Топ 9 најбољих књига о корпоративним финансијама

Најбоље најбоље књиге о корпоративним финансијама

1 - Корпоративне финансије за лутке

2 - Увод у спајања и преузимања

3 - Примењене корпоративне финансије

4 - Корпоративне финансије (Ирвин серија у финансијама)

5 - Револуција у корпоративним финансијама

6 - Принципи вредновања приватних предузећа

7 - Теорија корпоративних финансија

8 - Реструктурирање предузећа

9 - Мултинационалне пословне финансије, глобално издање

Корпоративне финансије се у основи баве капиталним улагањима и одлукама о финансирању корпорације које имају утицаја на раст перформанси ентитета. То укључује и краткорочно и дугорочно финансијско планирање које подразумева развој и примену специфичних стратегија осмишљених у ту сврху. Ове финансијске одлуке обично укључују инвестиционе одлуке, где и колико предузеће треба да инвестира, одлуке о финансирању, како доћи до средстава потребних за извршење неопходних капиталних инвестиција, уз пажљиво праћење односа дуга и капитала, и одлуке о дивиденди које се односе на враћање користи од улагања акционарима. Овде представљамо листу одабраних најбољих књига о корпоративним финансијама како бисмо помогли студентима, почетницима, као и професионалцима у пољу корпоративних финансија, да побољшају своје разумевање теме.

Овде ћемо разговарати о најбољих 9 најбољих корпоративних књига о финансијама, међутим, ако желите да сазнате више о спајањима и преузимањима, можете погледати курс за спајања и преузимања (М&А).

# 1 - Корпоративне финансије за лутке

Аутор - Мицхаел Таиллард

Резиме књиге

Изврсна уводна књига о корпоративним финансијама која садржи основе корпоративних финансија за студенте и почетнике. Овај рад методички разрађује различите аспекте корпоративних финансија, помажући тако читаоцима да стекну добро разумевање теоријских концепата, праћених корисним информацијама о практичној примени ових принципа. Неке од кључних тема обрађених у овом раду укључују рачуноводствене извештаје, новчани ток, управљање капиталом, идентификовање и ублажавање ризика заједно са фокусом на критична подручја попут спајања и преузимања (М&А) и процене. Топло препоручен рад на корпоративним финансијама за оне који су нови у овој области са уравнотеженим третманом различитих аспеката, пружајући потпун преглед терена.

Кључна за понети из ове најбоље књиге о корпоративним финансијама

Похвална уводна књига о корпоративним финансијама која се издваја својом читљивошћу, дубином јасноће и високо организованим приступом овом сложеном пољу. Нуди корисне информације, алате и ресурсе који помажу у разумевању принципа и стратегија корпоративних финансија заједно са њиховом практичном применом. Идеалан ресурс знања о корпоративним финансијама за лаике као и студенте предмета.

<>

# 2 - Увод у спајања и преузимања

Аутор - Кате Цреигхтон,Виллиам Ј. Голе МБА, ЦПА

Резиме књиге

Изузетно корисна књига о корпоративним финансијама М & Ас која детаљно описује комплетан стратешки приступ неопходан за аквизицију предузећа, чији је циљ минимизирање свих ризика укључених у процес и решавање неочекиваних проблема који проистичу из истог. Аутор се посебно фокусира на потребу интегрисања корпоративне стратегије у планирање спајања и преузимања. Имајући у виду значај спајања и преузимања, аутор нуди корисне смернице за планирање пре трансакција, укључујући увиде у кључну документацију и сложене аспекте структурирања послова, између осталог. Комплетан рад на М&А и њиховом значају за целокупну корпоративну стратегију која може помоћи у рационализацији читавог процеса како би се побољшала функционална ефикасност и постигао виши ниво управљања ризиком.

Кључна за понети из ове најбоље књиге о корпоративним финансијама

Препоручује се рад на планирању спајања и преузимања, заједно са ефикасним препознавањем и управљањем ризицима повезаним са аквизицијама предузећа. Аутор се опширно бавио питањем развоја корпоративне стратегије на такав начин који би омогућио ефикасније бављење спајањем и преузимањима која могу имати значајну улогу са становишта корпоративне стратегије.

<>

# 3 - Примењене корпоративне финансије

Аутор - Асватх Дамодаран

Резиме књиге

Ова најбоља књига о корпоративним финансијама о примени основних принципа у контексту шест стварних компанија. Ради јасноће, препознају се три врсте одлучивања, одлуке о улагању, финансирању и дивиденди, у зависности од природе и сврхе било које конкретне одлуке. Овај структурирани приступ студентима омогућава не само да схвате замршеност практичних корпоративних финансија, већ и текст подстиче даља проучавања уз помоћ живих случајева и концепцијских питања. Идеално дело за студенте, као и за професионалце који су спремни да развију детаљно практично разумевање корпоративног одлучивања.

Кључна за понети из овог најбољег уџбеника за корпоративне финансије

Демистификујући сложену тему попут корпоративних финансија, аутор користи шест компанија из стварног света како би на јасан начин објаснио процес доношења одлука. Једини фокус је помоћи студентима да примене основе корпоративних финансија за проучавање података корпорација у стварном времену и стекну детаљно разумевање начина доношења корпоративних одлука. Топло препоручено дело за студенте и професионалце да се упознају са проучавањем корпоративних финансија путем студија случаја уживо и примера из стварног света.

<>

# 4 - Корпоративне финансије (Ирвин Сериес ин Финанце)

Аутор - Степхен А. Росс, Рандолпх В. Вестерфиелд, Јеффреи Ф. Јаффе

Резиме књиге

Ова најбоља књига о корпоративним финансијама бави се неким од најизазовнијих аспеката проучавања корпоративних финансија, укључујући интегрисање свих сложених аспеката у кохерентну целину. Тренутно ажурирано издање нуди ажуриране информације о критичним питањима заједно са илустрацијама примера из стварног света и студија случаја. Долази са додатним материјалом, укључујући студентски ЦД-РОМ, С&П-ову картицу и етику у финансирању Повервеб-а како би читаоцима донео додатну вредност. Да би пружио ширу перспективу на ову тему, овај рад такође укључује драгоцене чланке и мишљења водећих стручњака у тој области, што помаже у расветљавању одређених сложених аспеката који су укључени. Похвално дело о корпоративним финансијама и његовој примени за студенте као и за практичаре.

Кључна за понети из ове књиге о корпоративним финансијама

Прикључујући се експертизи којом заповедају, аутори представљају преглед корпоративних финансија који окупљају различите аспекте предмета како би се створило боље разумевање. Схватајући значај практичне примене и питања која су укључена, овај рад се у великој мери ослања на практичне илустрације примера из стварног света и такође нуди корисни допунски материјал за студенте, али и почетнике.

<>

# 5 - Револуција у корпоративним финансијама

Аутор -Лиза Х. Јацобс

Резиме књиге

Ова најбоља књига о корпоративним финансијама опширно се бави текућом трансформацијом у корпоративним финансијама, расправљајући о најновијим теоријским достигнућима у пољу и о томе како они утичу на стварне корпоративне одлуке. Текст се првенствено користи револуционарним чланцима цењених Банк оф Америца Јоурнал оф Апплиед Цорпорате Финанце. Ово ажурирано издање нуди мноштво додатних информација, повећавајући укупну вредност дела као изузетно приступачног академског текста за просечног читаоца. Такође садржи два нова поглавља о међународним финансијама и међународном корпоративном управљању, заједно са расправом о доприносу нобеловца Мертона Милера на пољу финансија. Обавезно поседовање свих који желе да се упознају са најновијим терминима у погледу теорије и праксе у области корпоративних финансија.

Кључни елементи из ове најбоље књиге о корпоративним финансијама

Напредни текст о најновијим достигнућима на пољу корпоративних финансија који користи бројне научне чланке из Банк оф Америца Јоурнал оф Апплиед Цорпорате Финанце у сврху. Оно што ово дело чини јединственим је то што, упркос томе што се користи видно академским радом, оно долази као изузетно доступно дело за читаоце. Поред тога, ово дело такође нуди корисне информације о доприносу нобеловца Мертона Миллера свету финансија. Драгуљ посла за студенте, почетнике као и професионалце.

<>

# 6 - Принципи вредновања приватних фирми

Аутор -Станлеи Ј. Фелдман

Резиме књиге

Аутор представља изузетно практично излагање о вредновању приватних фирми које комбинује чисто академски приступ са практичним. Овај рад се бави неколико сложених аспеката повезаних са проценом вредности предузећа, укључујући како предузећа заправо стварају вредност и начине за њено мерење са великом дозом транспарентности. Нека од разматраних питања укључују контролу процене, утврђивање вредности трансакције и импликације процене ФАСБ 141 (рачуноводство набавне цене) и ФАСБ 142 (умањење добре воље). Бављење широким правним и техничким питањима везаним за процену вредности и структуру послова је оно што ово чини изузетно корисним радом за професионалце који имају мање или више саветодавне улоге у процени вредности приватних фирми.

Кључни елементи ове главне књиге о корпоративним финансијама

Изврсна књига о корпоративним финансијама о процени предузећа и структурирању послова бави се замршеним проценама, укључујући оно што наизглед представља вредност и како се мери. У раду се расправља о бројним актуелним питањима са фокусом на техничка и правна питања у циљу постизања веће транспарентности у процесу. Обавезна литература за финансијске практичаре који треба да се баве питањем процене вредности у било ком облику.

<>

# 7 - Теорија корпоративних финансија

Аутор -Јеан Тироле

Резиме књиге

То је ништа мање него мајсторски рад на модерној теорији корпоративних финансија који окупља различите аспекте овог сложеног поља са својим високо организованим приступом и доступним језиком. Градећи свој рад око приступа подстицају или теорији уговора, наставља се бавити корпоративним управљањем и реформама ревизије, улогом приватног капитала, финансијским тржиштима и спајањем и преузимањима предузећа. Нуди свеобухватан поглед на корпоративне финансије на начин који омогућава просуђивање њиховог утицаја у микро и макроекономском контексту, применом напредних концепата без губљења вида о основама. Изнимно препоручено штиво за студенте, као и за практичаре корпоративних финансија.

Кључна за понети из ове најбоље књиге о корпоративним финансијама

Напредна књига о теорији корпоративних финансија која дубље улази у сложеност ове области од већине других дела, задржавајући своју доступност за просечног читаоца. Једно од ретких дела које омогућава проучавање ширих питања политике везаних за корпоративне финансије, уз истовремено непосредан утицај. Савршено штиво за оне који би желели да покупе финији концепт теорије корпоративних финансија без губљења стварности.

<>

# 8 - Реструктурирање предузећа

Аутор - Бриан де Цаирес

Резиме књиге

Ова најбоља књига о корпоративним финансијама бави се сложеним питањем реструктурирања предузећа које укључује широк спектар фактора и у најмању руку утиче на корпорације. Због интензивне тржишне конкуренције и потребе да корпорације чешће прилагођавају свој положај, реструктурирање је данас учинило много чешћим феноменом. Аутор се бави разним облицима корпоративног прилагођавања, укључујући откупе под утицајем леверагеа, откупе, спајања и преузимања, заједно са рефинансирањем које се обично усваја у ту сврху. На овом изузетно динамичном тржишту, корпорацијама је све теже да донесу прави избор када је у питању реструктурирање упркос доступности различитих опција. Циљ овог рада је да попуни ову празнину и чини идеалног пратиоца за студенте као и за финансијске професионалце.

Кључна за понети из овог најбољег уџбеника за корпоративне финансије

Еволуирана књига о корпоративним финансијама фокусирана је на идеју корпоративног реструктурирања и на то како корпорације могу доносити праве одлуке како би постигле жељене резултате у овом правцу. Аутор се бави корпоративним уговорима о откупима, откупима, М&А и другим облицима активности реструктурирања који чине главнину ових активности. Класичан рад на реструктурирању намењен студентима, као и професионалцима у тој области који треба да се баве питањем реструктурирања у једном или другом облику.

<>

# 9 - Мултинационалне пословне финансије, глобално издање

Аутор - Давид К. Еитеман, Артхур И. Стонехилл, Мицхаел Х. Моффетт

Грешка: непознати тип везе

Резиме књиге

Свеобухватан преглед међународних финансија који нуди корисне увиде у доношење одлука у предузећима за менаџере и пословне лидере уопште. Да би се читаоцима помогло да стекну практично разумевање проблема са којима се суочавају у процесу доношења одлука, у раду су представљени случајеви из стварног света. Целокупни фокус стручних аутора је на помагању менаџерима да се припреме за суочавање са изазовима пословања великих корпорација на изузетно динамичном и непрекидно развијајућем се тржишту. Сјајно штиво за студенте, професионалце као и пословне лидере да схвате замршеност мултинационалних корпоративних финансија.

Кључна за понети из овог најбољег уџбеника за корпоративне финансије

Ово дело, чији су аутори стручњаци из ове области, нуди јединствено разумевање доношења одлука и решавања проблема у међународним корпоративним финансијама. Бројни случајеви из стварног света представљени су читаоцима како би применили набројане принципе. Идеално штиво за студенте, професионалце и пословне менаџере да стекну детаљно разумевање међународних корпоративних финансија.

<>
Амазон Ассоциате Дисцлосуре

ВаллСтреетМојо је учесник програма сарадника Амазон Сервицес ЛЛЦ, придруженог програма за оглашавање осмишљеног да обезбеди начин да веб локације зараде од оглашавања и повезивањем са амазон.цом