10 најбољих послова за дипломце Б.цом | Профили послова | Улоге и одговорности

Послови за дипломце Б.цом (свеже)

Послови за дипломце Б.цом су послови који се односе на нежења, који укључују познавање рачуна, економије и финансија, а разни други доступни послови су наставнички послови, државни послови (рачуновођа, благајник итд.), Бављење финансијама попут прављења књига рачуни (рачуноводство); подношење пореских пријава, ревизија послова (интерних или екстерних), припрема буџета трошкова и анализа тржишних трендова.

Иако је Б.цом диплома само инфериорна у животопису многих бриљантних студената трговине, многи други студенти бирају различите опције посла, поменуте у овом чланку, само на основу стицања Б.цом дипломе. Данас су највеће организације у континуитету потребне таквим дипломцима који могу да им помогну да без проблема раде своје рутинско пословање. Дакле, добијање основне могућности за посао након завршетка дипломирања на Б.цом прилично је без муке и кандидат се може одлучити за једно од следећих поља на основу свог независног интереса и будућих аспеката каријере.

Послови за дипломце Б.Цом у врхунским секторима

Након завршетка Б.цом, доступне су бројне могућности за посао у јавном и приватном сектору. Од тога је у наставку наведено 10 најбољих послова за дипломце Б.цом;

  1. Рачуноводство и ревизија
  2. Услуге пореског саветовања
  3. Финансијске услуге
  4. Комерцијално банкарство
  5. Међународно банкарство
  6. Услуге осигурања
  7. Телекомуникационе услуге и БПО
  8. Производне услуге
  9. Владине службе
  10. Остали сектори укључују аутомобиле, угоститељство, медије и услуге информационе технологије

Дипломирани студент Б.цом може да запосли посао са добром основном платом у распону од 10.000 / 25 до 25.000 / / месечно у једном од горе наведених поља запошљавања. То је заиста пословно оријентисана диплома, тако да индустријске организације радије постављају послове за дипломце Б.цом (свеже професоре) на различитим радним местима као што су рачуновођа, директор маркетинга, службеник продаје, комерцијални менаџер, службеник набавке, менаџер залиха итд.

Детаљно ћемо размотрити горе наведена подручја запошљавања, укључујући профиле посла и њихове улоге доступне након завршетка Б.цом у одређеном пољу.

# 1 - Рачуноводство и ревизија

Ово је најприкладнији и најпожељнији посао у одељку за дипломце Б.цом (свеже). Кандидати могу радити на различитим нивоима попут млађег рачуновође, извршног директора, старијег рачуновође и менаџера рачуна. Као студенти трговине и са потпуним знањем о рачуноводственим системима, такви дипломци Б.цом могу врло ефикасно радити у овој области, а пошто предају записе у финализацију годишњих рачуна, овде све треба да се уради. Менаџер рачуна такође мора да провери интерну рачуноводствену политику и процес унутрашње контроле организације и може да изврши неке рутинске ревизије у својству унутрашњег ревизора организације, који ће такође помоћи државним ревизорима да заврше своју пореску ревизију, ревизију трошкова, законска ревизија и тако даље. Рачуноводство организације такође је одговорно за вођење рачуноводствених и других евиденција организације. Велике компаније попут Инфосис, Випро, Релианце, Тата су увек у потрази за компетентним дипломцима Б.цом за своје организације.

# 2 - Услуге пореског саветовања

По завршетку Б.цом и стицању напредног знања о директним и индиректним порезима, послови за дипломце Б.цом (Освеживачи) могу започети са сопственим фирмама за пореско саветовање, које ће водити и саветовати различите врсте пореских обвезника да обрачунавају и плаћају своје законски порези и подносе разне законске пријаве месечно, квартално, полугодишње или годишње код различитих државних органа као што су Одељење пореза на доходак, Одељење ГСТ, Одељење професионалног пореза, Одељење акциза и царина, Одељење РОЦ, итд. Ово је одлична прилика за Дипломирани студенти Б.цом пружају прилагођеније пореске услуге у друштву и зарађују леп новац. Потреба за таквим малим пореским саветодавним фирмама повећана је у Индији након примене ГСТ-а, што захтева благовремено плаћање пореза на царине и њихово подношење пријаве.

# 3 - Финансијске услуге

Финансије су један од основних делова трговинског тока, па стога послови за дипломце Б.цом (Фресхерс) претпостављају да имају предност у индустрији, где могу бити именовани у неким приватним финансијским компанијама попут Махендра Финанце, Схрирам Финанце, Бајај Финанце, ДХФЛ, Индиабуллс да свакодневно продају различите финансијске производе компаније и управљају својим купцима. Послове за дипломце Б.цом (свеже) може тамо именовати за извршног директора за финансије, продаје, службеника, менаџера финансија, менаџера подручја, корисничку подршку, вођу тима и друга радна места на основу нивоа искуства кандидата.

# 4 - Комерцијално банкарство

Како се залажемо за концепт попут дигиталне Индије, у земљи се повећава потреба за ефикасним банкарским каналима. Дакле, потреба за дипломцима Б.цом у сектору комерцијалног банкарства такође се повећава из дана у дан. Банке попут приватног сектора, јавног сектора, редовних банака и кооперативних банака захтевају више дипломаца Б.цом да побољшају своја подручја услуга у својим филијалама лоцираним у различитим градовима. Они запошљавају такве дипломце на различитим профилима попут благајника, рачуновође, пробационих службеника, службеника, репортера, извршног директора, менаџера односа и корисничке подршке итд. Послови у банкарској индустрији су веома тражени, а неке водеће банке попут ХДФЦ-а, Акис-а, СБИ-а, ИЦИЦИ-а, ИДБИ-а итд. Нуде дипломце Б.цом могућности запошљавања на положеном неопходном испиту за квалификованост појединих банака.

# 5 - Међународно банкарство

Како међународно банкарство расте у Индији, у земљи се повећава потражња за дипломцима Б.цом. Инвестициона банка са избочином попут Ј. П Морган & Цо, скрбничке банке попут Банк оф Нев Иорк & Мелло, независна служба пружају услуге Синтел & Цо. ангажују дипломце Б.цом да управљају њиховим почетним задацима, углавном на профилу сарадника, млађи аналитичар, истраживачки аналитичар, извршни директор, директор за обрачун и многи други. Ове банке траже квалификованије и интелигентније дипломце који имају добре комуникацијске и друге вештине. Ово је врло динамично подручје каријере за истраживање и такође плаћа веће плате њиховим запосленима у поређењу са другима.

# 6 - Услуге осигурања

Ово је један од најтрадиционалнијих сектора финансијских услуга који запошљава дипломце Б.цом на радним местима као што су агенти за осигурање, менаџери односа, службеници за развој производа и многи други. Влада одрживо предузима иницијативе за промовисање значаја осигурања у друштву, а такође пружа ослобађање од пореза на различите производе осигурања. Осигуравајуће компаније ће обучавати такве дипломце Б.цом да промовишу и продају своје стандардне производе осигурања попут здравственог осигурања, осигурања возила, медицинског осигурања и још много тога. ЛИЦ је најстарије државно предузеће које пружа услуге осигурања у Индији.

# 7 - Телекомуникационе услуге и БПО

Комуникација је потреба за производњом, а узимајући у обзир конкуренцију међу телекомуникационим компанијама, свака компанија се фокусира на пружање прилагођенијих и исплативијих услуга својим купцима. Да би пружиле бољу корисничку подршку људима у земљи као што је Индија, такве компаније сачињавају тежак тим за корисничку подршку, који се наставља. Многи дипломци Б.цом пронашли су изврсну прилику за каријеру у компанијама као што су службеници за корисничку подршку, вође тимова, регионални менаџери, менаџери за развој и многи други. Компаније попут Идеа, Релианце Јио, Аиртел највећи су играчи у овом сектору.

# 8 - Производне услуге

За производњу било ког производа потребан је огроман финансијски и људски капитал попут произвођача челика или семена. Они захтевају паметне дипломце попут Б.цом да ефикасно управљају својим пословањем. Након завршетка Б.цом, студенти могу бити именовани за помоћника, задуженог за продавницу, управника продавнице, чувара продавнице, супервизора, шефа одељења за куповину и продају, шефа одељења, менаџера залиха и за многа друга места на основу искуства. Производне компаније попут ЈСВ Стеел, Тата Моторс, Махиндра и Махиндра често запошљавају такве дипломце Б.цом.

# 9 - Владине службе

И централна влада и државна влада сваке државе имају изврсне послове за освежавајуће студенте Б.цом, који су одрживе природе. Различита одељења влада попут прихода, железнице, одбране, ОСИ, шума, истраживања, здравства редовно ангажују дипломце Б.цом на радном месту службеника за условну слободу, службеника, помоћника у рачуноводству, одељенских службеника и других радних места. Кандидати морају да положе неке тестове и испите за подобност за исте.

# 10 - Остали сектори

Посао за дипломце Б.цом (Фресхерс) открио је да су одлични у пословном управљању и понудили су пуно могућности за посао у аутомобилским компанијама попут Бајај Ауто, Марути Сузуки, угоститељској компанији попут Тридента, медијској компанији попут НДТВ Индиа, компанијама за информациону технологију попут ТЦС , Инфосис, Випро и компанија из сектора образовања попут Поддар Едуцатион Труст-а, компаније за промет некретнинама попут ДЛФ-а, Релианце Инфраструктуре за управљање ширим пословањем таквих великих пословних организација. Постоје многа друга поља у којима се запошљавају дипломци Б.цом.

Закључак

Послови за дипломце Б.цом, тј. Бацхелор’с ин Цоммерце, су дипломирани дипломирани трговци и многи студенти у комерцијалном току стичу ову диплому на почетку своје професионалне каријере. Кључне теме попут корпоративног рачуноводства, финансијског управљања, банкарства, економије, опорезивања и пословне администрације чине курс информативнијим и занимљивијим за учење међу кандидатима.

Кандидати за Б.цом могу имати много прилика за посао након успешног завршетка дипломирања на једном од цењених универзитета. Међутим, пожељно је да студенти поседују мало додатних професионалних квалификација заједно са основном дипломом Б.цом да би стекли предност у свом професионалном животу. Постоји мало опција за каријеру након Б.цом које ће помоћи кандидатима да имају боље плаћене послове, на пример овлашћени рачуновођа, испит за секретара компаније, рачуновођа за трошкове и управљање, магистри из пословне администрације, магистри у примени рачунара, дипломирани правници, магистри у Правни и многи други курсеви доступни на тржишту.