Нула заснована на предлошку буџета | Бесплатно преузимање (Екцел, ПДФ, ЦСВ, ОДС)

Преузми образац

Екцел Гоогле табеле

Остале верзије

  • Екцел 2003 (.клс)
  • ОпенОффице (.одс)
  • ЦСВ (.цсв)
  • Преносни док. Формат (.пдф)

Образац прорачунске табеле прорачуна заснован на нули

Образац буџета заснован на нули односи се на буџет који је припремљен углавном да би оправдао трошкове за сваки нови период када буџет почиње од нуле, за разлику од традиционалног буџета где су прилагођавања извршена у претходним буџетима. Нулто засновани буџети су припремљени на такав начин да разлика између прихода из свих извора и трошкова из свих извора дође на нулу.

О предлошку

  • Истиче приход особе из свих извора за разматрани период, заједно са трошковима за исти период - на крају, разлику између прихода и расхода, која би требала бити једнака нули.
  • У случају нултог буџета, на крају, буџет би требао бити у потпуности уравнотежен, а један би требао имати нулти буџет. Горњи образац приказује буџетирани приход и трошкове које очекује предузеће, заједно са стварним билансом прихода и трошкова за период.

Компоненте

Следе различити детаљи који су углавном присутни у предлошку:

# 1 - Курс на врху:

У предлошку ће бити наведен наслов „Шаблон нула основног буџета“. Остаће нетакнут за све кориснике шаблона. Наслов говори кориснику сврху израде таквог шаблона.

# 2 - Резиме буџета:

Овај сажети детаљ буџета приказан је на почетку обрасца. Садржи детаље о укупном приходу током периода, укупним трошковима током периода и укупном стању током периода на стварној и пројектованој основи. Ове бројке ће се аутоматски попунити на основу вредности изведених из следећих корака.

# 3 - Фиксни трошкови:

Под овим ће корисник унети све фиксне трошкове у буџетиране и стварне вредности из свих области.

# 4 - Променљиви трошкови:

Под овим, корисник ће унети све променљиве трошкове у буџетиране и стварне вредности из свих области.

# 5 - Стање:

Преостали салдо ће се аутоматски израчунати након што се од укупног прихода одузму укупи фиксних и променљивих трошкова. Овај биланс пројектованих цифара треба да буде једнак нули, тј. Буџет треба да буде у потпуности уравнотежен.

Како се користи овај шаблон буџета који се заснива на нули?

Следе кораци за употребу шаблона нула основног буџета:

  • Особа која користи овај образац мора да унесе све детаље у поља која нису већ унапред попуњена.
  • За то се прво идентификују сви извори прихода и уносе у поље Приходи / Средства примљена у том периоду. Уписани износ треба да буде нето плата код куће, а не бруто плата, јер се буџети припремају с обзиром на то шта особа очекује да ће добити.
  • Након детаља о приходу, корисник ће унети све трошкове које компанија очекује да ће имати за разматрани период. Ови трошкови се даље сврставају у фиксне и променљиве трошкове како би се добила јасна слика о природи трошкова. Међутим, категорија се може изменити у предлошку према захтеву особе.
  • Након тога образац ће аутоматски израчунати преостали салдо након одузимања укупних трошкова од укупног прихода особе. Будући да је ово буџет заснован на нули, разлика између прихода и расхода периода треба да буде једнака нули. Дакле, док време овог равнотеже не дође на нулу, људи морају да изврше модификације да би добили ту разлику као нулу.
  • Након детаља предвиђених буџетом, треба унети податке о стварном примљеном приходу и стварним трошковима насталим у том периоду за сваку активност.
  • Из горњих цифара, одступање ће се аутоматски израчунати одузимањем стварних цифара од буџетских цифара за све активности појединачно и укупног буџета у целини.