Књиге за трговање акцијама | Списак 7 најбољих књига о трговању акцијама

Списак најбољих 7 књига о трговању акцијама свих времена

Саставили смо списак књига о трговању акцијама које не пружају само неопходне основе, већ нуде јединствену перспективу трговања акцијама, заједно са ефикасним трговинским алатима и техникама који могу направити сву разлику између успеха и неуспеха. Испод је првих 7 таквих књига трговања акцијама -

  1. Системи и методе трговања (Преузми овде)
  2. Трговање за победу: Психологија савладавања тржишта (Преузми овде)
  3. Квантитативне стратегије трговања (Преузми овде)
  4. Тргујте својим путем до финансијске слободе (Преузми овде)
  5. Пут корњаче: тајне методе које су обичне људе претвориле у легендарне трговце (Преузми овде)
  6. Улази и изласци: Посете 16 соба за трговање (Преузми овде)
  7. Алгоритамско трговање: победничке стратегије и њихово образложење (Преузми овде)

Размотримо детаљно сваку од ових књига трговања акцијама, заједно са кључним преузимањима и прегледима.

# 1 - Системи и методе трговања

Аутор - Перри Ј. Кауфман

Приказ књиге

Ова књига је свеобухватан рад који покрива читав спектар стратегија трговања и начина њиховог рада, намењен и трговцима аматерима и професионалцима, заједно са најновијим ажурираним информацијама о системима трговања, алатима и техникама од суштинског значаја за успешно трговање акцијама. Првобитно састављено пре скоро 30 година, ово дело је помогло већини људи да боље разумеју трговину и данас је и даље релевантно у његовом ажурираном петом издању.

Оно што рад чини још вреднијим је начин на који аутор помаже у стварању дубљег теоријског разумевања система трговања и методологије из чисто математичке перспективе, а истовремено га надовезује на објашњење интеграције основних статистика у технике трговања акцијама и концепти управљања ризиком дизајнирани за трговце. Упркос свом темељном третирању теме, аутор се побрине да буде што приступачнији и кориснији за практичне трговце што је више могуће. Додати су и додатни веб сајт и алати који читаоцима доносе додатну практичну вредност.

Кључне Такеаваис

Ово издање је детаљно професионално излагање о трговинским системима и методологији, аналитички оквир за упоређивање различитих техника трговања и алати за развијање јединствених стратегија трговања акцијама за поједине трговце. Аутор пружа потпуну обраду предмета, покривајући и теоријске основе, као и практичну примену наизглед сложених концепата на лако разумљив начин. Поред тога, прорачунске табеле и програми Траде Статион додани су за интерактивно искуство учења. Пропратна веб локација и допунски материјал за учење чине га континуираним извором учења за практичне трговце.

<>

# 2 - Трговање за победу:

Психологија савладавања тржишта (Вилеи Традинг) тврди увез

Аутор - Ари Кијев

Приказ књиге

Ово је ретко дело о психологији трговања, осмишљено да помогне трговцима да ускладе своје психолошке мотивације са својим трговинским стратегијама и циљевима да би успели као и било шта друго. Овај рад резултат је петогодишњег напора између искусног психијатра и сезонског трговца акцијама, чинећи га аутентичним напором какав би могао бити у објашњавању свих аспеката психологије трговца и дефинисању низа психолошких и понашајних принципа који би могли помозите трговцу да превазиђе све менталне препреке и оствари свој потенцијал дисциплинованог и фокусираног трговца.

Представља цјеловит приступ суочавању са стресом, самоограничавајућим увјерењима и потенцијално деструктивним обрасцима понашања који би могли повриједити трговца тамо гдје је најважније и како самопоуздање може ојачати, истовремено избјегавајући ризик да буде заробљен осјећајем очаја или еуфорије, од којих било које можда не би донело много користи трговцу. У целини, потпун психолошки водич о томе како побољшати трговинске перформансе, а истовремено водити живот без стреса како бисте могли уживати у плодовима својих напора.

Кључно за понети

Изврсна књига о психологији трговања акцијама, састављена од психолошких и ветеранских ветерана, доноси читаоцима баш ону врсту стручности која је потребна за такву тему. Добро је позната чињеница да су ментална издржљивост и позитивна психологија важни колико и стручно знање о трговинским техникама и принципима како би успели као трговац. Овај рад покрива мање препознати аспект сложених психолошких проблема и помаже трговцу да научи како искоренити негативне психолошке обрасце и савлада менталну игру која стоји иза игре новца како би постао супер трговац. Препоручено штиво за аматере као и искусне трговце.

<>

# 3 - Квантитативне стратегије трговања:

Искоришћавање снаге квантитативних техника за стварање победничког програма трговања (МцГрав-Хилл Традер'с Едге Сериес)

Аутор - Ларс Кестнер

Приказ књиге

Ова књига је занимљиво дело о квантитативним трговинским стратегијама осмишљеним да помогну трговцима да избегну огромне трговинске губитке који су резултат искључиво волатилности тржишта. Квантитативно трговање се ослања на анализу историјских података и користи чисто математички приступ како би се могло идентификовати најбоље тачке уласка и изласка за било коју трговину.

Иако је изнео неколико систематских техника и стратегија трговања и упоредио њихов потенцијал за ефикасно управљање ризиком и новцем, аутор не само да препознаје ограничења усвојеног приступа већ нуди и нови приступ корацима за управљање новцем на основу оптималних просека. Оно што ово дело чини јединственим је његов фокус на развијању високо индивидуализованог приступа квантитативној трговини који би могао бити од велике помоћи у остваривању потенцијала трговине под неким од најнестабилнијих тржишних услова.

Кључне Такеаваис

Сажета, али специјализована књига о трговању акцијама која се фокусира на то како трговци могу имати користи интегришући квантитативну анализу у свој шири приступ трговини. Аутор успешно демонстрира како неко може да користи комбинацију тржишног знања заједно са основама квантитативне анализе и може помоћи трговцима да преокрену ток у своју корист.

<>

# 4 - Промените свој пут до финансијске слободе

Аутор - Ван К. Тхарп

Приказ књиге

Ремек дело о трговању које пружа потпун преглед систематских техника трговања и стратегија за било ког трговца да успе и непрекидно побољшава свој приступ, учење и асимилацију новијих елемената како би постигао доследне резултате. Аутор представља модел трговања у 17 корака за просечног инвеститора, заједно са трговинским саветима о томе како избећи уобичајене замке и развити сопствену методологију трговања која би потенцијално могла пружити најбоље могуће резултате за било ког појединачног трговца. Аутор се бави неколико важних питања, укључујући награду за ризике вишеструке и нуди смернице које трговцу помажу да персонализује готово сваку стратегију и постигне боље резултате. Садржи и неколико интервјуа са врхунским трговцима који нуде бројне корисне увиде за било ког трговца. Пуно практичних примера је илустровано заједно са графиконима и релевантним информацијама како би се показало како одређена стратегија може заиста функционисати. Неизоставни водич за нове, као и ветеране трговце.

Кључне Такеаваис

Ова најбоља књига о трговању акцијама је потпун водич за трговање који представља детаљан путоказ до успеха за трговце са готово било којим нивоом искуства. Модел трговања од 17 корака који је аутор представио заправо олакшава живот трговцима почетницима пружајући им смернице како да то реше и обезбеде најбоље резултате уз минималне шансе за неуспех. Они који би волели да се упусте у застрашујући задатак развијања сопствене стратегије трговања, морају марљиво следити ово сјајно написано ремек-дело.

<>

# 5 - Пут корњаче:

Тајне методе које су обичне људе претвориле у тврди увез од легендарних трговаца

Аутор - Цуртис Фаитх

Приказ књиге

Ова најбоља књига за трговање акцијама само је по себи ремек-дело, описујући детаље 25-годишњег експеримента у трговини који је људима који су укључени не само помогао да открију јединствене стратегије за успешно искоришћавање скривених могућности на тржиштима, већ их је и зарадио милионима начин. Откривења о 'путу корњаче', како је воле називати, доноси нико други до корњача ас, сам Цуртис Фаитх, који открива тајни поступак којим су следили да би одабрали 'корњаче' и како су они били обучени да постану мајстори трговинских стратегија у свом индивидуалном својству. Није ништа мање од фасцинантног путовања у свет трговине на којем би читаоци могли стећи и неке непроцењиве драгуље трговине и створити своја богатства. Препоручљиво штиво за трговце који су спремни да уложе напоре вредне његове награде.

Кључне Такеаваис

„Пут корњаче“ је откриће само за себе о неколико појединаца који су против свих земаља освојили трговински свет и како су то заправо урадили са осећајем. Обавезно штиво за трговца који не чека крајњи рок за успех, али је спреман да уложи време, интелигенцију, знање и предан труд да убере најбоље могуће награде. Ово дело нуди ризницу информација о коришћењу правила трговања како би се превазишла правила и осмислиле успешне дугорочне стратегије трговања засноване на искуству самог аутора из прве руке. Шта више можете тражити?

<>

# 6 - Улази и излази:

Посете 16 трговачких соба (Вилеи Традинг) тврди увез

Аутор - Александар Елдер

Приказ књиге

У овој изврсној књизи трговања акцијама, аутор нуди ретки завир у трговинске просторије 16 трговаца који су из потпуно различитих калупа, послују на различитим тржиштима и вођени различитим циљевима. Сваки од њих се специјализовао за одређену врсту заната и усваја различите технике у складу са својим индивидуалним нивоом знања и искуства. Супротно ономе што би неки читаоци могли помислити, ово дело не открива никакве тајне формуле за успех, далеко од тога, основни квалитети, укључујући дисциплинован и методичан приступ, фокус и пажњу на детаље, су оно што им помаже да се прођу. Дело долази са пратећим водичем за проучавање који покрива неколико важних области, укључујући психологију, тржишта, технике трговања и студије случаја, пружајући даљу практичну вредност делу. Препоручљиво штиво за све који траже реалну перспективу о томе шта је трговање.

Кључне Такеаваис

Успешан трговац ретко би открио како он или она ради и шта их чини добрим у томе, али овде су професионални животи 16 трговаца изложени читаоцима како би могли да разумеју замршеност и стварне изазове трговинског света. Онима који траже неку формулу „брзог поправљања“ било би боље да дело у потпуности прескоче, јер се више фокусира на квалитете и изгледе потребне за успех, заједно са правом врстом алата и техника. Пратећи водич за учење чини га препорученим штивом за практичне трговце са готово било ког нивоа искуства и индивидуалних могућности.

<>

# 7 - Алгоритамско трговање:

Победничке стратегије и њихово образложење (Вилеи Традинг)

Аутор - Ерние Цхан

Приказ књиге

Ова књига је драгоцено дело о квантитативном трговању које нуди изузетно корисне практичне информације на прилично лако разумљив начин који је издваја од већине осталих на терену. Имајући на уму колико је сложено подручје квантитативног трговања, аутор изврсно ради на томе што читаоце води кроз читав процес развоја и примене алгоритамских стратегија и истражује суптилности процеса, а да у било ком тренутку није тешко разумети га.

Ово је прилично концизан обим који нуди златни рудник информација онима који желе да развију сопствене систематске стратегије трговања. Да би делу донео додатну вредност, аутор је пружио и стварне примере који га чине заиста вредним читањем.

Кључне Такеаваис

Ово је изврсна књига о алгоритамском трговању, која покрива концепте као и њихову примену у погледу кодирања, развоја и примене успешних стратегија трговања. Оно што га чини тако вредним делом је лакоћа којом се тако сложене информације преносе читаоцу што омогућава разумевање принципа и метода за развој персонализованих стратегија трговања за оптималне резултате.

Препоручљиво штиво за све који су заинтересовани за практично алгоритамско трговање без уобичајеног сложеног приступа. Ово детаљно читање о алгоритамском полагању нит је принципа и праксе ове уметности. Шта се више може тражити?

<>

Такође прочитајте: Разлози због којих блогери чине одличне трговце акцијама

Остале књиге које би вам се могле свидети

  • Најбоље најбоље књиге о берзи
  • Најбоље књиговодствене књиге
  • Књиге приватног капитала
  • Најбоље ВЦ књиге
  • 10 најбољих књига о техничкој анализи
Амазон Ассоциате Дисцлосуре

ВаллСтреетМојо је учесник програма сарадника Амазон Сервицес ЛЛЦ, придруженог програма за оглашавање осмишљеног да обезбеди начин да веб локације зараде од оглашавања и повезивањем са амазон.цом