Насупрот Цонцатенате у Екцелу | Топ 2 методе за преокретање уједињења

Шта је супротно од Цонцатенате у програму Екцел?

У нашем ранијем чланку „Спајање низова у програму Екцел“ видели смо како комбиновати вредности више од једне ћелије у једну са различитим практичним примерима. Да ли сте икада размишљали о томе шта би било потпуно супротно од спајања у екцелу?

Да, могли бисмо учинити супротно од уједињења у екцелу. Имамо неколико метода за обављање овог посла, а у овом чланку ћемо вас провести кроз поступак поделе података једне ћелије у више ћелија.

Како се ради супротно од повезивања у програму Екцел?

Испод су примери екцела насупрот цонцатенате.

Овде можете да преузмете овај Супротно од спојеног Екцел предлошка - Супротно од спојеног Екцел предлошка

1. метод - Поделите вредности употребом текстуалних функција

Један од популарних начина поделе вредности једне ћелије на више ћелија је коришћење Екцел текстуалних функција. Популарне функције текста су „Лева функција, Десна функција и МИД функција у екцелу“. На пример, ако имате пуно име запослених, онда можемо имена поделити на име и презиме.

За овај пример користим податке у наставку.

Овде имамо пуно име играча у крикету. Овде прво морамо да издвојимо прво име, то се може урадити применом функције ЛЕВО у програму Екцел.

Функција ЛИЈЕВО овдје не може обавити посао, јер након одабира вриједности коју треба подијелити морамо одредити број знакова који треба извући с лијеве стране одабраних података. У овом примеру ликови свих имена у крикету имају различит број знакова, тако да морамо користити функцију ФИНД екцел

Помоћу функције Финд можемо пронаћи положај размака у изабраној вредности. На пример, у називу „Сацхин Тендулкар“ положај знака у размаку је 7, дакле 7 - 1 = 6, ово је број знакова који нам треба са леве стране имена „Сацхин Тендулкар“.

У аргументу број знакова отворите функцију ФИНД.

Пронађи текст је оно што треба да пронађемо, у овом примеру треба да нађемо карактер размака, тако да простор ставимо у двоструке наводнике.

Витхин Тект значи у ком тексту треба да нађемо простор, па је ово наше пуно име, тј. А2 ћелија.

Последњи параметар је небитан, па га занемарите. Дакле, сада ће функција ФИНД вратити позицију размака као 7, али не треба нам размак, тако да примените -1 за функцију ФИНД.

Затворите заграду и притисните тастер ентер. Вов !! Добили смо прво име.

Превуците формулу до остатка ћелија.

Сада ћемо видети како добити друго или презиме. Отворите функцију ДЕСНО у Екцелу.

У аргументу броја знакова не можемо ручно унети број. Чак и овде такође морамо да користимо две друге функције да бисмо добили број знакова.

Овде треба да користимо функцију ФИНД & ЛЕН у програму Екцел.

Функција ЛЕН ће вратити укупан број знакова у изабраној вредности, а ФИНД ће вратити положај размака. Дакле, ЛЕН - ФИНД је број знакова који нам требају с десне стране.

Добили смо презиме.

Превуците формулу у друге ћелије да бисте добили резултат.

На пример, у имену „Вират Кохли“ укупан број знакова укључујући нулу је 11, а положај размака 5. 5. Дакле 11 - 5 = 6, тако да је укупан број знакова који нам требају са десне стране 6, тј. „Кохли“ .

Дакле, овако, можемо учинити супротно од спајања у екцелу. Можемо учинити супротно од повезивања и са другом методом, тј. „Текст у колону“.

Метод # 2 - Супротно повезивању текста у колону

Ово је најбољи пример једноставног поступка. Овај метод не укључује било какву врсту сложених формула. То ћемо видети у доњем примеру.

Горњи подаци треба да буду у доњем формату.

Ово изгледа као врашки задатак, зар не ???

Али стварни посао је лакши него што претпостављамо. Користећи заједничку ствар која комбинује ове податке, можемо се поделити у складу с тим. У овом случају, уобичајена ствар која комбинује различите колоне у један је зарез (,).

Прво изаберите податке.

Идите на Подаци> Текст у колону у Екцелу или можете притиснути тастер за пречицу Екцел АЛТ + А + Е..

Видећемо испод прозора када кликнемо на Текст у колону.

Избором „Разграничено“ кликните на "Следећи".

Сада у следећем прозору треба да изаберемо Делимитер тј. Заједничку ствар која комбинује све колоне у једну. У овом случају „Зарез“, па одаберите зарез.

Кликните на Нект и кликните на Финисх у следећем прозору. Добићемо супротно од споја.

Дакле, овако, можемо користити функције и Тект то Цолумн у екцелу да учинимо супротно од цонцатенате.