Приватни капитал у Хонг Конгу | Списак најбољих фирми | Плата | Послови

Приватни капитал у Хонг Конгу

 Хонг Конг је друго по величини тржиште приватног капитала у Азији. Дакле, ако желите да постанете део овог огромног тржишта ПЕ, на правом сте месту.

У овом чланку ћемо истражити Привате Екуити у Хонг Конгу и како можете оставити печат у Привате Екуити каријери у Хонг Конгу.

Ево секвенце коју ћемо задржати током расправе о целом чланку -

    Преглед приватног капитала у Хонг Конгу

    Пре него што покушате да уђете на тржиште приватног капитала у Хонг Конгу или сазнате више о процесу регрутовања, важно је да имате представу о тржишту. Ево снимка хонгконшког тржишта приватног капитала -

    • Као што већ знате да је Хонг Конг друго највеће тржиште ПЕ у Азији - заузео је 19% укупног азијског фонда. Дакле, ваше шансе за раст каријере у Хонг Конгу су итекако могуће. Штавише, као што знамо да постоје три регије које су најпопуларније за приватни капитал - Њујорк, Лондон и Хонг Конг.
    • Према последњим подацима прикупљеним 2014. године, утврђено је да у Хонг Конгу постоји 400 приватних власничких друштава. Ако сте спремни да испробате воде и умрежите се, зашто не бисте добили прилику у некој од најбољих приватних компанија у Хонг Конгу?
    • Према Хонгконг удружењу ризичног капитала и приватног капитала (ХКВЦА), на крају 2014. године, укупан капитал под управљањем на тржишту приватног капитала у Хонг Конгу износио је 110 милијарди америчких долара. Поред тога, у 2014. години укупан капитал под управљањем повећао се за 12% у поређењу са прошлогодишњим укупним капиталним обавезама.
    • Чак и ако је Хонг Конг одлично место за рад у приватном капиталу, већина фондова приватног капитала у Хонг Конгу долазе из иностранства. На крају крајева, ко не би желео да инвестира у Хонг Конг? Ове инвестиције долазе из целог света - Аустралије, Индије, Сингапура, Јапана, па чак и Кореје.
    • Од 2009. до 2015. године, Хонг Конг је постао један од 3 најбоља на ИПО рангу за прикупљање средстава. То значи да можете да схватите да је Хонг Конг у излазу из приватних капиталних улагања изузетно добро пословао у последњих 7 година.
    • У првих једанаест месеци 2014. године, уговори о приватном капиталу и ризичном капиталу износили су 407 милиона америчких долара (укупно је било склопљених 37 трансакција), а приватна улагања у јавни капитал (ПИПЕ) износила су 5.675 милијарди америчких долара.

    Понуђене услуге

    Приватни капитал у Хонг Конгу укључен је у четири врсте улагања. Погледајте их један по један.

    • Предузетнички капитал: Хонгконшке приватне компаније улажу много у ризични капитал. Ове фирме се концентришу на мале, новоосноване и нове компаније којима су потребна средства за њихов раст. Пре него што инвестирају Привате Екуити компаније у Хонг Конгу, проверите њихове потенцијале и ако имају потенцијал раста, одлучују се да инвестирају у ове компаније. Улагање ризичног капитала једно је од великих улагања приватних капиталних компанија у Хонг Конгу.
    • Кредитни откуп: Ово је још једна инвестицијска услуга коју нуде приватне инвестиционе компаније у Хонг Конгу. У откупу са полугом, они бирају фирму која има јак менаџерски тим. А онда виде да ли постоји било каква шанса да се управљачке деонице купе преко менаџмента. Ако је одговор да, они одлазе на откуп по основу полуге и нуде менаџменту контролни удео. А када фирма расте у добити и приходу, приватне инвестиционе компаније остварују атрактивне приносе. Кад год се чини да повратак није привлачан, они траже излазне стратегије.
    • Капитал за раст: Раст капитала је још једна инвестиција приватног капитала која је врло распрострањена у Хонг Конгу. Приватне капиталне компаније траже компаније које су довољно зреле, а затим раде све напоре како би утврдиле могу ли приватне капиталне компаније генерирати атрактивне приносе или не. Ако виде зелено светло, они улажу свој новац у проширење или реструктурирање пословања, помажу компанији да створи нови производ или уђе на ново тржиште или помажу компанији у стицању друге компаније за стварање синергије и раста.
    • Невоље улагања: Хонгконшке приватне компаније такође траже инвестиције у невољи где су корпоративне обвезнице или обичне и повлашћене акције у некој врсти невоље. А онда, након сопственог истраживања, одлуче да купе те обвезнице / акције по јефтиној цени и после продају.

    Списак водећих компанија са приватним капиталом у Хонг Конгу

    Према Хонгконг удружењу ризичног капитала и приватног капитала (ХКВЦА), ево листе неких од водећих приватних компанија у Хонг Конгу -

    1. Група Абраај
    2. АЦА Цапитал Гроуп Лимитед
    3. АЦЕ & Цомпани Хонг Конг Лимитед
    4. Ацтис
    5. Аффинити Екуити Партнерс Лимитед
    6. АГИЦ Цапитал
    7. Алл-Старс Инвестмент Лимитед
    8. Аллстате Инвестментс
    9. Блуе Оцеан Цапитал Адвисорс Лимитед
    10. БВЦФ Манагемент Лтд.
    11. Голдман Сакс
    12. Хиппоцорн Цапитал
    13. ХНА Гроуп (Интернатионал) Цомпани Лимитед
    14. Ион Пацифиц Лимитед
    15. Латитуде Цапитал Манагемент
    16. МизМаа
    17. Куеен'с Роад Цапитал
    18. одговорност Хонг Конг Лтд.
    19. Сун Хунг Каи Стратегиц Цапитал Лимитед
    20. СА Цапитал Лимитед
    21. Секторско управљање имовином ограничено
    22. Секуоиа Цапитал Цхина Адвисорс Лимитед
    23. Силверхорн Инвестмент Адвисорс Лтд.
    24. Стреетон Партнерс
    25. Сун Хунг Каи Стратегиц Цапитал Лимитед
    26. Тигер Сецуритиес Ассет Манагемент Цомпани Лимитед

    Процес регрутације

    Чак и ако се чини да Привате Екуити на хонгконшком тржишту делује занимљиво за рад, није лако пробити се у Привате Екуити. Први разлог је хонгконшко тржиште приватног капитала које је много мање (чак и ако има преко 400 ПЕ предузећа). А без искуства са физичким васпитањем имат ћете ограничене могућности. Дакле, ево прегледа процеса регрутовања Привате Екуити-а у Хонг Конгу -

    • Предуслови / подобност: Хонгконг компаније приватног капитала требају кандидате да буду више од пуког опсега банкарских искустава и финансијских диплома. Желе да се баве и нечим другим. Дакле, од почетка будите свесни да такође морате да покажете своје ваннаставне активности или знање из уметности или историје. Наравно, потребно је опсежно знање из финансија, а такође је потребно да одрадите одговарајућу праксу да бисте оставили печат, али такође је важно постати више од амбициозног професора у физичкој култури. И ако се тога можете сетити, били бисте спремни за изазов и борбу.
    • Умрежавање: Добити прилику за праксу прилично је тешко у компанији Привате Екуити у Хонг Конгу. Због тога морате стално да тражите прилику. А ваш алат је умрежавање. Морате интензивно да се умрежите. Ако то не учините, ваше шансе би биле врло суморне. Прво покушајте да питате своје професоре у вашој школи и питајте их да ли познају некога ко је био на тржишту физичких вештина. Могу вам дати неке потенцијалне клијенте. Такође можете завирити у мрежу својих бивших студената, а затим покушати да повежете људе који директно раде на тржишту приватног капитала у Хонг Конгу. А можете и ви да пређете на следећи ниво. Можете се повезати са странцима на Линкед-Ин-у који су радили на хонгконшком тржишту приватног капитала. Али шта год да радите, морате остати у Хонг Конгу да бисте постигли резултате. Не можете остати негде другде и очекивати резултате умрежавања. Не. Нађи пријатеља са којим можеш да останеш у Хонг Конгу. Или пронађите себи хостел или јефтин хотел.
    • Пракса: Као што знате да је конкуренција на хонгконшком тржишту приватног капитала велика, конкуренција не би смела да остане без камена. Треба да покушате да обавите најмање 2 праксе пре него што очекујете да ћете добити прилику за пуно радно време. Испробајте се на ПЕ пракси. Ако не добијете ниједну праксу у ПЕ, можете бар да идете на праксу у инвестиционом банкарству. Праксом треба да докажете послодавцима да сте веома посвећени својој будућој каријери и да знате шта радите.
    • Интервјуи: За интервју за Привате Екуити у Хонг Конгу морате се темељито припремити. На пример, треба да долазите из добре школе, плус такође морате да одрадите неколико пракси (више је увек боље), а такође морате да будете сигурни да сте довољно технички припремљени за одговарање на питања. Пре него што било шта учините, концентришите се на то да ЦВ направите врхунским. Укључите све своје искуство, своје вештине и одговарајуће образовање. А биографија треба да има само једну или две странице. Када завршите са биографијом, припремите пропратно писмо и укратко испричајте своју причу. Затим идите на интервју. Интервју у Хонг Конгу је неструктуриран и можда ћете морати да прођете кроз два круга интервјуа или 15. А све зависи од одређене приватне компаније која ће одлучити коју ће структуру следити. Прво, био би „фит“ интервју на коме ће вам се судити на основу тога да ли сте културно способни за организацију или не. Тада ће вам бити постављена техничка питања како бисте видели своју дубину у рачуноводству, процени и финансијском моделирању. На крају, поставиће вам питања о типу личности како бисте просудили ваше међуљудске вештине.
    • Језичка и улазна баријера: Морате знати мандарински. Поред тога, такође морате прилично добро знати енглески језик да бисте се бавили прекограничним пословима. Суочићете се са пуно проблема ако не говорите тачно оба језика. Као странцу, шансе за успех ће вам се повећати ако одлучите да останете у Хонг Конгу, уместо да покушате из иностранства да тражите прилику за пуно радно време / праксу.

    Култура

    Ако мислите да Хонг Конг није добро место за дружење, размислите поново. Након САД-а и Велике Британије, Хонг Конг је средиште приватног капитала. И сви претенданти који желе да своју каријеру граде у приватном капиталу, желели би да дођу у Хонг Конг како би наставили своју каријеру. Као резултат, добићете пуно прилика за упознавање нових људи и дружење и умрежавање са њима.

    А људи на руководећим позицијама попут доктора медицине, потпредседника, директора и партнера посећују слична места. Па ако некога можете пронаћи, пређите и повежите се с њим. Испричајте своју причу и учите од њих. Затражите било какав предлог и додајте вредност. Отвориће вам врата од могућности.

    Хонг Конг је место где је радно време готово слично Њујорку и Лондону. Али не морате бити на прстима да бисте пронашли инвестиције. Многе инвестиције су у плану; међутим, као професионалац у приватном капиталу, мање ћете се бавити финансијским моделирањем и мораћете да обавите много административних послова и хладних позива.

    Плате у приватном капиталу у Хонг Конгу

    И са становишта зарада, Хонг Конг је веома атрактиван. Баците поглед на следећи снимак екрана и имаћете идеју о томе зашто толико претендента жели да своју каријеру настави у приватном капиталу у Хонг Конгу -

    извор: морганмцкинлеи.цом

    Ако погледате бројку, видели бисте да ћете почети мало ниско, али како године одмичу и будете унапређивани на вишу степеницу, зарађивате много више. Постоје две категорије - односи са инвеститорима и аналитичар за инвеститоре. У категорији инвестиционих аналитичара зарађујете много више од категорије односа инвеститора. Ако тражите новац, улога аналитичара за инвестирање би била права ствар за вас.

    Ево још једне ствари коју бисте требали знати. Пореска стопа у Хонг Конгу је много нижа од било које друге земље. То значи да ћете добити готово све што бисте зарадили, што за почетак није лоша идеја.

    Излазне могућности

    Обично људи не напуштају приватне власничке компаније у Хонг Конгу, јер је плата прилично добра у вишем степену. Али ако ипак желите да напустите приватни капитал, ево три могућности које имате -

    • Можете да одете и испробате срећу у инвестиционом банкарству (мада вам ствари не би биле прилично једноставне, ваше приватно искуство са сигурношћу ће вам помоћи).
    • Можете да примите интерни трансфер и вратите се у своју земљу (ако сте странац).
    • Можете напустити посао и започети сопствени посао.

    Закључак

    У Хонг Конгу је тржиште приватног капитала прилично добро, али тржиште рада није толико атрактивно. Морате бити врхунски да бисте могли да приступите водећим фирмама са приватним капиталом у Хонг Конгу. Али ако у Хонг Конгу добијете прилику и ако је се придржавате неколико година, ваша будућност би била величанствена.