Потпуни образац ИФЦ (Међународне финансијске корпорације)

Пуни облик ИФЦ - Међународне финансијске корпорације

Пуни облик ИФЦ-а је Међународна финансијска корпорација. Међународна финансијска корпорација може се дефинисати као глобална финансијска институција која се искључиво фокусира на развој приватног сектора у економијама у развоју нудећи исту са потребним услугама које се односе на саветодавне, инвестиционе и управљање имовином и чији је циљ стварање бољих средстава за живот и такве друге могућности за људе како би могли да се носе са сиромаштвом и имају бољи животни стандард.

Историја

Међународна финансијска корпорација основана је 1956. године. Међународна финансијска корпорација основана је као приватна подружница Светске банке или Светске банке. ИФЦ има седиште у Вашингтону, САД, Америчка ИФЦ је основана у сврху увођења и унапређења економског развоја и подстицања раста приватне индустрије у економијама у развоју строгим улагањем у комерцијалне и профитабилне пројекте и истовремено сузбијањем сиромаштва у исти.

Сврха ИФЦ-а

Сврха Међународне финансијске корпорације су:

  • ИФЦ у сарадњи са инвеститорима из приватног сектора има за циљ да финансира оснивање, унапређење, раст и ширење приватног сектора и истовремено отвори пут за развој држава чланица.
  • ИФЦ настоји да привуче све више могућности за инвестирање, национални и међународни приватни капитал, као и искусно управљање.
  • ИФЦ чак настоји да стимулише и створи повољне услове за несметан ток националног и међународног приватног капитала у значајне и продуктивне инвестиције у државе чланице.

Циљеви

Циљеви Међународне финансијске корпорације су:

  • ИФЦ појачава проток приватног капитала (националног и међународног).
  • ИФЦ чак подстиче развој приватних тржишта капитала у економијама у развоју и неразвијеним.
  • Међународна финансијска корпорација (ИФЦ) чак подстиче приватну индустрију у економијама у развоју кроз финансирање пројеката приватног сектора, нудећи смернице, као и техничку помоћ индустријама и влади, и помажући компанијама из земаља у развоју у мобилизацији њихових финансија у глобалном Финансијска тржишта.
  • ИФЦ такође настоји да делује као клириншка кућа удружујући приватни капитал, искусно управљање и могућности улагања.
  • ИФЦ активно улаже у продуктивне приватне индустрије у сарадњи са инвеститорима из приватног сектора и тиме се фокусира на она подручја у која потребан приватни капитал не доспева из неких стварних разлога.

Стратегије

Пет стратегија Међународне финансијске корпорације су:

  • Прва стратегија је да се ојача фокус на пограничним тржиштима (и ИДА земљама и не-ИДА економијама), те ФЦС или крхким и конфликтним ситуацијама.
  • Друга стратегија је рјешавање проблема попут климатских промјена, социјалне и еколошке одрживости итд.
  • Трећа стратегија је подстицање раста приватног сектора који укључује ланац снабдевања храном, здравство, образовање и воду.
  • Четврта стратегија је подстицање развоја локалног и националног финансијског тржишта уз помоћ изградње институција, употребе и мобилизације све више и више иновативних финансијских производа и пружање већег фокуса ММСП или микро, малим и средњим предузећима.
  • Пета и последња стратегија је изградња и одржавање дугорочних односа са клијентима у економијама у развоју коришћењем пуних искоришћења његових производа и услуга и подстицањем прекограничног раста.

Како то функционише?

Међународна финансијска корпорација (ИФЦ) узима у обзир само неколико инвестиционих предлога. Ови инвестициони предлози се бирају искључиво на основу њиховог усредсређивања на оснивање, унапређење и раст продуктивних приватних компанија које ће на крају донијети развој економије са лошим перформансама. Пољопривредна, финансијска, индустријска и друга комерцијална индустрија испуњавају услове за финансирање Међународне финансијске корпорације само ако се сматра да су њихове активности продуктивне.

ИФЦ је овлашћен да врши финансирање онако како то међутим може сматрати прикладним, изузимајући улагање у капиталне акције и акције. ИФЦ заправо нема јединствену политику каматних стопа која се односи на његову инвестициону функцију. У ИФЦ-у, о каматним стопама се преговара за сваки случај на основу неколико релевантних фактора који укључују ниво и врсте укључених ризика, право на учешће у добити итд. Међународна финансијска корпорација улаже само када се утврди да предузећа имају одговарајуће искуство, као и компетентно управљање.

Пример ИФЦ

Пакистан је на четвртом месту на глобалном нивоу када је у питању производња млека. Уместо тако велике производње млека, потражња за млеком увек је била већа од понуде истог. Лоша инфраструктура, конвенционални и неефикасни процеси углавном су разлог зашто се млечна индустрија у земљи бори да уравнотежи потражњу и понуду млека. Готово 80 процената млека у земљи производе мали млекари. Због неефикасног ланца снабдевања, целокупна млечна индустрија у земљи постала је неефикасна.

Међународна финансијска корпорација донирала је скоро 145 милиона долара холандској задрузи Фриесланд Цампина како би стекла 51 одсто удела у компанији Енгро Фоодс, која је случајно водећа пакистанска компанија за прераду млека. Енгро Фоодс је сада могао да искористи благодати овог удружења и добија сировине од Фриесланда Цампина. Ово је повећало продуктивност и ефикасност малих пољопривредника у земљи и смањило њихов отпад. Очекивало се да ће ово стицање и удруживање имати користи од 270.000 дистрибутера и 200.000 пољопривредника и створити 1000 нових слободних радних места у млекарској индустрији Пакистана.

Услуге

Међународна финансијска корпорација нуди инвестиционе, саветодавне и услуге управљања имовином које се даље састоје од зајмова, финансирања трговине и ланца снабдевања, капитала, мешаних финансија, решења за трезорске клијенте, синдицираних зајмова, услуга управљања ризицима клијената, структура као и секјуритизованих финансија, ликвидности управљање, трезорске услуге, ризични капитал итд.

Закључак

Међународна финансијска корпорација такође нуди разне услуге у инвестирању, саветовању и управљању имовином. ИФЦ је међународна финансијска институција која има за циљ раст и развој приватне индустрије у земљама у развоју. ИФЦ има за циљ стварање бољих прилика за живот за људе како би могли да се издигну изнад сиромаштва и уживају у бољем животном стандарду.