Време вс новац | Топ 6 разлика (са Инфографиком)

Разлика између времена и новца

Постоји вековна изрека да је „Време новац“. Па, ово је тачно, јер компанија својим запосленицима плаћа време које они проводе у канцеларији да би радили за њих. Међутим, да ли је заиста вредно новца који им се плаћа за време које потроше? Ово нас доводи до концепта поређења Времена и Новац.

Време и новац су у обрнутој вези. Што више времена потрошите, то је већи новац. Ако неко губи време, он заправо губи или губи прилику да заради више. Међутим, уложено време је слично уложеном новцу.

Време и новац су вредни и појединац жели све више и више обоје. Иако су оба вредна, ипак имају разлике, а доња табела и инфографике пружају разлике између времена и новца.

Време против новца Инфографика

Овде вам пружамо 6 главних разлика између времена и новца

Време вс новац - кључне разлике

Кључне разлике између времена и новца су следеће -

  • Време означава сате утрошене на обављање неког посла, а новац је износ зарађен за обављање тог посла у одређеном времену. Дакле, то се може сматрати међусобно повезаним. Новац је зарађен због времена проведеног на том послу. Ако особа не ради или не троши време, неће зарадити новац.
  • Време се не враћа, тј. Једном изгубљено време не може се надокнадити, док се новац изгубљен или потрошен може вратити.
  • Вредност новца опада с временом, док вредност времена остаје константна. Новац од 100 долара данас не може купити исту робу као пре деценија. Вредност времена је иста чак и током деценија. Један сат је исти као пре деценија и као данас.
  • Време се не може купити или створити, док се новац може зарадити трошењем времена на обављање посла.
  • Време не може створити више времена, док новац може створити више новца улагањем у неке финансијске производе.
  • Време остаје исто за сваког појединца где новца има у изобиљу код богатих, а не код сиромашних.
  • Време се креће и не остаје константно, док новац може остати константно неко време ако се не потроши.
  • Време је ограничено, а новац није ограничен. Свако добије 24 сата времена у дану, али новац се може зарадити све више и више.

Општи пример поређења времена и новца могао би бити за предузетника. Предузетник може уштедети новац улажући сопствено време у неке тривијалне ствари у Компанији, док може уштедети време запошљавањем друге особе. Његово време би било корисно да ради ствари које би могле да помогну у расту Компаније и могу да зараде бољи профит. Према томе, његово време има већу вредност од новца који би могао употријебити за запошљавање друге особе, јер би то генерисало већи поврат.

Разлика између времена и новца

Погледајмо сада међусобну разлику између времена и новца

Основа - време вс новацвремеНовац
ДефиницијаВреме је број сати утрошених на обављање неког посла.Новац је износ зарађен за обављање посла.
ДопуњавањеЈедном изгубљено време више се никада неће вратити.Новац потрошен или изгубљен може се поново зарадити.
ВредностВредност времена остаје константна. Драгоцена је и у будућности, и у садашњости и у прошлости. Међутим, вредност зарађена временом варира од појединца до појединца. Генерални директор Компаније зарађује већи новац за исто време проведено у Компанији од новог запосленог који је управо завршио факултет.Вредност новца опада с временом такође позната и као временска вредност новца. Међутим, вредност новца остаје иста за сваког појединца. Рецимо, хамбургер који кошта 2 долара исто ће коштати и извршног директора компаније, као и новог свежијег запосленог.
Потенцијал зарадеВреме се не може зарадити или купити. Време не може створити више времена. Време је константно за сваког појединца. Доступна је и за богате и за сиромашне.Новац се може зарадити. Новац ствара више новца. То није константно код појединаца. Новац је доступан код богатих, али није доступан за сиромашне.
Потрошите образацВреме се креће сваке секунде, сваког минута и сваког сата.Новац може неко време остати константан, све док се не потроши или не заради нов новац.
ИзносВреме је ограничено, тј. Има се само 24 сата дневно.Новац није ограничен, ако особа вредно ради и користи свој ум и вештине, може зарадити све више и више новца.

Последње мисли

Видели смо разлике између времена и новца. Време и новац су вредни, међутим, појединци углавном не цене много време и пусте га да троши. У материјалистичком свету новац се даје више вредности. Треба знати вредност времена у односу на новац и које треба ценити у различитим околностима.