Послови у структурираним финансијама (каријера) | Плате и савети за запошљавање

Послови у структурираним финансијама (каријера)

Постоје десетине избора каријере које неко контемплира пре него што коначно одлучи шта би требало да буде. Волимо да тестирамо своје изборе и преференције пре него што направимо то велико умарање у пријављивању за посао. Заиста је исправно када данас имамо разне могућности и такође исправне изворе како бисмо сазнали да ли то одговара нашој личности.

Раније смо на овом блогу погледали неке од најпознатијих опција за посао, послови из хеџ фонда, послови пројектног финансирања. Овде ћемо истражити један од сегмената нише у индустрији послова са финансијама, као што су структурирани послови за финансије. Ако претражите веб, наћи ћете много описа шта су структуриране финансије и шта људи тамо обично раде. Мислио сам да све то научим и поделим са вама овде.

Кроз овај водич за послове секуритизације, погледаћемо следеће тачке како бисмо вам дали предност за структурирану финансијску каријеру;

    НАПОМЕНА - Препоручени курсеви
    1. Обука за финансијско моделирање - пакет од 10 курсева, видео снимци који трају више од 50 сати
    2. Екцел тренинг - 13 курсева, 100+ сати видео записа
    3. ВБА макро тренинг - пакет од 6 курсева, видео снимци старији од 35 сати
    4. ЦФА ниво 1 обуке - 70+ сати видео записа
    5. ЦФА ниво 2 обуке - 100+ сати видео записа

    Можда мислите да сам у претходном пасусу погрешно употребио реч Секуритизација уместо структурираних финансија? Само да бисте знали, у пракси су ове две речи прилично синоними и у већини случајева референце на структуриране финансије значе секјуритизацију. Међутим, структуриране финансијске трансакције имају много шири опсег, у којем се сматра да је секуритизација доминантним обликом.

    Шта су структурисане финансије?

    Структуриране финансије су сегмент у финансијама који је створен у циљу преноса ризика користећи сложени финансијски аранжман. Назива се структурираним, јер су хартије од вредности у оквиру ових финансијских трансакција обезбеђене, тј.

    Ове финансијске услуге пружају велике финансијске институције које удовољавају јединственим финансијским потребама компаније које се не могу задовољити конвенционалним зајмовима. Најчешће коришћени структурирани финансијски инструменти укључују Хартије од вредности подржане имовином (АБС) и Хартије од вредности уз хипотеку (МБС).

    Како назив иде, хартија од вредности која је подржана имовином је хартија од вредности чија вредност и уплате подржавају скупови основне имовине - на пример, ауто зајмови, зајмови за стамбени капитал, студентски зајмови.

    Хартија од вредности под хипотеком је поткатегорија АБС-а где хартија од вредности означава потраживање новчаних токова из основних хипотекарних кредита.

    Како функционишу структуриране финансије?

    Ово може постати помало техничко за вас, али важно је разумети шта се заправо догађа у структурираним финансијама.

    У овим трансакцијама финансирања, компаније у основи продају своја права на плаћања која добијају под хипотекарним кредитима, потраживањима или било којом таквом имовином која има сталне новчане токове којима се може поверити или наменско средство (СПВ). Циљ тога је у основи одвајање те финансијске имовине од ризика са којима је компанија генерално повезана. Компанија ће тада ту имовину користити за прикупљање средстава са тржишта капитала по нижој цени него да је компанија, са повезаним ризицима, позајмила средства.

    СПВ је, с друге стране, одговоран за „спајање“ имовине у скуп. Овај фонд имовине се затим продаје као хартија од вредности инвеститорима који ће задовољити њихове потребе и склоности ризику.

    Шта је укључено у структурне финансијске послове (каријера)?

    • Позиције на пословима структурираног финансирања укључују стварање финансијских средстава за преусмеравање слободних новчаних токова на инвеститоре путем АБС-а и МБС-а.
    • У оквиру послова са структурираним финансијама, помагали бисте компанијама у прикупљању капитала стварањем „обезбеђених“ хартија од вредности, а затим их продајом инвеститорима.
    • Посао се углавном врти око компанија које имају стабилне новчане токове у својим пословним моделима, попут кредитних картица, студентских зајмова и компанија с кредитним картицама. Све се своди на учесталост новчаних токова које те хартије од вредности имају и колико привлачне могу бити у погледу њиховог другачијег паковања.
    • Група за структурирано финансирање (СФ) обично може да укључује инвестиционе банкаре, трговце и продајне тимове. Као Струцтуред Финанце Банкар, ви бисте били одговорни да започнете читав процес у коме упућујете клијенте да издају МБС и АБС белешке. Када се посао закључи, структурирање послова се завршава уз помоћ рејтинг агенција и правног тима. У међувремену, континуирано ажурирање је преузето са Продајни тим у вези са одређеним врстама АБС-а од инвеститора. Као банкар у структурираним финансијама, такође бисте координирали са трговци у вези са информацијама о неотплаћеним записима издаваоца којима се можда тргује, тако да ћете добити наговештај о ценама нове емисије.
    • Стварање тона слично је оном код инвестиционог банкарства, само што би могло бити више информација у погледу ширења, рока трајања и рејтинга обвезница, стопа које конкуренти постављају и показивања како колатерал на основи структурних новчаница има учинак у погледу кредитни квалитет.
    • Треба обавити стварни посао који ће обично укључивати све административне послове, попут израде распореда послова, координацију са правним тимом и тимом рејтинг агенције.
    • Затим долази део у којем требате структурирати посао, тј. Склопите га са кредитна побољшања а затим створити неопходну маркетиншку подршку како би се иста представила у емисијама путева како би се објаснили потенцијални инвеститори.

    Шта је побољшање кредита у структурираним финансијама?

    Важно је да у овој фази разумете значење овог израза кредитно побољшање. Постоје два приступа за побољшање кредита -

    • Прекомерна колатерализација
    • Подређеност.

    Узмимо овај хипотетички пример - у случају да имате фонд студентских зајмова у вредности од 150 УСД, а инвеститорима нудите 100 УСД. Ово је познато као прекомерно обезбеђење. У основи ствара јастук против било каквог смањења вредности основне имовине.

    Још један приступ побољшању кредита је подређивање, што значи да постоје обвезнице са више класа са траншом од старије до најмлађе. На пример, ако обвезница има три транше Кс (старије). И и З (млађи или подређени). Подређеној обвезници З би се додијелили губици у случају да настану прије додјеле обвезнице старијег вијека (Кс). Дакле, и ово пружа побољшање кредита.

    • Једном када се презентација заврши као банкари у структурираним финансијама, провели бисте неколико дана маркетиншки посао од лансирања до одређивања цијена са клијентима.
    • Морат ћете континуирано надгледати тржишта. Веома је важно знати које би било право вријеме за покретање договора како би ваше привукло максималну пажњу.
    • Као структуриста, мораћете да радите на напредном моделовању да бисте израчунали новчане токове, користили своје квантитативне вештине и израчунали вероватноћу да зајмопримци и хипотеке не испуне обавезе.
    • Темељито испитајте питања и нијансе трансакције да бисте знали какав би био њен исход, спроведите економско моделирање и такође како различити фактори могу утицати на трошкове и цене посла.
    • У понудама има пуно разноликости. Постоји низ трансакција којима се управља у одређеном тренутку и ниједна понуда није слична.

    Јесте ли погодни за послове структурираних финансија?

    • Послови у структурираним финансијама разликују се од традиционалних врста инвестиционог банкарства, хеџ фондова и аналитичара приватног капитала. У случају да су то послови који вас више привлаче, предложио бих да се клоните структурираних финансија.
    • Ако сте искрено радознали како компаније прикупљају средства користећи структурирано финансирање и ако сте довољно креативни да заобиђете те инструменте, добро структурирате хартије од вредности, сигурно бисте се уклопили у послове структурираног финансирања.
    • Морате осигурати да су уговори привлачни инвеститорима и истовремено осигурати да се забринутости компаније испуњавају при томе.
    • Требали бисте бити неко ко добро прати тржиште и заинтересован је да то примени на свом послу.
    • МБА или ЦФА нису неопходни. Људи који имају чак и дипломиране студије баве се структурираним финансијским пословима и понекад имате тенденцију да вас унапреде много брже од осталих финансијских професија.
    • Боље је ако имате снажну квантитативну позадину заједно са финансијским знањем.
    • Вештине које би вам требале за структуриране послове финансирања биле би иновације, аналитичке вештине, вербалне и комуникацијске вештине, секторско знање, добре вештине умрежавања, јер ћете предузећима морати да представите пуно необичних идеја.
    • Познавање индустрије је од виталне важности, јер структурирани финансијски аналитичари обично теже да се специјализују за неку област, попут нафтних и гасних пројеката или пројеката за енергетику.
    • Будите неко ко је мотивисан за извођење и спреман је да учи.

    Каква је култура на пословима структурираних финансија?

    Структурисана финансијска каријера - радно време

    • Можда ћете морати да стигнете рано (око 7.00 ујутро) у канцеларију на позиве за ажурирање тржишта.
    • Понекад, док радите на пословима, можда ћете морати да радите до поноћи, јер бисте обавили низ послова пре следећег дана.
    • Рад преко викенда није тако често као у случају инвестиционих банака и то само када је потребно нешто урадити у случају уговора уживо или припреме књиге презентација. Упоредите ово са животним стилом инвестиционог банкарства
    • Просечан број сати које бисте обично радили је негде између 12-14 сати.

    Хијерархија структурисаних финансија

    • Обично је организациона структура за структуриране финансијске групе равна.
    • Као структурирани финансијски аналитичар, пратили бисте своје директоре и менаџере на ручку и разговарали с њима о раду.
    • Међутим, то не значи да би се одрекли да вам дају гомилу посла у петак увече који би требало да буде у понедељак! : Д

    Могућности изласка из каријере у структурираним финансијама

    • Излазне прилике из структурираног финансијског посла можда неће бити толико гламурозне као у случају инвестиционог банкарства с времена на време. Могли бисте да радите у компанији са финансијском улогом да бисте им помогли да прикупе средства за своје пословање користећи секјуритизоване производе.
    • Такође, можете радити за осигуравајуће компаније и компаније за управљање имовином које улажу у структуриране белешке.
    • За инвестицијске банкаре прелазак на приватни капитал могао би бити опција, али овдје су шансе мале, осим ако имате такву стручност или претходно искуство у раду у тим секторима или пословима.
    • Постоје могућности доступне у хеџ фондовима (ХФ) / страни инвестирања, али не иу традиционалним стратегијама Хедге Фунд-а.

    Плата за структуриране финансије

    Структурирани финансијски послови су врло ниша и њихови приходи су такође мањи у поређењу са осталим финансијским компанијама. Узимајући у обзир позиције млађих аналитичара, плата је оно што бисте очекивали у било којој другој компанији за инвестиционо банкарство. За старије нивое постаје све боље.

    Накнаде се разликују у зависности од врсте посла. Ово је врло слично хеџ фондовима и групи М&А ИБ у којој ће накнаде одражавати величину посла, колико је ризично и тешко постићи посао. Износ накнаде који би произашао из традиционалног уговора о ауто-студентском зајму који је мање ризичан је мали. Прилагођенији послови од клијената наплаћују већу накнаду.

    Погледајте графикон у наставку да бисте сазнали просечну плату посла структурираног финансијског аналитичара и тренд зарада.

    Извор: заиста.цом

    Неколико смерница за запошљавање на пословима структурираних финансија

    Сигуран сам да бисте желели да видите себе како гледате ове речи! Даћу вам неколико смерница које би вам могле помоћи да добијете посао у структурираним финансијама.

    • Регрутовање у структурираној финансијској групи није ништа другачије од било ког другог тражења посла. Такође, с обзиром да је таквих фирми сразмерно мање, мораћете да прођете кроз тоне хладних позива, наставите да подносите пријаве и користите своје мрежне шеме.
    • Питања која вам се постављају на интервјуима углавном би се заснивала на рачуноводству, финансијском моделирању и релативној процени, попут односа ЈП, цене према књиговодственој вредности итд.
    • Морате бити добро упућени у то шта значи структурирано финансирање и сродне кључне речи попут оне коју смо раније видели „секуритизација“. Требали бисте знати о врсти имовине која се секјуритизује, која треба бити изабрана, а која не.
    • Много пута је поступак одабира на пословима структурираних финансија концентрисан на неколико Б-школа, иако то не значи да ако долазите из друге институције, нећете бити изабрани. Важно је ваше интересовање, знање, практично искуство у тој области.
    • Такође би требало да имате потпуну јасност зашто желите да уђете у ово поље. Зато имајте добре разлоге за добро одговарање на таква питања, при чему регрутери желе да тестирају ваш интелект, занимање и радозналост.
    • Веома мало људи зна за ово ароф из финансија, тако да можете себи пружити предност читајући и разумевајући ову структуру и започињући умрежавање.

    Закључак

    Структурирани финансијски послови врло су корисни онима који имају солидну табелу прорачунских, рачуноводствених и правних вештина. Док их разматрате, морате добро знати како функционише економија и како структурирано финансијско тржиште иде у целини. Процењујући ваш успех на овом пољу ни у једној ракетној науци и увелико ће зависити од тога да ли ћете уживати у напорном послу, пратити тржиште и склапати послове. Уз то, плата коју добијете за овај посао структурираног финансирања мораће бити задовољавајућа у односу на посао који обављате. Ако желите да изађете из индустрије структурираних финансија и придружите се било којем од фондова Привате Екуити / Хедге, уверите се да имате потребне акредитиве и искуство рада на таквим пословима који би тада излазак учинили глатким.

    Корисни постови

    Ово је био водич за структуриране финансије за послове и каријере. Овде разматрамо шта је све укључено у посао структурираног финансирања као аналитичара, њихове улоге и одговорности, опис посла, хијерархију. Такође, разговарамо о зарадама у структурираним финансијама и саветима и триковима за запошљавање. такође можете сазнати више из следећих чланака-

    • Зашто се користи Јуниор Транцхе?
    • Послови пројектног финансирања
    • Пут ка каријери у корпоративним финансијама | Топ 9 послова које морате истражити!
    • Послови хеџ фонда
    • <