ММ (милион) - Значење, примери, конверзија и записи

Дефиниција ММ (милион)

ММ је симбол који се користи за представљање бројева у милионима, а симбол м се користи као хиљада у римским бројевима, а мм је хиљаду помножених са хиљадама што је једнако милиону. Велика предузећа своје финансијске извештаје и друге извештаје често приказују у милионима, тј. Које користе (милион долара).

Објашњење

ММ је скраћеница која се користи за представљање милионских цифара. Многе финансијске институције, банке и велике компаније користе скраћеницу ММ за представљање цифара у милионима, па им је било прилично лако јер смањује сложеност представљања целих бројева. Традиционално се М користило као хиљаде у римским бројевима, па је ММ 1.000 * 1.000 = 1.000.000 што је милион. ММ се широко користи у индустрији гаса и нафте у САД-у. М је скраћеница латинске речи миле, што значи хиљаду. Мали мм означава милиметре, а ММ милионе. Понекад М, што означава хиљадама, а ММ, што означава милионима, ствара забуну у умовима људи. Сада се представљање хиљаде променило из М у К.

Примери ММ (милион)

Испод је неколико примера за разумевање концепта на бољи начин -

Пример # 1

Компанија А издала је 10.000.000 долара акција од по 100 долара. На крају године зарада по акцији износила је 10 америчких долара. Овлашћени акцијски капитал компаније износи 15.000.000 америчких долара од по 100 америчких долара, односно 1.500.000.000 америчких долара. Од чега је издао само акције вредне 100.000.000 УСД. Предложите компанији како да исту заступа.

Решење

  • Овлашћени капитал 15.000.000 УСД акција по 100 УСД, односно 1.500.000.000 УСД
  • Издати капитал 10.000.000 америчких долара деоница по 100 америчких долара, тј. 1.000.000.000 америчких долара
  • ЕПС је 10 долара по акцији

Презентација је као под -

Пример # 2

Извештај који садржи одређене податке компаније Ц дат је у наставку, представља исти са компактним бројем који представља начин.

Утврдите да ли компанија може добити оба зајма? Представите га са објашњењима и представите табеларно у облику са милионима долара.

Решење

Компанија може добити пуни износ зајма који се примењује против имовине 1 пошто су испуњени захтеви банке.

Али у случају имовине 2, компанија може добити зајам од 4,5 ММ против примењеног зајма од 5 ММ ​​према критеријумима банке.

Алтернативни записи за ММ (милион)

Ознака ММ за представљање милиона је све ређа јер ствара забуну између представљања М и ММ, док М означава Хиљаду. Али због забуне између М и ММ, сада се користе алтернативни записи за представљање Хиљада и милиона. За представљање хиљада, К се користи као скраћеница, а за представљање милиона, Сингле М се означава као скраћеница.

Табела за претварање милиона

Милион конверзија објашњено је следећом табелом:

Претворите слике следеће табеле у милионе и поново их представите.

Конверзија горње табеле у милионима је као испод (у милионима долара - ММ)

Значај и употреба

Неки од важности су следећи -

  1. Велика организација користи милионе за представљање својих извештаја.
  2. Милионска презентација олакшава читање.
  3. Кроз милионске презентације читалац лако може да разуме сложени број онако како се приказује у милионима.
  4. Неки од званичних извештаја учинили су обавезним представљање у милионима.
  5. Пресентатион ин Миллионс побољшава читање и чини комплекс једноставним.
  6. Милион се обично користи за описивање велике количине. На пример, милиони људи су погођени услед пада економије.
  7. Представљањем у милионима, шансе за грешке су смањене у поређењу са приказивањем у целини.

Закључак

ММ је скраћеница која се користи за представљање у милионима. Историја је М представља број хиљаду долара у римским бројевима, а М се користи за представљање у хиљадама, па се ММ користи као представљање у милионима јер ММ износи 1000 * 1000, што постаје 1 Милион. Док милијарда износи 1000 * 1 милион, па изузетно велика организација представља и одржава њихове податке у милијардама, док велике организације представљају своје податке у милионима. Али како М и ММ стварају забуну, тако су и људи почели да користе алтернативе. Сада се представља у хиљадама, користи се реч К, а за представљање у милионима користи се реч М, а за презентацију у милијардама користи се скраћеница Бн.