Однос победа и пораза (дефиниција, формула) | Како израчунати?

Шта је однос победа и пораза?

Однос победа и пораза је однос освојених прилика за губљење прилика у трговинама и зато је усмерен само на проналажење броја победника и поражених, уместо да се узме у обзир добитак или губитак.

Објашњење

Однос победа и пораза више је укључен у одређивање броја победника или поражених него величина износа добијеног или изгубљеног. У послу се углавном користи за проналажење послова који се добијају и послова који се губе, али не узима у обзир послове који су још увек у току или су у припреми.

Формула односа победа и пораза

Однос добитка и пораза може се објаснити доле споменутом формулом:

Однос победа и пораза = број освојених прилика / број изгубљених прилика

Овде се не узима у обзир послови који су у припреми или су у току. Узимају се у обзир само послови који су закључени и имамо исход.

Како израчунати однос победа и пораза?

Постоје примарно три корака за израчунавање односа победа и пораза.

  • Први и најважнији корак је прикупљање података. Овде прикупљамо име и детаље о свакој могућности која је била доступна и који је с тим повезан исход, тј. Да ли је добијена или изгубљена или је у припреми.
  • Након прикупљања података, долази фаза у којој је потребна дубинска анализа зарона. Израчунавамо различите метрике и наносимо их на графиконе, на пример, стопу победе, однос губитака и губитака, добитак-губитак продајом, добитак-губитак конкурената и разлог губитка.
  • Последњи корак доноси закључак заснован на анализи односа и дубоким увидима где се предузеће фокусира на могућности за побољшање на основу трендова и такође разуме где су те могућности пропустили.

Пример односа победа и пораза

  • Претпоставимо да трговац свакодневно пласира трговину за одређену компанију на берзи. Одређеног дана, пласирао је укупно 50 трговина. То су занати који су јединствени и такође препознатљиви. На крају дана, сви послови се извршавају и ми имамо исход.
  • Све трговине су трајале унутар дана, мало је трговина које је трговац зарадио, а неколико трговина је изгубио. Трговине у којима је он остварио профит унутар дана називају се добитним пословима, и обрнуто, трговине којима је остварио губитак називају се трговинама губицима.
  • Видљиво је да је од 50 трговина, 20 трговина је освојено, а остатак 30 трговина је изгубљено. Тако да бисмо израчунали омјер победа и пораза, морамо поделити добијене послове са трговинама губицима, што је 20/30 = 0,66. То значи да је трговац изгубио 66% времена на дан из свих трговинских активности. Однос победа и пораза је такође зависан фактор за израчунавање односа ризика и награде.

Закључак

  • Иако се однос победа и пораза првенствено користи за предвиђање стопе успеха и додељивање вероватноће за то, што је врло корисно за берзанске мешетаре или трговце, понекад то можда није толико ефикасна мера. То је зато што на терену промашује да не узима у обзир монетарну вредност освојених или изгубљених прилика за сваку трговинску активност.
  • Али ипак, може се сматрати кључним показатељем за трговце на тржишту да одреде број победа у односу на случај губитка трговине. Свеукупно нам говори колико пута ће трговац бити успешан у зарађивању новца колико пута ће осетити неуспех.
  • Однос победа и пораза категорички се користи са односом стопе победе за израчунавање вероватноће успеха трговца. Међутим, као што је горе речено, ово није увек права слика јер не узимамо у обзир доларе који су укључени у трговину. Ефикасан трговац је онај који има већи однос победе и губитка у погледу не само броја трговине, већ и вредности долара укључене у трговину.