Нападачи вс Футурес | Које су кључне разлике?

Разлике између напада и будућности

Фјучерс уговори су по дефиницији врло слични терминским уговорима, осим што су то стандардизовани уговори којима се тргује на утврђеној берзи, за разлику од терминских уговора који су ОТЦ уговори.

Термински уговори / термински послови

Су без рецепта (ОТЦ) уговори да купити / продати основни у а будући датум у а фиксна цена, обојица су утврђена у време покретања уговора. ОТЦ уговори једноставним речима не тргују на устаљеној берзи. Они су директни споразуми између уговорних страна. Клиширани, али термински уговор гласи овако:

Пољопривредник производи пшеницу којој је пекар потрошач. Фармер би желео да прода своје производе (пшеницу) по највишој могућој цени да би зарадио нешто добро. С друге стране, пекар би желео да откупи исту пшеницу од тог фармера по најнижој могућој цени како би уштедео добар новац под претпоставком да постоји само један фармер за пекара или су неки пољопривредници на неки начин, недостатак за пекара . Цена пшенице је иста и за пољопривредника и за пекара и стално варира - очигледно!

Све је поштено ако пољопривредник и пекар продају и купују пшеницу јер јој цена флуктуира како и када обављају трансакције (спот тржиште), али питање неискоришћења флуктуација цена сносе и фармер и пекар - ако су неки датум у будући да је цена пшенице пала, пољопривредник неће имати користи и; пекар не би имао користи ако би цена пшенице расла. Морали су да пронађу излаз из овога јер нису имали појма о томе како ће се цена пшенице временом развијати.

Долази до концепта терминског уговора који помаже фармеру и пекару. Уговор је пружао погодност када су могли да обављају трансакције по одређеној фиксној цени у будућности, а затим ће на њих утицати хировитост кретања цена пшенице. Претпоставимо да је пшеница на промптном тржишту коштала 10 долара по бушелу.

Будући да фармер и пекар желе да се заштите од неповољних колебања цена, они закључују термински уговор где се пекар слаже да купи рецимо 30 бушела пшенице са 10 долара по бушелу након месец дана од тог фармера. Без обзира на кретање цене пшенице, и пољопривредник и пекар су срећни што ће у будућности имати фиксну цену за продају и откуп. Могу се лепо наспавати, јер се фармер неће бринути ако цена пшенице падне, нити би се пекар забринуо ако цена порасте - имају живице њихов ризик закључивањем терминског уговора.

Молимо вас да узмете у обзир да је пример фармер против пекара само индикативан!

Коришћење напред

Већ сам споменуо како се прослеђивање користи, али сврхе у које се користе су различите. Један је за хеџинг као што је предложен пример

Спекулација

Када се једна странка само клади на кретање цена основног да би имала користи од терминског уговора без стварне изложености основном. Фармер производи пшеницу и самим тим је изложен основним састојцима. Шта ако се неки трговац који нема никакве везе са пшеницом, клади да ће јој цена пасти и тиме продаје термински уговор само да би зарадио?

Сигурно се питате шта би се догодило са другом страном ако је основна изложеност, али трговац нема! Јел тако? Ако трговац и друга страна немају основну изложеност, то заправо није важно.

Ако трговац прода термински уговор (уговор о продаји основног средства) и на крају профитира, новац добија на пример од пекара (фиксни износ договорен терминским уговором), купује пшеницу по нижој цени на спот тржишту у то време и даје је пекару и задржи разлику јер би трговац имао користи ако пшеница падне док продаје форвард. Ако трговац на крају изгуби, морао би да купи пшеницу по скупљој цени и да је да пекару.

Ако трговац откупи форвард од фармера, на пример и на крају профитира, тада плаћа фиксни износ и договара се да прода пшеницу пекару на спот тржишту по вишој цени. Ако трговац на крају изгуби, платио би фиксни износ, а затим га продао пекару по нижој цени на спот тржишту.

Горе наведено подразумева физичку испоруку. Генерално, трговац закључује уговор да се намири за готовину где ће се добит / губитак подмирити у готовини између страна у уговору.

Арбитража

Заборавите на техничке податке за сада, али ако учесници терминског уговора осећају да је форвард погрешно одређен, онда то користе или куповином или продајом уговора и основног елемента тако да се одржи равнотежа и нема више лаких и ризичних профита може се направити. Уосталом, ако у океану постоји слободно тело са месом и осети се његова крв, зашто ајкуле не би ишле и напале га - крајњи резултат је да после тога више нема таквих слободних тела!

Врсте терминских уговора

Врста уговора о шпедицији зависи од основног. Према томе, уговор може бити склопљен са акцијама компаније, обвезницама, каматним стопама, робом попут злата или метала или било којим основним материјалом који се можете сјетити!

Фјучерс уговори / фјучерси

Фјучерс уговори су по дефиницији врло слични терминским уговорима, осим што су то стандардизовани уговори којима се тргује на утврђеној берзи, за разлику од терминских уговора који су ОТЦ уговори. Молим вас, немојте ово давати као дефиницију фјучерс уговора на интервјуу или испиту - волео бих да га сами осмислите јер би то помогло! Иако су врло слични Форвардсу, сама дефиниција није једина разлика.

Кључне разлике између напада и будућности

Структурни фактори у фјучерс уговору се прилично разликују од оних који се односе на термински уговор.

Маргин рачун се води на месту где фјучерс уговори захтевају од уговорних страна да положе одређени износ новца на берзи као ‘Маржа’. Марже постоје у две врсте:

Почетна маржа

Ово је износ који треба поднети приликом замене приликом закључења уговора. Ово је слично ономе што знамо као „депозит опреза“. У зависности од дневне добити или губитка који настају на позицији, добитак / губитак се додаје или одузима од почетне марже на дан закључења уговора и од преосталог износа на рачуну маргине од краја дана до истек уговора.

Маржа за одржавање

То је минимални износ новца који мора да остане на рачуну марже испод којег та конкретна друга уговорна страна поново мора да постави маржу на ниво почетне марже. У овом случају, а Позив на маржу каже се да је покренуто.

Марже су уведене како би се уговор означио на тржишту (МТМ).

Ево једноставног примера за разумевање овога:

Горњи пример би требало да буде више него довољан да разјасни ваше сумње у вези са фјучерс уговорима. Ипак, има неколико тачака које треба напоменути:

  • Бројеви у заградама / заградама означавају губитак / негативан број
  • Молимо вас да пажљиво погледате датуме
  • Покушајте сами да извршите прорачуне „добити / губитка“ и „позива на маржу“
  • Примети став који заузима господин Билл. У првом примеру је купио фјучерс уговор, а у другом је продао.

Горњи пример је врло поједностављен, али даје вам идеју о томе како се рачун маргине одржава на берзи.

Зашто маргин рачуни? - Новација

Требало је да поставите ово питање - шта ако једна друга страна умре или не подразумијева? Ако друга страна, рецимо да купац фјучерса умре и на тај начин не одговори на истеку, тада стање на маржном рачуну даје део опоравка продавцу. Тада се берза исплати купити основни материјал од продавца на спот тржишту (пошто се спот цена и фјучерс цена конвергирају по истеку).

Другим речима, будући да термински уговори покушавају да уклоне ризик друге уговорне стране (јер се њима тргује на берзи), постоје захтеви за маржом. Даље, постоји више терминских цена заснованих на различитим уговорима. Форек, јунска уговорна цена фјучерса може се разликовати од септембарске уговорне фјучерс цене, која се може разликовати од децембарске уговорне фјучерс цене. Али, увек постоји само једна Спот цена. Имајте на уму да се, како се фјучерс уговор ближи истеку, спот цена и фјучерс цена тежити заједничком резултату и обојица су једнака по уговору истицање, а не раскид - запамтите разлику. Ово је такође познато као „Конвергенција основа“ при чему је основа разлика између спот и фјучерс цене.

Размена преузима ризик друге уговорне стране назван „Новатион ’ где је размена уговорна страна. Погледајте следећу слику:

Почетни уговор - А и Б су заузели одговарајуће ставове о фјучерс уговорима путем Берзе

Ако Б одлучи да раскине уговор пре истека, Берза је друга страна јер спречава да А остане без родитеља. Поклапа се са Ц да заузме супротан положај од Б и тако задржава положај А-а на истом месту

Приметите да позиција А са разменом остаје непромењена током целог периода. Ово је како нам користи фјучерси за трговање јер берза заузима супротне позиције да би нам помогла. Камо среће!

Остале разлике - Футурес вс Форвард

Тржиште фјучерса створило је ликвидност стандардизујући уговоре на основу три начина:

Квалитет (Напред у односу на фјучерс)

Квалитет основног слоја, иако по дефиницији може бити исти, није потпуно исти. Они су поменути у условима уговора. На пример, можда имате подлогу као кромпир. Али садржај песка можда неће бити исти или број пора можда неће бити исти када се испоручује. Стога специфичности можда нису потпуно исте

Количина (напред према фјучерсу)

Можда ћете желети да замените само 50 кромпира за испоруку, иначе краткорочну трговину на фјучерс тржишту. Али размена вам омогућава да тргујете само са партијама од 10 где се свака партија састоји од 10 кромпира. Стога је минимални број кромпира којим можете трговати 100 кромпира, а не 50, што је ваш захтев. Ово је још један начин на који се стандардизација јавља.

Зрелост (напред према фјучерсу)

Датуми доспећа доступни су на берзи. На пример, последњи четвртак у месецу је одређен као дан доспећа. Непосредни уговор се назива скоро месечни уговор (фронт-монтх уговор); уговор који доспева наредног месеца назива се уговор за следећи месец (уговор за претходни месец); уговори поста који се зове далекосечни уговори. [Жаргони у загради су по природи субјективни; молим вас, не узимајте их строго]. Основа се затим купује или продаје неколико дана након доспећа које се назива датумом поравнања.

Можда ћете желети да купите основни материјал 27. септембра, али то можете учинити тек 30. септембра.

Врсте будућности

Постоје индексни фјучерси, фјучерси на акције, обвезнице на обвезнице, фјучерси са каматним стопама и неколико других врста фјучерса.

Закључак

Даје се пуно информација - нема сумње да је присутно готово све што треба да знате о нападачима и фјучерсима, осим нумеричких проблема. Због своје ликвидности, Футурес се тргује чешће од Форвардса уопште, иако то зависи од основног стања.