ФРМ испит 2020 - Датуми и поступак регистрације

ФРМ испит 2020

Курс сертификације за управљање финансијским ризиком (ФРМ) сматра се једним од најцењенијих сертификата у досијеу банкарства и финансија. ФРМ сертификат су глобално признате од стране институција као што је Глобал Ассоциатион оф Риск Профессионалс (ГАРП), САД. Да бисте добили сертификат, морате да положите ФРМ испите који се одржавају два пута годишње. Испит је подељен у два дела која садрже питања са вишеструким избором и кандидат мора оба дела узастопно да очисти да би добио сертификат. ФРМ испити се обављају на папиру и не постоји опција за рачунарске тестове, иако се можете пријавити на мрежи на веб локацији ГАРП-а.

Овај чланак говори о узорцима ФРМ испита, важним датумима регистрације за ФРМ и укупном процесу регистрације.

ФРМ испитни образац 2020


  • ФРМ испити се изводе једног дана, два пута годишње треће суботе у мају и новембру.
  • Испит се састоји од питања са више избора, од којих свако има четири опције.
  • На прегледу нема негативне оцене
  • Испит је оцена разумевања кандидата за одлуке које менаџер финансијског ризика мора да предузме у ситуацијама у стварном времену.
  • Питања се могу објаснити сама по себи и садрже све информације потребне за одговор на њих.

Препоручени курсеви

  • Припрема за финансијске аналитичаре
  • ЦФА ниво 1 онлајн тренинг
  • Припремни курс за ЦФА ниво 2

ФРМ испит 2020: Датуми за памћење


Сад кад знате какав ће бити испит, требало би да се сетите неких важних датума.

Накнаде за поновни испит за кандидате, 1. део (16. маја 2020)

Испод су важне уписнине за ФРМ испит 2020 и важни датуми.

 ФРМ20. мајаНовембар -20
Накнаде за упис у ФРМ$400Важи 4 годинеВажи 4 године
(једнократне накнаде)
Накнаде за испит Ако се региструјете између ових датума
Рана регистрација 1. део - 825 УСД Други део - 350 УСД1. децембра 2019. - 31. јануара 2020завршава се 31. јануара 2020
Стандардна регистрација 1. део - 950 УСД Други део - 475 УСД1. фебруара 2020. - 29. фебруара 2020завршава се 29. фебруара 2020
Касна регистрација 1. део - 1125 УСД Други део - 650 УСД 1. марта 2020. - 15. априла 2020 завршава се 15. априла 2020

извор: ГАРП

Запамтите ове датуме и пријавите се пре него што буде прекасно.

Процес регистрације ФРМ 2020


Сад кад знате датуме, погледајмо поступак регистрације за ФРМ 2020:

Информације о избору ФРМ испита

Први одељак су Информације о испиту, где морате да одаберете врсту испита за који желите да се појавите. Изаберите опцију која вам највише одговара. Можете да изаберете ФРМ 1. део или оба ФРМ 1. и 2. део из падајућег менија у односу на „Регистровање испита:“

Избор локације за ФРМ испит

Након што одаберете опцију која вам се свиђа, можете наставити и поставити жељени испитни центар. На „Испитном месту“ изаберите жељени испитни центар из различитих градова тест центара широм света са дате листе.

Такође наведите своју адресу е-поште и име за наставак и стварање ГАРП налога.

Одлучивши се за службени материјал за учење ФРМ

Након што наведете личне податке, добијате могућност избора званичног материјала за учење из ГАРП-а за ФРМ испите. Штампано издање књиге за први део испита ФРМ кошта 300 УСД, а издање е-књиге 250 УСД. Имајте на уму да су ове опције необавезне, али се не могу рефундирати.

Бесплатно чланство у ГАРП-у

Заједно са ФРМ регистрацијом добијате годину дана бесплатног чланства у ГАРП-у. Ово чланство омогућава приступ затвореној мрежи стручњака за ризик.

Такође, ако вам је потребна помоћ у припреми за испит из ФРМ-а, овде можете и да означите поље за потврду - „треба помоћ у учењу?“. Подаци е-поште и контакт подаци се деле са овлашћеним добављачима ФРМ припрема за испите. Они могу да вас контактирају и помогну вам у њиховим понудама за припрему испита.

Адреса за наплату

Следећи одељак ће обухватити поља у којима имате могућност да унесете своју кућну адресу или пословну адресу која вам одговара. Унесите адресу правилно у дата поља. У ове детаље такође можете да унесете адресу и име компаније. Имајте на уму да подаци о предузећу нису потребни за потребе обрачуна.

Подаци о плаћању

Овим долазимо до одељка са детаљима плаћања. Преглед можете платити кредитном картицом, кредитном картицом путем факса, чеком и банковним трансфером. Ако се одлучите за плаћање кредитном картицом, потребно је да унесете детаље своје кредитне картице и адресу за обрачун.

Аутоматско обнављање и потврђивање чланства

Ако желите да аутоматски обновите чланство, онда постоји поље за потврду под насловом „Аутоматско обнављање чланства“, то можете да потврдите. Ако изаберете било коју опцију плаћања осим кредитне картице, на имејл адресу коју сте регистровали у првом кораку добићете поруку е-поште која описује поступак плаћања.

извор: ГАРП

Следећи ове једноставне кораке, можете се пријавити за ФРМ испит 2020.

Желим вам све најбоље за ФРМ испит 2020.