Предложак месечног буџета домаћинства | Бесплатно преузимање (Екцел, ПДФ, ЦСВ)

Преузми образац

Екцел Гоогле табеле

Остале верзије

  • Екцел 2003 (.клс)
  • ОпенОффице (.одс)
  • ЦСВ (.цсв)
  • Преносни док. Формат (.пдф)

Бесплатни месечни предложак кућног буџета

Месечни образац буџета домаћинства може се боље дефинисати као табела или документ који даје детаље о месечним приходима и трошковима домаћинства појединца за одређени период.

Ова прорачунска табела месечног буџета домаћинства обично укључује све трансакције које особа и чланови њене породице очекују да ураде током одређеног месеца за њену породицу, као што су приходи које су сви чланови породице остварили током месеца и додела тих средстава под разне категорије попут општих трошкова домаћинства, трошкова превоза, комуналних трошкова, трошкова осигурања, обавеза, штедње итд.

Пример узорка месечног буџета домаћинства у екцелу који особа може користити за праћење свакодневних потреба свих чланова породице током месеца су следећи:

О предлошку месечног буџета домаћинства

  • За све особе које се озбиљно баве финансијском будућношћу своје породице и породице, месечни буџет домаћинства припремају унапред почетком месеца како би имале представу о својим изворима прихода током месеца и областима у којима приход се може распоредити.
  • Такође, уз помоћ месечног буџета домаћинства, они могу на крају месеца да стекну представу о својим стварним расходима и приходима, заједно са одступањем планираних издатака и прихода.
  • Стога предложак месечног кућног буџета одражава једноставне свакодневне потребе свих чланова породице и помаже у праћењу буџета по потреби.
  • Садржи све детаље у вези са приходима и трошковима особе за разматрани месец. Овај образац буџета особе такође пружа његове потребне информације као што су име, месец коме припада буџет, чланови породице итд. Ови детаљи се попуњавају да би особа у будућности могла да разликује буџет припремљен са буџетима прошлог и будућег периода. .

Елементи

Главни детаљи који се обично налазе у било којем од предложака месечног буџета домаћинства укључују следеће:

# 1 - Приход:

Ово подручје ће се састојати од прихода које особа очекује да ће зарадити из свих извора у месецу. Заједно са очекиваним цифрама, такође се уносе стварне цифре. Помоћу ових бројки особа може да идентификује разлике између буџетских и стварних цифара.

# 2 - Трошкови:

Трошкови особе даље се сврставају у значајне главе трошкова како би се паметно анализирала категорија буџета. Опште категорије трошкова укључују дневне трошкове домаћинства, комуналне трошкове, трошкове превоза, разне трошкове и износ алоциран на основу уштеде.

# 3 - Стање:

Приказаће преостали салдо код особе након одбитка свих трошкова, обавеза и уштеде од прихода.

Како се користи овај образац?

  • Горе наведени предложак месечног кућног буџета особа може да користи једноставним кликом и преузме га. Једном преузето, особа може унети своје детаље као што су име, број чланова породице који су укључени у буџет, месец и годину којој буџет припада итд.
  • Након попуњавања потребних података, особа може попунити све детаље трошкова које очекује да ће настати у месецу, заједно са планираним износом за те трошкове. Ови подаци у датом обрасцу укључују приходе особе из свих извора током месеца и трошкове за тај период.
  • Трошкови општег домаћинства, као што је дато у предлошку, укључују трошкове свакодневних ствари у домаћинству, трошкове превоза, комуналне трошкове, дужничке обавезе итд. Осим трошкова, особа задржава део новца као уштеду од својих прихода.
  • Ови трошкови и уштеде одузимају се од укупног прихода како би се преостало стање на крају месеца. Овај салдо ће се аутоматски израчунати након што особа прође све уносе у вези са приходом, трошковима и уштедама користећи претходно примењене формуле.
  • Заједно са приказом биланса, аутоматски ће се израчунати и варијанса између сваке појединачне ставке у предлошку. Такође, укупан приход, трошкови и биланс биће аутоматски приказани на врху шаблона да би се дала кратка слика буџета домаћинства.