Предложак грађевинског плана | Бесплатно преузимање (Екцел, ЦСВ, ПДФ)

Преузми образац

Екцел Гоогле табеле

Остале верзије

  • Екцел 2003 (.клс)
  • ОпенОффице (.одс)
  • ЦСВ (.цсв)
  • Преносни док. Формат (.пдф)

Преглед предлога грађевинског плана

Образац распореда градње даје детаљан преглед задатака који су укључени у целокупан пројекат и све фазе радова / изградње потребне за довршетак пројекта. Помаже у стварању плана за цео пројекат с обзиром на временску линију или распоред који би укључивао. Типично помаже инжењерима да планирају и заврше пројекат у времену и буџету.

О предлошку распореда грађења

Предложак распореда грађевинских радова даје детаљну рашчламбу хијерархијске структуре комплетног пројекта на основу задатка / резултата, који треба да изврши пројектни тим или пројектни инжењер, где даје детаљно објашњење времена и буџета. То је један од најкритичнијих резултата за сваког пројектног инжењера, јер помаже у организовању целокупног пројекта у временски заснован оквир. Шаблон такође укључује визуелну табелу, што менаџеру пројекта или пројектном инжењеру олакшава праћење напретка сваке активности.

Како се користи образац?

Део 1

  • Овај одељак садржи основне детаље о целом пројекту или конструкцији. Истакнуто је име пројекта и име менаџера пројекта или пројектног инжењера који предузимају изградњу. Датум почетка и завршетка су кључни датуми када је пројекат започео од нуле, што је укључивало планирање истог, као и датум завршетка, који укључује коначно завршавање изградње и примопредају.
  • Поље укупног трајања помаже нам да сазнамо укупан број дана, месеци или година којима ће пројекат бити потребан да би био завршен. Датум почетка, заједно са трајањем сваке активности, су критични критеријуми потребни за израду Ганттове карте, о чему ће бити речи касније у овом чланку.

Део 2

  • То је најважнији одељак шаблона за распоређивање грађевина. То је подручје у којем инжењер или руководилац може да провери бројне задатке који су повезани са конструкцијом, да прати њен статус и има информације о датуму почетка и завршетка и трајању задатка.
  • Укупно постоје четири опције статуса помоћу којих се прате сви задаци, која подручја су завршена, у току, на чекању и нису започета.
  • Сваки укључени задатак означен је према сваком статусу и на основу тога ће менаџер пројекта или инжењер распоредити ресурсе. Ако се било који задатак преклапа са неким другим или је преко рока, менаџер или инжењер ће према томе распоредити више ресурса према њему.
  • У овом случају, узет је пример једноставне градње зграда где је целокупан распоред изградње подељен на једноставније активности и означен са датумом почетка и завршетка. На основу сваког задатка, одговорна особа је означена са сваким.
  • Све фазе читавог распореда изградње обухваћене су овим шаблоном, почев од фазе планирања до коначне примопредаје пројекта. Пружа табеларну и графичку представу података о датуму почетка и завршетка сваког задатка који је укључен у изградњу, а на основу трајања сваке активности, пројектни инжењер или менаџер мора да планира датум или датум завршетка. предаје пројекта. Укључује завршни преглед зграде, завршно завијање, постављање активности одржавања и најаву завршетка.
  • Преклапајуће активности треба да буду главна брига сваког инжењера, јер може захтевати дељење неких ресурса за исте, а јасле или инжењер морају то да планирају у складу са тим, тако да не недостају ресурси и сваки од задатака буде завршен време.
  • Тако овај образац, у комбинацији са Ганттовом табелом, постаје још кориснији за инжењера или менаџера. Детаљан преглед визуелног приказа употребом Ганттове табеле биће разматран у следећем делу у наставку.

3. део

  • Ово је типичан пример Ганттове табеле где је сваки распоред грађевинских задатака приказан на основу датума почетка и трајања истог, а такође је видљиво и преклапање са другим задацима како би пројектном инжењеру помогло да планира задатак или распоређивање ресурса у складу с тим.
  • Графикон приказује све фазе цјелокупног распореда изградње обухваћене овим предлошком, почев од фазе планирања до коначне примопредаје пројекта. Гант-ова карта помаже менаџеру пројекта или пројектном инжењеру да систематски планирају све активности везане за изградњу.
  • Свако преклапање активности требало би да буде главна брига инжењера, јер може захтевати дељење неких ресурса за исте, а јасле или инжењер морају то да планирају у складу са тим како не би дошло до недостатка ресурса и сваки од задатака добије завршен на време.

Закључак

  • Предложак распореда градње игра значајну улогу за било ког пројектног инжењера или менаџера када долази велика грађевина која укључује пуно ресурса, времена и фаза.
  • Не може се тек започети пројекат без одговарајућег планирања. Овај образац је врло добар пример за правилно планирање када је реч о започињању градње. Пружа табеларну и графичку представу података о датуму почетка и завршетка сваког задатка који је укључен у изградњу, а на основу трајања сваке активности, пројектни инжењер или менаџер мора да планира датум или датум завршетка. предаје пројекта.
  • То укључује коначни преглед зграде, коначно завијање, постављање активности одржавања и најава завршетка. Овај образац се стога користи не само у малим пројектним пројектима, који могу укључивати изградњу једне зграде, већ такође може помоћи у великим инфраструктурним пројектима као што су изградња аутопутева, градских насеља, брана, енергетских пројеката, прелета, железничких пројеката итд. Стога само од менаџера пројекта или инжењера зависи како се целокупна визија конструкције рашчлањује на једноставније задатке или активности и према томе планира.