10 најбољих књига о финансијском моделирању | Валлстреетмојо

Најбоље најбоље књиге о финансијском моделирању

1 - Финансијско моделирање (МИТ Пресс)

2 - Финансијска анализа и моделирање помоћу програма Екцел и ВБА

3 - Финансијско моделирање у пракси: Сажет водич за средњи и виши ниво

4 - Финансијско моделирање и вредновање: Практични водич за инвестиционо банкарство и приватни капитал

5 - Финансијско моделирање за власнике предузећа и предузетнике: Развијање Екцел модела за прикупљање капитала, повећање новчаног тока, побољшање пословања, планирање пројеката и доношење одлука

6 - Финансијско моделирање: уназад стохастичка перспектива диференцијалних једначина (Спрингер Финанце)

7 - Изградња финансијских модела (МцГрав-Хилл Финанце & Инвестинг)

8 - Окфордов водич за финансијско моделирање: апликације за тржишта капитала, корпоративне финансије, управљање ризиком и финансијске институције

9 - Математика финансијског моделирања и управљања инвестицијама

10 - Приручник за финансијско моделирање: практични приступ стварању и примени модела пројекције вредности

Књиге су прозор прилика. Кроз књиге, људи који су већ прешли пут водили би вас да доносите боље одлуке и помагали вам да стекнете нове вештине. А ако све што треба да урадите је да следите, да ли бисте помислили да вам за то треба неки посебан таленат? Јок. Све што је потребно да бисте узели ове књиге и прочитали од корице до корице. И вежбајте сами колико год можете. Знате да вам само читање неће помоћи док се не потрудите да исто разумете и примените. Једном када то урадите, у року од неколико месеци, моћи ћете да се бавите финансијским моделирањем као да то није ништа.

Желимо да тако успете. Погледајте најбоље књиге о финансијском моделирању у наставку и постаните мајстор финансијског моделирања.

# 1 - Финансијско моделирање (МИТ Пресс)


Симон Беннинга

Ако сте нови на том пољу, потребан вам је уџбеник да бисте научили основе. Зашто не бисте узели ову књигу? Ова књига се сматра најбољом књигом у финансијском моделирању.

Приказ књиге

Према читаоцима књиге, ова књига је једина књига коју требате прочитати од корице до корице ако желите научити финансијско моделирање. Ово је посебно корисно за људе који немају никакво знање из финансијског моделирања и желе да науче финансијско моделирање као потражњу за својом професијом. Али и поред почетника, чак и људи који имају знање из ВБА, напредних изврсности и сложеног финансијског моделирања, ову књигу би требали прочитати као освежавајуће знање.

Најбоља храна за понети из ове најбоље књиге о финансијском моделирању

  • Једном када узмете ову књигу, не требате читати ниједну другу књигу; јер је у најновије издање ова књига уврстила одвојена поглавља о сложеним Монте Царло методама и Ниелсон-Сиегеловом моделу.
  • Такође ћете научити ВБА са основног нивоа, а научићете и напредни ниво. Идеја је да прво научите концепте ако сте почетник, а затим научите њихове техничке аспекте.
  • Ново издање књиге доноси приступни код који ће вам помоћи да преузмете екцел радне листове и решења за вежбе на крају поглавља.
<>

# 2 - Финансијска анализа и моделирање помоћу програма Екцел и ВБА


аутор Цхандан Сенгупта

Ова књига је свеобухватна књига о финансијском моделирању. Ако желите детаљно научити финансијско моделирање, ово је књига коју бисте требали узети у руке.

Приказ књиге

Многи читаоци су напоменули да је ова књига једна од најопсежнијих књига за студенте почетнике. Детаљно објашњава сваки концепт. Има више од 700 страница, а на страницама ћете научити и екцел и ВБА. Али не очекујте превише од ове књиге ако сте напредни професионалац. Написан је за почетнике и деловао би као сјајна референтна књига за почетнике који уче финансијско моделирање.

Најбоља јела за понети из ове књиге Најбољег финансијског моделирања

  • Ову књигу бисте требали купити због свеобухватности. Веома мало књига о финансијском моделирању има детаљну анализу концепата.
  • Ова књига има изванредан одељак о предвиђању. Књигу можете купити чак и само за овај одељак.
  • Ова књига није огребала концепте. Врло је детаљно и научићете основе Екцела и ВБА-а.
<>

# 3 - Финансијско моделирање у пракси:

Сажет водич за средњи и напредни ниво


Мицхаел Реес

Као што наслов сугерише, ова књига није за почетнике у финансијском моделирању. Ако имате неко основно знање из финансијског моделирања, можете узети ову књигу.

Приказ књиге

Ова књига је добро уравнотежена. Нећете пронаћи књигу о финансијском моделовању која је укључила и концепте и примене у одговарајућем односу. Штавише, примери коришћени у књизи су непроцењиви за професионалце у тој области. Ова књига о финансијском моделирању одвешће вас на виши ниво. Ако већ имате основну обуку из финансијског моделирања, требало би да узмете ову књигу како бисте прешли вашу зону комфора. Ако сте почетник, саветује се да ову књигу не читате пре него што прочитате нешто основније и темељније.

Најбоља храна за понети из ове најбоље књиге о финансијском моделирању

  • Ова књига је без длаке. Тако би људи који су у финансијској домени могли да извуку велику количину ствари из ње. Ако прочитате и примените све што научите из ове књиге, видећете фундаменталну разлику у начину на који приступате финансијском моделирању.
  • Уз књигу ћете добити и ЦД-РОМ који ће вам омогућити приступ изврсним моделима и више практичних проблема.
  • Екцел и статистичке функције научићете тако добро након читања ове књиге.
<>

# 4 - Финансијско моделирање и процена:

Практични водич за инвестиционо банкарство и приватни капитал


Паул Пигнатаро

Ако сте се икада суочили са било каквим потешкоћама у финансијском моделирању и вредновању, узмите ову књигу да бисте научили.

Приказ књиге

Ова књига за почетнике о финансијском моделирању написана је на такав начин да чак и лутке у финансијама могу да разумеју. Дакле, није баш усмерен на напредне или средње студенте. Ако сте почетник, ово је савршено место за почетак. Штавише, научићете и да се усавршавате док учите концепте. Међутим, можда ће вам бити досадно ако имате неко знање из финансијског моделирања, јер ова књига не прескаче ниједан корак. Дакле, ако желите да научите финансијско моделирање и процену вредности и не желите да трошите пуно, ово је савршен водич за вас.

Најбољи за понети из ове Топ књиге о финансијском моделирању

  • У овој књизи ћете научити сваки могући финансијски модел. Научићете биланс стања, биланс успеха, извештај о новчаном току, биланс стања, биланс стања, распоред амортизације, распоред обртних средстава и још много тога.
  • Такође ћете детаљно научити технику вредновања. Научићете ДЦФ анализу, анализу претходних трансакција и многе друге технике.
  • Такође ћете се повезати са многим студијама случаја датим у књизи док будете учили финансијско моделирање и процену вредности.
<>

# 5 - Финансијско моделирање за власнике предузећа и предузетнике:

Развој Екцел модела за прикупљање капитала, повећање новчаног тока, побољшање пословања, планирање пројеката и доношење одлука


аутор Том И. Савиер

Ова књига је практична колико може бити; јер ће директно помоћи предузетницима да раде најтеже ствари у послу.

Приказ књиге

Веома је мало књига насталих са места повезивања пословног размишљања са финансијским моделирањем. Финансијско моделирање је сигурно техничка вештина, али предузетници који су нови на том пољу не знају ништа о техничкој делатности. Ова књига је премостила јаз за нове предузетнике. Не само да ћете научити да развијате екцел моделе за прикупљање капитала, повећање профита и прихода, већ ћете из ове књиге научити и драгоцене вештине управљања пројектима.

Најбоља храна за понети из ове најбоље књиге о финансијском моделирању

  • За предузетника анализа РОИ-а може бити гигантски задатак. Али ако узме у руке ову књигу, можда неће изгледати тако застрашујуће као што се обично чини. Штавише, као предузетник моћи ћете да планирате пројекте и нове иницијативе потпомогнуте финансијским моделима.
  • Нећете научити само финансијско моделирање, већ ћете научити и пословне ситуације и стратешке потезе које требате повући приликом лансирања нових производа или покретања предузећа.
  • Помоћи ће вам да избегнете замке и препреке у пословању тако што ћете бити свесни рупа и моћи ћете да креирате оперативне и функционалне моделе за своје пословање.
<>

# 6 - Финансијско моделирање:

Заостала стохастичка перспектива диференцијалних једначина (Спрингер Финанце)


аутор Степхане Црепеи

Ово је књига која је написана за средње и напредне студенте финансијског моделирања и потребна су вам додатна знања из математичких оквира.

Приказ књиге

Ова књига је основна књига о финансијском моделирању. Док не научите основе, боље је не узимати ову књигу у руке. Стохастичке диференцијалне једначине уназад (БСДЕ) пружају информације о начину решавања проблема са ценама и управљањем ризицима. Морате да разумете математику и статистику да бисте могли да цените вредност књиге.

Најбоља јела за понети из ове књиге Најбољег финансијског моделирања

  • Како бисте решили проблеме са нелинеарним ценама? Требају вам израчунавања ЦВА. Како научити? Узми ову књигу.
  • БСДЕ су популарнији код академика него код практичара. Аутор је написао ову књигу тако да стручњаци могу да цене вредност БСДЕ-а и да примене перспективу у својим нелинеарним ценама и проблемима управљања ризиком финансијских деривата.
  • Ова књига је написана посебно за постдипломске студије који укључују и рачунске финансије и финансијско моделирање.
<>

# 7 - Изградња финансијских модела (МцГрав-Хилл Финанце & Инвестинг)


Јохн Тјиа

Финансијско моделирање је једна од најцењенијих вештина у корпоративном свету данас. Главни нагласак ове књиге је онај који вам помаже да изградите вештину финансијског моделирања.

Приказ књиге

Главно питање било које књиге са упутствима је то што се чини да аутор има мање професионалног искуства у вештини којом води читаоце да уче. Али у овом случају то уопште није случај, јер аутор има дугогодишње искуство у релевантном домену, а читаоци из свих сфера живота препоручили су ову књигу посебно онима који имају мало или нимало искуства у финансијском моделирању. Научићете вештину коју требате научити и ова књига ће вам бити путоказ током читавог пута. Јасно је, поучно и пуно темељних концепата да бисте савладали вештину финансијског моделирања.

Најбоља храна за понети из ове најбоље књиге о финансијском моделирању

  • У овој књизи не само да ћете научити о финансијском моделирању, већ ћете научити основе финансијског моделирања - рачуноводствене и финансијске концепте у детаље. Дакле, чак и ако сте нови у финансијском моделирању, нећете имати проблема са учењем од нуле.
  • Такође ћете научити како да креирате моделе користећи екцел тако да своје учење можете директно применити на посао и сами се уверити колико сте научили.
<>

# 8 - Оксфордски водич за финансијско моделирање:

Пријаве за тржишта капитала, корпоративне финансије, управљање ризиком и финансијске институције


аутор Тхомас С. И. Хо & Санг Бин Лее

Ова књига извукла је упадљиву равнотежу између теорије и праксе финансијског моделирања. Погледајмо преглед и најбоље понети.

Приказ књиге

Ако икада помислите на књигу која ће вас прво научити како да развијате финансијске моделе, а затим ће вам показати у којим случајевима треба да примените ове моделе, то је то. Ово је књига коју бисте требали узети да бисте на свеобухватан начин научили финансијско моделирање. Ова књига неће покривати само моделе, већ ће додати и како су ти модели релевантни у садашњим пословним случајевима.

Најбоља храна за понети из ове најбоље књиге о финансијском моделирању

  • Ова књига представља финансијске моделе, као и контекст сваког модела, а такође бисте научили да их користите кад год би то било потребно.
  • Ширина књиге у смислу наставног програма је огромна. Обухватио је финансијско моделирање у целини - од одређивања цена опција на тржишту хартија од вредности до процене вредности предузећа у корпоративним финансијама.
  • Такође бисте добили помоћ веб странице тхомасхо.цом да бисте боље разумели финансијске моделе.
<>

# 9 - Математика финансијског моделирања и управљања инвестицијама


Сергио М. Фоцарди и Франк Ј. Фабоззи

Људи који се баве финансијским моделирањем морају знати математику која стоји иза финансијских модела ако желе да напредују у каријери у финансијском моделирању. Ова књига ће бити одговор на сва ваша математичка питања која стоје иза финансијског моделирања.

Приказ књиге

Ова књига строго није за почетнике. Разлог за то је што је написан за људе који већ имају одређено искуство и основно знање у финансијском моделирању, а посебно у коришћењу математичког оквира. Ова књига може бити сјајно освежење за некога ко се жели вратити у одељак о финансијама и жели ревидирати концепте. Међутим, ова књига ће вас држати за руке и провести вас кроз све могуће концепте које требате научити у квантитативним финансијама.

Најбоља храна за понети из ове најбоље књиге о финансијском моделирању

  • Нећете научити само концепте финансијског моделирања и квантитативних финансија, већ ћете научити и практичне примере који ће искристалисати ваше учење.
  • Научићете арбитражне цене, дериватне цене, моделирање кредитног ризика, моделирање каматних стопа и још много тога.
<>

# 10 - Приручник за финансијско моделирање:

Практични приступ стварању и примени модела пројекције вредности


Јацк Авон

Ова књига ће вам помоћи да размишљате из обе перспективе - из перспективе финансијског моделара, али и са становишта крајњих корисника.

Приказ књиге

Књига је драгуљ. Ако то није пренаглашавање, књига се може назвати најбољом књигом о финансијском моделирању доступном до сада. Аутор има ауторитет над темом и кад једном почнете да читате ову књигу, не само да ћете боље научити финансијско моделирање; него ћете такође почети да приступате целој својој финансијској каријери на различите начине. Ова књига има 504 странице и покрива готово све што треба да научите и примените у финансијском моделирању.

Најбоља за понети из ове књиге

  • Научићете логику размишљања о крајњим корисницима прво док градите финансијске моделе.
  • Такође ћете научити основне рачуноводствене и финансијске концепте које требате научити да бисте креирали финансијске моделе.
  • Добићете мапу планирања, дизајнирања и изградње потпуно функционалног финансијског модела.
<>
Амазон Ассоциате Дисцлосуре

ВаллСтреетМојо је учесник програма сарадника Амазон Сервицес ЛЛЦ, придруженог програма за оглашавање осмишљеног да обезбеди начин да веб локације зараде од оглашавања и повезивањем са амазон.цом

Финансијски чланци

  • Књиге о финансијском планирању
  • Најбоље књиге о финансијским саветницима
  • Топ 10 књига о књиговодству
  • Финансијска ревизија
  • <