Како ући у приватни капитал? - Комплетан водич за почетнике

Како ући у приватни капитал?

Дакле, желели бисте да уђете у каријеру приватног капитала? И желите да знате како да уђете у приватни капитал без икаквих гњаважа!

Постоје и добре и лоше вести.

Прво, ево добрих вести - ако прочитате овај чланак, имаћете довољно идеја о томе како започети каријеру у приватном капиталу.

Друго, лоше вести су - ако нисте из релевантне позадине (поменућемо која је релевантна позадина), велике су шансе да никада нећете упасти у приватни капитал.

Дакле, без икаквог одлагања, кренимо.

Извор: Мицхаелпаге.цом

У овом чланку ћемо разговарати о -

    Разумевање позадине професионалаца из приватног капитала

    Како ући у приватни капитал - Ево у чему је ствар. Погледајте профил посла у приватном капиталу и жељену прошлост кандидата.

    Да бисте провалили у приватни капитал, морате имати позадину поменуту у наставку -

    • Ако сте додипломац из финансија или релевантних области попут економије, рачуноводства итд., А ви сте из врхунског института.
    • Ако сте аналитичар за инвестиционо банкарство, елитна бутична инвестициона банка и банка између.
    • Ако сте већ радили у ПЕ фирми и желите да идете у велику фирму.
    • Ако сте аналитичар за инвестиционо банкарство у малој бутик банци.
    • И коначно, ако сте неко ко има искуства у једном од ова четири сектора - инвестиционо банкарство, корпоративни развој, реструктурирање предузећа и стратешко саветовање.

    Ако нисте из горње позадине и желите да уђете у приватни капитал; онда би вам било претешко. У земље попут САД-а и Велике Британије било би прилично тешко ући. Али у земљама попут Канаде, Индије, Бразила, Русије или Португалије, можете покушати да уђете јер су људи из различитих средина ангажовани у тим земљама за мале приватне власничке компаније.

    Како ући у приватни капитал - важне тачке које треба размотрити

    Ево неколико кључних тачака које треба размотрити ако желите продрети на тржиште приватних капитала -

    • Старост је само број. Али ако желите да уђете у приватни капитал, ваша старост би требала бити мања од 30 година за улазну позицију. Међутим, ако желите да пређете на вишу позицију и имате одговарајуће искуство, тада ваше године могу бити више од 30 година.
    • Већина људи има неколико година искуства када се придруже приватној власничкој компанији под условом једног изузетка. Ако сте додипломац и запошљавају вас велике приватне компаније попут Блацкстоне-а или ККР-а, онда вам није потребно никакво искуство да бисте провалили.
    • Ако желите да имате предност над вршњачком групом, за почетак би требало да одрадите вишеструку праксу у врхунским приватним фирмама. Зато је умрежавање веома корисно. Ако познајете више људи у индустрији приватног капитала, ваше препреке за улазак.
    • Коначно, ако одаберете фонд за рад у коме регрутовање није превише структурирано, можете започети своју каријеру у приватном капиталу.

    Рецимо да немате никакву релевантну позадину поменуту горе, али ипак бисте желели да продрете у приватни капитал (имате велику страст и ентузијазам за приватни капитал). Шта би ти урадио? Имате следеће опције -

    • Ако имате претходно банкарско искуство и превише сте старији, можете се придружити приватној капиталу као оперативни партнер или консултант.
    • Ако сте неко ко је стекао МБА и има релевантно искуство у инвестиционом банкарству, размислите о излазној стратегији и придружите се фирми која ради као ПЕ после као МБА сарадник.
    • Такође можете размотрити улоге некретнина, попут посредовања у комерцијалним некретнинама, тако да можете провалити у приватни капитал некретнина.

    Сада, хајде да погледамо образовно образовање које морате имати да бисте провалили у приватни капитал.

    Образовне квалификације потребне за приватни капитал

    Како ући у приватни капитал - ако желите да се придружите некој приватној компанији, морате бити врхунски студент и студије бисте требали наставити на врхунском универзитету.

    извор: ефинанциалцареерс.цом

    Ево основа које треба да знате о образовним квалификацијама потребним за улазак у приватни капитал -

    • Мастер у финансијама - Први и најважнији степен који треба да похађате је мастер из финансија. ЕФинанциалЦареерс.цом је прошао кроз 1,6 милиона животописа и открили су да је готово 27% професионалаца у приватном капиталу магистрирало. Дакле, ако се бавите дипломом из финансија, размислите о томе да магистрирате у истој дисциплини.
    • МБА из Института Топ Нотцх - Знајте да су приватне власничке компаније врло селективне у вези с тим кога одаберу. Постоје разни захтеви и ако се не придржавате ни једног од њих, остаћете иза. Прво морате да положите МБА (ако не похађате мастер студије из финансија). Било који МБА не би направио рез. Морате да похађате МБА из врхунског института. У САД-у и Европи постоји само неколицина универзитета са којих велике приватне компаније бирају своје људе - Харвард, Вхартон, ИНСЕАД, Станфорд, Окфорд, Цамбридге, ХЕЦ & ЕССЕЦ. Дакле, размислите о МБА из горе поменутих института ако и даље имате опсег. ЕФинанциалЦареерс.цом је прошао кроз 1,6 милиона биографија и открили су да готово 23% професионалаца у приватном капиталу има МБА. У супротном, да бисте били изабрани од стране врхунске приватне компаније, морате имати изванредне вештине и искуство у приватном капиталу.
    • Овлашћени финансијски аналитичар или ЦФА - Још једна квалификација којој можете да циљате је ЦФА. ЦФА сада није за оне са слабим срцем. Морате имати четири године релевантног искуства са пуним радним временом и морате очистити три нивоа који су прилично тешки. Ако мислите да се бавите ЦФА-ом, имали бисте неке додатне погодности. Можете се одлучити за много опција за инвестиционе каријере, осим за приватни капитал - инвестиционо банкарство, хеџ фондови, истраживање капитала итд. Према подацима еФинанциалЦареерс.цом, открили су да 18% професионалаца у приватном капиталу има ЦФА диплому.
    • Остале потврде попут ЦАИА и АЦА - Такође се можете пријавити за неколико додатних квалификација, као што су ЦАИА (овлашћени аналитичар за алтернативна улагања) и АЦА (придружени овлашћени рачуновођа). Међутим, еФинанциалЦареерс.цом је напоменуо да само 2% свих професионалаца у приватном капиталу (међу њихових 1,6 милиона биографија) има ЦАИА или АЦА дипломе.

    Како ући у приватни капитал - потребне вештине

    Обично постоје многе вештине потребне за улазак у приватну капиталну каријеру. Али постоје три вештине које морате развити ако желите да уђете и останете дужи временски период. Погледајмо ове три вештине детаљно.

    извор: валкерхамилл.цом

    Погледајмо ове три вештине детаљно.

    • Техничке вештине -Ово је вештина коју морате да развијете ако желите да уђете у приватни капитал - финансијска анализа, процене, финансијско моделирање, структурирање послова, рокови, детаљна анализа, ЛБО моделирање и још много тога. Ако немате никакво знање из ових области, размислите о томе да направите онлајн курс или тренинг и уверите се да вам тренинг помаже да научите вештину корак по корак. Ако можете да одслушате видео курс попут Пакета обуке за инвестиционо банкарство или Обуке за приватни капитал, то би била најбоља опција, јер ћете моћи поново и изнова да прођете кроз обуку да бисте овладали вештином.
    • Вештине умрежавања - Ова вештина је свети грал приватне капиталне каријере. Рецимо да нисте из врхунског института и немате чак ни изванредан графикон каријере; али ако имате пристојну позадину и одличне вештине умрежавања, радићете раме уз раме са другим професионалцима из приватног капитала који имају изврсно порекло или из Окфорда, Вхартона, Харварда или Станфорда. Па, како бисте развили сјајну вештину умрежавања? Морате бити усправни и сигурни у своје способности. Треба да комуницирате кратко, професионално и кажете шта можете да понудите. Најбољи начин да постанете нинџа за умрежавање је створити структуру ваше приче и користити је свуда кад год покушате да пошаљете е-пошту, персонализујете телефонску комуникацију или се повежете лицем у лице са вишим особљем велике ЈП компаније. Идеја је да се уопште не оклева. Да, већину времена ћете добијати одбијенице (барем на почетку), али на крају ће вам ова вештина уштедети много напорног рада и времена.
    • Хладно позивање: Многи хладни позив не сматрају вештином, али то је вештина и врло мало је савлада. Заправо, ова вештина је продужетак претходне вештине. Као особа која тражи посао у приватном власништву, најбоље позивање је хладно позивање. И даље можете е-поштом слати различите приватне власничке компаније. Ако одлучите да шаљете е-пошту великим приватним компанијама, оне ће делити вашу е-пошту са својим ХР-овима, а у већини случајева добићете генеричку е-поруку са одбијеницом. А у другим фирмама шансе за одговор од ХР-а или било ког старијег стручњака за физичко образовање су 1%. Међутим, ако директно контактирате особу, шансе за успех драстично ће се повећати. Почните са мањим средствима тамо где процес запошљавања није структуриран. Сврха хладног позива је само добити интервју. Ако не избришете интервју, понудите се да радите неколико месеци бесплатно и научите. Ово неће само додати огромну вредност вашем животопису; гурнуће вас и корак напред ка славној приватној капиталној каријери.
    • Успоставите везе са ловцима на главе - Не очекујте отварање Привате Екуити-а на типичном порталу за запошљавање. Приватне власничке компаније су мале величине и оне у великој мери зависе од ловаца на главе да би управљали операцијама, укључујући биографије прегледа, спровођење почетних тестова и интервјуа итд.

    Компензација и равнотежа између пословног и приватног живота у приватном капиталу

    Главна сврха уласка у приватни капитал је зарадити много више и упоредно мање радити. Али истина је у томе да приватне инвестиционе компаније захтевају да радите дуже (понекад и дуже од инвестиционог банкарства) ако се укаже потреба. Дакле, зарађивање велике накнаде улагањем мање сати рада је мит.

    Привате Екуити аналитичар обично ради 12-14 сати дневно и у зависности од радног оптерећења, у неколико изузетних случајева можете радити 16+ сати. Обично, ако сте више особље у приватној компанији, моћи ћете да остварите бенефиције током радног времена. Али знајте да би постојала здрава равнотежа између пословног и приватног живота и повремено ћете можда морати трпати целу ноћ.

    Накнада је главна атракција послова у ЈП. Људи углавном улазе у физичко васпитање углавном због плате. Погледајмо компензацију професионалаца из приватног капитала на различитим нивоима.

    Професионалци у приватном капиталу обично се плаћају у три облика накнаде - основна плата, бонуси и камате. Изгледаће да је ношена камата битна када достигнете вишу степеницу. Према Прекину, просечни приход сарадника са каматама и старијих сарадника у САД је у распону од 60.900 до 200.000 УСД годишње. Ако ове пренесене камате додамо са новчаном накнадом од 173.000 на 259.300 долара годишње, на крају дана то је огромна сума новца.

    Међутим, пренети интереси имају више смисла у случају доктора медицине и извршних директора. Лекари и извршни директори великих акционарских компанија у САД примају 3,3 милиона долара и 3,4 милиона долара годишње само уз ношене камате. У Европи, лекари и извршни директори добијају око 3 милиона долара и 1,5 милиона америчких долара камата.

    Сада, погледајмо компензацију на сваком нивоу у предузећима за ЈП (у САД-у, Европи и Азији) -

    Просечна плата приватног капитала у Сједињеним Државама

    извор: ефинанциалцареерс.цом

    Просечна плата приватног капитала у Европи

    извор: ефинанциалцареерс.цом

    Просечна плата приватног капитала у азијско-пацифичком региону

    извор: ефинанциалцареерс.цом

    Како ући у Привате Екуити - стратегије за почетак

    Постоји неколико ствари које су вам потребне да бисте одмах започели -

    • Започните избацивањем личне приче: Структуришите причу која садржи ваше порекло, зашто вас занима приватни капитал, како сте развили интерес за физичко васпитање, где сте стажирали (ако постоји) и како желите да обликујете своју каријеру у приватном капиталу. Ово би био ваш продајни корак кад год би се од вас затражило да се представите или кад бисте разговарали с неким телефоном на разговор.
    • Направите сјајан ПЕ резиме: Идеално би било да биографија буде дугачка једну страницу. Можете да користите највише 1,5 странице. И уклоните „објектив“, „хоби“, „личне податке“. Једини разговор о извршеним пословима вашег професионалног искуства, образовним квалификацијама, ваннаставним активностима и контакт подацима. И обавезно користите све појмове ПЕ као глаголе радње.
    • Мрежа, хладан позив и слање е-поште: Урадите три пута. Ако желите да напредујете у ПЕ каријери, ово троје ће учинити трик. Прво сазнајте са ким треба да се повежете. Затим позовите или пошаљите е-пошту или седите лицем у лице ако је могуће. Ако сте млађи професионалац, можете размотрити могућност обављања праксе у врхунским банкама ако вам одмах не понуде интервјуе.
    • Почните одмах: Престаните да читате и почните да се понашате. Ако озбиљно размишљате о каријери физичког васпитања, кључна је масовна акција. Почните са било чим. Сазнајте више о некоме коме можете данас да се обратите или направите свој животопис.

    Како ући у приватни капитал - коначна анализа

    Чврста позадина је камен темељац за пробијање на тржиште приватних капитала. Међутим, ако имате горућу жељу и ако знате како да се умрежите, одмах ћете добити пола битке. Идеја је да почнемо, одмах.