10 најбољих књига о бихевиоралним финансијама

Списак десет најбољих књига о бихевиоралним финансијама

Ево листе књига о бихејвиоралним финансијама, тако да не морате проводити сате и сате у продавницама да бисте пронашли најбоље.

 1. Бихевиоралне финансије и управљање богатством(Набавите ову књигу)
 2. Бихевиоралне финансије: Психологија, доношење одлука и тржишта (набавите ову књигу)
 3. Бихевиоралне финансије: Разумевање социјалних, когнитивних и економских расправа (Вилеи Финанце) (Набавите ову књигу)
 4. Бихевиоралне финансије и типови инвеститора(Набавите ову књигу)
 5. Изван похлепе и страха(Набавите ову књигу)
 6. Неефикасна тржишта(Набавите ову књигу)
 7. Персонал Бенцхмарк(Набавите ову књигу)
 8. Приручник за бихевиорално финансирање(Набавите ову књигу)
 9. Напредак у бихевиоралним финансијама (Серија округлог стола из бихевиоралне економије) (Набавите ову књигу)
 10. Напредак у бихевиоралним финансијама, том ИИ(Набавите ову књигу)

Размотримо детаљно сваку књигу о бихејвиоралним финансијама, заједно са кључним преузимањима и прегледима.

# 1 - Бихевиоралне финансије и управљање богатством

Како направити оптималне портфеље који узимају у обзир пристрасност инвеститора (Вилеи Финанце)

Мицхаел М. Помпеиан

Предрасуде су вам заиста непријатељ. Не желите да ваша ограничена уверења делују као сметња правом избору који сте могли направити. Ако је то случај, погледајте преглед и најбоље понети.

Приказ књиге

Ревиев: Ако желите да утврдите своје пристрасности и желите да истраживања подрже тврдње, ово је права књига за вас. Добили бисте много информација о пристрасностима улагања и како их будете све више сазнали; било би вам лакше да их се решите. Ова књига је применљива не само за вас; него би вам помогло да са својим клијентима препознате и исправите недостатке својих клијената тако да можете додати огромну вредност њима и њиховим инвестиционим одлукама.

Најбоље понети из ове најбоље књиге о финансирању понашања

 • Најбољи део књиге је што је веома релевантна и професионалци (који помажу инвеститорима) и људи који улажу за себе. Указује на све пристрасности и помаже вам да их превазиђете.
 • Веома је кратак, луцидан и истовремено свеобухватан за разумевање и покретање акције.
<>

# 2 - Бихевиоралне финансије: психологија, доношење одлука и тржишта

аутор Луци Ацкерт и Рицхард Деавес

Ова најбоља књига о финансирању понашања илустроваће вам три одвојене ствари у облику ткања - психологију инвеститора, како њихова психологија утиче на доношење одлука и истовремено како тржиште утиче на то.

Приказ књиге

Ревиев: Ова књига о финансирању понашања одличан је ресурс за све који воле да улажу или помажу у улагању. Разлог је тај што је ова књига резултат многих тржишних истраживања и истраживања како ствари стоје код малопродајних инвеститора, професионалних менаџера, трговаца, аналитичара итд. И шта год су аутори прикупили, све материјале су представили на најструктуриранији начин за потрошња инвеститора који би желели да побољшају своје инвестиционе одлуке и као резултат обезбеде максимално богатство.

Најбоље понети из ове најбоље књиге о финансирању понашања

 • Ако вам је потребан доказ „зашто“ да бисте илустровали која је психологија одговорна за нестална понашања инвеститора, све одговоре пронаћи ћете у овој књизи. Они нису измишљени или нису плод ауторове маште. Практични су и сабрани.
 • Материјали су тако добро структурирани да бисте их заиста могли користити као референтну књигу за свој разред (ако сте студент) или за помоћ било којим клијентима у расту богатства.
<>

# 3 - Бихевиоралне финансије:

Разумевање социјалних, когнитивних и економских расправа (Вилеи Финанце)

Едвин Буртон & Сунит Схах

Ово је велика слика о много ширим аспектима спектра. Говориће о социјалним, економским и когнитивним питањима одговорним за психологију финансија.

Приказ књиге

Ревиев: Ова најбоља књига о бихејвиоралним финансијама је сјајна књига ако говорите о вредности. Али мало је прецењен у погледу само 200 страница. Међутим, ова књига чини правду за све што је споменула. Ако књигу поделимо на корисне одељке, то би било ово - 90 страница о психологији финансија; и 130 страница о финансијама и емпиријским тестовима урађеним на „вредности“ и „ефектима преокрета“. Ова књига је представљена на лако разумљив начин, посебно за студенте којима је досадно на часовима из финансирања понашања.

Најбоље понети из ове књиге о најбољим финансијама о понашању

 • Пронашли бисте много информација о ефикасној тржишној хипотези (ЕМХ) и како се она развијала, а такође покрива аномалије и серијску корелацију.
 • Ово се може назвати напредном књигом о финансирању понашања без таштине језика.
<>

# 4 - Бихевиоралне финансије и типови инвеститора:

Управљање понашањем ради доношења бољих инвестиционих одлука (Вилеи Финанце)

Мајкл Помпејан

Овде аутор надилази уобичајене клишеје финансирања понашања и на то гледа из сасвим друге перспективе.

Приказ књиге

Ревиев: Једном када преузмете ову књигу о финансирању понашања, научићете о четири врсте инвеститора и како доносе одлуке. Прва врста инвеститора су заштитари који чувају богатство, уместо да ризикују да би га побољшали. Друга врста инвеститора су следбеници који узимају туђу помоћ да доносе важне инвестиционе одлуке. Трећа врста инвеститора су индивидуалисти који су увек укључени у финансијско тржиште и имају неконвенционалан начин на који гледају на инвестиције. И последња врста инвеститора су они које називају акумулаторима и који воле да акумулирају богатство и уверење да ће у блиској будућности постати успешни инвеститори.

Најбоље понети из ове књиге о најбољим финансијама о понашању

 • Ова књига о бихејвиоралним финансијама све је издвојила у четири врсте тако да инвеститори могу да се препознају и понашају се у складу с тим.
 • Ова књига такође наводи године академских истраживања која би просечним инвеститорима помогла да донесу значајне одлуке о својим улагањима.
<>

# 5 - Изван похлепе и страха:

Разумевање бихевиоралних финансија и психологије инвестирања (Истраживање и синтеза Асоцијације за финансијски менаџмент)

Херсх Схефрин

Грешке нас подстичу на страх и све више грешака које радимо, уместо да учимо из њих, ми улазимо у све више страха. Као резултат тога, када се појаве неке уносне могућности, ускочимо да уђемо и похлепа улази у наш живот. Али шта ако можете ићи даље од страха и похлепе! Ова књига ће вам показати како.

Приказ књиге

Ревиев: Ако прочитате ову књигу о бихејвиоралним финансијама, осећали бисте се забављено, а истовремено бисте научили глаткоћу бихејвиоралних финансија. Према књизи, инвеститори полако уче и успут праве грешке. Ова књига ће вам помоћи да умањите те грешке и да пронађете решење за себе и за своје клијенте. Али на неколико места аутор је контрадикторан и понекад има превише речи. Генерално, добро штиво за људе који су индиректно повезани са трговином (што значи да ова књига није за трговца са пуним радним временом, али је корисна за инвеститоре).

Најбоље понети из ове најбоље књиге о бихевиоралним финансијама

 • Три концепта су објашњена на сјајан начин. Они су хеуристичке пристрасности, неефикасност тржишта и зависност од оквира.
 • Аутор се детаљно бави људским понашањем и уважава своја објашњења.
<>

# 6 - Неефикасна тржишта:

Увод у бихевиоралне финансије (Цларендон предавања из економије)

аутор Андреја Шлајфера

Оригинално је. То је другачије. И то вас тера на нови начин да размишљате о финансијама понашања.

Приказ књиге

Ревиев: Ова најбоља књига о бихевиоралним финансијама најпогоднија је за оне који су уморни од читања старих, грубих комада о бихејвиоралним финансијама. Ова књига представља одличан начин да се сагледају бихевиоралне финансије. Аутор је уложио много размишљања у ову књигу пре писања и то одражава. Прво, аутор описује темеље ефикасне тржишне хипотезе (ЕМХ), а затим износи своја размишљања.

Најбоље понети из ове најбоље књиге о бихевиоралним финансијама

 • Ова књига вреди за новац. Ако желите да разумете тачну психологију иза финансирања понашања, ова књига је за вас.
 • Ово је најбоља уводна књига коју бисте икада пронашли о бихевиоралним финансијама.
<>

# 7 - Лични репер:

Интегрисање бихевиоралних финансија и управљања инвестицијама

Цхарлес Видгер и Даниел Цросби

Ова књига се може концентрисати у три два слова, ПБ (Персонал Бенцхмарк), БФ Бехавиорал Финанце) и ИМ (Инвестмент Манагемент), а ове књиге детаљно описују ова три појма.

Приказ књиге

Ревиев: То је најособнија књига о бихејвиоралним финансијама коју бисте икада прочитали. Зашто? Јер у овој књизи аутори су заузели другачији приступ како би објаснили ризик! Ризик је врло лична ствар. Без обзира на то колико статистичких модела користимо за квантификовање ризика, ризик би и даље био врло личан. Због тога је лични стандард важан и након читања ове књиге могли бисте да интегришете три концепта у један низ. Због тога је ову књигу толико важно читати. Финансирање понашања се развија и само квантификујуће изјаве неће оправдати његов опсег и циљ.

Најбоље понети из ове врхунске књиге о бихевиоралним финансијама

 • Ова најбоља књига о бихејвиоралним финансијама не садржи само све психолошке пристраности; такође говори о свим опипљивим решењима за ове пристрасности. Тако су читаоци у стању да раде на својим предрасудама.
 • Важно је знати свој емоционални правац пре него што уђете у поље инвестирања. А ова књига ће вам показати како да свом уму дате емоционални правац да добро размисли пре него што икад уђете у поље инвестиција.
<>

# 8 - Приручник за бихевиоралне финансије

Бриан Бруце

Ова књига је тако добро обликована и написана. Прочитајте рецензију и најбоље понети да бисте сазнали више.

Приказ књиге

Ревиев: Као што је поменуто, ова књига је заиста приручник о бихевиоралним финансијама. Ако се питате шта ова књига мора бити високо техничка, варате се. Ова књига није техничка; радије можете рећи да ова књига представља једноставно економетријско моделирање и такође расправља о експерименталним подацима, истраживањима или откривеним преференцијама. Штавише, ова књига такође говори о недавном развоју у индустрији у погледу финансирања понашања. Уз то, научили бисте и да цените недавна истраживања која су представљена у просторијама књиге. Једноставно речено, ако бисте читали ову књигу, изоштрили бисте своју пилу улагања; ако не, можда ћете пропустити нешто сјајно ако желите да ускоро уђете у свет инвестиција.

Најбоље понети из ове врхунске књиге о бихевиоралним финансијама

 • Ова књига је свеобухватна и савршена књига за почетнике. Ако тек почињете, можете прочитати ову књигу. Ова књига је луцидно написана, а поглавља су кратка. Истовремено, свако поглавље је исплетено на кохерентан начин тако да читаоцима пружи максималну корист.
 • Ако сте студент финансија, ово је неуништива књига.
<>

# 9 - Напредак у бихевиоралним финансијама (серија округлог стола у бихевиоралној економији)

написао Рицхард Х. Тхалер

Оставите траг иза себе и ако осећате да знате довољно финансирања понашања, добродошли у напредни свет.

Приказ књиге

Ревиев: Ова књига је лепа колекција чланака дизајнираних да одушеви читаоце. Али морате имати на уму да ако сте просечан инвеститор, можда нећете моћи да цените вредност коју пружа. Морате да урадите домаћи задатак пре него што зароните у ову књигу. Много је статистика, а академски језик се разборито користи у овој књизи. Дакле, ако размишљате о читању ове књиге из које бисте стекли вишеструку перспективу о бихевиоралним финансијама, макар прво требали знати основе бихевиоралних финансија.

Најбоље за понети из ове књиге

 • Ако сте студент финансија, могли бисте да цените ову лепу колекцију.
 • Ова колекција је можда стара, али лако се може назвати библијом за било ког истраживача који је заинтересован за финансирање понашања.
<>

# 10 - Напредак у бихевиоралним финансијама, том ИИ:

(Серија округлог стола из бихевиоралне економије)

написао Рицхард Х. Тхалер

Било је потребно за том два, јер је први том био престар. Дакле, уредник је требао додати недавна дешавања у овом тому.

Приказ књиге

Ревиев: Ова књига је ажурирана у односу на претходни том, а у овом недавном тому можете научити пуно ствари. Људи који су се жалили на здрав разум меке корице нашли би велику вредност у овој књизи, јер је сваки новији развој дат у овом одељку. Међутим, како је објављен 2005. године, и даље ће се сматрати старим ако га упоредимо из перспективе садашњег времена. Ова књига се препоручује онима који су заинтересовани за студије виших студија финансирања понашања.

Најбоље за понети из ове књиге

 • Ово је веома ажурирано и врло свеобухватно, дуго 744 странице.
 • Ова књига представља двадесет недавних радова како бисте могли да схватите како су се бихевиоралне финансије развијале током година. Не препоручује се почетницима; али ако желите да се бавите финансијама понашања, ово би био непроцењив ресурс.
<>