Генерални партнер у приватном капиталу (плата) | Које су улоге лекара опште праксе?

Ко су генерални партнери?

Фондом приватног капитала који је створен треба управљати. Генерални партнер (ГП) односи се на приватну капиталну компанију која је одговорна за управљање приватним капиталним капиталом. Приватна капитална компанија делује као ГП, а спољни инвеститори су ЛП.

Инвеститори који су улагали у фонд били би познати каоОграничени партнери (ЛП) а ПЕ фирма би била позната каоГенерални партнер (ГП).

Која је улога генералног партнера?

извор: форентис.цом

Генерални партнер је одговоран за доношење свих одлука у вези са управљањем фондом приватног капитала. Постоје и друге специфичне функције које генерални партнер обавља. На пример, генерални партнер мора да управља портфељем приватног капитала који се састоји од свих средстава која улажу ЛП.

Једноставно речено, генерални партнер је одговоран за администрацију, управљање и рад приватног капитала.

ЈП предузећа функционишу и послују под вођством генералног партнера који капитал доставља од различитих инвеститора и управља фондом улажући овај капитал.

  • Отуда је први циљ по реду одговорности прикупљање средстава, а затим вођење свакодневног пословања приватног капитала. Те свакодневне операције укључују идентификовање инвестиционих могућности, максимизирање вредности инвестиције и ликвидацију инвестиција на начин да се могу извршити расподеле ЛП-овима.
  • Главни циљ лекара опште праксе је управљање фондом приватног капитала у корист ЛП-а који су у њега инвестирали и делују у интересу ЛП-а.
  • С обзиром на то да ЛП издају средства приватним капиталним фирмама и очекују позитиван повраћај улагања, ГП-у је поверена одговорност да управља њиховим средствима како би испунила овај циљ.
  • Поред тога, за разлику од ЛП-а, лекари опште праксе сносе законску одговорност за акције које спроводи фонд.

Накнада генералном партнеру

извор: форентис.цом

  • Надокнада лекара опште праксе дизајнирана је на такав начин да се усклади са финансијским циљевима лекара опште праксе. Лекари се плаћају или кроз накнаду за управљање или накнаду.
  • Генерални партнер зарађује годишњу накнаду за управљање у износу до 2% која се користи у сврху извршавања административних дужности, покрива трошкове који се сносе као режијски трошкови и плате.
  • Лекари опште праксе могу такође зарадити део добити приватног капитала, а на ову накнаду се плаћа камата. Улагања фонда остварују добит, а лекари опште праксе добијају део те добити у облику носеће камате. Пренете камате су обично у распону од 5% до 30%.

Да бисмо боље разумели, погледајмо пример.

Рецимо да одређени фонд и имовина у коју је уложено доносе принос од 100 милијарди америчких долара. Накнада за управљање коју би примио ГП би тада износила 2 милијарде. Слично томе, ако је повраћај улагања 50 милијарди, пренета камата би била 20% од 50 милијарди поврата улагања.