Аналитичар приватног капитала (каријера, послови, плата) | Комплетни водич за почетнике

Водич за аналитичаре приватног капитала

Аналитичар приватног капитала је аналитичар за капитал који гледа на компаније које су потцењене како би приватни капитални инвеститор могао да купи компанију, преузме је у приватно власништво и заради.

Приватни капитал може се широко дефинисати као улагање у приватна предузећа која не котирају на берзи, преузимајући веће ризике и надајући се значајним приносима. Постати аналитичар за приватни капитал сан је за готово све професионалце у финансијама.

Да ли мислите да је лако запослити се као аналитичар приватног капитала? одговор је велико НЕ !.

Приватни капитал може бити заиста занимљив ако сте неко ко ужива у интеракцији са људима, истраживању, детаљном прегледу и управљању финансијским портфељем за људе. Оно што желим да урадим кроз овај чланак је да вам помогнем у истраживању приватног капитала као професије и да вам дам јасну слику онога што бисте били као аналитичар приватног капитала.

Шта је приватни капитал?

Да бисте вам помогли да ово разумете, одговорите на моје питање - шта је заједничко старт-уп компанијама и добро успостављеним компанијама? Једноставно је, обојици су потребна улагања / капитал да би расли. Ово повећање може значити изградњу више производних погона, запошљавање више људи или подмлађивање постојећих производа. Таква улагања такође могу помоћи у куповини друге компаније или спасити компанију од затварања.

Па, одакле ова инвестиција? То може бити позајмљивање код неке банке или продаја акција и прикупљање новца са берзе.

Али понекад компаније траже нешто више од пуког новца који тече у компанији. Они желе улагање од некога ко би их могао водити у изградњи њиховог пословања. Ову улогу игра управо приватна капитална компанија.

Момци из приватног капитала постају део компаније, обично на нивоу одбора, и помажу у подстицању раста, неговању компаније да створи додатну вредност. За нови старт-уп, то би могла бити комерцијализација сјајне идеје, за етаблиране фирме то би могло бити помагање менаџменту да побољша постојеће идеје или проналажење компанија са којима би могли заједно да сарађују.

Приватне капиталне компаније заједно са сопственим инвестицијама прикупљају новац од банака, пензијских фондова, задужбина, штедних рачуна. Како компанија постиже циљни раст, инвеститори продају свој капитал. Вредност која се створи дели се међу људима који су обезбедили првобитну инвестицију.

Отуда то можемо рећиПриватни капитал је не саветник већ инвеститор ко ствара или гради боље пословање.

Имајте на уму да приватни капитал улаже у имовину која је у приватном или јавном власништву, али купац приватног капитала планира да преузме приватну.

СЗО је аналитичар приватног капитала?

  • Привате Екуити Аналитичар или ПЕ Аналитичар је особа која првенствено ради за приватне компаније и спроводи истраживање, рацио анализу и даје тумачења приватних компанија.
  • Користите дуе дилигенце, технике финансијског моделирања и методе процене како бисте проценили предности улагања у приватну компанију.
  • Управљајте инвестиционим портфељем или фондом, који садржи делимични или целокупни удео у капиталу приватних компанија у које улажу.
  • Прикупите новац од приватних компанија, банака и појединаца са високом нето вредношћу како бисте максимизирали принос већи од оног који нуде јавне берзе.
  • Стручњаци који предвиђају повраћај улагања компаније и такође дефинишу најбоље коришћење одређених улагања.

Шта ради аналитичар приватног капитала?

  • Тачна процена: Компаније којима се баве приватне капиталне компаније су у приватном власништву и стога тржишна цена њихових акција није одређена. Отуда улога аналитичара постаје пресудна како би се обезбедила тачна процена акција компаније тамо где она жели да инвестира.
  • Испуњење инвестиционог циља: Још једна ствар коју аналитичар приватног капитала треба да утврди је да ли би улагање у одређено предузеће испунило циљ средстава. За ово аналитичар треба да изврши детаљну анализу финансијских извештаја и израчуна тачну садашњу вредност пројектоване зараде компаније.
  • Одредити оптималну структуру капитала: Постоји ситуација када би приватне капиталне компаније размислиле о промени структуре капитала предузећа у које улаже. Овде ће аналитичар приватног капитала морати да ради на претпоставкама и припреми финансијске сценарије. Овим би могао одредити оптималну комбинацију дуга и капитала како би максимализирао повраћај улагања.

Остале ствари које би могле бити укључене у профил посла аналитичара приватног капитала су;

  • Анализирајте нове перспективе улагања
  • Прикупити средства од предузећа
  • Спровести детаљну финансијску анализу
  • Створите финансијске моделе
  • Креирајте корпоративне презентације
  • Писање меморандума одбора за инвестиције
  • Интеракција са управом
  • Управљање и посматрање портфолио инвестиција
  • Обезбедите подршку структурирању, дубинској пажњи, преговарању и финансирању инвестиција
  • Пружати инвеститорима периодичне извештаје о прегледу постојећих портфељ компанија
  • Спроведите истраживање и прикупите релевантне податке о индустрији и конкурентима

Поред тога, задаци аналитичара за приватни капитал зависе од инвестиционе стратегије коју приватна капитална компанија предузме у одређеном тренутку.

Који су предуслови за приватну капиталну каријеру?

Ако размишљате о почетним пословима у приватном капиталу, то би био посао а Аналитичар или сарадник приватног капитала.

  • Ако се пријављујете за послове аналитичара у приватном капиталу, биће вам потребна диплома или мастер из финансија, економије, инвестиционе анализе или рачуноводства.
  • Магистар пословне администрације (МБА), специјализован за финансије, овлашћени финансијски аналитичар (ЦФА) увек би био плус
  • Посао би био детаљан и захтеван, па ће се можда морати радити дуго, па осигурајте да ваш начин живота одговара таквој врсти посла
  • Укључивало би пуно интеракција са фирмама, банкарима, консултантима како би се ваш пројекат покренуо, стога морате бити добри у вештинама комуникације и умрежавања.
  • Трансакције су концентрисане углавном на дуг. Дакле, потребно је довољно знања о терминима и концептима, посебно добро разумевање синдицираних зајмова банака и обвезница високог приноса које се обично користе при откупу.
  • У земљама попут Велике Британије и САД, неко са дипломом нежења може добити пробој у капиталном сектору.
  • Као почетник или свежији, искуство се може избећи ако кандидат покаже добре вештине.

Које вештине мора да поседује аналитичар приватног капитала?

  1. Снажно индустријско знање: Ако планирате да започнете каријеру у приватном капиталу, потребно је да поседујете снажно знање о разним индустријама и њиховим пословним моделима, структури индустрије, то функционише итд. Ова вештина ће вам омогућити ефикасан рад и редован рад у току. ово убрзано окружење. Нарочито ако желите да дођете до врха, важно је развити одличне инвестиционе и пословне процене, што би се могло догодити само ако сте добри у истраживању индустрија / портфеља на којима радите.
  2. Аналитичке способности: Као што смо већ видели основни посао који аналитичар приватног капитала ради је анализирање и тумачење финансијских извештаја, припрема финансијских модела, разматрање различитих финансијских и економских сценарија. Ова врста посла била би потребна да би се добио финансијски увид у то како одређено предузеће стоји финансијски, упоређујући га са тржишним условима спроводећи детаљну анализу истраживања. Очекује се да ће аналитичар бити добар у вишезадаћном, логичном и аналитичком резоновању да би креирао креативна решења проблема.
  3. Вештине људи: Као аналитичар физичког васпитања, мораћете да комуницирате са великим бројем пословних инсајдера и пуно аутсајдера да бисте успоставили контакте, што је врло важно за ваш успех. Укључује интеракцију са старијим члановима приватних компанија за стицање информација о постојећим и потенцијалним улагањима и интерно обављање посла са вашим саиграчима. Требали бисте бити способни за стварање позитивних и продуктивних односа за посао. Све у свему, била би потребна добра говорна и писана комуникација, лидерске вештине да би се посао обавио.
  4. Вештине вредновања: Најосновнија вештина која би вам била потребна била би процена предузећа са различитим приступима. Компаније у различитим секторима се различито вреднују. Стога ћете морати успешно да научите основне концепте процене, његову примену и методе.
  5. Савезничке вештине: Друге важне тачке које треба имати на уму су да би, будући да би се од вас очекивало да радите дуге сате већи део недеље, требали бити неко са високим нивоом енергије. Требали бисте бити у могућности да без проблема користите Мицрософт пакет (Екцел, МС Ворд и ПоверПоинт). Неопходно је да будете самомотивисани професионалац, практичан, високо етичан и оријентисан на резултате.

Који би био типични радни дан аналитичара за приватне инвестиције?

Што се тиче броја радних сати, он није толико лош у поређењу са инвестиционим банкарством. Дан за аналитичара ПЕ требало би да почне око 9.00 ујутру и заврши се око 19.00 до 21.00, у зависности од посла. Можда ћете морати да радите викендом под условом да радите у вези са неким хитним договором. Доња инфографика описује типичне задатке које би сарадник у ЈП или аналитичар приватног капитала обављао током дана.

Култура рада у облицима физичког васпитања може бити повремено радно окружење или чак попут традиционалних предузећа у којима радите у кабинама. Поред тога, будући да већи део њихове надокнаде зависи од тога колико добро инвестирају, постоји култура учинка.

Какви би били изгледи за посао и зараде за аналитичара приватног капитала?

Изгледи за посао аналитичара приватног капитала

  • Потражите праксу: Ако сте одлучили да направите каријеру у приватном капиталу док још студирате, било би сјајно ако започнете рано у овој области и одете на праксу. Ово ће вам омогућити да стекнете практично искуство о томе како је радно окружење, моћи ћете да одлучите да ли се ту уклапате. Ако све буде у реду и ако успете да импресионирате своје послодавце, сигурно се радујете сталном смештају тамо.
  • Искористите могућности за пласман у кампус: Многи избегавају да одлазе на кампус, узимајући у обзир бројке зарада које компаније нуде свежије. Али постоје власничке компаније највишег и средњег нивоа које обично запошљавају људе из кампуса и зато требате пазити на могућности које вам долазе и искористити их.

Ако имате годину или две искуства у инвестиционом банкарству, трговини, консалтингу у одређеној индустрији, регрут ће то узети у обзир.

Једна ствар коју треба имати на уму је да се, док се припремате за интервјуе, не припремају животописи који су врло чести. Морате да ускладите вештине и стручност које поседујете са оним што компанија захтева. Верујте ми, генеричка врста биографија би се директно ставила у смеће.

Изгледи за плату аналитичара приватног капитала

Долазимо до важног дела - Плата! Ово ће бити субјективно и узимаће у обзир ваше вештине, образовање и искуство.

извор: Заиста

  • Ваша накнада као аналитичара за ПЕ укључује основну плату и бонус. Као и у осталим сродним пољима, бонус ће се заснивати на учинку вашег и фонда, при чему се већи пондер даје учинку фондова.
  • Ако упоредимо накнаду, она је незнатно већа за 5% ако сте МБА у поређењу са немате МБА.
  • У Њујорку би просечни аналитичар приватног капитала зарађивао 40.000 - 1.00.000 америчких долара годишње, а у Лондону 23.000–58.000 ГБП.

# Међу водеће приватне власничке компаније широм света су Голдман Сацхс Цапитал Партнерс, Кохлберг Кравис Робертс (ККР), Тхе Блацкстоне Гроуп, Аполло Манагемент и Баин Цапитал.

Напредовање у каријери приватног капитала

Табела у наставку ће дефинисати прошлост (позадина), садашњост (одговорности), напредак у каријери (будућност) у приватном капиталу.

Приватна имовинаПозадинаОдговорностиНапредак у каријери
Аналитичари
  • Пре искуства са приватним капиталом није потребно
  • Могу тражити више од 1 године искуства у инвестиционом банкарству
  • Кандидат за пре-МБА
  • Подршка члановима тима
  • Финансијско моделирање и анализа
  • Истраживање тржишта
  • Мониторинг пост инвестиција
Две године као аналитичар пре унапређења у позицију сарадника
Сарадници
  • 2-4 године релевантног искуства у ЈП фирми
  • ИЛИ инвестициона банка
  • ИЛИ радио у ПЕ окружењу или сличним трансакцијама
  • Прегледајте пријаве
  • Подржати чланове тима у преговорима и извршењу
  • Изградите контакт мрежу
Три године као сарадник пре унапређења на место сарадника директора
Сарадник директора
  • 3-6 година искуства у приватном капиталу
  • Почните да изводите и водите трансакције на средњем тржишту
  • Играју значајну улогу на већим трансакцијама.
Две до три године у овој улози пре унапређења у директора за инвестиције
Директор за инвестиције
  • Најмање пет до шест година искуства са приватним капиталом.
  • Вођење договорених тимова
  • Одговоран за поступак извршења
  • Одговорност за доношење одлука
  • Главне контактне тачке споља
Најмање две до три године до унапређења у директора
Директор
  • Искусни професионалац у приватном капиталу
  • Настанак понуда
  • Улога након улагања
  • Доносите стратешке одлуке
  • Кључна улога у прикупљању средстава
Сукцесија менаџмента у фирми која нуди могућности Усмеравање ка међународној експанзији унутар или изван фирме

Закључак

Једна одлична ствар у изазовним пословима као што је приватни аналитичар је то што вам пружа непроцењиво искуство. Али било коме би било тешко да процени да ли би ово била исправна опција за каријеру. Та одлука би у потпуности била ваша и зависила би од ваших интереса и вештина. Надам се да ће се информације које сам делио путем овог поста показати корисним и помоћи ће вам да одлучите о својој будућности на овом занимљивом пољу. Све најбоље! :-)

Шта даље?

Ако сте сазнали нешто ново или сте уживали у посту, оставите коментар испод. Јавите ми шта мислите. Велико хвала и чувајте се. Срећно учење!