Инвестиционо банкарство у Малезији | Листа најбољих банака | Плата | Послови

Преглед инвестиционог банкарства у Малезији

Банк Негара Малаисиа, која је Централна банка Малезије, овлашћена је да делује као регулатор за све банкарске институције, укључујући инвестиционе банке у Малезији, и надгледа и контролише све банкарске институције које су основане према Закону о финансијским услугама из 2013., Закону о исламским финансијским услугама из 2013. и Закон о Централној банци Малезије 2009. То је статутарно тело које је започело са радом 26. јануара 1959. године и одговорно је за промоцију монетарне и финансијске стабилности омогућавајући добро уравнотежен и одржив раст малезијске економије.

Инвестиционе банке у Малезији регулише Малезијска комисија за хартије од вредности која је статутарно тело основано Законом о комисији за хартије од вредности из 1993. То је примарно регулаторно тело за активности на тржишту капитала у Малезији. Заједно са Банк Негара Малаисиа и Комисијом за хартије од вредности Малезије регулишу инвестиционе банке у Малезији путем успостављања бонитетне регулације инвестиционих банака које послују у Малезији, њиховог пословања и тржишног понашања и промовисањем тржишта капитала кроз унапређење интегритета тржишта и заштите инвеститора на тржиштима капитала. Свако лице које планира да оснује инвестиционо банкарство у Малезији мора да оснује јавно предузеће према Закону о компанијама из 2016. године и поднесе захтев за дозволу за инвестиционо банкарство у писаном облику подношењем захтева путем Банк Негара Малаисиа које на основу испуњења постављених критеријума може да додели лиценцу .

Услуге које нуди инвестицијско банкарство у Малезији

Главне услуге које нуде инвестиционе банке у Малезији су следеће:

# 1 - Спајања и преузимања

Инвестиционе банке помажу клијентима у домаћим, као и прекограничним спајањима и аквизицијама, што укључује пружање саветодавних страна за куповину и продају, помагање клијентима у управљачким откупима, откупима под левериџом, помоћ клијентима у оснивању заједничких предузећа итд.

# 2 - Финансијско саветовање

Под овим инвестиционим банкама клијенти помажу уврштавању хартија од вредности на малезијске берзе обезбеђивањем усаглашености са регулаторним смерницама у сврху управљања капиталом, вршењем корпоративних процена, саветовањем клијената у реструктурирању предузећа и тако даље.

# 3 - Тржишта капитала

Инвестиционе банке помажу клијентима у котирању на тржиштима Малезије, Хонг Конга, Сингапура и Индије структурирањем и уређивањем иновативних трансакција на примарном и секундарном тржишту

# 4 - Тржишта дужничког капитала

Инвестиционе банке помажу клијентима који планирају да прикупе средства са тржишта дуга у структури послова са исходиштем, утврђивању цена понуде дуга, осигурању и удруживању њихових производа.

Списак најбољих инвестиционих банака у Малезији

Малезија нуди обилне могућности за професионалце у инвестиционом банкарству. Главне инвестиционе банке у Малезији су следеће:

 • Аффин Хванг Инвестмент Банк Берхад
 • Аллианце Инвестмент Банк Берхад
 • АмИнвестмент банка Берхад
 • Мајска банка Инвестициона банка
 • КАФ инвестициона банка
 • Инвестициона банка ЦИМБ
 • Јавна инвестициона банка Берхад
 • РХБ банка
 • Хонг Леонг банка
 • Уједињена прекоморска банка (Малезија)
 • Банк Ракиат
 • ОЦБЦ банка (Малезија) Берхад
 • ХСБЦ банка Малезија Берхад

Процес запошљавања у инвестиционим банкама у Малезији

Улазак у послове инвестиционе банке у Малезији захтева усклађеност са праксама скрининга различитих финансијских институција које настоје да промовишу етичку радну снагу за финансијску индустрију. Поред испуњавања критеријума за квалификацију за образовање и чишћења разних рунди разговора пре него што неко нађе посао у једној од највиших инвестиционих банака Малезије. Не постоји стандардни поступак регрутације који инвестиционе банке прате, али све углавном укључује општу рунду људских ресурса праћену групном расправом и техничку рунду праћену личном интеракцијом са функцијским / вертикалним руководиоцем. Можете се пријавити директно путем веб страница главних инвестиционих банака, а такође их компаније запошљавају путем одабира кампуса посетом различитим великим универзитетима.

Култура у инвестиционим банкама у Малезији

Малезија је брзо растућа пословна дестинација и пружа брз животни стил својој младој популацији. Енглески се сматра језиком пословања јер се већина послова одвија на енглеском језику. Култура рада строго је регулисана у складу са смерницама које је прописало Одељење за запошљавање, а послодавци се морају слова и духа придржавати строгих смерница. Малезија је мултикултурна земља и радна култура је у великој мјешавини са много различитих националности које раде једна уз другу. Малезијски народ је изузетно уљудан и придржава се политике радног места у својој земљи.

Плате инвестиционог банкарства у Малезији

Структура плата варира у зависности од образовне квалификације, броја година искуства у домену инвестиционог банкарства и улоге која се обавља. Према Роберт Валтерс Глобал Салари Сурвеи 2017, структура плата различитих улога у инвестиционим банкама са различитим годинама искуства приказана је у наставку у референтне сврхе:

Закључак

Инвестиционо банкарство у Малезији спремно је за снажан раст у годинама које долазе, упркос геополитичким ризицима, трговинским ратовима и другим спољним ветровима. Са великим бројем домаћих токова послова, као и јаким тржиштем капитала, инвестиционе банке виде континуирани снажни тренд раста, вођен здравим протоком послова, снажним економским растом, повољним кретањем цена робе и јачим малезијским ринггитом (МИР-валута Малезије). Малезија и даље биљежи позитиван тренд пораста многих глобалних банака које отварају канцеларије у главном граду Куала Лумпуру, што пружа обиљу могућности за професионалце у сектору банкарства и финансијских услуга који планирају да се настане у Малезији. Будући да земљи тренутно недостају адекватни локални стручњаци који би задовољили растућу потребу за квалификованом радном снагом која би могла радити у разним специјализованим функцијама инвестиционих банака, у ово брзо развијајуће се азијско пословно средиште привлачи много страних емиграната који се могу удружити локални фонд талената и може развити јаке тимове који ће индустрију инвестиционог банкарства одвести у нову деценију снажне путање раста.