10 најбољих књига о структурираним финансијама ВаллстреетМојо

Листа 10 најбољих књига о структурираним финансијама

Структуриране финансије су стекле ново значење у пост-субприме ере, а такође су претрпеле темељне промене са ширим импликацијама у глобалном економском сценарију у настајању. Испод је листа 10 најбољих књига о структурираним финансијама -

  1. Увод у структуриране финансије(Набавите ову књигу)
  2. Структуриране финансије и колатерализоване обавезе по основу дуга(Набавите ову књигу)
  3. Структурирани производи(Набавите ову књигу)
  4. Кредитни деривати и синтетичке структуре(Набавите ову књигу)
  5. Структуриране финансије: објектно оријентисани приступ (Тхе Вилеи Финанце Сериес)(Набавите ову књигу)
  6. Структурирани производи и сродни кредитни деривати(Набавите ову књигу)
  7. Механика секјуритизације: Практични водич за структурирање и затварање безбедносних трансакција заснованих на имовини(Набавите ову књигу)
  8. Елементи структурираних финансија(Набавите ову књигу)
  9. Приручник за структуриране финансије(Набавите ову књигу)
  10. Структуриране финансије и осигурање(Набавите ову књигу)

Размотримо детаљно сваку књигу о структурираним финансијама заједно са кључним преузимањима и прегледима.

# 1 - Увод у структуриране финансије

написао Франк Ј. Фабоззи (аутор), Хенри А. Давис (аутор), Моорад Цхоудхри (аутор)

Преглед структурираних финансија

Изврсна књига о структурираним финансијама која вам може помоћи да схватите какве финансијске трансакције чине структуриране финансије и шта се налази изван њене надлежности. Обично се секјуритизација, деривати, наменска предузећа (СПВ) и финансирање пројеката узимају у обзир када говоримо о структурираним финансијама. Међутим, ова књига о структурираним финансијама служи за продубљивање разумевања структурираних финансија дефинисаних као нетрадиционално финансирање које могу покрити много шири спектар сложених техника финансирања. Такође би помогло да се открије растући значај структурираних финансија на савременим финансијским тржиштима помажући у обављању трансакција како би се задовољиле посебне потребе финансијског ентитета или корпорације. За оне који су нови у предмету то би било врло информативно излагање које нуди детаље о неколико аспеката поља.

Кључно за понети из ове најбоље структуриране књиге о финансијама

Лако разумљив увод у структуриране финансије који превазилази уобичајене приступе и представља много развијенију дефиницију поља у целини. Осим што помаже у разумевању секјуритизације, кредитних деривата и других посебно структурираних финансијских трансакција, ова најбоље структурирана књига финансија такође служи за истицање све значајније улоге финансирања по мери на будућим финансијским тржиштима.

<>

# 2 - Структуриране финансије и колатерализоване обавезе дуга:

Нова достигнућа у готовинској и синтетичкој секјуритизацији (Вилеи Финанце)

написао Јанет М. Таваколи (аутор)

Преглед структурираних финансија

Ова најбоље структурирана финансијска књига практичне вредности за структуриране финансије која се првенствено фокусира на Колатерализоване обавезе по основу дуга (ЦДО) и даје ефикасан приступ за процену структурираних кредитних производа. Неки од важних концепата повезаних са секјуритизацијом о којима се расправља у овом раду укључују готовину насупрот синтетичким арбитражним ЦДО-има, промене које су донели ЦДС-ови на хартијама од вредности са резервом имовине, субприме, Алт-А секуритизација, синтетички индекси и нова улога хеџ фондова између осталог. Аутор такође истиче питање могуће преваре са данашњим структурираним кредитним производима због њиховог јединствено сложеног састава и разматра питања која се односе на процену и процену поврата ризика за инвестиције уложене у ЦДО и синтетичке ЦДО. Професионалци на терену могу много научити из ове најбоље структуриране књиге финансија, укључујући како се могу решавати проблеми са тренутним структурираним кредитним производима и како се у будућности могу развити нијансиранији структурирани производи.

Кључно за понети из ове књиге о структурираним финансијама

Веома корисна најбоље структурирана књига о финансијама која се фокусира на процену структурираних кредитних производа, укључујући ЦДО и синтетичке ЦДО, заједно са другим сродним питањима. Аутор се такође бави питањем могуће преваре са врстама структурираних производа који су данас у моди и покрива неколико других важних тема, укључујући ЦДС на АБС, субприме и Алт-А секуритизацију. Препоручени рад за професионалце из структурних финансија да стекну боље разумевање питања која се односе на процену вредности и повраћај ризика повезани са структурираним кредитним производима.

<>

# 3 - Структурирани производи

Комплетан приручник за суочавање са променљивим финансијским тржиштима (Тхе Вилеи Финанце Сериес)

написао Роберто Кноп (аутор)

Преглед структурираних финансија

Изложба о неколико изведених производа који су променили лице финансијских тржишта у последњој деценији. Аутор разматра питања вредновања, процене ризика и кључне елементе главних структурираних производа обухваћених овом књигом о структурираним финансијама и објашњава основне концепте који стоје иза сваког од њих. Поред бављења проценом инструмената и мерењем ризика за структуриране производе, аутор наставља да објашњава структуре индексиране капиталом и структуре фиксног дохотка, као и да помогне у побољшању свеукупног разумевања предмета. Да би помогао институционалним инвеститорима да максимално искористе ове производе на модерним тржиштима, аутор такође нуди десет златних правила структурираних производа која им могу помоћи да постигну жељене резултате.

Кључно за понети из ове најбоље структуриране књиге о финансијама

Циљ ове књиге о структурираним финансијама је да помогне у стицању широког разумевања како функционишу главни структурирани производи и бави се питањима процене, процене ризика и посебних карактеристика повезаних са некима од њих. Основна идеја је да се институционалним инвеститорима помогне да стекну практично разумевање неких структурираних производа што би им помогло да доносе утемељеније одлуке. Изнимно препоручљиво штиво за институционалне инвеститоре, као и за финансијске професионалце.

<>

# 4 - Кредитни деривати и синтетичке структуре

Водич за инструменте и примене

написао Јанет М. Таваколи (аутор)

Преглед структурираних финансија

Изузетно хваљена књига о кредитним дериватима која покушава да створи разумевање ових сложених финансијских инструмената и њихових стварних примена. Аутор разјашњава бројне заблуде о кредитним дериватима и објашњава како се стратешки могу користити за управљање елементом ризика. Користећи графиконе, графиконе и основе улагања, ова структурирана књига финансија луцидно објашњава структуру и примену производа кредитних деривата. Идеално штиво за банкарске професионалце, као и за све који се баве кредитним изведеницама.

Кључно за понети из ове књиге о структурираним финансијама

Практичан и лако разумљив водич о кредитним дериватима који разбија низ митова о овим финансијским инструментима. Аутор изврсно ради на томе да ову сложену тему учини изузетно доступном просечном читаоцу и помаже да се разуме како кредитни деривати служе као изврсно средство за управљање ризиком. Препоручена литература за све који су заинтересовани за разумевање практичних концепата и апликација повезаних са кредитним дериватима.

<>

# 5 - Структурне финансије: објектно оријентисани приступ (Тхе Вилеи Финанце Сериес)

Умберто Цхерубини (Аутор), Гиованни Делла Лунга (Аутор)

Преглед структурираних финансија

Ова књига о структурираним финансијама представља необичан покушај да се премости јаз у комуникацији између ИТ и финансијских професионалаца коришћењем јединственог објектно оријентисаног приступа. Аутори су деривате описали као колекцију предмета као део теорије реплицирања портфеља и повезали је са ИТ концептом објектно оријентисаног програмирања (ООП) како би ИТ стручњаци стекли боље разумевање релевантних финансијских концепата како би боље разумели структуриране производе. . Ово има за циљ да помогне у олакшавању развоја поједностављеног софтвера за управљање финансијама и ризицима за структуриране финансијске производе. Аутори су у основи обезбедили доследан објектно оријентисан програмски оквир за ИТ професионалце који се баве развојем софтверских алата за структуриране производе. Препоручујем литературу за ИТ и финансијске професионалце који се баве овом сложеном класом деривата.

Кључно за понети из ове најбоље структуриране књиге о финансијама

Дело своје врсте чији је циљ пружање заједничког језика и оквира за финансијере и ИТ раднике који помажу у развоју бољих софтверских алата за структуриране финансијске производе. Аутори су направили прилично оригиналан покушај да створе везу између ова два различита поља пружајући шири заједнички оквир за дефинисање објеката у оба домена који се затим могу користити за развој конзистентних структура података за ове сложене дериватне производе. Обавезна литература за ИТ професионалце који теже раду са било којом врстом софтверског алата за структуриране производе.

<>

# 6 - Структурирани производи и сродни кредитни деривати:

Свеобухватан водич за инвеститоре 1. издање

аутор: Бриан П. Ланцастер (аутор), Гленн М. Сцхултз (аутор), Франк Ј. Фабоззи (аутор)

Преглед структурираних финансија

Инвеститори могу да пронађу већу јасноћу основних концепата који се односе на структурирану имовину и кредитне деривате на савременим тржиштима и да могу боље да идентификују расположиве могућности. Ова најбоље структурирана књига о финансијама даје преглед неколико мање разумених структурираних кредитних производа за инвеститоре и како се они могу користити за расподелу ризика на шири спектар финансијских институција него што је то могуће иначе. Неке од кључних тема које су обрађене у овом раду укључују анализу структурираних финансијских оперативних компанија (СФОЦ), колатерализованих дужничких обавеза (ЦДО) и њихових различитих облика, као и питања са разним хартијама од вредности потрошачке имовине (АБС), као и комерцијалним АБС-ом. Заиста потпун водич о структурираним производима који се фокусирају на кредитне деривате како би помогли инвеститорима да пронађу пут кроз сложени лавиринт финансијских трансакција на тржиштима.

Кључно за понети из ове књиге о структурираним финансијама

Прилично детаљан водич о структурираним производима, укључујући кредитне деривате, чији је циљ развијање нијансираног разумевања ових сложених инструмената и како се они могу користити у јединствену предност инвеститора. Аутори опширно објашњавају како и зашто управљање ризиком постаје лакше са посебно дизајнираним кредитним дериватима и правим приступом да инвеститор уочи праву врсту тржишних прилика. Ова књига о структурираним финансијама о структурираним производима намењена је побољшању свеукупног разумевања инвеститора у овој области.

<>

# 7 - Механика секјуритизације: Практични водич за структурирање и затварање безбедносних трансакција заснованих на имовини

Моорад Цхоудхри (аутор), Сулеман Баиг (аутор)

Преглед структурираних финансија

Комплетан детаљни водич за професионалце о структурирању и затварању безбедносних трансакција заштићених имовином који детаљно описују како је кредитна криза из 2008. утицала и обликовала секуритизацију имовине у целини. Овај рад описује како банке на методичан начин структурирају посао и започињу његово спровођење, заједно са дискусијом о оценама рејтинг агенција, правним захтевима, повезивању са трећим странама и осигурању инвеститора. Укратко, овај рад нуди детаљан инсајдерски поглед на то како банке и финансијске институције воде поступак секјуритизације, укључујући све битне аспекте овог сложеног процеса. Препоручена литература за финансијске професионалце који ће се можда морати бавити секјуритизацијом.

Кључно за понети из ове најбоље структуриране књиге о финансијама

Веома користан водич о процесу секјуритизације подржане имовином у пост-субприме ери. Ова најбоље структурирана књига о финансијама треба да створи потпуно разумевање овог процеса, заједно са дискусијом о оценама рејтинг агенција, дуе дилигенце-у и другим аспектима. Такође помаже да се разуме како се тржиште секјуритизације променило у пост-субприме ери. Обавезна литература за професионалце који се баве структурираним финансијама.

<>

# 8 - Елементи структурираних финансија

аутор: Анн Рутледге (аутор), Силваин Раинес (аутор)

Преглед структурираних финансија

Ова врхунска књига о структурираним финансијама о основама структурираних финансија од стране стручних аутора из ове области. Често инвеститори структуриране производе чине прилично збуњујућима и мало знају о томе како их најбоље искористити. У овом свеску аутори су се сложно потрудили да представе основе структурираног финансирања и секјуритизације за просечног инвеститора како би им омогућили да разумеју како структурирани производи функционишу. Лако разумљивим језиком објашњава како структуриране финансије подразумијевају прилагођавање одређених производа специфичним потребама финансирања за велике базе средстава, узимајући у обзир низ релевантних фактора попут ризика инвеститора, класе имовине и специфичних потреба издавалаца и инвеститора. Препоручена литература за структуриране финансијске аналитичаре, компаније за управљање имовином и широк спектар институционалних инвеститора.

Кључно за понети из ове књиге о структурираним финансијама

Одличан увод који сваком инвеститору може помоћи да стекне разумевање о структурираним производима и секјуритизацији и у коју сврху служе. Љепота ове књиге о врхунским структурираним финансијама лежи у чињеници да је њен третман предмета такав да не само да може помоћи онима који су тек на терену, већ може послужити и као одличан извор референци за професионалце који се баве структурираним финансијама због својих редак ниво јасноће за тако сложену тему. Цењено имање за институционалне инвеститоре и финансијске професионалце.

<>

# 9 - Приручник за структуриране финансије

написао Арнауд де Сервигни (аутор), Норберт Јобст (аутор)

Преглед структурираних финансија

Комплетан уводни водич за структуриране финансије који помаже у разумевању већине проблема са којима се суочава савремени инвеститор и обраћа им се уз помоћ моћних модела. Аутор изврсно ради на томе што чини ову сложену тему високо доступном читаоцу и објашњава неколико корисних техника за инвеститоре да ефикасно идентификују, мере, цене и надгледају послове. Ова књига о врхунским структурираним финансијама нуди грађевинске цигле структурираних финансија за инвеститоре и објашњава основе поља, отварајући нови свет могућности за инвеститоре,

Кључно за понети из ове најбоље структуриране књиге о финансијама

Хвалевриједан водич за структурирано финансирање за инвеститоре који нуди низ корисних приступа, алата и техника за рјешавање главних проблема с којима се суочавају. Аутор такође разматра неке корисне концепте моделирања дуга и капитала који могу неизмерно помоћи док се баве структурираним производима. Обавезно за све који су нови у пољу структурираних финансија и који желе да максимално искористе доступне алате и технике.

<>

# 10 - Структуриране финансије и осигурање:

УМЕТНОСТ управљања капиталом и ризиком

од стране Цхристопхер Л. Цулп (Аутор)

Преглед структурираних финансија

То је изврсна расправа о све значајнијој улози структурираних финансија у осмишљавању прилагођених производа осигурања за модерне корпорације. Аутор лепо објашњава концепт алтернативног преноса ризика (АРТ) који је саставни део идеје стварања структурираних решења за осигурање која могу задовољити специфичне потребе корпорација. Читаоци би могли да разумеју како то може истовремено да помогне у управљању капиталом и ризиком, помажући тако у стварању веће вредности у целини. Међутим, због сложености овог концепта, увек постоји инхерентни ризик од неефикасног структурирања који може створити нови скуп проблема са којима се треба позабавити. Да би се избегла таква ситуација, ова класична књига о структурираним финансијама пружа толико потребну јасноћу концепата и њихових практичних примена за финансијске професионалце.

Кључно за понети из ове књиге о структурираним финансијама

Комплетан водич о структурираним производима осигурања са детаљним објашњењем алтернативног преноса ризика (АРТ) за финансијске професионалце. Савремене корпорације суочене су са много вишим нивоом конкуренције и ризицима којима треба ефикасно управљати, а алтернативни пренос ризика помаже у овом процесу који омогућава корпорацијама које ризикују управљање и које треба задржати како би створиле већу вредност у целини. Аутор такође упозорава на опасности које су својствене стварању ових производа што може довести до даље забуне и рупа ако се не предузме одговарајућа пажња.

<>