Инвестиционо банкарство у Лондону (УК) | Врхунске банке | Плата | Послови

Инвестиционо банкарство у Лондону (УК)

Велика Британија и Европа су већ дуго светски финансијски градови. Будући да је инвестиционо банкарство огроман део финансијских институција и пословних послова, сасвим је јасно да је Лондон (УК) једно од најбољих места за инвестирање.

Али како би било бити инвестициони банкар у Лондону, Велика Британија? У овом чланку ћемо размотрити све аспекте да бисмо разумели колико бисте били добро ако се нађете у „инвестиционом банкарству“ у Лондону.

Извор: ЈПМорган.цом

Погледајмо редослед чланка -

  Преглед инвестиционог банкарства у Лондону

  Ако погледамо мапу света, видели бисмо да је Лондон у средишту мапе. Лево је Америка, а десно Азија. У средини је Европа. Штавише, Лондон као финансијска престоница Европе увек се ослањао на имиграцију и трговину.

  После 11. септембра 2011. године, када су САД требале визе за све, за службена путовања у посете запослењу; визе у Великој Британији за пословне договоре и друге могућности запошљавања и даље су биле лако доступне.

  Као резултат тога, многи имигранти из Индије, Француске, Шпаније, Италије и Немачке ушли су у радну снагу у Великој Британији и учинили је најбољим финансијским тржиштем на свету.

  За то време су многе инвестиционе банке трбухом за крухом кренуле у САД (на пример ВорлдЦом, Енрон, Лехман Бротхерс, итд.). А Велика Британија је и даље одржавала ауторитет на финансијским тржиштима.

  Наведено је имало велики утицај на светско финансијско тржиште. Лондон се сматрао најбољим окружењем за пословање и стварање вредности за људе који су укључени. Као резултат тога, инвестиционе банке у Лондону су најбоље место за рад.

  Зато засучите рукаве и учините све што можете за инвестиционо банкарство у Лондону у Великој Британији (ако уопште желите да будете инвестициони банкар).

  Услуге инвестиционог банкарства у Лондону

  Постоји читав спектар понуда инвестиционог банкарства у Лондону у Великој Британији.

  Хајде да их укратко снимимо -

  • Истраживање: Истраживање је једна од основних ствари које било која инвестициона банка жели да дода вредност својим купцима. Инвестицијски банкари из Лондона у Великој Британији с поносом нуде ову услугу својој клијентели како би поткрепили своје препоруке о тржишту. Такође, погледајте Екуити Ресеарцх
  • Корпоративно саветовање и посредовање: Две ствари су битне у инвестиционом банкарству више од свега. Прво је однос са клијентима, а друго учесталост препорука. У Великој Британији ове две ствари имају максималан приоритет и на основу ове две основе изграђен је тим за корпоративно саветовање и посредовање инвестиционих банака. Тим за корпоративно посредовање непрекидно обавештава купце о томе шта се дешава на тржишту, а такође пружа редовне извештаје о тржишној интелигенцији, погледе на тржиште капитала и услуге односа са инвеститорима.
  • Инвестициони фондови: Ово је једна од најбољих услуга коју нуди Инвестиционо банкарство у Лондону. Сваки тим је затворен и сваки члан тима је нека врста стручњака за продају, истраживање тржишта, корпоративне финансије, итд. Они пружају прилагођене услуге у различитим инвестиционим фондовима својој великој и високо вредној клијентели.
  • Спајања и преузимања (М&А): Тржишна полуга је најважнија ствар у инвестиционом банкарству. И управо то нуде инвестиционе банке у Великој Британији. Стално надгледање тржишта, пружање полуге клијентима, нудећи им прилагођена решења према њиховим потребама, три су стуба у услугама спајања и преузимања које нуде инвестиционе банке у Великој Британији.
  • ИПО: Од мале до средње до велике, сваке компаније, када одлуче да изађу на берзу, британске инвестиционе банке помажу им да узму што је могуће мање гњаваже. Од побољшања профила компаније, издавања нових средстава за развој производа до помоћи у развоју њихових компанија, све то уредно олакшавају инвестиционе банке у Лондону.
  • Институционалне акције: Тржишна позиција инвестиционе банке игра велику улогу у нуђењу институционалних акција. Готово све инвестиционе банке (чак и оне мале) нуде услуге хеџ фондова, дуготрајних фондова, инвестиционих бутика, малопродајних брокера, породичних предузећа, као и менаџера богатства. У основи постоје два дела у институционалним акцијама - помажу клијентима да ојачају стопу тржишног удела и трговине.

  Најбоље инвестиционе банке у Лондону (УК)

  Према Гуардиан УК 300 (тј. Највећој студентској анкети у Великој Британији о мишљењима студената), ово су инвестиционе банке које су на врху листе.

  Али пре тога, погледајмо извор анкете.

  У 2016. години укупно 52.000 ученика учествовало је у овој анкети. Имају следеће карактеристике -

  • Очекивали су просечну плату од 32.462 фунте годишње.
  • Од свих ученика, 52% њих има искуства у сродном пољу рада.
  • Ови студенти су најчешће студирали економију, бизнис или менаџмент, статистику или математичке науке.

  Сада, погледајмо десет славних, врхунских инвестиционих банака у Великој Британији према горњем истраживању -

  1. ЈП. Морган: Према анкети, Ј.П.Морган је био на врху листе инвестицијских банака у Лондону. Имају седиште у Лондону и друге канцеларије у Боурнемоутху, Гласгову и Единбургху. ЈП Морган је такође један од највећих технолошких послодаваца у Шкотској.
  2. Голдман Сацхс Интернатионал: Голдман Сацхс Интернатионал у Великој Британији заузео је друго место на листи инвестиционих банака у Лондону. Има више канцеларија у Лондону. Према глассдоор.цо.ук, већина запослених зарађује више новца него што су студенти очекивали у анкети.
  3. Барцлаис: Барцлаис није баш инвестициона банка, али пружа услуге у финансијским услугама и осигурању.
  4. Морган Станлеи: Морган Станлеи из Велике Британије заузео је 4. место на листи најбољих инвестиционих банака у Лондону. Морган Станлеи је 1977. године отворио европско седиште у Лондону. Има више од 8000 запослених у свим канцеларијама у Лондону.
  5. Деутсцхе Банк: Деутсцхе Банк је заузела 5. место на листи најбољих инвестиционих банака у Лондону. Лондонска филијала Деутсцхе Банк нуди инвестиционо банкарство и услуге осигурања. Ова филијала делује као подружница Деутсцхе Банк АГ.
  6. Америчка банка, Меррилл Линцх: Банк оф Америца, Меррилл Линцх нашла се на 6. месту на листи најбољих инвестиционих банака у Лондону. Има могућности, ресурсе и снаге да створи славну будућност за своје запослене, као и за инвеститоре.
  7. БлацкРоцк: БлацкРоцк је један од највећих у Великој Британији и заузели су 7. место на листи најбољих инвестиционих банака у Лондону. Према њиховој веб локацији, БлацкРоцк је имао имовину под управљањем (АУМ) од 4,59 трилиона америчких долара са 30. јуном 2014.
  8. Цредит Суиссе: Цредит Суиссе се истакао 8. На крају 2016. поменуто је да у тиму за инвестиционо банкарство (глобално) има више од 3000 запослених који раде са пуним радним временом и очекују да ће повећати своју способност инвестиционог банкарства за 60%.
  9. Цитибанк: Цитибанк је пала са 8. места у 2015. години на 9. место у 2016. Њихово седиште је у Цанари Вхарф, Лондон.
  10. УБС: Према истраживању, УБС је на десетом месту. Имају седиште у Лондону. Према веб локацији, у Великој Британији имају имовину под управљањем (АУМ) од 31,7 милијарди фунти од децембра 2015. године.

  Процес запошљавања за инвестиционо банкарство у Лондону (УК)

  Као што се и очекивало, у Великој Британији је процес запошљавања за инвестиционо банкарство у Лондону сасвим другачији него у САД и другим земљама.

  Постоје две до четири фазе процеса регрутовања које треба да прођете да бисте могли да добијете писмо понуде у своје руке. Погледајте их и припремите се у складу с тим -

  • Прва рунда интервјуа: Ово би у већини случајева била телефонска рунда. Инвестиционе банке у Великој Британији користе ово као метод скрининга да би одабрале најбољу групу од свих људи који су се пријавили. Како је самомотивација један од кључева успеха инвестиционог банкарства, телефонски круг се у великој мери фокусира на исто. У телефонским круговима инвестиционе банке такође покушавају да разумеју ниво ваше способности.
  • Друга рунда интервјуа: У овој фази, приправници и дипломци процењују се да испуњавају услове за центар за оцењивање. У инвестиционим банкама у Великој Британији уобичајена је пракса да се имају центри за процену за обављање два до четири круга интервјуа. За стажирање, други круг интервјуа може бити последњи круг, али у неким случајевима може бити и следећи који траје. На пример, Номура узима четири рунде интервјуа, сваких 30 минута, да би изабрала нове приправнике. Пратећи ресурсе, биће вам корисно
   • Питања и одговори за инвестиционо банкарство
   • Шта је инвестиционо банкарство?
   • Како ући у инвестиционо банкарство?
  • Трећи круг интервјуа: За одабир дипломаца, често се узима трећи круг интервјуа. На пример, Цити и Деутсцхе Банк узимају три рунде интервјуа. Трећи круг интервјуа обично је комбинација панел интервјуа и један према један са представницима људских ресурса или одговарајућим руководиоцима одељења.
  • Четврта рунда интервјуа: То је обично ретко, али то се дешава када постоји забуна међу неколико јаких кандидата. Идеја је смањити број кандидата са неколико на једног или два.

  У овом случају, морате запамтити две ствари. Прво, постоји постдипломска шема процеса запошљавања, где се очекује да завршите банкарску праксу пре него што се пријавите за постдипломски посао у инвестиционим банкама. Друго, постоји схема праксе у процесу регрутовања, где треба да одговорите на два конкретна питања - „зашто желите ову праксу?“ и „зашто желите да се придружите овој банци?“

  Култура инвестиционог банкарства у Лондону

  Културу често обликују држава, влада, прописи и усаглашеност и најважније етика у организацији.

  Погледајмо неколико инвестиционих банака у Великој Британији (Лондон) и њихову организациону културу -

  • Голдман Сакс: Треба радити изузетно дуго. Или вам се свиђа култура или вам се уопште не свиђа - заиста нема између. Најбољи део је плата ако стигнете до највиших позиција.
  • Ј П Морган: Ова банка послује на најевропскији могући начин. Најгоре је што се плаћа испод тржишта. Најбоља ствар је пракса на којој су јуниори невероватно добро обучени.
  • УБС: Место је било невероватно. Људи су били срећни и радно окружење је било свеже до доласка Оззие Грубел-а и процеса појачавања фиксних прихода. Најгора ствар је плата, а најбољи део је запошљавање у ФИЦЦ-у.
  • Морган Станлеи: Људи овде нису баш задовољни и обично су заузети сећањем на прошле златне дане.
  • Цредит Суиссе: То је једно од најсрећнијих места за рад. Ако се придружите Цредит Суиссе у Великој Британији, видећете да је плата највећа и да је начин на који банка решава кризу невероватан.
  • Деутсцхе Банк: Лоше је име претерано политичко, али се годинама мењало. Ова банка је најгора за стављање људи у упоредне улоге што само повећава непријатељство. Најбољи део је, наравно, структура плата.

  Зараде инвестиционог банкарства у Великој Британији (Лондон)

  Према подацима прикупљеним на Емолумент.цом, зараде на фронт оффице пословима у инвестиционом банкарству (М&А, ЕЦМ, продаја, трговина итд.) Драстично се повећавају ако се неко може придржавати послова старијих од 25 година.

  извор: ефинанциалцареерс.цом

  • Између 21 године и 25 година постаћете сарадник инвестиционог банкарства од Аналитичара и ваша зарада би се повећала на 80.000 фунти са 45.000 фунти годишње.
  • Од 25. године, ако останете до 30. године, постаћете потпредседник Ассоциате-а и ваша плата би постала 156.000 британских фунти годишње.
  • Ако се и даље држите посла и можете наставити до 35 година, постаћете директор ВП-а и добићете 231 000 британских фунти годишње.
  • Ако и даље будете имали петље да останете, са 40 година постаћете генерални директор и добићете око 315.000 британских фунти годишње.
  • После тога постаћете виши лекар и добићете око 475.000 британских фунти годишње.

  Излазне могућности инвестиционог банкарства у Лондону (УК)

  • Како каријера инвестиционог банкарства није за оне са слабим срцем, људи често траже могућности за излаз. Ако желите да изађете на излаз, постоји много доступних опција.
  • На пример, можете ући у приватни капитал; можете постати предузетник или трговац; или интерно саветовање за било која предузећа; или можда у консултацијама или хеџ фондовима.
  • Могућности је много, али морате бити сигурни да је ваш разлог напуштања инвестиционог банкарства конкретан.

  Такође, додатне детаље, погледајте Излазне могућности инвестиционог банкарства

  У крајњем случају

  Лондон (УК) је једно од најбољих тржишта за инвестиционе банкаре. Дакле, ако желите да се бавите инвестиционим банкарством, Лондон (УК) би био ваша најбоља опклада. Свакако, постоје проблеми у култури инвестиционих банака у Лондону (УК); али где не би било?

  Потрудите се и знали бисте да вас све време очекује сјајна каријера.