Како ући у истраживање о капиталу? |. | ВаллстреетМојо

Особа може започети своју каријеру у истраживању капитала након стицања потребне дипломе у области финансија, економије, рачуноводства или пословне администрације, по могућности јер је то релевантно за то радно место и заједно са овом особом имаће став потребан за рад у област капиталног истраживања.

Дакле, желели бисте да се бавите истраживањем капитала! Желите да анализирате финансије, погледате годишње извештаје компанија, прогнозирате најближу будућност, направите финансијско моделирање и истражите различите сценарије да бисте изабрали најбољи за куповину / продају.

Некада сам радио са ЈПМорганом и ЦЛСА Индиа као аналитичар капиталних истраживања. Признајем да је проналазак посла у компанији Екуити Ресеарцх тежак изазов, али дефинитивно не и немогућ. У овом водичу ћу дати корак по корак метод како бисте добили свој први почетни посао у истраживању капитала.

Разумевање професије истраживача капитала

Истраживање капитала је профил који помаже ИБД-у. Стручњаци за капитална истраживања производе анализе, дају препоруке и предлажу праве могућности за инвестирање институцијама, инвестиционим банкама и клијентима. Ако желите да будете професионалац у капиталном истраживању, можете бити на страни продаје (крило инвестиционог банкарства) или на страни куповине (институционално крило). Или можете радити у независној организацији.

За разлику од корпоративних финансија, стручњаци за капитална истраживања раде у врло равној организационој структури. А постоје само четири главне позиције - шеф истраживања, виши аналитичари, сарадници и млађи аналитичари. Истраживање неправилности, сарадници су млађи људи који раде под руководством виших аналитичара. У већини случајева, мало сарадника ради под једним вишим аналитичаром и подноси му извештаје.

Старији аналитичар обично анализира огроман број компанија и посао делегира сарадницима. Аналитичари су подељени у различите сегменте индустрије и сваки аналитичар обично поседује специфична индустријска знања да би се бавио целокупним спектром компанија. Сектори који се могу споменути који су обухваћени истраживањем капитала су рударство, телекомуникације, потрошни материјал, здравство, технологија итд.

Па, како ући у истраживање о капиталу? Пазите на улоге почетног нивоа - Сарадници и млађи аналитичари.

Која је улога аналитичара за капитална истраживања?

Као аналитичар за истраживање капитала, ваш главни посао је да правите извештаје. Извештај се може ажурирати у кратком року, флеш извештаји или извештаји који су врло детаљни и детаљни. Ако желите да направите гужву у својој каријери као професионалац који се бави истраживањем капитала, ваш посао је да стално правите извештаје.

Извештаји се обично могу поделити на следеће главе - истраживање индустрије, преглед и коментари менаџмента, финансијски резултати засновани на историјским подацима, предвиђање, процена и коначно препоруке.

Образовне квалификације потребне за истраживање капитала

Како ући у истраживање о капиталу - ако желите да се бавите истраживањем капитала, боље је да се одлучите унапред. У супротном, пут у каријери би постао мало зезнут.

Погледајмо типично објављивање послова за сарадника у истраживању капитала.

извор: //цхц.тбе.талео.нет

Основна образовна квалификација је диплома, по могућности из финансија, економије, рачуноводства или пословне администрације. Међутим, ако сте дипломирали математику, физику, статистику или инжењерство, спремни сте за то. Такође можете да дипломирате у другим струјама, али тада морате да похађате додатне курсеве / обуку да бисте разумели финансијске анализе и финансијско моделирање.

Са дипломом, можете директно да се упустите у истраживање капитала и подносићете извештаје вишем аналитичару за истраживање капитала. Још увек можете да се бавите мастер-ом ако желите, али то неће увек отворити пут ка томе да постанете старији аналитичар за истраживање капитала. Али са магистарском дипломом можете постати менаџер фондова или напредовати на било којој позицији у портфељу.

Ако желите да идете на било коју додатну квалификацију, онда је најбоља наравно квалификација овлашћеног финансијског аналитичара (ЦФА). Да бисте били сертификовани као ЦФА, морате да завршите четири године пуног радног односа у одговарајућој области (читајте финансије) и морате да обришете три нивоа. Обично су други и трећи ниво најтежи. Али ако успете да очистите ЦФА, моћи ћете да достигнете много вишу позицију у фирми.

Потребне вештине за улогу капиталног истраживања

Како ући у истраживање о капиталу - Постоји неколико кључних вештина које морате развити ако желите да се означите као професионалац у истраживању капитала.

Погледајмо најважније вештине професионалаца који се баве капиталним истраживањима у наставку -

  • Вештина писмене комуникације: Ово је убедљиво најважнија вештина професионалаца који се баве капиталним истраживањима. Као што смо већ поменули да је стварање свих врста извештаја главни задатак стручњака за капитална истраживања; поседовање велике вештине писане комуникације је императив. Да бисте могли да напишете извештаје у року од неколико минута или након анализе финансијског извештаја компаније, морате да одаберете речи које преносе тачна значења. Као професионалац у капиталном истраживању, истовремено ћете бити истраживач и писац.
  • Вештине вербалне комуникације: Као професионалац у истраживању капитала, морате често да се суочавате са медијима. Дакле, ако не знате да говорите или сажето представите идеје, имаћете проблема. Обавезно се припремите за изговарање оштрих, једноставних речи и преношење поруке коју вреди слушати.
  • Дубинско знање из финансија и рачуноводствених вештина: То су микро-вештине које треба да развијете ако желите да се означите као професионални истраживач капитала. Морате знати како прегледати годишње извештаје предузећа, финансијске извештаје, како разумети да ли компанија ствара довољан новчани ток и како одлуке управе утичу на поступак генерисања прихода компаније. Да бисте то урадили, морате имати знање и финансијске вештине које можете развити вежбањем и прождрљивим читањем.
  • Макро и микроекономија: У економским истраживањима најважнији састојак је познавање и разумевање макроекономије. Ако знате како индустрија функционише, који су то трендови у индустрији или кључна политичка или социо-културна питања која утичу на економска питања у индустрији; моћи ћете да погледате сваку индустрију холистички. А ако знате микроекономију, моћи ћете да је повежете и на микро-нивоу. Такође, погледајте Макро вс Микроекономија
  • Финансијско моделирање: Увек нећете правити финансијске моделе, али можда ћете морати да направите неке од њих како бисте навели доказе о својим препорукама. Као финансијски моделар, морате бити специјалиста за финансије и генералиста за економију и математику. Требали бисте разумети сваку индустрију из хеликоптерског погледа, као и свако пословање из пиксела. И требали бисте знати како изградити сложени финансијски модел тако да можете убиједити своје клијенте / инвеститоре да се одлуче за одређену инвестицију или да је апстинирају. Такође можете размотрити курс финансијског моделирања да бисте научили ову вештину.
  • Истраживање: Као што можете да претпоставите из назива каријере, истраживање је важан део професионалаца који се баве капиталним истраживањима. Као вештина били бисте добар истраживач када имате две основне мини вештине - прво, прекомерну радозналост у вези са одређеном индустријом или изненадну промену у индустрији; друго, знате како да постављате важна питања. Ако будете могли да развијете ове мини вештине, моћи ћете да истражите и не само да ћете одговарати на питања која имате; такође ћете моћи да одговарате на питања других људи.
  • Процена вредности: Уз то треба да знате како да вреднујете компанију или пројекат користећи различите методологије попут ДЦФ-а, релативне методе процене итд. Требали бисте имати довољно знања да примените прави метод процене у правој области.
  • Много флексибилности: Ово је једна од најтежих вештина за савладавање. Али као стручњак за капитална истраживања, можда ћете морати одмах да напишете извештај у року од једног тренутка. Или можда треба да направите два финансијска модела на крају дана, јер ваш аналитичар тражи да извештај одмах поднесете. Као стручњак за капитална истраживања, не знате како би изгледао ваш дан. Имати флексибилан став и бити отворен за деловање у тренутку, одваја обичног истраживачког сарадника од великог.

За више детаља, погледајте Екуити Ресеарцх Скиллс

Накнада за истраживање капитала и равнотежа између пословног и приватног живота

Колико бисте зарадили као професионални истраживач капитала? У претходној ери, стручњаци за капитална истраживања некада су сакупљали милионе; али у данашње време ствари су се промениле и зарађивале су одштету која је нормална и слична сличним пословима у инвестиционом банкарству.

Међутим, то не значи да ћете као професионалци за капитална истраживања зарадити храну за пилетину. Не, ваша накнада би била много боља од уобичајених профила корпоративних финансија.

Погледајмо компензацију професионалаца који се баве капиталним истраживањима на другом нивоу -

  • Стручни сарадник: Ово је почетна или најнижа позиција у истраживању капитала. Основни распон зараде који сарадници примају је 100.000 до 150.000 америчких долара годишње. Након додавања бонуса, накнада за одлазак кући за сараднике креће се од 125.000 до 150.000 америчких долара годишње.
  • ВП: У равнијој организационој структури, сарадници извештавају аналитичаре или ВПС. Људи који су на месту заменика зарадјују основну плату од 150.000 до 275.000 долара годишње. Уз бонус, зарађују око 225.000 до 375.000 долара годишње.
  • Директор: Основна плата директора креће се од 250.000 до 350.000 долара годишње. Уз бонус директори зарађују око 400.000 до 675.000 америчких долара годишње.
  • ДОКТОР МЕДИЦИНЕ: Директори управе највише зарађују у истраживању капитала. Они зарађују основну накнаду од 400.000 до 600.000 долара годишње. Са бонусом, њихова плата достиже распон од 700.000 до 900.000 долара годишње.

Структура плата на свакој од позиција у основи зависи од одређених фактора. Погледајмо их једну по једну -

  • Учинак појединца: Ово је далеко најважнији фактор одговоран за вашу накнаду. Ако сте из године у годину премашивали очекивања менаџмента, природно ћете зарадити много више од просечног извођача.
  • Рангирања: То је ранг листа коју дају инвеститори на страни куповине. Да ли су ваши инвеститори зарадили више јер тражите да купују? Ако је одговор да, то ће директно утицати на вашу накнаду.
  • Изведба позива који сте упутили: Оно што сте рекли инвеститорима је подједнако важно за повећање / смањење ваше надокнаде. Ако сте то тражили од инвеститора купити залихе пре него што се цена утростручи, сигурно ћете добити бољу плату.
  • Провизије за трговање: Ваша накнада ће такође зависити од колике су провизије генерисали ваши извештаји и препоруке.

Такође, погледајте и Екуити Ресеарцх Јобс

Али шта је са равнотежом пословног и приватног живота?

Као професионалци за капитална истраживања, радићете најмање 60-70 сати недељно. Обично долазите у 7:30 ујутро у канцеларију и одлазите у 19:30. Обично ћете радити 12 сати дневно, што ће се испоставити 60+ сати недељно.

Међутим, можда ћете и више радити јер не постоје фиксни термини за стручњаке за капитална истраживања. Неких дана требате да радите 14-15 сати, а већину дана ћете моћи да завршите свој посао испод 12 сати.

Рекавши да ћете као професионалци за капитална истраживања моћи да одржите здраву равнотежу између пословног и приватног живота, а такође ћете зарадити више од већине финансијских професионалаца.

Стратегије за улазак у капитална истраживања

Како ући у истраживање о капиталу? Ево неколико ствари које можете учинити -

  • Упознајте тржиште: Без обзира где се тренутно налазите у својој каријери, и даље можете да се бавите истраживањем капитала ако можете научити потребне вештине и обучити се. Али први корак је упознавање тржишта и откривање да ли бисте заиста желели то да урадите. Можете размислити о похађању овог тренинга о истраживању капитала. Ово ће вас опремити свим потребним вештинама постављеним за Екуити Ресеарцх Интервиев.
  • Урадите основе: Да бисте ушли у профил истраживања капитала, морате имати три ствари. Прво, морате да имате детаљно знање о финансијама (ако нисте старији кандидат, размислите о бацхелор-у из финансија или сличном току). Друго, идите на неколико пракси на млађим позицијама у цењеним организацијама. Ако не можете да сазнате ниједну праксу, понудите се да радите бесплатно 2-3 месеца. Треће, мрежа, мрежа, мрежа. Разговарајте са неким ко је већ у индустрији; понудите вредност и поделите своју жељу да се бавите истраживањем капитала. Само умрежавање може учинити чуда за вас.
  • Припремите и примените: Једном када добијете неколико интервјуа за профиле капиталних истраживања, припремите се и учините све што можете да пружите свој најбољи могући кадар. Чак и ако не обришете интервју једним потезом, наставите да форсирате. Научићете како провалити интервју након неколико неуспелих покушаја.
  • Региструјте се за ЦФА испит - Да бисте побољшали животопис, размислите о полагању ЦФА испита. Чак и ако очистите ЦФА ниво 1, то оставља позитиван утисак на послодавце о вашем интересовању за ту тему.
  • Придржавајте се профила најмање 2-3 године: Увек можете да се пребаците ако желите. Али када добијете место сарадника, боље је да се придржавате профила најмање 2-3 године и видите да ли можете да будете унапређени у аналитичара или не.

Закључак

Образовни услови за профил истраживачког капитала нису много. Међутим, морате имати више вештина да бисте ушли у посао. Користите горње информације и направите први корак. Цео свет истраживања капитала вас очекује.