ЦФТ испит за сертификованог финансијског техничара | Потпуни водич | ВСМ

Овде поново демистификујемо једну од познатих потврда. Ово време је разумевање детаља и начина како постати сертификовани финансијски техничар. Пре него што заронимо у ову тему, одговоримо на најважније питање.

Зашто је ЦФТе један за професионалце техничких аналитичара?

Овлашћени финансијски техничар или ЦФТе је светски признати курс који не тестира само ваше техничке вештине, већ такође проверава ваше разумевање етике и тржишта.

  • Овај курс је дизајниран за самостално учење и стога кандидат не мора да похађа школу за исти. Међутим, локално кандидати ће дефинитивно добити приступ или смјернице за исто путем приватне наставе или предавања.
  • Курс и материјал који се испоручују за сваки испит редовно се прегледавају како би се осигурало да кандидат има знање и најновија ажурирања тржишта и тржишних трендова.
  • Сертификовани сте финансијски техничар након што сте завршили 2 нивоа испита за овај курс да бисте постали друштво члан ИФТА-е. Ову ознаку добијате након што се придружите друштву ИФТА.
  • Овај испит је награда онима који желе каријеру у финансијама и на финансијским тржиштима.

Све ово вам даје не један већ низ разлога да желите и да се бавите ЦФТе-ом. Уз јаке разлоге да бисте похађали овај курс, такође треба да додате довољно времена и напорног рада. Донели смо вам неке белешке које вам могу помоћи да се одлучите за курс и такође вас водити кроз.

Ове белешке покривају следеће;

    О ЦФТ програму


    ЦФТе је испит који спроводи ИФТА која је глобално признато тело и фокусира се на међународне професионалне квалификације у техничкој анализи. Са фокусом на техничко знање, такође се фокусира на етичке вредности и тржишно разумевање кандидата. Старомодно испитивање оловком и оловком помаже кандидатима да се усредсреде на теорију и чињенице на тржишту.

    • Улога Члан ИФТА друштва, финансијски техничар, финансијски аналитичар, банкар, финансијски саветник, професионалац итд.
    • Испити ЦФТе има два нивоа испитивања, наиме ЦФТе И и ЦФТе ИИ, они такође могу бити именовани као ниво И и ниво ИИ. Ови прегледи су испити оловке и папира. Доступни су на разним језицима као што су енглески, италијански, француски, шпански, немачки и арапски.
    • Датуми испита ЦФТе испит се одржава два пута годишње једном у априлу, а затим у октобру.
    • Искуство да би се регистровао за овај курс, кандидат треба да има диплому, заједно са релевантним искуством од 3 године.

    Критеријуми за завршетак ЦФТ програма


    • Да бисте постали члан ИФТА друштва потребно је да се прво региструјете за ЦФТе курс.
    • Критеријуми за регистрацију укључују диплому; међутим, одређени број кандидата завршава МБА студије пре регистрације за ЦФТе и постаје члан ИФТА друштва. Да не заборавимо, кандидату су биле потребне и 3 године релевантног искуства за регистрацију.
    • Међутим, да би постао члан и добио ЦФТе кандидат мора положити двостепени испит. Ово испитивање оловком и папиром неће само тестирати ваше техничке вештине, већ ће тестирати и ваше етичко разумевање заједно са вашим тржишним знањем.
    • Ниво И је рад са више избора, док се ниво ИИ састоји од есејистичке анализе и одговора.

    Зашто наставити ЦФТ?


    • Према анкетама, људи се запошљавају са приближно 13% у финансијској индустрији, посебно у инвестиционим и девизним брокерским фирмама. Упоредно, стопа запошљавања у другим секторима је знатно опала. Ово је главни разлог за спровођење ЦФТе-а.
    • Чак иу тешким економским условима ова индустрија и даље расте и ради, а тиме и запошљава.
    • Ако добијете одговарајуће време и оригиналност, овај курс можете да завршите за годину дана, јер просечни проценат положених предмета износи 70% положених 1.
    • Ако постанете ЦФТе, лако ћете добити почетну месечну плату од 1800 £, имајте на уму да је ово тек почетак.
    • Овај курс вам даје не само техничко знање, већ и ваше етичке вештине, заједно са вашим тржишним знањем.
    • Овај курс даје вама и вашим вештинама глобално признање. Па чак и ако имате проблем са полагањем испита на одређеном језику, такође имате могућност избора језика. Овај курс се може одговорити на више од 6 језика.
    • Комбинација питања са више избора и писања есеја о вашем разумевању тржишта дефинитивно вас чини једним од најбољих финансијских техничара широм света.
    • ЦФТе је награда за људе који раде у финансијском сектору и траже доследан финансијски раст, у финансијском сектору требате узети у обзир улагање и тржиште акција.

    Формат ЦФТ испита


    извор: ИФТА.орг

    Детаљи испита ЦФТе нивоа И


    • Овај испит је јасан рад са вишеструким избором, од којих кандидат треба да постигне најмање 74 тачна одговора, што је око 60-70% оцена. Ових 120 питања изабрано је од 600 тест питања.
    • Ниво И концентрише се на горње теме које се сматрају основом или основом финансирања и инвестиционог сектора.
    • Тест се може појавити на 6 различитих језика који су енглески, француски, немачки, италијански, арапски и шпански.
    • Тест је испитивање папира и оловке, а не онлајн тест.
    • Припрема за овај преглед захтева усредсређену пажњу од 3 месеца

    Детаљи испита ЦФТе нивоа ИИ


    • Овај ниво такође има низ питања која треба достићи, али та питања су анализа есејских основа и одговори. Проценат пролазности или пролазност који се овде захтевају је такође приближно 60-70%
    • Ова тема концентрише се на бројне теме, међутим кандидат треба да покаже изузетно знање и стручност у примени различитих техника и метода техничке анализе.
    • Чак се и овај испит може појавити на 6 различитих језика, а то су енглески, француски, немачки, италијански, арапски и шпански, чак ће и кинески ускоро бити доступан.
    • Тест је папир и оловка за испитивање врста есеја, а не тест на мрежи.
    • Припрема за овај преглед мора бити усредсређена на пажњу од 6 месеци.

    Накнада за испитивање ЦФТе


    Извор: ИФТА.орг

    * Додатне накнаде (само ЦФТе ИИ):

    На испите који нису из енглеског језика примењује се америчка накнада за превод у износу од 250 УСД

    100 америчких долара примењује се на места која нису по уговору ИФТА-е

    Структура накнада за ЦФТе испит фокусира се на чланске и нечланске накнаде, односно структура накнада се прилично разликује за обе опције. Отприлике се повећа 200 УСД за хонорар нечлана. Курс такође има додатне трошкове за испите који нису из енглеског језика, као и локације за положен испит. Стога, пре него што резервишете или се региструјете за испит, можете узети у обзир све ове тачке како бисте уштедели на трошковима регистрације.

    Овај курс није јако тежак, углавном га 70% кандидата очисти у првом покушају. Стога вам фокус на курсу може уштедети пријављивање за испит и губитак трошкова регистрације.

    Положите проценат ЦФТ испита


    Проценат пролазности за оба нивоа није наведен, међутим, ИФТА потврђује да у просеку приближно 70% ученика у првом покушају очисти оба нивоа. Ово је врло добра пролазност или пролазни проценат за глобални професионални курс, па стога чишћење овог испита није јако тешко за професионалца који има више од 3 до 5 година релевантног искуства.

    ЦФТ испитни материјал


    Једном када се региструјете за испит након што су испуњени сви критеријуми за испуњавање услова, можете преузети материјал за учење са званичне веб странице ИФТА-е. Кандидати би требало да користе само материјал који пружа ИФТА, да би успешно положили испит.

    ИФТА веб локације такође нуде бројне могућности лажног тестирања које се појављују за кандидате да вежбају пре него што се појаве на главном испиту.

    Студијски материјал прати студијски водич који вас води кроз образац студија овог курса. У случају било каквих потешкоћа, кандидатима је на располагању низ локалних школарина које ће им помоћи да разумеју курс и воде их кроз испит.

    ЦФТ испитна стратегија


    Када имате преглед да бисте се појавили, толико је стреса како учити и шта учити, одакле почети и колико сати учити да бисте очистили испит. А ви ЦФТе је професионални курс којем је потребно доста времена и разумевања. Дозволите да вам помогнемо у неким стратегијама тако да овај курс можете очистити углавном у првом покушају.

    1. Да бисте започели са постављањем плана акције, морате започети са одлучивањем о својим потезима и радом на њима у складу с тим. Одговарајући план акције важан је пре него што преузмете било који задатак, а онда се овде ради о вашој каријери.
    2. Рећи ћемо вам да ЦФТе није тако једноставан као што изгледа и звучи. За овај курс су потребне посебне студије од најмање 3 до 6 сати да би се имало на располагању за разумевање и познавање сваке јединице. Препоручујемо да за ниво И морате да студирате најмање 3 месеца пре испита, док за ниво ИИ морате да дате најмање 6 месеци за редовне студије.
    3. Будући да је ЦФТе писмени испит, потребно му је много писмених вежби, посебно за ниво ИИ, јер укључује писање есеја ваше анализе и, наравно, низ дијаграма и графикона, итд. Све ово треба урадити брзо јер имате временска ограничења вама у испитној сали. Морате бити сигурни да имате и добру брзину да бисте завршили преглед.
    4. Кандидатима се препоручује да користе само материјал који пружа ИФТА, јер се овај материјал редовно ажурира и поставиће вам питања за препоручени наставни план.
    5. Будући да је ЦФТе програм за само-учење, нећете имати наставнике који ће вас водити кроз курс, стога је ИФТА обезбедила и водич за учење и топло препоручујемо да га прочитате пре него што започнете студије.
    6. Решавање одређеног броја лажних пробних радова је сортиран и савршен начин да проверите да ли сте очистили рад у 1. покушају и такође постигли добре резултате.
    7. Промените своју праксу тако да вам помогне да се сетите и удаљи вас од панике и стреса.
    8. Када проучавате да се ваш мозак непрекидно користи, морате осигурати давање добре хранљиве хране, као и добар сан како бисте се добро одморили, што ће вам помоћи да добро учите и постижете добре резултате.

    Такође можете погледати детаљно поређење између ЦМТ и ЦФТ - Шта је боље?