошли кроз ову индустрију.

Познавање и разумевање индустрије инвестиционог банкарства

Пре него што започнете било који курс или било који посао, можда бисте желели да знате о томе. Данас свет ради уз помоћ Интернета и његових претраживача. Користите Интернет за истраживање индустрије у коју бисте желели да уђете као приправник у инвестиционом банкарству.

Требали бисте бити сигурни да познајете различита поља инвестиционог банкарства; можда ћете желети да изаберете у које поље желите да уђете као инвестициони банкар из једног од следећих

  1. Корпоративно финансирање
  2. Припајање и спајање
  3. Тржишта капитала
  4. Трговина и продаја

Требали бисте бити сигурни да познајете највеће инвестиционе банке широм света и најбоље извођаче у вашем месту. Пут каријере инвестиционог банкара, на крају, али не најмање важно, различити профили понуђени инвестиционом банкару.

Заједно са знањем о путовању инвестиционог банкара, морате знати и распоред рада и ризик који укључује посао. Главни посао инвестиционог банкара је руковање новцем својих инвеститора, углавном инвеститора високог профила. Мора да се снађе у тешком послу и зато ради отприлике 60 до 90 сати недељно. Несумњиво се плаћа лепа плата, укључујући подстицаје.

Развијте своје вештине инвестиционог банкарства

Ако желите да се пријавите за праксу у инвестиционом банкарству, сигурно би се процењивало према вашим финансијским вештинама. Ако сте дипломац из финансија, обавезно једном прочитајте курс да бисте се припремили пре него што се пријавите за ово именовање. Ако уопште нисте дипломац из финансија и још увек желите да се пријавите за ово именовање, морате се побринути да правилно положите основе финансија пре него што се пријавите за праксу.

Започните са познавањем основа финансија, на пример, разумејте трендове на тржишту и инвестицијама, макроекономији и микроекономији и њиховом окружењу, финансијским пословима и механици која стоји иза ових послова, итд. Не заборавите на стручност у било којој области која долази само уз њихово вежбање лично.

Поред својих финансијских вештина, морате бити сигурни да имате и одређене корпоративне вештине које ће вам помоћи да се бавите сарадницима, старијим особама, клијентима и руководством организације. Развијање ових вештина захтева пуно времена и вежбања; међутим, осигурава да имате јак професионалан став да бисте радили као инвестициони банкар. Основне вештине опхођења са људима или можда различитим типовима људи, вештине комуникације, међуљудске вештине и наравно аналитичке вештине. Морате такође да поседујете креативне вештине, заједно са способношћу да своју креативност покажете у финансијама, заједно са интересом за предузимање иницијатива као запослени, као сарадник и као члан тима.

Суштина - Ваш животопис у инвестиционом банкарству треба да има тешке вештине као што су Екцел, рачуноводство, процене, ДЦФ, релативне процене, упоредиви састави, финансијско моделирање, спајања и преузимања.

ЦФА ниво 1 биће шлаг на торту за праксу у инвестиционом банкарству.

За развијање горе наведених вештина инвестиционог банкарства, такође можете узети у обзир овај курс за инвестиционо банкарство

Развити резиме инвестиционих банкара

Ваш животопис мора бити искрен и што прецизнији. У вашем животопису треба нагласити професионални резиме својих вештина, способности, снаге и подобност као инвестицијски банкар.

Комуницирајте и прикажите свој животопис на једноставном језику са кратким и једноставним реченицама. Анкетара неће импресионирати ваш језик већ ваше вештине. Заједно са одговорностима које сте спремни да преузмете као приправник.

Да бисте одговарали стандардима инвестиционог банкара, својој пријави за праксу можете додати пропратно писмо. Међутим, ваше мотивационо писмо мора бити дуго, јер ће га испитивач само прегледати, а не прочитати детаљно.

Ова два документа делују као ваш први утисак пред руководством или кадровским кадром компаније. Дакле, то морате исправити, глупе грешке, правописне грешке, а нетачне информације су једноставно НЕ ...

Ваш 1. документ је најважнији да бисте исто добили тачно пре него што се пријавите за праксу.

Пријавите се и на мрежи и ван ње

Кружење животописа биће ваш следећи посао након што ваш животопис буде спреман. Ових дана кружење вашег животописа постало је врло лако откако је интернет доступан. Можете даље читати да бисте проверили на које начине можете да дистрибуирате свој животопис и постанете препознатљиви.

Интернет циркулација биографије

Пошто је доступност Интернета постала контакт са организацијом како бисте били сигурни да ћете послати, ваш животопис је постао врло једноставан. Интернет вам нуди следеће начине како бисте пронашли праксу у инвестиционом банкарству.

Портали за посао

Доступни су бројни портали за посао који вам могу помоћи да своје омиљене регрутере потражите на Интернету. Отворите рачун на овим порталима и објавите биографије. Потражите могућности за праксу и пријавите се на мрежи.

Објавите на веб локацијама компанија

Предузећа имају врсте отварања објављене на веб локацији њихове компаније под опцијом каријере. Направите листу 10 или више водећих инвестиционих банака и објавите свој животопис на њиховој веб локацији. Ако постоји одговарајуће отварање, пријавите се за исто.     

Овде је листа најбољих компанија за инвестиционо банкарство које ће вам помоћи да започнете -

  • Бутик инвестициона банка
  • Инвестиционе банке са избочином
  • Инвестиционе банке на средњем тржишту
Друштвени медији

Један од најпознатијих начина преношења животописа су друштвени медији. Придружите се овим професионалним веб локацијама на друштвеним мрежама као што су ЛинкедИн, Твиттер итд. Такође бисте требали бити активни и на другим веб локацијама као што су Фацебоок, Гоогле Плус како бисте били сигурни да нећете пропустити групу која има отварање релевантно за вас.

Офлајн циркулација животописа

Кад људи нису имали интернет, и даље су имали посао. Да, наравно, послови нису били тако доступни и доступни. Међутим, било је неколико начина да се кроз компанију нађе одговарајући посао.

Интервјуи у кампусу

Компаније које долазе на ваш факултет да би вам понудиле стаж је невероватна и крајња прилика да се пробијете као приправник у инвестиционој банци као инвестиционом банкару. Међутим, морате бити сигурни да ћете разбити њихов интервју. Будите спремни са детаљима компаније, позадином индустрије и вашим профилом како бисте били сигурни да нећете изгубити прилику.

Ако се сада потрудите, уштедећете на осталим мукама око транспорта вашег животописа у банке путем различитих извора.

Постигните корак са саветницима за посао

Један од начина за запошљавање из 90-их је састанак са консултантима. Овакав начин одржавања фокуса био је начин запошљавања непосредно пре увођења интернета. Међутим, овај начин ступања у контакт са регрутима је заиста познат и данас. Најбољи начин да покажете своје присуство је да се једном недељно састанете са консултантским фирмама, јер су свесни могућности стажирања у инвестиционом банкарству на тржишту.

Када је реч о консултантским фирмама или компанијама са хр, ту би могли бити наплаћени трошкови. Неке фирме вам могу наплатити накнаду за придруживање, неке вам могу наплатити накнаду након што се пријавите, док неке фирме можда неће наплатити уопште, они ће узимати трошкове пласмана од инвестиционе банке у којој ћете бити смештени.

Овде су велике шансе да се поставите јер ће вас консултант и даље слати на разговоре. Појављивање на интервјуима и ризиковање сигурно ће вас довести до успеха.

Умрежавање

Да бисте ушли у било који посао, морате имати јаку мрежу. Интернет је данас умрежавање учинио једноставним. Међутим, поред интернета, морате створити и мрежу за себе. Када је реч о умрежавању, не смете се ослањати само на интернет или странице за друштвене мреже. Уложите додатни напор и састаните се са људима из сектора инвестиционог банкарства. Овај напор ће такође бити од велике помоћи у будућности за вас и вашу каријеру. Наставите да будете у контакту са контактима јер ова индустрија пружа могућности.

Док правите мрежу, морате потврдити да ли желите да живите у овој индустрији и растете. Ако јесте, побрините се да не изгубите на овом контакту јер ће вам овај контакт помоћи не само да се одржавате и растете, већ и да запошљавате на свим нивоима своје каријере у овој индустрији.

Припремите се за интервју за стажирање у инвестиционом банкарству

Никада не знате која компанија би могла да вас запосли као приправника? Да ли никад не знате коју понуду нуде? Стога је веома важно увек бити спреман. Ако будете имали боље резултате, могли бисте добити прилику да постанете један од њихових сталних запослених. Ако сте спремни за интервју, можда ћете без оклевања моћи да се суочите са интервјуом најбољих инвестиционих банака. Никад не знате да ли вам хитно предстоји интервју. Ако сте спремни, неће вам бити потребно припремити се у последњем тренутку.

Припремите се не само за финансијску индустрију и каријеру инвестиционог банкарства, већ и проучите најбоље инвестиционе банке на глобалном и локалном нивоу. Проучите инвестициону банку са којом морате да се суочите са интервјуом. Нека ваши подаци и статистика буду спремни, уврстите их у главу да бисте их упутили на анкетара.

Након што наставите са животописом и пропратним писмом, први пут ћете се лично састати, мора бити заиста изванредан за анкетара. Створите утисак да убијате и одржавате на тржишту. Ако се припремите за интервју, дефинитивно ћете добити предност припреме пре него што уђете на интервју за стажирање у инвестиционом банкарству.

Поред припреме за интервју, побрините се да будете довољно присутни да посетите интервју за праксу. Претпостављамо да као студент менаџмента или студент финансија морате бити свесни презентације инвестиционог банкара. Банкар је увек врло професионално одевен што је углавном формално. Без могућности лежерног облачења, банкари се формално облаче да би били професионално одевени, јер их то чини представљивим и

Дакле, ваш интервју не укључује само припрему за финансије, индустрију инвестиционог банкарства, инвестицијска банка с којом имате свој интервју, такође укључује и припрему за то како изгледате и понашате се као инвестициони банкар који је ваша професионална страна. Нема више изгледа и понашања као ученика.

Понекад се интервјуи о инвестиционом банкарству заснивају на одређеним случајевима, погледајте ове студије случаја инвестицијског банкарства за додатне детаље.

Закључак

Стицање стажа у инвестиционом банкарству може изгледати не тако лако, колико изгледа да кандидате очекује велика конкуренција. Нестабилна глобална економија учинила је да ради у овој индустрији.

Пролазак кроз њих укључује бројне прорачуне, као што су право време, права врста вештина, правилно разумевање индустрије, стварање професионалног животописа и ширење у индустрији на различите начине. Треба користити и мрежне и офлајн методе јер никада не знате која метода може учинити чуда.