Мотивацијске књиге | 10 најбољих мотивацијских књига свих времена

Списак 10 најбољих мотивацијских књига свих времена

Имамо избор врхунских мотивационих књига које могу револуционирати ваш живот. Можете читати, учити, примењивати и подучавати материјале у овим књигама свима којима је потребна помоћ. Испод је листа таквих књига о мотивацији -

 1. Мисли и обогати се(Набавите ову књигу)
 2. 7 навика високо ефикасних људи(Набавите ову књигу)
 3. Човекова потрага за смислом(Набавите ову књигу)
 4. Алхемичар(Набавите ову књигу)
 5. Уторком са Моррие: Старац, младић и највећа животна лекција(Набавите ову књигу)
 6. Можете излечити свој живот(Набавите ову књигу)
 7. Како придобити пријатеље и утицати на људе(Набавите ову књигу)
 8. Сложени ефекат - започните свој приход, живот, успех(Набавите ову књигу)
 9. Једна ствар - изненађујуће једноставна истина која стоји иза изванредних резултата(Набавите ову књигу)
 10. Начин размишљања: Нова психологија успеха(Набавите ову књигу)

Размотримо детаљно сваку мотивациону књигу заједно са кључним преузимањима и критикама.

# 1 - Мисли и обогати се

Наполеон Хилл

Већина људи мисли да је ово књига о зарађивању новца. Али ако га прочитате, знаћете колико је важно прочитати књигу. Ова књига је променила милионе живота широм света. Време је да зграбите књигу и учините да вам живот рачуна.

Приказ књиге

„Мисли и обогати се“ није књига која се може олако схватити. Ако све принципе узмете к срцу, гарантовано вам је да ћете имати невероватан живот. Многи људи, који су се обогатили трансформишући свој живот у беди, дају признање овој књизи. А реч „богат“ не значи само „новац“; него много више од „новца“. То је обиље које можете постићи применом 13 лекција из ове књиге.

Кључне Такеаваис

Најбоље за понети је формула у шест корака за успех / богатство / обиље коју је израдио др. Хилл. Ево снимка -

 • Корак 1: Одлучите колико вам новца / врсте треба
 • Корак 2: Размислите шта сте спремни дати да бисте то зарадили (компромис)
 • Корак # 3: Одредите рок када намеравате да га примите
 • Корак # 4: Направите корак по корак план да бисте стигли тамо
 • Корак # 5: Запиши све
 • Корак # 6: Прочитајте писану изјаву два пута дневно - након устајања ујутру и пре спавања
<>

# 2 - 7 навика високо ефикасних људи

др Степхен Цовеи

Говори о седам специфичних навика које могу трансформисати парадигму просечног појединца и могу му натерати живот. Погледајте преглед и најбоље понети.

Приказ књиге

Ово је најбоља мотивацијска књига др Цовеи-а икада. Већина свих осталих књига које је написао др Кови су засноване на овде утврђеним принципима. У овој књизи научићете да своју парадигму са жртве пребаците на победника. Научићете да мењате своје навике. Почећете са било којим пројектом с крајем живота. И највише од свега, сазнаћете сврху свог живота.

Кључне Такеаваис

У овој књизи су најважније две ствари -

 • Прво, др Кови каже да у животу не постоје брза решења. Ако желите било шта да промените (здравље, богатство, каријера, породица), морате предузети намерну акцију и покушати „прво разумети, а касније разумети“.
 • Друго, др Кови говори о вежби у којој треба да замислите да сте 80-годишњак који хвата свој последњи дах. Сада размислите шта желите да ваши најближи и драги кажу о вама! Пронаћи ћете своју сврху.
<>

# 3 - Човекова потрага за смислом

би Виктор Франкл

Ова књига је променила живот великог духовног учитеља др. Ваинеа Даиера. Толико је моћан и релевантан да ћете се након читања осећати као да му се најежи.

Приказ књиге

Замислите да сте затворени веома дуго. Стражари су однели све - храну, одећу, пријатеље, породицу и живот вредан живљења. У том тренутку, шта бисте могли да мислите? Можете ли да смислите могућност? Виктор Франкл јесте. Помислио је у себи - Шта ако одузму све и даље не могу да дођу до дубљег дела мене где сам свој! И јесте. Изашао је жив из тог нацистичког логора и написао ову књигу. Ако сте склони очајању, ово је књига коју морате прочитати.

Кључне Такеаваис

 • Прича о потпуној беди надахнуће вас за живот у мисији. Једноставно не можете у било ком тренутку пустити слободу избора.
 • Најважнији цитат књиге је овај - „Све се човеку може узети, али једно: последња од људских слобода - да изабере свој став у било ком скупу околности, да одабере свој начин.“
<>

# 4 - Алхемичар

аутор Пауло Цоелхо

Ово је једна од најпродаванијих књига свих времена. Аутор књиге Пауло Цоелхо почео је да добија своје обожаватеље након што је написао ову књигу. Ово је роман који се врти око дечака и његовог сна.

Приказ књиге

Ако сањате, не можете прескочити ову књигу. Показаће вам како да сањате, како да слушате своју интуицију, како да предузмете одлучне мере у несигурним временима, како да бирате између најважнијих задатака и најважнијих задатака и како да следите своје срце. Ову књигу фасцинантно читају и читају све познате личности, филмске звезде, бизнисмени и жене широм света. Ако ово још нисте прочитали, време је да то преузмете.

Кључне Такеаваис

 • Пронаћи ћете много метафора које ће се подударати са вашим животним инцидентима. Моћи ћете да се повежете са оним што се догоди са пастиром из приче.
 • Такође ћете открити да се тајна постизања ваших снова крије у самом срцу вашег бића. Ако тражите негде другде, време је да уђете унутра и пронађете оно што се крије унутра.
<>

# 5 - уторком са Моррие: Старац, младић и највећа лекција из живота

Мич Албом

Ово није баш мотивацијска књига; него је говорило о нечему радикалном - како добро умрети. Филозофија ове књиге врти се око овог фрагмента мудрости - „ако научите како добро умрети, знаћете и како добро живети“.

Приказ књиге

Ова мотивацијска књига написана је са изванредном искреношћу и запањујућом нарацијом. Цела књига је пуна дијалога са ауторовим умирућим професором од којег је аутор научио чаролију живота. Ако желите да доживите невероватно искуство живота са старцем и желите да се упијете у његову мудрост, љубав, саосећање и искреност, ова књига је за вас.

Кључне Такеаваис

 • Често нам је тешко да замислимо најбољи живот док не будемо на самртној постељи и дахтајући од последњег даха. Али ево ваше шансе да сазнате шта треба да знате пре него што вас хировита природа смрти отресе и натера да схватите праву вредност живота.
 • Написан је као нека врста мемоара у којима аутор прича причу о професору који умире и како током последњих дана овог аутора схвата суштинске ствари живота.
<>

# 6 - Можете излечити свој живот

Лоуисе Хаи

Ово је револуционарна мотивациона књига мајке личног развоја Лоуисе Хаи. Подијелила је тачне стратегије и тврдње које је користила да би постигла невјероватан ниво богатства, излијечила рак и ријешила се кривице и срама због злостављања у дјетињству.

Приказ књиге

Ако мислите да потврђивање не функционише, озбиљно морате да прочитате ову књигу. Аутор каже да људи који мисле да афирмација негира позитиван ефекат афирмације тиме што то говоре. Ова књига продата је у милионима примерака, а многи, многи мушкарци и жене пријављују приче о невероватној трансформацији у свом животу примењујући принцип. Дакле, узмите ову књигу и примените увиде, идеје, тврдње и медитације дате у овој књизи.

Кључне Такеаваис

Ако желите да доживите драматичну трансформацију, треба да прочитате ову најбољу мотивациону књигу. Из ове књиге ћете научити два исечка мудрости -

 • Афирмације делују ако прво поверујете, а затим их вежбате из дана у дан.
 • Афирмације ће вас подстаћи да одмах предузмете мере које требате предузети без пресуде или било каквог логичног образложења.
<>

# 7 - Како придобити пријатеље и утицати на људе

аутор Дале Царнегие

Разговарајте о класичном управљању људима и ево шта ћете добити. Ова врхунска мотивацијска књига променила је читаву генерацију људи и научила их тајнама како да стекну пријатеље и створе утицај.

Приказ књиге

Постоје типичне ствари које можете учинити да бисте се одмах повезали са њима. Можете их звати стара школа, али знате да раде кад једном почнете да их радите. На пример - када некога упознате, искрено се заинтересујте за њега (немојте му рећи шта вам треба), сетите се његових имена ако сте их раније упознали, насмешите се и тако даље и тако даље. Ова књига је и даље врло релевантна и може учинити чуда за људе којима је тешко да стекну пријатељства и утичу на људе.

Кључне Такеаваис

Три А су основе ове револуционарне мотивацијске књиге -

 • Пажња - Дајте људима пажњу и време.
 • Наклоност - Дајте им до знања да вам се свиђају, никада им немојте рећи да греше.
 • Тежња - Реците им да вас занимају њихова интересовања и да могу да деле са вама.
<>

# 8 - Сложени ефекат - започните свој приход, живот, успех

аутор Даррен Харди

Ако сте у очају и не видите могућност рачунања свог живота, ова књига ће вам помоћи. Ово је савремени приручник за успех написан корак по корак. Пратите ову књигу и успех би био ваш.

Приказ књиге

Аутор је и сам користио све принципе који су овде артикулисани. Када је написао ову књигу, био је уредник најцењенијег часописа на свету „Суццесс Магазине“. Користећи исте принципе, постао је милионер са 24 године, а затим је започео пут предавања и вођења. Ова књига је заснована на принципу замаха. Ако започнете сићушну навику, то вам можда неће одмах донети корист. Али дајте му довољно времена и видећете да ће то променити ваш живот.

Кључне Такеаваис

Најбољи за понети су примери и приче клијената које је Даррен делио током ове књиге. Научићете како променом ситнице у свом животу можете постићи невероватан успех током година. То је као сложена камата. Током дужег временског периода, шта год да радите, множи се. Ако желите постићи успех у свом животу, узмите ову књигу и примените је сву.

<>

# 9 - Једна ствар - изненађујуће једноставна истина која стоји иза изванредних резултата

Гари Келлер и Јаи Папасан

Ако желите да се специјализујете за посао или вештину или предмет, ово је књига коју бисте требали узети у руке. У ово доба опште културе велико је олакшање знати да ЈЕДНУ ствар можете учинити невероватно добро ако то одлучите.

Приказ књиге

Ову књигу не треба читати без приручника и оловке. У овој књизи има толико тога да се научи да ћете можда морати да је прочитате више пута да бисте је научили. Ако осећате, превише сте презадовољни оним што треба да урадите, подигните ову књигу и научићете како да поставите своје приоритете и како да постигнете необичне резултате који раде то исто.

Кључне Такеаваис

Ставили смо ову књигу у мотивациони жанр не само зато што нас има толико тога да научи; него ће вам помоћи да изађете из зоне удобности и предузмете стварне кораке ка савладавању. Од домино ефекта до блокирања времена за вашу једну ствар, да бисте се током дана концентрисали на праве ствари, научићете тону из ове књиге.

<>

# 10 - Начин размишљања: нова психологија успеха

аутор Царол С. Двецк

Ова књига ће се променити у вашем начину размишљања и коришћењем овог новог начина размишљања бићете незаустављиви.

Приказ књиге

Ова мотивациона књига је упоредно истраживање о два начина размишљања - фиксном начину размишљања и начину размишљања о расту. Људи који имају фиксни начин размишљања верују да су им талент и способности урођени и не могу ништа да промене. Људи који имају начин размишљања за раст верују да свој таленат и способности могу да повећају учећи и тренирајући свој ум. Знаћете зашто је важно имати начин размишљања за раст и како свој ум можете пребацити са фиксираног на отворен и спреман.

Кључне Такеаваис

Најбољи део је истраживање које ауторка показује као поткрепљење својих изјава. Научићете много више него што мислите. По Бронсон, аутор књиге НуртуреСхоцк, напомиње да је ово једна од најутицајнијих књига о мотивацији.

<>

Остале књиге које би вам се могле свидети -

 • Најбоље књиге о лидерству
 • Књиге за преговоре
 • Монеи Боокс
 • Најбоље књиге о управљању
АМАЗОН ПРИДРУЖЕНО ОТКРИВАЊЕ

ВаллСтреетМојо је учесник програма сарадника Амазон Сервицес ЛЛЦ, придруженог програма за оглашавање осмишљеног да обезбеди начин да веб локације зараде од оглашавања и повезивањем са амазон.цом