Истраживање капитала у односу на продају и трговину | Поред упоређења

Истраживање капитала у односу на продају и трговину

Истраживање капитала и продаја и трговина су две кључне компоненте за осигуравање несметаног функционисања тржишта и истичу се као одабрана каријера за бројне дипломце финансија. Било би корисно истражити шта ова радна подручја нуде, заједно са природом посла, накнадом, изгледима за каријеру и равнотежом радног и приватног живота, између осталих аспеката. Управо о томе ћемо разговарати током овог чланка. Међутим, пре него што се упуштате у било какве детаље, било би потребно стећи представу о томе шта ове улоге представљају.

Истраживање капитала у односу на продају и трговање - Преглед


  • Аналитичар за истраживање капитала

Истраживање капитала укључује спровођење свеобухватне анализе залиха, укључујући финансијско моделирање и процену и анализу финансијских извештаја, која игра пресудну улогу у одлучивању да ли одређена акција представља добру инвестицију или не. Типично, аналитичар за истраживање капитала фокусира се на одабир секторских залиха и проучава бројне макро и микроекономске факторе који могу потенцијално утицати на перформансе ових залиха. Инвеститори се на њих ослањају за детаљну анализу и процену залиха, што би представљало основу критичних инвестиционих одлука. Могли би да раде или на страни куповине или продаје

  • Аналитичар продаје и трговине

Они су одговорни за маркетинг хартија од вредности својим клијентима тако што ступају у контакт са њима како би пружили правовремене и релевантне информације потребне за доношење одлуке. Као трговци, они купују или продају позицију и олакшавају обављање послова институционалним инвеститорима или својој фирми. Ово је прилично сложен посао који од трговца захтева да пажљиво прати кретање на тржишту и идентификује праве могућности за обављање трговачких позива са већим шансама за доношење профита за инвеститора. Аналитичар продаје и трговине могао би да тргује хартијама од вредности са фиксним приходима, робом, валутама или акцијама за које је потребно специјализовано знање о том сектору.

Истраживање капитала у односу на продају и трговину - образовање и вештине


  • Аналитичар за истраживање капитала

Дипломирани или магистарски студиј из бизниса, финансија, економије или сродних области, заједно са страственим интересовањем за математику и вештином за укрштавање бројева, били би неколико корисних вештина за планирање каријере у истраживању капитала. Важно је запамтити да сигурносна анализа коју су они предузели има кључ за доношење критичних инвестиционих одлука. Да би се обезбедила чврста основа за процену вредности, финансијско моделирање и друге техничке аспекте, већина послодаваца радије ангажује професионалце са сертификатом ЦФА (Цхартеред Финанциал Аналист). ЦФА је несумњиво најбољи програм сертификације чији је циљ, између осталог, стицање детаљних знања о финансијском извештавању и анализи, управљању портфељем и капиталним улагањима.

  • Аналитичар продаје и трговине

За почетак, диплома из финансија, економије или пословног подручја добро би функционисала, заједно са одличним аналитичким способностима и способношћу размишљања на ногама, заједно са високо дисциплинованим изгледима. То је врло такмичарска улога која захтева да човек остане миран и сталожен и способан да са сигурношћу доноси ризичне одлуке под притиском. Такође би требало да имају одличне математичке вештине и могу имати велику корист испуњавањем ЦФА, јер њихов посао такође захтева детаљно разумевање функционисања тржишта и инвестиционих инструмената.

Истраживање капитала у односу на продају и трговину - Оутлоок запошљавања


Аналитичари капиталних истраживања играју тако кључну улогу на тржиштима да ће остати тражени све док тржишта буду радила. Могли би радити на продајној или на куповној страни тржишта, али њихова основна улога остаје иста. На страни куповине, они су ангажовани у саветовању појединачних и институционалних инвеститора око тога у које акције вреди инвестирати. На страни продаје, њихова улога постаје производња непристрасних детаљних извештаја и анализа за компанију која жели да пласира или прода своје акције. На напредним нивоима, аналитичари капиталних истраживања морају да раде релативно мање финансијског моделирања, а више писања извештаја и морају да развијају инвестиционе стратегије. Компаније из Фортуне 500 непрекидно траже компетентне професионалце за ову улогу, а изгледи за раст су једни од најбољих.

Аналитичари продаје и трговања такође играју важну улогу на тржиштима, али касна платформа за електронско трговање је место где се ствари заиста крећу и што се тиче позивања на продају, они су више усредсређени на контакт са клијентима са високом нето вредношћу. Трговци који ће имати кључну улогу у великим инвестиционим банкама и са институционалним инвеститорима, а већи учинак побољшава њихове изгледе за раст. Они обично немају структуриран пут каријере као у случају аналитичара за капиталне инвестиције или инвестиционих банкара. Међутим, то не одузима много од његове привлачности као атрактивне опције каријере за дипломце финансија. У целини, улога продаје и трговине постаје преобликована напретком технологије и платформе за електронско трговање су у средишту пажње што се тиче трговачке активности.

Што се тиче изгледа запослености у обе ове области, предвиђене стопе раста посла за финансијску индустрију процењују се на око 11% за период од 2012. до 2022. године.

Истраживање капитала у односу на продају и трговину -

Плата:


  • Аналитичар за истраживање капитала

То је несумњиво конкурентска улога, али надокнада је такође међу најбољима у индустрији. Међутим, пакет плаћања зависи и од услова на тржишту, а бонуси у великој мери зависе од успеха ваших препорука.

Према истраживању које је извршио Стаклена врата у 2014. години се види да аналитичари капиталних истраживања зарађују око 95.690 америчких долара годишње. Према Валл Стреет Јоурнал-у, аналитичари капиталних истраживања зарађују све између 72.200 и 148.800 америчких долара. Према још једној процени америчког Бироа за статистику рада, просечни годишњи приход је око 85.240 америчких долара.

Међутим, на вишим нивоима, аналитичари капитала могу зарадити у распону од 300.000 до 700.000 америчких долара годишње.

  • Аналитичар продаје и трговине

Продаја и трговина су више подручје оријентисано на учинак, али ни погодности нису лоше. Најважније је само доследно обављање послова и стручно знање сектора за који раде. Постоји врло мало простора за грешке у продаји и трговини, што је разлог зашто то није свачија шоља чаја.

Просечна основна плата за ову улогу је око 50.000 до 70.000 америчких долара годишње уз бонус за потписивање од 10.000 америчких долара. Бонус на крају године могао би износити око 20.000 до 40.000 УСД. Сарадници у продаји и трговању готовинским капиталима могу зарадити око 200-250 хиљада долара годишње, према Оптионс Гроуп, извршној фирми за претрагу.

Про и контра каријере


Аналитичар за истраживање капитала

Прос:

  • То је улога која привлачи пуно пажње у поређењу са људима који продају и тргују, а надокнада је такође велика. Њихова процена и анализа сигурности помажу институционалним инвеститорима да донесу кључне одлуке које би на њих могле утицати у великој мери.
  • На страни продаје, они имају пресудну улогу за компаније које желе да своје хартије од вредности пласирају уз помоћ поштене и поуздане процене. Такође може потенцијално помоћи у привлачењу средстава за инвеститоре које компаније траже.
  • Они ступају у интеракцију са врхунским компанијама које покривају ради ажурираних информација о процени зараде и извештајима. Због значаја њихове улоге, они имају велику вредност у индустрији.
  • Они могу радити као слободњаци и радити за своје клијенте или наћи посао у водећим институцијама или компанијама које нуде најбоље погодности и бенефиције за посао. Имају избор како да развијају своју каријеру.
  • Радно време је поштено око 10-12 сати дневно или око 60 сати недељно, што је уобичајено за финансијску индустрију. Омогућава им да обраћају пажњу и на друге области живота.

Против:

  • Један од највећих недостатака је тај што ће нови учесници у пољу финансија можда тешко добити добро отварање у истраживању капитала. Конкуренција је јака и у поређењу са тим доступни послови су ограничени.
  • Иако обично добијају заслуге за своје извештаје и истраживачки рад, то се врло брзо заборавља у брзом тржишном окружењу, а дугорочно је мало препознатљивости.
  • Тачно је да могу радити као слободњаци, али не би сви били дорасли томе, а они који успеју у самосталном раду могли би пропустити додатне погодности које се нуде аналитичарима који раде са великим корпорацијама.
  • Морају да одржавају деликатну равнотежу како би могли да креирају поштене и непристрасне извештаје и процене вредности предузећа, док истовремено покушавају да не оставе негативан утисак на руководство предузећа за које се врши процена. Ово постаје још важније за аналитичаре на страни продаје.

Аналитичар продаје и трговине:

Прос:

  • Нуди узбудљиво радно окружење за динамичне појединце који имају осећај за бројеве и како раде на тржиштима. То је један од најбржих послова у финансијској индустрији и плаћа се довољно добро за оне који могу да поднесу притисак.
  • За оне који су добри у изградњи односа са клијентима, то је савршено место за то. То је толико близу да се финансије баве финансама.
  • Што се тиче компензације, довољно је простора за спаковање позамашног пакета ако радите за велику инвестициону банку или тражите улогу, укључујући продају и трговање готовинским капиталима.
  • Радно време је међу најбољима, јер људи који продају и тргују не морају да раде преко пијачног времена, а када су пијаце затворене, могу уживати у слободном времену радећи шта год воле.

Против:

  • То је изузетно такмичарска улога и ви сте или добри у томе или сте без посла. Ово може звучати помало екстремно, али стално лоши перформанси то би некоме учинили.
  • Упркос свему реченом и урађеном у вези са накнадом, широко је прихваћено да је плаћање у порасту у саветодавним функцијама, док је на трговачком поду опало за 5-10%.
  • Иако не постоји јасан пут у каријери за људе који продају и тргују. Ако започнете као трговац, највероватније ћете завршити као трговац, што није лоше, иако радите са великом фирмом, можда ћете се попети, али њихова стварна улога остаје иста. У целини, врло је мало препознатљивости у продајним и трговинским улогама.

Рад живот баланс


Чини се да су обе улоге једнаке што се тиче радног времена, али са малом предношћу за људе који продају и тргују. Аналитичари капиталних истраживања морају радити у просеку 12 сати дневно или 60 сати недељно, док запослени у продаји и трговини морају радити током пијачних сати, почевши од мало припреме пред тржиште. То њихово радно време чини мало управљивијим од аналитичара.

Осим што седи за столом, аналитичару није мало подстицаја у смислу интеракције или изласка да би развио односе са клијентима, међутим, од њих се захтева да комуницирају са највишим руководством компанија које процењују, иако су то строго формалне интеракције. С друге стране, од продавача се може захтевати да изађу и друже се са својим клијентима и наставе ниво неформалне интеракције са редовним клијентима. Дакле, чини се да трговци на послу имају неке погодности у погледу дружења које аналитичари обично немају.

Поред тога, људи који раде у било којој од улога могу одржавати уравнотежен начин живота и проводити довољно времена са пријатељима и породицом или се бавити рекреативним активностима у слободно време. У целини, чини се да равнотежа између пословног и приватног живота није главно питање код ових улога.

Такође, погледајте разлику између истраживања капитала и приватног капитала

Ако желите професионално да научите Екуити Ресеарцх, можда ћете желети да погледате 40+ видео сатиКурсеви истраживања капитала

Закључак


У коначној анализи, то се своди на појединачне изборе и поседовање одговарајуће врсте вештина за одређену професионалну улогу. Генерално, онима који имају више аналитичких склоности и воле да раде у изолацији без пуно интеракције, аналитичар за истраживање капитала може бити погодна улога. Велико интересовање за финансије и природан осећај за математику су неке друге основне вештине за посао.

Они који воле радити под притиском и радије би на радном дану испунили акцију са пуно интеракције, узбуђење постигнућа него тихо, продаја и трговина су прави избор. Одлично познавање математике, самопоуздане способности доношења одлука и самодисциплина су неке друге вештине кључне за успех у томе.

Они који траже више структурирани пут каријере и способност самосталног рада, радије би требали да се баве истраживачком улогом уместо продајом и трговином. Један недостатак улоге истраживачког капитала је тај што нуди мање радног дана са пуно догађаја, али боље погодности у поређењу са продајом и трговином на дужи рок.

Увек је боље избалансирати свој избор са својим вештинама и способностима и консултовати се са вршњацима док доносите избор каријере која би могла помоћи у доношењу боље одлуке.

Корисни постови

  • Истраживање капитала против истраживања кредита - разлике
  • Инвестиционо банкарство наспрам истраживања капитала
  • Посао као аналитичар за истраживање капитала
  • <