10 најбољих књига о макроекономији | ВаллСтреетМојо

Најбоље најбоље књиге о макроекономији

1 - Макроекономија: принципи, проблеми и политике (Ирвин Ецономицс)

2 - Принципи макроекономије (Манкив’с Принциплес оф Ецономицс)

3 - Макроекономија

4 - Макроекономија данас (Мцграв-Хилл серија у економији)

5 - Основи макроекономије

6 - Макроекономија

7 - Макроекономија: принципи, примена и алати

8 - Макроекономија

9 - Кратки водич за макроекономију: Шта менаџери, руководиоци и студенти треба да знају

10 - Основна макроекономија

Осим вашег посла, постоји више фактора који се врте око индустрија, националне продуктивности, каматних стопа, инфлације итд. А ако не разумете ове факторе, ваше разумевање економије, ваше знање би било ограничено. И не бисте могли да доносите разборите одлуке јер ваше предузеће не може само да опстане. А продуктивност и приход вашег пословања такође зависе од ових макро фактора.

И олакшали смо вам посао. Само прегледајте списак књига и почните са било ким ко вам се свиђа. Ако будете могли да прочитате све доле наведене књиге о макроекономији, бићете опремљени алатима и схватањима о томе како донијети разбориту пословну одлуку. Зар не мислите да је сјајна ствар савладати?

Ако се питате са којом макроекономском књигом да започнете, можете је узети као уџбеник.

# 1 - Макроекономија: принципи, проблеми и политике (Ирвин Ецономицс)

аутор Цампбелл МцЦоннелл, Станлеи Бруе и Сеан Флинн

Преглед књиге о макроекономији:

Већина читалаца који су прочитали ову врхунску књигу о макроекономији приметили су да ова књига делује као самостална књига за макроекономију. Ову књигу можете користити као уџбеник и лако завршити курс уз највећу част. И написано је тако да га могу користити сви од почетника до напредних ученика. То укључује све основне концепте макроекономије, као и неке напредне теорије које помажу ученицима да своје учење прошире на нови ниво. Ако сте икада уписали универзитет или се пријавили за онлајн час, понесите ову књигу са собом док учите концепте и основе макроекономије. То може бити извор за сваку вежбу и за све релевантне примене. Ако сте укључени у посао и немате појма о чему се ради у макроекономији, узмите ову књигу и ваша способност доношења одлука побољшаће се много више него раније.

Кључна преузимања из ове Топ књиге о макроекономији

  • Ово је један од најчешће коришћених уџбеника о макроекономији. Од ученика до инструктора до власника предузећа, сви могу имати користи од ове књиге и могу применити њена учења у свом пословном и професионалном животу.
  • Књига је врло свеобухватна (око 576 страница) и подељена је на смислене одељке (одељак за квиз, одељак са наставом и текстуални материјали) што ову књигу чини књигу најједноставнију за употребу међу свима. Писање је такође врло луцидно.
<>

# 2 - Принципи макроекономије (Манкив’с Принциплес оф Ецономицс)

аутор Н. Грегори Манкив

Ово је још један уџбеник, који можете прво узети у руке (ако сте почетник у макроекономији).

Преглед књиге о макроекономији:

Ако желите да научите најважније концепте, идеје, увиде и практичне аспекте макроекономије, ово је књига коју морате прочитати. Као студенту, ово ће вам пуно помоћи, јер у овој књизи нема длачица. Из ове најбоље књиге о макроекономији добићете само оно што очекујете. Многи читаоци ове књиге поменули су да им је ова књига била од помоћи у учењу како функционише економија, како макроекономски фактори утичу на пословни сценарио и како цела идеја макроекономије има смисла у великом спектру пословања. Оно што највише изненађује у вези са књигом је што ова књига чини час непотребним. Многи ученици који су купили и темељито прочитали ову књигу приметили су да су мало научили од одељења, јер су уз помоћ ове књиге могли да науче сами. Штавише, аутор ове књиге има велико искуство у подучавању макроекономије, микроекономије, принципа економије и статистике, што је помогло да ова књига изађе добро.

Кључна преузимања из ове књиге о макроекономији

  • Већина књига о макроекономији врти се око превише детаља који преплављују студенте. Али да бисте знали концепте и основе макроекономије, не требате знати све одједном. Ова најбоља књига о макроекономији учинила је сјајан посао одбацивањем вишка и говорила само о суштинским концептима.
  • Ова књига обилује практичним примерима који олакшавају учење. Сваки студент, професионалац или власник предузећа може да искористи помоћ ове књиге да разуме или освежи своје концепте макроекономије.
<>

# 3 - Макроекономија

Паул Кругман и Робин Веллс

Ако уживате у макроекономији и желите да научите како предмет функционише, ова књига би вам сигурно била једна од најдражих.

Преглед књиге о макроекономији:

Према читаоцима ове врхунске књиге о макроекономији, аутори су сјајно обавестили концепте макроекономије. И не треба бити ракетни научник да бисте разумели основе ове књиге. Јер је ова књига написана тако да нема користи од рачуна и напредне математике! Аутори су објаснили тему без потребе за коришћењем тешке математике како би нови студенти могли да схвате о чему читају. Штавише, у сваком поглављу ћете такође разумети ефекат кризе из 2008. године. Као резултат, могли бисте да се повежете са концептима са релевантним примерима и практичном применом. Ако икада будете морали да прочитате књигу много детаљније и не желите да компликујете ствари напредном математиком и рачуницом, ово је књига за вас. Уместо да га користите као уџбеник, боље је ако га можете користити за своје учење. А затим узмите текст допуне у којем можете научити основне и напредне математике повезане са макроекономиком.

Кључна преузимања из ове најбоље књиге о макроекономији

  • Паул Кругман је нобеловац и познат је по способности повезивања недавних догађаја са концептима макроекономије. У овој књизи је учинио исто са својим коаутором Робином Веллсом.
  • Ова најбоља књига о макроекономији је ефикасна за свакога ко жели да разуме макроекономију. Од ученика до наставника, од инструктора до власника предузећа, сви могу имати користи од читања ове књиге, јер су концепти врло добро објашњени, а књига је и врло свеобухватна (око 595 страница).
<>

# 4 - Макроекономија данас (Мцграв-Хилл серија у економији)

Брадлеи Сцхиллер и Карен Гебхардт

Ако вам лако досади превише концепата макроекономије, прочитајте ову књигу.

Преглед књиге о макроекономији:

Ова најбоља књига о макроекономији написана је за оне којима је потребан другачији модел учења макроекономије. У стварности, макроекономија је шкакљива тема и често досади многим студентима. Преузимање ове књиге помоћи ће вам да много брже усвојите концепте макроекономије и много лакше научите. Ево зашто. Пре свега, ова књига је написана тако да лако можете разумети различите одељке. Поред тога, ова књига такође укључује различите боје текста које вам помажу да без проблема одредите важан концепт. Ова књига је сјајно штиво ако вам је основна сврха похађање курса на вашем колеџу / универзитету. Ово се може користити као уџбеник, а посебно је корисно за оне који немају пуно времена за читање. Али то не значи да књига прескаче пуно концепата - не, прилично је свеобухватна и укључује све важне аспекте макроекономије како бисте могли да разумете и научите све оно што из макроекономије треба да знате.

Кључна преузимања из ове Топ књиге о макроекономији

  • Главна одузимања књиге су три - прво, књигу је врло лако прочитати; друго, ову књигу можете користити ако сте укључени у креирање политика или у њиховој критици; и треће, то је одлична књига за учење у учионици.
  • Ова најбоља књига о макроекономији истакнута је кроз најважније и најкорисније одељке. Власници предузећа могу да прочитају истакнуто подручје за брзо читање, а затим могу детаљно да прочитају пре него што треба да донесу било какве значајне одлуке.
<>

# 5 - Темељи макроекономије

аутор Робин Баде и Мицхаел Паркин

Ова књига заиста ће вам створити темеље у макроекономији.

Преглед књиге о макроекономији:

Ова књига је другачије распоређена тако да студенти могу бити изазовни и пре него што почну било шта да уче. Зато свако поглавље ове књиге започиње серијом питања која побуђују нечије интересовање. Кад прочитате питања, ускакање у текстуални материјал чиниће вам се лакшим као да покушавате да пронађете одговоре на питања која сте већ прочитали на почетку поглавља. Свако поглавље је врло лако прочитати и можете га врло лако проћи. Међутим, не можете прескочити ни једно поглавље између њих ако желите да вам књига има смисла јер је потребно пуно рекапитулације да бисте разумели нове концепте. Штавише, ова књига садржи пуно илустрација из стварног живота које читање чине релевантним и активним. Зато узмите ову књигу ако сте студент и желите брзо да научите макроекономију. Долази са додатним материјалима, као и са повер поинтовима који студентима олакшавају живот.

Кључна преузимања из ове најбоље књиге о макроекономији

  • Ова књига покрива много ствари за понети. Могли бисте да користите МиЕцонЛаб који се испоручује са књигом где можете да потражите помоћ на мрежи за домаћи задатак, уџбеник и програм оцењивања. За активно учење такође можете користити оквир система контролних тачака који је поменут у овој књизи. Аутори подстичу учење макроекономије применом концепата у стварном животу како би учење било лакше и активније.
  • Ова књига такође укључује ажурирани садржај који побољшава релевантност концепата и ви као студенти или власници предузећа можете лако схватити концепте.
<>

# 6 - Макроекономија

аутор Н. Грегори Манкив

Ово је још једно ремек-дело Манкива - сјајан уџбеник и обавезно штиво за сваког студента економије.

Преглед књиге о макроекономији:

Ако на факултету похађате час макро, ова књига би била савршен савезник за вас. Могли бисте добро да користите концепте и сами научите како да схватите индустријске факторе, национални доходак, национални производ, бруто домаћи производ, бруто национални производ и тако даље и тако даље. Аутор је професор на Универзитету Харвард и страствени практичар ових концепата јер подучава своје студенте већ дужи временски период. И сво његово искуство у поучавању обликовало је ову књигу. Ако само желите да одаберете један уџбеник о макроекономији, ваша претрага би се овде завршила. Ова најбоља књига о макроекономији укључује све концепте које требате знати у макроекономији. А једини знак упозорења који су дали ученици који су прочитали ову књигу је да је ова књига прилично набијена концептима; па ако желите брзо решење, ова књига није за вас. Ова књига је за оне који желе да се детаљно позабаве, желе добро да разумеју сваки темељни концепт и проширили би своје учење на стварне примене.

Кључна преузимања из ове Топ књиге о макроекономији

  • Ово је бестселер о макроекономији. Један посебан састојак ове књиге је јасноћа концепата. Били бисте у стању да разумете теорију, могли бисте да се упутите на релевантна истраживања, као и на разне политике макроекономије.
  • Аутор такође говори о појавама у макроекономији који се не могу наћи нигде другде.
<>

# 7 - Макроекономија: принципи, примена и алати

Аутор Артхур О’Сулливан, Стевен Схеффрин и Степхен Перез

Ако сматрате да је макроекономија најнепријатнија тема, ова књига руши тај мит.

Преглед књиге о макроекономији:

Ако се икада запитате како бисте положили час макроекономије, не брините. Зграбите ову књигу и моћи ћете да положите испит у одличним бојама. Али ова књига је кориснија од тога. Књига може изгледати помало дуготрајно, али да би обухватила све концепте макроекономије, треба све детаљно објаснити, зар не? Ова најбоља књига о макроекономији такође је написана добро, чинећи ствари што једноставнијим. Ова књига се разликује у неколико аспеката. То није просечан уџбеник о макроекономији; ова књига је првенствено написана за студенте који први пут почињу да уче макроекономију. Штавише, врло је једноставан и пружио је много практичних примера тако да се нови студент може повезати са новим концептима. А најатрактивнија поента ове књиге је њена цена. Недавно издање кошта много више од ове књиге! Као резултат, студенти могу прилично уштедети од ове књиге.

Кључна преузимања из ове најбоље књиге о макроекономији

  • Ова најбоља књига о макроекономији има само једну публику, а то су студенти. Ако сте студент и желите да научите нове концепте макроекономије, ово морате прочитати. Штавише, уштедећете и много новца на томе.
  • Ова књига је уређена тако да је сваки концепт лакше сварљив и лакши за примену. Уз помоћ ове књиге моћи ћете лако да положите макроекономски испит.
<>

# 8 - Макроекономија

написао Рогер А. Арнолд

Да ли желите књигу о макроекономији помоћу које можете положити испит, савладати предмет и научити глаткост? Па, ваша претрага се овде завршава.

Преглед књиге о макроекономији:

Ова најбоља књига о макроекономији је ремек-дело. Не само да је садржај књиге врхунског квалитета (нема досадних дефиниција и сложености БДП-а, НИ-а, БДП-а); такође пружа дигитални приступ мноштву материјала који ће заиста револуционарно променити ваше разумевање макроекономије. Ова књига је написана углавном за студенте. То не значи да ако сте власник предузећа, из ове књиге не можете ништа научити. Уместо тога, као власнику предузећа, било би вам корисно јер ћете моћи да сазнате све најновије новости о макроекономији; моћи ћете да гледате релевантне видео записе, а моћи ћете и да размишљате као економиста. Да, можда понекад осећате да је толико садржаја сувишно; али ако можете добро да искористите садржај, не треба ни да додирнете другу књигу за разумевање основних појмова макроекономије. Такође ћете моћи да приступите технологији МиндТап за учење концепата у покрету без губљења времена.

Кључна преузимања из ове Топ књиге о макроекономији

  • Најбоље за понети је начин писања књиге. Студенти никада не науче да воле макроекономију јер аутори концепте објашњавају на сложен и досадан начин. Али ова књига је другачија. На пример, да ли мислите да порез на соду заиста смањује гојазност? Или, зашто се Грчка суочава са финансијским проблемима? Овакво учење је много супериорније и помаже студентима да задрже много више информација од једноставних објашњења основних појмова.
  • Осим тога, добићете приступ Аплиа & МиндТап технологији која ће вам помоћи да завршите домаћи задатак, разумете свој напредак и даће замах у проучавању предмета.
<>

# 9 - Кратки водич за макроекономију: Шта менаџери, руководиоци и студенти треба да знају

аутор Давид А. Мосс

До сада смо разговарали о уџбеницима из макроекономије. Ова врхунска књига о макроекономији превазилази идеју уџбеника и бит ће релевантнија за професионалце.

Преглед књиге о макроекономији:

Сложили бисте се да је искуство много важно када некога желите нечему научити. Аутор ове књиге има дугогодишње искуство у предавању економије на Универзитету Харвард. И резултат свих тих година искуства у овој књизи о макроекономији која може бити савршен водич за менаџере и студенте. Међутим, није уџбеник ако се питате. Много је сажет и много релевантан за оне који су увек притиснути временом и немају довољно времена да преиспитају своје основне компетенције. Узмите ову најбољу књигу о макроекономији и положите курс за усавршавање макроекономије. Као професионалац, можда знате много појмова који су већ поменути у овој књизи; али никада о свима њима није размишљао на начин како су описани у овој књизи. Нећете научити само концепте, увиде и основе предмета, већ ћете упознати и интуитивно размишљање о томе како бисте могли применити исто учење у свом животу - личном и професионалном. Осим тога, прилично је лако читати. Шта још желите у једној књизи?

Кључна преузимања из ове најбоље књиге о макроекономији

  • Ако сте се икад запитали како ствари функционишу између резултата, новца и очекивања, ова књига је обавезна литература. Ова најбоља књига о макроекономији научиће вас како да будете интуитивни у вези са макро факторима економије.
  • Такође ћете моћи да користите пуно примера из стварног живота док учите концепте макроекономије који ће ваше учење учинити релевантним и корисним. На пример, како одговорити на макроекономске догађаје и како развити интуицију да примените своје разумевање на новопронађене информације итд.
<>

# 10 - Основна макроекономија

написао Ериц Цхианг

Ако желите да прочитате најхуманију књигу о макроекономији, ово је књига коју бисте требали прочитати.

Преглед књиге о макроекономији:

Већина факултета преферира уџбенике који су или испуњени сложеним жаргоном или који немају везе са стварношћу. Али ова књига је другачија. Ову књигу је човек написао за човека. Уместо да бежите од књиге (јер је превише тешко седети око нечега тако сложеног), биће вам прилично лако за читање. Уместо да покушавате да импресионирате, моћи ћете да се повежете са примерима из стварног живота који вас заправо подучавају концептима. Дакле, ако планирате да купите књигу која је хуманијег приступа и написана зато што аутор жели да предаје предмет новим ученицима, ово је књига коју бисте требали купити. Да, на тржишту је доступно много књига о макроекономији и све оне тврде да вас науче свему о макроекономији; али колико је ученика способно да пробави материјал кроз све то? У овом случају, концепти су повезани са илустрацијама и сви пухови се одбацују. Чак би и инструктори макроекономије могли да добију довољно помоћи кроз ову књигу.

Кључна преузимања из ове Врхунске књиге о макроекономији

  • Могли бисте да визуализујете сваки концепт књиге. Зар не мислите да је то сврха наставе? Учитељ чини ствари тако сварљивим, да ученици не могу рећи не предмету. Ова књига чини исту ствар за свакога ко би је прочитао.
  • Ова најбоља књига о макроекономији укључује нове концепте у макроекономији, визуелнији приказ сваке идеје и концепта и нове интегрисане медијске алате. Ови нови ресурси ученицима знатно олакшавају учење.
<>

Остали чланци који би вам се могли свидети

  • Врхунске књиге о самопобољшању
  • Најбоље књиге о економетрији
  • Инвестициона књига
  • Форек књиге за трговање

АМАЗОН ПРИДРУЖЕНО ОТКРИВАЊЕ

ВаллСтреетМојо је учесник програма сарадника Амазон Сервицес ЛЛЦ, придруженог програма за оглашавање осмишљеног да обезбеди начин да веб локације зараде од оглашавања и повезивањем са амазон.цом