Књиге актуара | Најбољих 8 најбољих књига о актуарима из науке

Списак 8 најбољих књига о актуарима

Испод је листа најбољих књига о актуарима које морате прочитати ако размишљате о уласку у област актуара -

  1. Водич за преживљавање актуара: Како успети у једној од најпожељнијих професија (набавите ову књигу)
  2. Постизање врхунца: Водич за каријеру актуара (Набавите ову књигу)
  3. Актуарска математика(Набавите ову књигу)
  4. Разумевање индустрије осигурања: Преглед за оне који раде са једном од најзанимљивијих и виталних индустрија на свету (Набавите ову књигу)
  5. Практична теорија ризика за актуаре (Цхапман & Халл / ЦРЦ Монографије о статистици и примењеној вероватноћи) (Набавите ову књигу)
  6. Актуарска наука: Основни приручник (Набавите ову књигу)
  7. Моделовање регресије са актуарским и финансијским апликацијама (Међународна серија о актуарској науци) (Набавите ову књигу)
  8. Генерализовани линеарни модели за податке о осигурању (Међународна серија о актуарској науци) (Набавите ову књигу)

Размотримо детаљно сваку књигу актуара заједно са кључним преузимањима и критикама.

# 1 - Водич за преживљавање актуара: Како успети у једној од најпожељнијих професија

аутор Фред Сабо

Увод

Ако се радујете нечему што ће вам дати основну представу о томе шта је актуар, узмите ову књигу. Помоћи ће вам да разумете основне основе и како се припремити за актуарске испите.

Приказ књиге

Најбољи део ове књиге о актуарима је што се не заснива на ауторовим идејама и искуствима. Подаци представљени у књизи су тестирани и након прикупљања података књига се пише. Ова књига се не односи на некога ко је годинама актуар. Али најкорисније је за почетнике или људе који уопште немају искуства у раду у актуару. Како је ова књига годинама прикупљала податке од људи који се баве актуарском индустријом, постала је најкориснији водич студентима који су се специјализовали за актуарске науке.

Најбоље за понети из ове књиге о актуарима

У овој врхунској књизи о актуарима наћи ћете много корисних информација. Али ипак, следећи су најбољи за понети -

  • Ово ће детаљно говорити о испитивањима Друштва актуара (СОА) и Покретачког актуарског друштва (ЦАС), а такође ћете моћи да користите узорке питања и одговора.
  • Даће вам јасан преглед између теорије и праксе и помогао би читаоцима да разумеју како да науче и квантитативне и квалитативне вештине за успех на актуарским испитима.
  • Обухватио је идеје и ставове више од 50 актуара и студената актуара, што је овај ресурс учинило најтраженијим.
<>

# 2 - Достизање врхунца: Водич кроз каријеру за актуаре

аутор Том Миллер

Увод

Ова књига о главним актуарима је водич за ненаучавање ствари које сте погрешно научили о актуарима. Погледајте рецензију и најбоље понети књиге.

Приказ књиге

Ова књига најбољих актуара није свеобухватна књига како изгледа да очекујете. Али ако желите да уђете у актуаре или сте већ положили неколико испита, онда би вам ова књига додала неизмерну вредност. Узмите у руке ову књигу да бисте разумели како актуари заправо раде на пословним крајевима. Неће одговорити на сва ваша питања. Међутим, оно ће деловати као водич за људе који немају никакве одговоре у вези са актуарима.

Најбоље за понети из ове књиге о актуарима

  • У свету актуара постоје погрешне информације. Аутор је написао ову књигу како би разбио митове и пружио студентима најбоље информације које требају да знају.
  • Ово је водич за каријеру који ће студентима помоћи да науче како да траже посао за актуаре, како да пређу са осигурања на саветовање и шта тачно клијенти траже када гледају актуарског кандидата.
<>

# 3 - Актуарска математика

аутор Невтон Л. Боверс, Ханс У. Гербер, Јамес Ц. Хицкман, Доналд А. Јонес & Цецил Ј. Несбитт

Увод

Ова књига је обавезна за сваког актуарског студента. Погледајмо преглед и најбоље понети.

Приказ књиге

Ова књига се врти око контроверзе и то је око њене корисности у актуарском програму. Заправо, сваки студент ЦАС или СОА мора да прође кроз овај материјал као део свог наставног програма. Стога очекују да ова књига служи њиховој сврси. Али истина је без обзира колико књига била свеобухватна, никада неће моћи одговорити на сва ваша питања. Ова књига је драгуљ књиге. Међутим, ако желите да разумете заслуге ове књиге, потребно је да одвојите време и полако читате. Ако немате математику, у неким случајевима би вам било тешко да то разумете. Али лепо је написан и може се сматрати детаљним материјалом о актуарској математици.

Најбоље за понети из ове најбоље књиге о актуарима

  • Написан је за људе који требају да студирају актуарску математику и ништа друго. Тако би вам постало релевантније ако се одлучите за студије актуара.
  • То је приручник за студенте који би желели да разумеју актуаре непредвиђених околности и математичког приступа. Али мало позадине из математике сигурно би помогло.
<>

# 4 - Разумевање индустрије осигурања

Преглед за оне који раде са једном од најзанимљивијих и виталних индустрија на свету

од А.М. Најбоља компанија

Увод

Ако сте у актуарима, боље научите о индустрији осигурања. У супротном, било би вам заиста тешко да обележите актуара.

Преглед актуара

Ако тражите нешто што ће вам рећи кључне појмове и детаљно разговарати о терминологији, морате да изаберете ову књигу најбољих актуара. Неће вас научити продавати, потписивати или прилагођавати, али све је у индустрији осигурања и како генерално то функционише. Студенти које занимају актуари треба да прочитају ову књигу како би стекли идеју о томе како функционише индустрија осигурања како би се са њом упознали.

Најбоље за понети из ове књиге

  • Научићете четири области осигурања - имовинско / незгодно (неживотно осигурање), животно, здравствено и реосигурање. Тако ћете научити доста о индустрији.
  • Такође ћете научити како индустрија осигурања послује, остварује приход и пружа могућности људима.
<>

# 5 - Практична теорија ризика за актуаре

(Цхапман & Халл / ЦРЦ Монографије о статистици и примењеној вероватноћи)

од Ц.Д. Даикин, Т. Пентикаинен и Мартти Песонен

Увод

Овај материјал покрива основне актуарске теме. Није баш за добијање прегледа, већ детаљно разумевање теорије ризика.

Преглед актуара

Ово је најбоља књига најбољих актуара ако желите да се дочепате стохастичког моделирања послова осигурања. Ако сте заинтересовани за дубље проучавање расподеле вероватноће, узмите ову књигу. Материјал је подељен на два дела. Први део говори о осигурању у кратком року. А други део приказује дугорочно гледање истог. Али ова књига није за свакога. Веома је напредан и потребно вам је значајно знање из домена да бисте разумели вредност књиге.

Најбоље за понети из ове књиге

  • Многе књиге не говоре о практичним теоријама. Ова књига се фокусира искључиво на практичне аспекте теорије ризика.
  • Овде не само да ћете наћи концепте теорија ризика, већ ћете научити и о симулацији и моделовању који су од изузетног значаја у свету актуара.
  • Ова књига не укључује пуно математике, али садржи довољно дијаграма да у потпуности разуме концепте. А књига је такође укључила нове елементе индустрије осигурања.
<>

# 6 - Актуарска наука: основни приручник

аутор Глен Ниниан

Увод

Ову најбољу књигу актуара могу ценити само неколицина изабраних. Зашто? Погледајте преглед и најбоље понети да бисте сазнали више.

Преглед актуара

Ова књига није нова и уврстили смо је да подстакнемо ученике да прошире базу знања. Ова књига је први пут објављена 1923. године. Курира се и представља студентима из једног јединог разлога. Значај књиге врти се само око културолошких разлика. А ако прочитате ову књигу, могли бисте добити преглед како се актуарска наука заправо развијала током година. Можда није обавезно штиво, али ако сте амбициор актуара, требало би да га прочитате.

Најбоље за понети из ове књиге

  • Веома је мало књига које су покривале културолошке науке иза актуара. Стога ову књигу не можете пропустити.
  • Друго, најбољи део је што је ова књига преживела скоро читав век. То значи да можете да схватите колику бисте вредност добили читањем ове књиге.
<>

# 7 - Моделовање регресије са актуарским и финансијским апликацијама

(Међународна серија о актуарској науци)

Едвард В. Фреес

Увод

Ова најбоља књига о актуарима није за свакога. То је стриктно за актуаре и људе који желе да буду у финансијској анализи.

Преглед књиге актуара

Ово је основни водич за регресијско моделирање у основи везано за актуаре и финансијску анализу. Ово није за почетнике и да бисте могли да читате ову књигу, потребна вам је добра основа на основним концептима. Зато немојте ово узимати ако сте нови у актуарима и покушавате да разумете основну науку. Јер је прилично напредан него што се чини. Модели попут експоненцијалног заглађивања, Бок-Јенкинс су за кандидате напредног нивоа.

Најбоље за понети из ове најбоље књиге о актуарима

  • За ову књигу се тврди да помаже и средњим и напредним студентима актуара. Али неколико модела који су коришћени у књизи су посебно за напредне студенте.
  • Наћи ћете скупове података са детаљним описима, статистичким скриптама софтвера у САС и Р. Такође ћете научити како писати статистичке извештаје.
<>

# 8 - Генерализовани линеарни модели за податке о осигурању

(Међународна серија о актуарској науци)

Пиет Де Јонг и Гиллиан З. Хеллер

Увод

Ово је такође један од основних предмета који ће се проучавати у актуарима. Погледајмо преглед и најбоље понети ове најбоље књиге о актуарима.

Приказ књиге

Људи који су прошли кроз књигу напоменули су да је ово изврсна основна књига о уопштеним линеарним моделима. Ако сте почетник и немате појма о статистици, првих неколико поглавља ове књиге било би вам од велике помоћи при разумевању каснијег дела књиге. Стога можемо рећи да је ова књига намењена свима који би желели да науче густину ГЛМ података о осигурању. Али постоји један недостатак ове књиге. Ова књига није превише напредна. За основце и средњошколце. Тако би студенти који би желели да стекну напредна знања могли да разочарају.

Најбоље понети из ове књиге Топ Ацтуариес

  • Веома је мало књига које су се бавиле проблемима ГЛМ података о осигурању. Ова књига би вам била од велике помоћи ако сте нови у овој теми и желите детаљно да научите ГЛМ.
  • Актуари би требали бити практични и на шта се студенти могу ослонити. Ова књига не говори само о темељним концептима; такође укључује вежбе и практичне податке засноване на подацима како би студенти могли да науче занат.
<>
Амазон Ассоциате Дисцлосуре

ВаллСтреетМојо је учесник програма сарадника Амазон Сервицес ЛЛЦ, придруженог програма за оглашавање осмишљеног да обезбеди начин да веб локације зараде од оглашавања и повезивањем са амазон.цом