10 најбољих књига о управљању богатством ВаллСтреетМојо

Најбоље најбоље књиге о управљању богатством

1 - Капитал без граница: Менаџери богатства и један проценат

2 - Најбогатији човек у Вавилону

3 - Милионер следећих врата: Изненађујуће тајне америчких богаташа

4 - Ново управљање богатством

5 - Богатство здравог разума

6 - Приватно управљање богатством

7 - Богатство без залиха или узајамних фондова

8 - Управљање богатством одмотано

9 - Укупна промена новца

10 - Управљање богатством у новој економији

Управљање богатством је пажљиво вежбана уметност и наука која не само да помаже разумевању основних концепата стварања богатства већ се бави и ефикасним управљањем ресурсима. Укратко, можемо рећи да се управљање богатством састоји у стварању, заштити и расту богатства које би покривало готово све аспекте овог јединственог поља. Међутим, потребно је сложено разумевање различитих финансијских концепата, образаца улагања и управљања порезом да би се ефикасно могле обављати дужности менаџера богатства. Овде представљамо одабрани избор наслова који могу помоћи у стицању детаљног разумевања концепата, алата и техника који чине саставни део управљања богатством.

# 1 - Капитал без граница: Менаџери богатства и један проценат

Аутор: Брооке Харрингтон (Аутор)

Резиме књиге

Ова најбоља књига о управљању богатством детаљно описује стратегије и тактике које су усвојили менаџери богатства високог профила како би помогли супербогати да заштите своје богатство. Ништа је мање од покушаја разоткривања тајног света богатства чији је једини циљ проналажење начина и средстава за заштиту богатства вредног милијардама долара од пореских закона и свих других правних заплета. Обично се ово богатство, које се увек не прикупља најбољим методама, чува на сигурном у страним пореским оазама, даље од локалних закона, или се скрива у офшор банкама или корпорацијама у корпорацијама или поверењима која су створена у ту сврху. Ауторка је провела готово осам година истражујући ову тему и ниво њеног истраживања показује у овом раду, док је детаљно објашњавала колико педантно ови професионалци извршавају свој посао како би осигурали да њихови клијенти са високом нето вредношћу остану неометани било каквим законским обавезама. Ово дело је такође подсетник на чињеницу да постоји један проценат човечанства који управља већином богатства на свету што неизбежно доводи до глобалне неједнакости.

Кључни елементи из ове најбоље књиге о управљању богатством

Специјализована књига о управљању богатством нуди увид у сјенкасти свет огромних токова капитала у пореске оазе, закладе и корпорације уз помоћ неименованих професионалаца. То су менаџери богатства који чине суштину ове детаљне студије и за које је познато да смишљају начине да заштите милијарде долара клијената високе вредности од било које врсте правних импликација, укључујући законе о опорезивању. Аутор изврсно ради описујући како тачно постижу овај подвиг, а такође нехотице такође осветљава како и зашто се један проценат људи држи таквог богатства које доводи до глобалне неједнакости.

<>

Такође погледајте ЦВМ испитни водич

# 2 - Најбогатији човек у Вавилону

написао Георге С Цласон (аутор)

Резиме књиге

Ова најбоља књига о управљању богатством је практично збирка бајки о финансијама, али оних које имају тежину у стварном свету помажући да се стекне темељно разумевање како и зашто се мора штедети, улагати и расти богатство. Написано још 1920-их, ово дело остаје једнако релевантно и данас, повезујући прастаре истине од универзалног значаја за финансијско управљање и стварање богатства за готово свакога. Занимљиво је да је ово дело инспирисало многа друга слична и оно што га чини јединственим је једноставност језика и пружени контекст, у којем се неки једноставни људи у древном граду Вавилону боре да нађу своје упориште у свету. Такође се можете надати да ћете обезбедити своју финансијску будућност применом једноставних истина представљених у вавилонским параболама у овом делу.

Кључни елементи из ове најбоље књиге о управљању богатством

Збирка вековних прича смештених у древном Вавилону које уче савремене инвеститоре и потрошаче да цене новац, науче да штеде, улажу и буду господар своје судбине. Мало је важно да ли су приче истините или не, пренесене поруке су кристално јасне и ако сте фасцинирани књигама прича, ова би могла постати ваша омиљена. Састављено двадесетих година прошлог века, ово дело задржава своју релевантност, вредност и поруку до данас и може помоћи савременим инвеститорима да постану свесни своје моћи и схвате једноставне грешке које могу починити док доносе финансијске одлуке.

<>

# 3 - Милионер следећих врата:Изненађујуће тајне америчких богатих

Аутор: Станлеи Тхомас (Аутор)

Резиме књиге

Ова најбоља књига о управљању богатством говори о томе како изградити богатство у Америци, усредсређујући се на приче обичних људи који су ушли у елитни клуб Милионера без ичега осим свог труда и истрајности. Сви би могли схватити да је напоран рад неопходан за успех, али у тренутном контексту он добија сасвим друго значење, као што аутор мукотрпним истраживањем показује како у већини случајева није наследје, образовање или чак интелигенција најважније, него истрајан приступ. Слој по слој, он успешно ољуштава мит о некој магичној формули, јер случај за случајем износи исте чињенице да су спасоносне навике, способност доследног улагања напора, а понекад чак и живот испод својих могућности, можда кључ бити милионер више него било шта друго. Изврсно штиво за свакога ко је спреман да се суочи са чињеницама и усвоји приступ изградњи богатства који је доследно радио за људе.

Кључна за понети из ове књиге о управљању богатством

Бестселер из Нев Иорк Тимеса о томе како је гомила просечних појединаца постала милионер искључиво на основу свог напорног рада, посвећености и истрајности. Успут разбија неколико митова да покаже како чак и наслеђивање интелигенције можда није најважнији фактор у стварању богатства. Уместо тога, овај рад усредсређује на доследне штедне навике и на то како оне могу помоћи у стварању богатства на најнеочекиванији начин. Јединствен рад на богаћењу који поново потврђује важност држања ногу на земљи током читавог пута.

<>

# 4 - Ново управљање богатством:

Водич за финансијски саветник за управљање и инвестирање имовине клијента

аутор Харолд Евенски (аутор), Степхен М. Хоран (аутор), Тхомас Р. Робинсон (аутор), Рогер Ибботсон (предговор)

Резиме књиге

Коначан водич о модерним техникама управљања богатством и о томе шта је потребно да се максимизира раст имовине клијената, а ефикасно се управља елементом ризика. Оно што издваја овај рад јесте то што се бави питањем управљања имовином више клијената, о чему се дуго говори у већини других радова о управљању портфељем и имовином. Аутор се посебно бави проблемом оптималне алокације имовине која заузима централно место у тренутном приступу управљању богатством. Део ЦФА Инвестмент Сериес, ово хваљено дело задржава већи део свог оригиналног текста из издања из 1997. године, заједно са добром количином ажурираних информација о алатима и техникама управљања богатством који су данас од веће важности. У целини, одличан рад на новом приступу управљању богатством и како постићи оптималну расподелу имовине за више клијената.

Кључна за понети из ове књиге о управљању богатством

Непроцењив рад на управљању приватним богатством, посебно бављење имовином више клијената, рад на заштити и ефикасном расту богатства. Део ЦФА Инвестмент Сериес-а, ово дело се издваја по третману предмета и пружању увида у оптималну расподелу имовине која превазилази просечан приступ. Комплетан водич о томе како се носити са многим изазовима управљања приватним богатством у новој економској ери.

<>

# 5 - Богатство здравог разума:

Зашто једноставност превладава сложеношћу било ког инвестиционог плана (Блоомберг)

аутор Бен Царлсон (аутор)

Резиме књиге

Изврсна књига о управљању богатством за паметно инвестирање открива моћ једноставности помажући у стварању инвестиционе стратегије која функционише а да не постане зависна од сложених алата и техника. Аутор започиње са претпоставком да је берза можда сложена и да динамика волатилности тржишта може створити утисак да једноставан приступ можда никада неће функционисати довољно добро, али заправо је тачно управо супротно. Предлаже да се већина сложених стратегија усвојених за инвестирање на берзи и управљање богатством заснива на буци и краткорочним факторима који имају мало речи у дугорочном погледу. Уместо тога, он сугерише да је много боље имати дугорочни поглед и планирати и фокусирати се на одабране факторе који су заиста важни да бисте могли доносити боље и информисаније одлуке. Ако такође желите да научите и експериментишете са добро дефинисаним и једноставним оквиром за управљање инвестицијама и богатством, ово дело може бити драгоцен додатак вашој колекцији.

Кључни елементи из ове најбоље књиге о управљању богатством

Нов поглед на оно што заиста чини инвестициони план успешним. Аутор тврди да је најважнија једноставност плана, супротно популарној перцепцији. Своје аргументе он лепо гради истичући како је већина сложених фактора често парадирана као пресудна за било који план улагања тржишна бука или ствари које су краткорочно најважније. Занимљив и врло користан посао за инвеститоре да уче и развијају своје вештине и способности како би остварили свој прави потенцијал на тржиштима.

<>

# 6 - Управљање приватним богатством:

Комплетна референца за личног финансијског планера

Аутор: Г. Вицтор Халлман, Јерри Росенблоом

Резиме књиге

Комплетна књига о управљању богатством за модерног приватног менаџера богатства која детаљно описује све аспекте финансијског планирања и пружа солидну теоријску и практичну основу за рад професионалаца. Овај рад се бави већином критичних питања, укључујући постављање финансијских циљева и стварање прилагођене стратегије улагања и управљања богатством погодне за одређеног клијента у смислу улагања у акције и хартије од вредности са фиксним приходима, заједно са планирањем прихода и пензионисања. Тренутно ажурирано девето издање дела нуди најновије информације о пореском законодавству, бројним економским користима и инвестиционим производима, заједно са неколико законских промена у новије време. Комплетна расправа о управљању приватним богатством поставља темеље за професионалце и нуди информације о најновијим законодавним реформама.

Кључни елементи ове главне књиге о управљању богатством

Ова најбоља књига о управљању богатством за приватног менаџера богатства говори о томе како развити и применити персонализоване стратегије улагања и управљања богатством за било ког клијента. Цењено имање за сваког практичара да ефикасно научи нијансе управљања приватним богатством.

<>

# 7 - Богатство без залиха или узајамних фондова

написао Јохн Јамиесон (аутор), Ранди Гласберген (уметник)

Резиме књиге

Ова најбоља књига о управљању богатством бави се алтернативним методама стварања богатства које се не ослањају на конвенционалне опције, укључујући акције или узајамне фондове. Аутори се опширно расправљају о томе како истражити потенцијал некретнина као средства за стварање прихода које може парирати повраћају било ког другог традиционалног облика улагања. Обично се на некретнине гледа више као на пасивно улагање које краткорочно може донети само релативно низак приход, али у овом раду аутор износи мало познате технике за коришћење решења за улагање у некретнине по систему „кључ у руке“. Такође разговарају о алтернативним начинима стварања богатства, отплати дугова и саветима које треба имати на уму током банкарства.

Кључни елементи из ове најбоље књиге о управљању богатством

Ова најбоља књига о управљању богатством представља храбар и оригиналан покушај да се некретнине представе као алтернатива деоницама и узајамним фондовима као одрживом извору прихода. Обично људи сматрају некретнину основним средством, али са мало изгледа за краткорочно добар повраћај. Међутим, аутори су уложили значајан напор у овом раду да покажу како се мало позната решења могу користити за стварање богатства од некретнина. Поред овога, рад такође нуди низ корисних савета о банкарству, отплати дугова и другим аспектима финансијског планирања.

<>

# 8 - Управљање богатством одмотано

аутор Цхарлотте Б. Беиер (аутор)

Резиме књиге

Ово је јединствена књига о управљању богатством у смислу да намерава да оснажи читаоца помажући му у доношењу мудрих финансијских одлука. Аутор пружа читав низ информација читаоцима како би могли сами да бирају финансијске саветнике и схватају да су на крају сами одговорни за своје финансије. Инвеститори могу да науче која питања треба да поставе финансијским саветницима пре коришћења њихових услуга, и што је још важније, открију о каквим се инвеститорима ради. То би им помогло да боље изаберу финансијске услуге које би им могле бити потребне или да усвоје одговарајуће инвестиционе стратегије као „уради сам“ инвеститор.

Кључна за понети из ове књиге о управљању богатством

Одличан „уради сам“ водич за инвеститоре да стекну веће разумевање управљања финансијама и начина на који би требало да се одлуче за избор компетентног финансијског саветника. Ово дело би помогло читаоцима да постану бољи инвеститори и схвате своју одговорност као инвеститори. Обавезно прочитајте за свакога ко жели да научи неколико савета и трикова за пажљиво инвестирање.

<>

# 9 - Укупна промена новца:

Класично издање: Доказани план за финансијску способност

написао Даве Рамсеи (аутор)

Резиме књиге

Практични водич о управљању новцем који нуди нов поглед на то како водити финансијски независно постојање без дугова. Аутор пружа корисне информације о томе како створити фонд за хитне случајеве, борити се против свих врста обавеза помоћу поједностављеног приступа управљању новцем. Такође руши бројне новчане митове који спречавају људе да схвате свој финансијски потенцијал. Усвајајући више директног приступа, он се бави неколико финансијских питања, укључујући обавезе, објашњава како пратити њихов финансијски напредак и на крају враћа контролу над својим финансијским животом.

Кључни елементи из ове књиге о управљању богатством

Једно решење за управљање било којим врстама обавеза и вођење финансијског постојања без стреса. Аутор нуди низ корисних савета за управљање новцем и разбија неколико митова о новцу како би читаоцима помогао да стекну реалније разумевање теме. Препоручено читање за сваког инвеститора.

<>

Такође, погледајте - Финансије за нефинансијску обуку

# 10 - Управљање богатством у новој економији:

Стратегије инвеститора за раст, заштиту и пренос богатства

написао Норберт М. Миндел (аутор), Сарах Е. Слеигхт (аутор)

Резиме књиге

Ова најбоља књига о управљању богатством нуди потпун преглед алата и техника за управљање богатством како за професионалне менаџере богатства, тако и за загрижене инвеститоре. Аутор објашњава бројне кључне концепте повезане са стварањем богатства, управљањем ризицима и заштитом имовине, заједно са њиховом применом у корист читалаца. Даље говори о финим аспектима управљања портфељем и о томе како се он може прилично елегантно управљати елементом тржишног ризика. Одличан посао за менаџере богатства и инвеститоре који су спремни да победе нестабилност тржишта како би заштитили и повећали богатство у модерној економији.

Кључни елементи из ове књиге о управљању богатством

Водич за паметно инвестирање може помоћи у суочавању са нестабилношћу тржишта и нуди корисне информације о стварању богатства, управљању ризицима, заштити имовине и управљању портфељем како за професионалце, тако и за инвеститоре. Препоручљиво штиво за свакога ко без страха планира да заштити и повећа богатство на модерном новчаном тржишту.

<>
Амазон Ассоциате Дисцлосуре

ВаллСтреетМојо је учесник програма сарадника Амазон Сервицес ЛЛЦ, придруженог програма за оглашавање осмишљеног да обезбеди начин да веб локације зараде од оглашавања и повезивањем са амазон.цом