Превоз према унутра (терет унутра) - Значење, задужење или кредит?

Кочија ка значењу

Превоз према унутра, такође назван превоз унутра или терет унутра, дефинише се као трошкови превоза и транспорта робе од складишта добављача до места пословања купца и третира се као директан трошак и увек је одражава се на страни задужења (др.) трговинског рачуна и у већини случајева је купац тај који је одговоран за исплату таквих трошкова.

Објашњење

Превоз унутра или терет унутра или превоз унутра су трошкови за превоз робе од места добављача до локације купца. Терет робе унутра може и не мора увек бити написан великим словом. Међутим, ово зависи од врсте купљене имовине. То се мора третирати као директан трошак, а унос за исти мора бити објављен на страни задужења трговинског рачуна купца. Уношење је део трошкова робе која се купује (цена продате робе, цена залиха и цена доступних предмета).

Пример превоза према унутра

Колики ће бити унос у дневнику за 10 долара плаћених као накнада за превоз робе у готовини за куповину робе у вредности од 10.000 долара?

Решење

Разлика између кочије према унутра и кочије ка споља

  • Друга имена: Превоз према унутрашњости познат је и као превоз-унутра или превоз-унутра или терет-унутра или терет-унутра, док је превоз према унутра познат и као превоз-према унутра или терет-према споља.
  • Значење: Превоз према унутра може се научити као трошкови превоза и транспорта настали током превоза робе од складишта добављача до складишта купца. С друге стране, превоз према споља може се научити као трошкове транспорта и транспорта који настану у предузећу приликом продаје робе. Другим речима, терет према унутра се сноси током куповине робе, док превоз према унутра за време продаје робе.
  • Лечење: Прима третман сличан ономе са директним трошком, док кочија према ван добија третман идентичан оном код индиректног трошка.
  • Писање великих слова: Капитализација терета према унутра може се догодити или не, а зависи од купљеног средства. С друге стране, кочија према споља уопште није велика.
  • Рефлексија у изјави: Уноси о превозу према унутра књиже се на трговачки рачун, док се уноси о превозу према унутра књиже у биланс успеха или у рачун добити и губитка.
  • Дебитна / кредитна страна: Уноси о унутрашњем превозу робе књижени су на дебитној страни трговинског рачуна, док су уноси о превозу према ван књижени на кредитној страни биланса успеха или рачуна добити и губитка.
  • Одговорност: Купац је тај који је углавном одговоран за плаћање трошкова превоза, док је у случају превоза терета, продавац или добављач тај који је примарно одговоран за плаћање ових накнада.
  • Књижење: Унос у дневник за унутрашњи превоз варира у зависности од елемента и сврхе његове употребе.

Превоз према унутра - задужење или кредит?

Пример # 1

Када се Теретни превоз плаћа унапред током куповине инвентара -

Унос у дневник који се проводи када се троши на куповину инвентара је:

Унос у дневник који се преноси за пренос колица према унутра на трговачки рачун и додаје у ЦОГС или трошак продате робе је:

Уноси у дневнику у случају превоза према вани су:

Када се превоз унапред плаћа са банковног рачуна:

Када се превоз према вани преноси у биланс успеха или у рачун добити и губитка:

Пример # 2

Уноси у дневник који су прошли током куповине инвентара су -

Унос у дневник који је прошао када се превозом унутра плаћа куповина инвентара је:

Унос дневника прослеђен за пренос терета према унутра на трговачки рачун и додат у ЦОГС или трошак продате робе је:

Унос у дневник који је прошао током куповине основног средства је:

Када се плати за куповину основног средства, оно ће се додати трошку основног средства и унос за његово евидентирање биће следећи:

Закључак

Превоз према унутра је трошак који настаје током транспорта робе од складишта добављача до складишта купца. То се такође може научити као трошкови испоруке и руковања робом које у већини случајева сноси компанија која купује робу од добављача. То се мора третирати као директан трошак, па се стога исто мора узети у обзир приликом израчунавања укупних трошкова купљене робе. Мора бити укључен као део трошкова залиха, трошкова расположиве робе и ЦОГС (цена продате робе).

Капитализација терета према унутра зависи од средства које се купује. Купац је тај који углавном брине о уплати која му је извршена. Међутим, то можда није случај са свима, а понекад чак и продавац може да плати терет унапред или га могу платити и продавац и купац.