Приватни капитал у Индији | Преглед | Листа најбољих компанија у ПЕ | Плате

Приватни капитал у Индији

У последњој деценији приватни капитал у Индији је био превише процењен и сада је незаслужен, цитирао је МцКинсеи. Дакле, као особа која тражи посао или професионалац у истој или другој индустрији, како то видите?

У овом чланку ћемо покушати да проценимо приватни капитал у Индији и уђемо у ситнице онога што је функционисало, а шта није, заједно са одрживошћу да се учини великим у приватном капиталу у Индији.

Ево редоследа који ћемо следити у овом чланку -

  Преглед приватног капитала у Индији

  Привате Екуити у Индији био је веома одушевљен њиховом будућношћу почетком 2000-их. Ево следећих статистика које су их учиниле екстатичним -

  • 50% укупног становништва (што је тада било 1,1 милијарду) било је млађе (тј. Млађе од 30 година).
  • БДП је растао за 7,5 процената годишње током 2003 - 2007.
  • Неквалитетна актива банака пала је на 2,6% са 9,5%.
  • Приватни инвеститори уложили су око 93 милијарде долара на индијско тржиште од 2001. до 2013. године.

  Али после свега тога, ствари нису ишле онако како су замишљали. Ретко када је индијски приватни капитал достигао врхунац (само између 2005. и 2008.).

  Погледајмо доњи графикон да бисмо тачно разумели шта се догодило -

  Дакле, у чему је тачно био проблем?

  Испоставило се да индијско тржиште има мање приватних компанија од осталих тржишта у настајању (БРИЦС).

  Индија има 2600 јавних компанија које котирају на берзи са приходом од 125 милиона долара, док их је у Кини само 1000. Толико приватних фирми постало је јавно чак и пре него што су приватне компаније у Индији икад дошле до њих. Штавише, индијски БДП је почео да опада након 2011. године.

  Али ствари нису тако досадне као што изгледају на површини.

  Према истраживању компаније МцКинсеи, утврђено је да су компаније у Индији које подржавају ПЕ побољшале своје приходе и такође брже зарађивале од јавних предузећа. То значи, може се рећи да је приватни капитал у Индији постао кључни извор капитала за индијске компаније. Привате Екуити у Индији је урадио невероватан посао уносећи 36% капитала прикупљених у последњој деценији. Током тежих времена, компаније приватног капитала пословале су још боље. Они су у 2011. години дали 47%, а у просеку 46% од 2011. до 2013. године.

  Дакле, као особа која тражи посао или професионалац који је спреман да се придружи приватној капиталној компанији у Индији; можда ћете имати сјајне шансе да будете део ове индустрије која неће одустати од своје мисије да служи приватним компанијама без обзира што пролазе кроз тежа времена и буду изложени мањим могућностима.

  Услуге приватног капитала нуде се у Индији

  Приватни капитал у Индији управља инвестицијама и портфељем приватних компанија. Они истражују и анализирају и помажу приватним компанијама да дугорочно доносе стратегије.

  Ево читавог спектра услуга које приватне компаније у Индији нуде приватним компанијама -

  • Прикупљање средстава и подешавање: Током прикупљања средстава потребно је учинити много ствари. Привате Екуити компаније помажу приватним компанијама у сређивању целокупне стратегије. Они помажу тиму да развију стратегију улагања у фонд, а такође и са упутством. Заједно с тим, приватне капиталне компаније помажу компанијама у могућностима договора и секторским анализама, очекиваном предлогу вредности фонда, као и у обављању дужне пажње клијената. Штавише, приватне инвестиционе компаније такође ће помоћи приватним компанијама да напишу кључне компоненте евиденције клијената.
  • Пореске и регулаторне услуге: Приватни капитал у Индији може управљати средствима само када имају потпуну представу о пореским и регулаторним службама. Дакле, они нуде порезне и регулаторне услуге и компанијама којима су потребне. У оквиру ове услуге омогућавају приватним компанијама структурирање фондова, реструктурирање за оптимизацију пореза и помоћ у пореском саветовању и усклађивању.
  • Ризик, управљање и усклађеност: Поседовање средстава неће помоћи док компаније не сазнају како да се придржавају прописа и како добро користе инфраструктуру. Приватне власничке компаније, на тај начин помажу компанијама у ублажавању ризика, проналазе најбоље погодне за приватне компаније и олакшавају израду приручника за инвестирање и артикулирање правих система и поступака управљања портфељем.
  • Корпоративне финансије: У корпоративним финансијама, приватни капитал у Индији може на разне начине помоћи приватним компанијама. Служе у оријентацији послова, управљању пројектима, подршци преговарању, проценама, структурирању капитала, саветима за прикупљање капитала, заједничким улагањима и структурирању послова. Ове ствари су изузетно корисне ако приватне компаније траже раст, профитабилност и изградњу конкурентске предности.
  • Форензичке услуге: Приватни капитал у Индији такође шири свој хоризонт и ради у прилично непознатим регионима. Ево једног од њих. Приватне инвестиционе компаније у Индији помажу компанијама да изврше проверу корпоративне интелигенције и прошлости, заједно са пажљивим испитивањем еколошких аспеката.

  Врхунске приватне компаније у Индији

  У новије време у Индији постоје многе компаније приватног капитала које улажу у приватне компаније у Индији. Следи листа водећих компанија са приватним капиталом које су се већ обележиле у Индији. Поредак на листи заснован је на износу новца који су прикупиле / уложиле одговарајуће ЈП компаније -

  • Управљање ИЦИЦИ ризичним фондом: Ово је подружница ИЦИЦИ банке. У последњој деценији прикупио је скоро 3 милијарде долара. Сједиште ове ЈП компаније налази се у комерцијалном главном граду Индије, Мумбаију.
  • Котак Привате Екуити Гроуп: Котак Привате Екуити Гроуп инвестира посебно у здравство и индустрију инфраструктуре у Индији. Од 1997. године прикупио је преко 2,8 милијарди долара и једна је од најцењенијих ПЕ фирми у Индији.
  • Цхрисцапитал: Седиште је из Њу Делхија. Од свог оснивања 1999. године, Цхрис Цапитал је уложио у 50 пројеката и прикупио скоро 2 милијарде долара у ПЕ фондовима.
  • Секуоиа Цапитал: Они су светске компаније за ПЕ у свету. У Индији су у последњу деценију уложили скоро 2 милијарде долара. Они првенствено улажу у енергију, потрошачку робу и финансијске услуге.
  • Блацкстоне Гроуп: Они су у Индији и циљају на инфраструктуру и некретнине од 2006. године. Већ су уложили око 2 милијарде долара у разнолики портфељ у Индији.
  • Индијски фонд вредности: Првенствено се звао ГВ Цапитал. Крила је раширио 1999. године у граду Мумбају у Индији. Прикупила је око 1,4 милијарде долара и ова огромна сума подељена је између четири фонда.
  • Баринг Привате Екуити партнери: То је један од најстаријих приватних капитала у Индији, а свој пут започео је 1988. године. Прикупио је преко 1,1 милијарду долара током последње три деценије и уложио у 53 различите инвестиције.
  • Асцент Цапитал: Ова фирма за ПЕ постоји у Индији више од једне деценије и већ су помогли више од 40 предузетника да остваре своје снове. Тренутно управљају са 600 милиона долара подељених у три фонда.
  • Еверстоне Цапитал: Ова ЈП фирма се првенствено фокусира на индустрију одеће и инжењерске фирме. У Индији су од 2006. године и тренутно управљају са око 425 милиона долара средстава.

  Регрутовање приватног капитала у Индији

  Чак и ако би многи људи тврдили да је лако отказати посао са приватним капиталом у Индији, знајте да је прилично тешко чак и добити прилику ако немате право искуство.

  Ево кандидата које ЈП фирме обично запошљавају -

  • Аналитичари инвестиционог банкарства који су то учинили великим у врхунским бутик банкама или мањим банкама.
  • Људи који још увек настављају дипломирање (наравно за млађе улоге).
  • Људи који су већ радили у неким другим фирмама за ЈП.

  Ако не припадате горње три групе, било би вам тешко да се пробијете. Али постоји неколико алтернатива које можете узети -

  • Пре свега, можете да се бавите МБА-ом из врхунског института и каријеру у инвестиционом банкарству. Тада можете потражити излазну прилику и придружити се фирми за ПЕ.
  • Друго, можете да радите у индустрији више од 20 година, сакупите своје искуство, а затим се придружите ПЕ фирми као консултант.
  • Треће, размислите о профилима корпоративног развоја. Новац је мање у овом профилу, али окружење би било слично. Тада можете прећи са корпоративног развоја на приватни капитал касније у каријери.

  Сада, хајде да разговарамо о процесу регрутовања.

  Знајте сигурно једно - да ловци на главе играју главну улогу у запошљавању предузећа за физичку заштиту. Дакле, ако нисте у могућности да удовољите ловцима на главе, био би то тежак пут за вас.

  Обично постоје два циклуса регрутације - у циклусу и у циклусу.

  У циклусу, процес започиње око октобра сваке године. ПЕ компаније траже позиције аналитичара у процесу „у циклусу“. У процесу „на циклусу“ одлука се доноси брзо, често у року од неколико недеља, а понуде се објављују одмах након интервјуа.

  • У процесу „у циклусу“, ако будете интервјуисани почетком 2017. године, наставићете да радите у банкарству још 1,5 године, а у ЈП фирми започињете 2018. године.
  • У случају да је поступак „искључен из циклуса“, ​​након што понуда буде објављена, одмах ћете почети да радите. У процесу „ван циклуса“ потребно је више времена да се понуда прошири. Потребно је више од недеља; чак и месецима да одлучите који од њих најбоље одговарају.

  Дакле, ако желите да се придружите ПЕ предузећу, морате унапред да планирате процесе „у циклусу“ или „ван циклуса“.

  Култура приватног капитала у Индији

  У приватном капиталу, култура се мало разликује од инвестиционог банкарства. За разлику од инвестиционог банкарства, имаћете здраву равнотежу између пословног и приватног живота, али мораћете да научите да се носите са притиском. Очекујте 12-часовни радни дан сваког дана, у већини случајева пет дана у недељи. За викенд ћете добити довољно времена за дружење и дружење са породицом. Али у неколико случајева можда ћете морати да убаците више сати него обично.

  Приватни капитал у Индији се појављује и постоји огроман простор за развој. Стога је у Индији култура унутар организације прилично динамична и стално морате бити на нози како бисте саставили крај с крајем.

  Рад са вишедимензионалним људима, пролазак кроз тоне радова и истраживачких извештаја и управљање финансијама биле би свакодневне активности. Али ако будете могли да се држите дуго времена, невероватно ћете проширити свој положај, стање у банкама и друштвени утицај.

  Плате у приватном капиталу у Индији

  Појављује се тржиште приватног капитала у Индији. Дакле, професионалци који раде на индијском тржишту примају много мање плате у индустрији приватног капитала у поређењу са европским и америчким вршњацима.

  На почетном нивоу, просечна накнада професионалаца у приватном капиталу у Индији је око 20.000 до 40.000 УСД годишње или понекад мања од распона. Ово је храна за пилетину у поређењу са оним колико професионалци из приватног капитала добијају на иностраном тржишту.

  Међутим, накнада у великој мери варира на основу величине средстава. Много је великих фондова који су почели да послују у Индији. То значи да у Индији постоји огромна прилика за раст професионалца из приватног капитала и они могу очекивати велику плату у блиској будућности.

  Могућности изласка из приватног капитала у Индији

  Ако тражите могућности за излаз, прво питање је - „зашто ћете ипак напустити ПЕ?“ А ако вам се посао заиста не свиђа, зашто сте уопште ушли у ПЕ?

  У већини случајева напуштање ЈП предузећа значи да напуштате и МБА.

  На тржишту ПЕ, људи скачу око једног фонда до другог; посебно ако у почетку раде у мањим фондовима. Предузећа која се баве ЈП-ом прелазе велику раздаљину ако заиста желе некога у својим фондовима. Они такође могу понудити много веће позиције и компензације.

  У САД-у и Европи морате уложити много напора да бисте зарадили велико, али у Индији, након што завршите са почетним данима са мањим средствима, ваша накнада ће се драстично повећати са искуством.

  Закључак

  Улазак у Привате Екуити у Индији није лак посао. Морате имати потребну позадину да бисте провалили тржиште рада. И у почетку можете очекивати само пристојну плату и дуге сате. Али ако можете да се држите неколико година, зарадићете много више него што сте икада мислили.