10 најбољих књига о техничкој анализи | ВаллстреетМојо

Списак 10 најбољих књига о техничкој анализи

Техничка анализа је јединствена у смислу да се одриче проучавања финансија предузећа, услова у индустрији и других информација и усредсређује се на кретање цена да би предвидела будуће трендове. Испод је листа 10 најбољих књига о техничкој анализи -

 1. Техничка анализа финансијских тржишта: Свеобухватан водич за методе трговања и примене (Преузмите овде)
 2. Објашњена техничка анализа: Водич успешног инвеститора за уочавање инвестиционих трендова и прекретница (Преузмите овде)
 3. Техничка анализа од А до Ж(Преузми овде)
 4. Маркет Визардс, ажурирано: Интервјуи са најбољим трговцима (Преузмите их овде)
 5. Техничка анализа: Комплетни ресурс за техничаре на финансијском тржишту (Преузмите га овде)
 6. Енциклопедија узорака графикона(Преузми овде)
 7. Јапанске технике цртања свећњака(Преузми овде)
 8. Техничка анализа за лутке(Преузми овде)
 9. Принцип таласа Еллиотт: Кључ тржишног понашања (преузмите овде)
 10. Техничка анализа кретања залиха(Преузми овде)

Размотримо детаљно сваку књигу о техничкој анализи заједно са кључним преузимањима и прегледима.

# 1 - Техничка анализа финансијских тржишта

Свеобухватан водич за методе трговања и примене

Јохн Ј. Мурпхи

Приказ књиге:

Свеобухватна књига о техничкој анализи ресурса која садржи основне принципе и концепте у основи техничке анализе и како се они могу успешно применити у стварном свету. Овај рад има за циљ да помогне трговцима да боље разумеју техничку анализу и да се упознају са најновијим технолошким алатима који су постали део неопходног знања за било ког трговца. Аутор објашњава међу тржишне односе, ротацију деоница и графиконе свећњака заједно са другим концептима и помаже разумевању уметности и науке читања графикона и техничких индикатора како би могао да доноси паметне одлуке о трговању. Део фокуса је на фјучерс тржиштима и значају техничке анализе приликом бављења сложеним инструментима за Ф&О. Укратко, комплетан водич о техничкој анализи за стварне трговце.

Најбоље понети из ове најбоље књиге о техничкој анализи

 • Обухвата широк спектар концепата о техничкој анализи и представља сложене идеје на врло приступачном језику просечном читаоцу.
 • Нуди корисне информације о техничким индикаторима, обрасцима графикона и графиконима свећњака, поткрепљене практичним примерима и фокусом на аспект практичне примене.
 • Одличан приручник за трговце који желе да са успехом науче о коришћењу техничке анализе на терминским тржиштима.
 • Обавезно штиво за трговце у правом смислу те речи.
<>

# 2 - Објашњена техничка анализа

Водич успешног инвеститора за уочавање инвестиционих трендова и преокрета

написао Мартин Ј. Принг (аутор)

Најбољи преглед књиге о техничкој анализи:

Познато под називом „Библија о техничкој анализи“, ово значајно дело настоји да техничку анализу учини суштинским и неодвојивим делом инвестиционе стратегије просечног инвеститора. Аутор нуди откривајући увид у проучавање техничке анализе као практичног и корисног алата за предвиђање кретања цена и како поуздано инвестирати у данашња све сложенија тржишта. Велики фокус је на развоју и примени успешних стратегија уз помоћ напредних инвестиционих алата и техника и на томе како психологија инвеститора обликује тржишта. Читаоци би пронашли корисне информације о томе како могу да профитирају спречавајући да се емоције мешају у њихове прорачунате одлуке.

Најбоље понети из ове књиге Врхунска техничка анализа

 • Прилично детаљан рад који обухвата готово све аспекте улагања на данашња тржишта, задржавајући фокус на техничкој анализи као ефикасном приступу инвестирању.
 • Лако се чита за читаоце лаике, као и за професионалце, како би стекли детаљно разумевање функционисања и структуре модерних тржишта, корисности најсавременијих алата и техника за инвестирање и релевантности техничке анализе.
<>

# 3 - Техничка анализа од А до Ж

аутор Б Стевен Ацхелис

Приказ књиге:

Изврсно штиво за почетнике који ће научити основе техничке анализе која у првом делу представља концепте и стандардну терминологију која се користи у лако разумљивом формату. Преко 100 техничких показатеља и широк спектар најчешће коришћених узорака графикона објашњено је објашњено у другом делу овог рада. Оно што ово дело чини тако корисним је методички приступ који је аутор усвојио објашњавајући сваки од показатеља и илуструјући их релевантним практичним примерима у овој врхунској књизи техничке анализе.

Најбоље за понети из ове књиге

 • Лако штиво намењено читаоцима лаицима заинтересованим за учење основних појмова техничке анализе без много труда.
 • Корисне информације о техничким показатељима и обрасцима графикона могу помоћи почетницима да крену.
 • Обавезна литература за оне који су нови у техничкој анализи.
<>

# 4 - Маркет Визардс, ажурирано

Интервјуи са најбољим трговцима

аутор Јацк Д. Сцхвагер (аутор)

Приказ књиге:

Ова књига о техничкој анализи представља фасцинантну колекцију интервјуа најбољих трговаца који пружају непроцењив увид у неке од најбољих умова у индустрији. Занимљиво штиво за почетнике, као и професионалне трговце, како би научили нијансе вештине трговања и побољшали своје вештине управљања ризиком из невероватних прича о успеху трговаца који су били у својој лиги. Ово дело укључује интервјуе Бруцеа Ковнера, Мартија Сцхвартза, Еда Сеикоте и Тома Балдвина, заједно са другим супер трговцима. Аутор је уложио велики напор у развијање низа водећих принципа за трговце на основу искустава ових трговаца из прве руке.

Најбоље понети из ове књиге Врхунска техничка анализа

 • Једно од најбољих неформалних дела о трговини с ретком привлачношћу за себе.
 • За радознале у срцу тајне супер трговаца откривају се на једноставан начин који чак и просечном трговцу може помоћи да научи како да тргује с разликом.
 • Занимљиво, информативно и надахњујуће штиво за све који воле страст у трговини.
<>

# 5 - Техничка анализа

Комплетни ресурс за техничаре на финансијском тржишту

аутор Цхарлес Д. Киркпатрицк ИИ (аутор), Јулие Р. Дахлкуист (аутор)

Приказ књиге:

Опсежни приручник о теорији и примени техничке анализе, ово дело је званични пратилац програма Цхартеред Маркет Тецхнициан (ЦМТ). У њему се разматра читав спектар концепата повезаних са техничком анализом, укључујући тестирано расположење, индикаторе замаха, проток средстава, сезонске ефекте, стратегије ублажавања ризика и системе тестирања, поткрепљених корисним илустрацијама и примерима из праксе. Да би читаоци били у току са најновијим достигнућима на терену, ово дело такође покрива напредне концепте у препознавању образаца, анализу тржишта и експерименталне индикаторе, укључујући Каги, Ренко, Ицхимоку и Цлоудс, заједно са новим техникама избора портфеља међу осталим концептима. Оно што раду додаје додатну вредност је ретка комбинација академског и практичног приступа проучавању техничке анализе што га чини непроцењивим ресурсом како за студенте, тако и за професионалне трговце.

Најбоље понети из ове књиге о најбољој техничкој анализи

 • Као званични пратилац програма овлашћеног тржишног техничара (ЦМТ), ово дело служи као одличан водич за студенте ЦМТ-а и за изузеће од испита из серије 86.
 • Највећа предност је у томе што систематски покрива експанзивно поље техничке анализе, чинећи га доступним и просечном читаоцу.
 • Практичне илустрације и ажуриране информације на сваком кораку доприносе корисности овог дела за трговца.
 • Комплетан ресурс техничке анализе у правом смислу те речи.
<>

# 6 - Енциклопедија узорака графикона

аутор Тхомас Н. Булковски (аутор)

Приказ књиге:

Детаљна књига техничке анализе за утврђивање понашања узорака на биковима и медвеђим тржиштима са ажурираним информацијама и 23 нова обрасца укључена у корист читалаца. Поред тога, укључује десет образаца догађаја и помаже просечном трговцу да научи како да тргује значајним догађајима, укључујући кварталне најаве зараде и надоградње и смањења залиха између осталог. Сваки образац графикона се детаљно анализира и расправља, почевши од увода у одређени образац, пре него што се расправи о понашању узорка, рангу перформанси и широким смерницама за идентификацију и разумевању кварова узорака графикона и како их избећи. Аутор такође дискутује о ефикасним стратегијама трговине помоћу узорака графикона и о томе како минимизирати својствени ризик. Релевантне статистике помажу читаоцу да боље разуме понашање узорака графикона и научи како да тргује са поверењем.

Најбоље понети из ове врхунске књиге о техничкој анализи

 • Широка покривеност узорака графикона, заједно са детаљним нијансама у идентификовању, тумачењу и коришћењу узорака графикона за трговање са великом дозом јасноће.
 • Посебно корисно за почетнике на терену који морају да се упознају са понашањем узорака графикона да би могли да тргују боље у сложеним тржишним условима и ефикасно управљају ризиком.
 • Обавезно штиво за све заинтересоване за учење о свакодневној примени техничке анализе.
<>

# 7 - Јапанске технике цртања свећњака

написао Стеве Нисон (аутор)

Приказ књиге:

Нашироко цењено дело у својој класи које је увело јапанске технике цртања свећа у западни свет у целини, одлично је упутство о позадини и основним принципима који леже у основи овог приступа. Графиковање свећа данас је постало готово саставни део сваке студије техничке анализе и трговци широм света су га применили са великим успехом. Аутор је такође укључио информације о томе како се ова иновативна техника графиковања може спојити са широким спектром техничких алата и користити као свестрани аналитички алат за анализу тржишта. Овај приступ се може успешно применити за анализу терминских тржишта, акција или шпекулација и заштите, показујући универзалну применљивост његових принципа. Подржано са стотинама примера, ово дело је препоручено штиво за сваког техничког трговца.

Најбоље за понети из ове књиге

 • Изврсно уводно дело на картама свећњака за почетнике као и за професионалце.
 • Открива релевантност, опсег и дубину техничке анализе примењене на сложена тржишта дана.
 • Овај рад показује како комбинирати ову технику са било којим другим техничким алатом за анализу готово било ког тржишта, било да се ради о акцијама, фјучерсима или хеџингу и шпекулацијама, и тргујте с повјерењем.
 • Неопходан пратилац за читање свима који су заинтересовани за учење уметности и науке техничке анализе помоћу свећарских карата.
<>

# 8 - Техничка анализа за лутке

ауторке Барбаре Рокфелер

Приказ књиге:

Једноставан за разумевање, а врло информативан водич за техничку анализу за просечног инвеститора или трговца. Аутор сажето објашњава основе техничке анализе и фокусира се на то како користити своје концепте за паметне одлуке о трговању и максимизирање профита. Овај рад осветљава како разумети тренутне тржишне услове и помоћу стварних података одлучити које хартије од вредности треба држати, а које продати, идентификујући понашање и обрасце гомиле, користећи индикаторе графикона и, између осталог, спроводећи динамичку анализу. Читаоци су такође упознати са новом методом развијања персонализованог аналитичког приступа који се уклапа у њихов индивидуални психолошки профил. Један од најбољих уводних радова о техничкој анализи у погледу једноставности језика и луцидног представљања појмова.

Најбоље за понети из ове књиге о техничкој анализи

 • Једноставан, али мајсторски уводни рад на техничкој анализи који покрива широк спектар концепата који имају практичну вредност за просечног инвеститора или трговца.
 • Од цртања линије трендова до проучавања тржишних услова и коришћења стварних података за доношење доследно поузданих трговачких одлука, ово дело покрива све.
 • Поврх свега, читаоци могу лако научити како да одаберу аналитичке алате по свом избору и тргују са поверењем.
 • Препоручено штиво за трговце почетнике.
<>

# 9 - Принцип таласа Еллиотт

Кључ за понашање на тржишту

од А.Ј. Фрост, Роберт Р. Прецхтер Јр., Цхарлес Ј. Цоллинс (Увод)

Преглед књиге о техничкој анализи:

Одличан аналитички рад на принципу Еллиотт Ваве-а предлаже да се кретања на берзи могу проучавати уз помоћ образаца који се удружују и представљају већа кретања налик таласима. Овај рад описује како разумевање Еллиотт теорије таласа може помоћи у разоткривању мистерија наизглед случајних кретања на берзи и може се користити за тачно предвиђање будућих трендова на тржишту. Аутори тврде да се основни научни принцип који стоји иза овог система може наћи на делу у природи, уметности и математици као и у људском телу и настављају да анализирају историјске успоне и падове уз помоћ овог система. Готово академски рад са практичним применама у финансијама и проучавање понашања на берзи.

Најбоље за понети из ове књиге

 • Уводи Еллиотт теорију таласа за проучавање кретања на берзи и повлачење интелигентних потеза у складу са новим обрасцима.
 • На реалном нивоу, технички аналитичари су користили ову методу заједно са другим техничким алатима и било би најбоље да се на њу не ослањају изолирано приликом доношења одлука о улагању.
 • Није једно од најлакших читања чак ни за трговце, али вреди утрошеног времена ако неко жели да научи својствене обрасце у основи понашања на берзи.
<>

# 10 - Техничка анализа кретања залиха

Роберт Д. Едвардс, Јохн Магее

Приказ књиге:

Ремек-дело о техничкој анализи није ништа мање од детаљног излагања о анализи узорака графикона заједно са детаљном дискусијом о развоју теорије застоја и како се може заменити одрживом алтернативом. Првобитно објављено 1948. године, ово дело је и даље важан ресурс за графичаре, фокусирајући се на вертикалне тракасти графикони и истичући њихову корисност за анализу тржишта. Најновије издање рада укључује мноштво ажурираних информација на ту тему, укључујући проширену верзију прагматичне теорије портфеља и Левераге Спаце Портфолио Модел, између осталих концепата. Укратко, прави класик за техничке аналитичаре и графичаре.

Најбоље за понети из ове књиге

 • Посебан фокус ставите на вертикалне тракасти графикони и на то како их графичар може користити у своју корист у свакодневном трговању.
 • Садржи опсежне информације о анализи узорака графикона, што га чини изврсним референтним радом за почетнике и стручне карте.
 • Ажурирано најновијим теоријама, алатима и техникама како би се додао значај раду на данашњим тржиштима.
<>