Повер БИ теме | Како дизајнирати Повер БИ теме са ЈСОН-ом?

Као што знамо да је повер би врло добар алат за визуелизацију и има разне врсте алата и многе алате по мери како би визуелизација била сличнија оној која имамо, има неке уграђене теме у повер би-ју где је светлост задата тема, али можемо и наш сопствени обичај направио је тему у моћи би.

Теме у програму Повер БИ

Рад са подразумеваном темом не чини алат за извештавање лепим, али променом тема можемо да додамо већу вредност и привлачну боју нашим контролним таблама за извештавање на Повер БИ-у.

Претпоставимо да сте управо купили потпуно нови мобилни телефон из продавнице и када га отворите, он садржи све основне карактеристике, а како дан пролази, мењамо сваку подразумевану функцију у своје ствари, како нам се свиђа?

Промените подразумевану тему у програму Повер БИ

Промена подразумеване теме није најтежи посао на свету, јер захтева једноставно познавање Повер БИ прозора, то је све. Следите кораке у наставку да бисте променили подразумевану тему.

Корак 1: Отворите софтвер за визуализацију Повер БИ. И идите на картицу Почетна и пронађите опцију „Пребаци тему“.

Корак 2: Са ове падајуће листе можете видети многе уграђене теме доступне са вашом верзијом Повер БИ-а.

  • За пример погледајте доњу тему контролне табле.

  • Ово је подразумевана тема која се примењује када смо креирали контролну таблу, сада ћу применити тему „Градски парк“ са падајуће листе Пребаци тему под више ставки.

  • А моја контролна табла се аутоматски мења на следећи начин.

  • Испод је преглед утицаја теме „Сумрак“.

Осим тога, можемо да изградимо сопствену тему користећи формат датотеке „ЈСОН“. Сада ћемо видети основну структуру „ЈСОН“ кодирања.

Како дизајнирати Повер БИ теме?

Да бисте дизајнирали сопствену тему, потребно вам је знање о кодирању ЈСОН, у овом тренутку можете да преузмете већ уграђене ЈСОН датотеке или да креирате своје датотеке.

Формат ЈСОН теме

{„Наме“: „датаЦолорс“ „бацкгроунд“ „форегроунд“ таблеАццент “}

Име: Прво што можемо приметити код било које ЈСОН датотеке је назив теме које је обавезно поље у ЈСОН датотеци.

Боје података: За ово су потребни кодови боја за податке. Морате да сазнате више о хексадецималним кодовима боја који ће се користити у ЈСОН датотеци. Овако можемо дати хексадецималне кодове боја за дизајнирање теме вашег Повер БИ извештаја, то укључује „Боју позадине, боју позадине и боју акцента табеле“.

  • Сада је испод ЈСОН код датотеке који користим за увоз као прилагођену датотеку теме за моју горе приказану контролну таблу.

Шифра:

{"наме": "Вавеформ12", "датаЦолорс": ["# 31б6фд", "# 4584д3", "# 5бд078", "# а5д028", "# ф5ц040", "# 05е0дб", "# 3153фд", " # 4ц45д3 "," # 5бд0б0 "," # 54д028 "," # д0ф540 "," # 057бе0 "]," бацкгроунд ":" # фффффф "," форегроунд ":" # 4584д3 "," таблеАццент ":" # 31б6фд "}

Копирајте код и сачувајте га као датотеку „Ноте Пад“ на тврдом диску рачунара са наставком .јсон.

  • Сада се вратите на прозор контролне табле и кликните на „Пребаци тему“ са ове падајуће листе да бисте изабрали опцију „Увези тему“.

  • Сада ће се отворити прозор за одабир ЈСОН датотеке, из овог прозора одаберите сачувану датотеку из директоријума у ​​који сте сачували ЈСОН код како је горе наведено. И кликните на „Отвори“.

  • Тада би ваш Повер БИ требао приказати поруку „Тема је успешно увезена“. И кликните на Затвори.

  • Ваша контролна табла има непосредан утицај на поменуте боје података како је поменуто у хексадецималним кодовима боја ЈСОН датотеке.

Горња контролна табла има потпуно нови изглед због ново дизајниране датотеке Јсон тхем.

Увезите Јсон кодове за теме из мрежне Повер БИ продавнице

Још једна занимљива ствар коју можете да урадите са прилагођеном темом је да можете да претражујете на Мицрософт веб локацији и увозите нове датотеке тема са Интернета.

  • За ово кликните на опцију „Галерија тема“ испод падајуће листе „Бирај тему“ повер би.

  • Ово ће вас одвести на доњу веб страницу.

  • Из горњег прозора можете да кликнете на било коју тему и преузмете ЈСОН датотеку. Кликнуо сам на „Сунцокретов сумрак“, зато могу да видим преглед како је приказано доле.

  • Померите се надоле и кликните на датотеку „ЈСОН“ да бисте преузели ЈСОН датотеку.

Једном када се датотека преузме као и обично, „Увезите“ датотеку теме ЈСОН у погон би и одмах ће се ваша контролна табла променити према коду датотеке ЈСОН.

Ствари које треба запамтити

  • Повер БИ подразумевано користи подразумевану тему како је поменуо тим за развој производа.
  • Писањем ЈСОН кодова можете променити тему.
  • Много тема ЈСОН кодова можете пронаћи на веб локацији Мицрософт.