Ретурн Инвард (Значење, часопис) | Шта је повратак унутра?

Врати унутрашње значење

Поврат према унутра, познат и као повраћај продаје, односи се на робу враћену пословном субјекту када купци утврде да испоручена роба није испунила њихова очекивања и, према томе, незадовољавајућа. Директно утиче на оперативне активности предузећа. Стога се враћена роба евидентира у дневнику под називом Враћање унутрашњег дневника из копија кредитног листа које се шаљу купцу који је вратио робу или је био превише наплаћен.

У часопису:

  1. Евидентирано је хронолошким редоследом, са именом купца и количином робе коју је купац вратио.
  2. Пријаве се евидентирају по каталошкој цени мањој од било ког понуђеног попуста.
  3. Уноси су подржани кредитним белешкама које се шаљу купцу.

Повратак унутрашњи пример

Испод је пример Повратак унутра -

Следећи пример се може разумети у односу на укупан износ генерисан у „Јоурнал Инвард Јоурнал“, који се преноси у „Формат трговачког рачуна“. Постоји различит број уноса продаје који се обрачунавају за месец дана (време се разликује од организације до организације) и бележе се серијски.

Повратак укупног месечног износа дневника преноси се на умањен повраћај у „Формат трговачког рачуна“.

  • Одговорност ових уноса постаје корисна пуким додавањем износа који је предузет јер постоји повраћај продаје.
  • Приказана је на кредитној страни „Формат трговачког рачуна“. Непосредно испод продаје, поставља се укупан износ поврата израчунат из „Јоурнал Инвард Јоурнал“.
  • Када је повратак унутра већи, то компанији даје назнаке у вези са производом. Ова питања треба решити што је пре могуће, јер ће то утицати на продају компаније.

Предности

То је важан елемент током припреме рачуна за трговање. На основу тога може се донети одлука хоће ли се наставити са траженим производом или не. Помаже менаџменту при одлучивању о цени производа.

  • Свака пријава продаје мора бити терећена са рачуна поврата продаје.
  • Вредност, количина и разлози поврата продаје могу се знати из књиге поврата продаје.
  • Такође, може се добити укупан износ поврата продаје.
  • Службенички рад се може смањити коришћењем књиге враћања продаје.
  • Грешке почињене током писања књиге поврата продаје обично се откривају у тренутку књижења на рачун поврата продаје.
  • Како се повраћај продаје серијски евидентира у књизи поврата продаје, појединости било ког поврата продаје било ког дана могу се налазити у књизи поврата продаје.

Мане

Постаје веома важно укључити повратак унутра, али се целокупни ентитет води у засебном дневнику, због чега постаје веома важно пажљиво бележити све вредности у дневнику повратка под различитим насловом и редовно их ажурирати. Укупан износ продаје, ако се пројектује без повратка према унутра, одражавао би нетачан износ у рачуноводству.

Важне тачке које треба забележити за промену повратка унутра

Уведена је различита софтверска технологија која бележи повратак према унутра. То је зато што се избегавају разне грешке које се појављују у извештају. Али мало је елемената који су од суштинског значаја за писање враћања карата уназад, датума, детаља, матичног броја, повезаних идентификационих бројева који се односе на робу о којој треба водити рачуна.