Списак десет најбољих књига из економије које морате прочитати!

Списак 10 најбољих књига из економије

Овде вам достављамо листу 10 најбољих економских књига како бисте били сигурни да ћете имати користи од сваког дела информација које пружамо.

  1. Економија у једној лекцији: Најкраћи и најсигурнији начин да се разуме основна економија (набавите ову књигу)
  2. Истраживање високог профита: Моћне стратегије за проналажење најбољих потенцијалних клијената и подстицање пробојних резултата продаје (набавите ову књигу)
  3. Размишљање, брзо и споро(Набавите ову књигу)
  4. Поједноставити: Како успевају најбоља предузећа на свету (Набавите ову књигу)
  5. Књига Све о економији: Од теорије до праксе, ваш потпун водич за разумевање економије данас (Набавите ову књигу)
  6. Успон и пад народа: Снаге промена у посткризном свету 1. издање (Набавите ову књигу)
  7. Велики вал: Успон света у развоју (Набавите ову књигу)
  8. Мит о рационалном тржишту: Историја ризика, награде и заваравања на Валл Стреету (Набавите ову књигу)
  9. Зелено и црно: Комплетна прича о револуцији шкриљевца, борби око фракинга и будућности енергије (Набавите ову књигу)
  10. Доносиоци и преузимачи: Успон финансија и пад америчког пословања (Набавите ову књигу)

Размотримо детаљно сваку економску књигу заједно са кључним преузимањима и критикама.

# 1 - Економија у једној лекцији: Најкраћи и најсигурнији начин разумевања основне економије

Аутор: Хенри Хазлитт

Увод

Да бисте разумели предмет, морате започети са разумевањем његових основа, јер ниједна основа уопште не разуме његову сложеност. Дозволићу вам да вам кажем да је ова књига савршена за почетнике јер је продана у више од милион примерака. Аутор је сматрао неколико водећих економских мислилаца који су написали ову књигу. Успешно је написао економију у целини у једном поглављу. Научиће вас принципима микроекономије, а укључује и студије случаја.

Приказ књиге

Аутор је заслужан за утицај на савремене заговорнике капитализма слободног тржишта. У овој књизи аутор се фокусира на невладина решења и за то је дао јаке разлоге. Он у себи има слободу појединаца да угрози владину интервенцију у економији у једном поглављу.

Кључно за понети

Писац објашњава микроекономију у једном поглављу, укључујући слободу појединаца који угрожавају мешање владе у економију.

<>

# 2 - Истраживање високог профита: моћне стратегије за проналажење најбољих потенцијалних клијената и подстицање пробојних резултата продаје

Аутор: Марк Хунтер ЦСП

Увод

Да бисте освојили продају, морате да имате кључни цевовод и на ово се писац фокусира. А тајна стварања перспективе од стране топера дата је у овој књизи. Истакнути су ефекти интернета на хладне позиве и друге аспекте продаје. Аутор је комбиновао нове стратегије са најновијом технологијом и вековним доказаним праксама. Све ово комбинује се са високим профитом и зарадом која вас води до успеха.

Приказ књиге

Ово издање покрива проналажење бољих потенцијалних клијената и квалификовање, затим брзо трговање, позивање на информисано позивање, прилагођавање времена и поруке, прављење нагомиланих е-адреса, остављање добре говорне поште, ефикасно коришћење друштвених медија, коришћење препорука, избегавање потенцијалних замки, повезивање са Ц- Одела, итд, итд, итд ...

Кључно за понети

Ова књига је невероватна за продајне стручњаке јер вам даје кључне вештине за успешну продају.

<>

# 3 - размишљање, брзо и споро

Аутор: Даниел Кахнеман

Увод

Ова књига је освојила низ награда које су неке од њих

  1. Добитник награда за најбоље књиге у науци за 2012. годину
  2. Наслов Глобал анд Маил Бест Боок оф тхе Иеар 2011
  3. Најбоља публицистичка књига године Тхе Валл Стреет Јоурнал.

А листа се наставља док аутор обилази наше умове и објашњава два система која нас наводе да размишљамо онако како мислимо и ови системи оснажују нашу способност просуђивања и доношења одлука.

Приказ књиге

Ово морамо прочитати да бисмо разумели наше размишљање, наш систем и психологију која стоји иза нашег одлучивања. Такође је разрадио како можемо променити своје размишљање и не само своје размишљање већ и свој живот. Врло јасно стављени преко лепоте и детаља предмета како бисмо објаснили чињенице људског понашања и његовог утицаја на економију и како се са тим можемо носити. Помаже нам да преобликујемо размишљање анализирајући рационалност и расуђивање.

Кључно за понети

Истичу се ефекти анализе и расуђивања пре него што се одговори на ситуацију. Аутор је покушао да промени начин размишљања нормалног људског мозга.

<>

# 4 - Поједноставите: Како успевају најбоља предузећа на свету

Аутор: Рицхард Коцх, Грег Лоцквоод

Увод

Књига која вам помаже да промените игру је оно што је с правом називамо. Промена изгледа вашег посла и вашег живота је оно што желите и чекате. Ево правог решења. Аутор је истражио низ успешних предузећа да би ова књига постојала. То је врло моћна књига која ће вам помоћи да обликујете визију свог пословања како би вам помогла да добијете јасан пут и раст у оквиру оквира уз помоћ знања и искуства других успешних предузећа.

Приказ књиге

Ова књига има способност да револуционише посао, компанију и индустрију. Ова промена ће вам помоћи у доношењу одлука уз помоћ историјских идеја других успешних предузећа. Поједноставит ћете своје пословање и видјети раст за себе и своје пословање. Видећете праву промену.

Кључно за понети

Историјске и успешне пословне идеје су права мотивација која ће вас подстаћи да прочитате ову књигу и примените ове идеје.

<>

# 5 - Све о економији: Од теорије до праксе, ваш потпун водич за разумевање економије данас

Аутор: Давид А Маиер (аутор), Фок Мелание Е.

Увод

Аутор је успешан предавач економије и помогао је бројним студентима да обликују каријеру у овом предмету након средње школе. Познати наставник из средње школе такође је написао бројне књиге и испитне радове. Има цивилизовану економију додајући јој живот; мора признати врло добро написану књигу. Дао је и објаснио образложење које стоји иза доношења одлука владе. Увод је добро обликован и за ученике и за наставнике.

Приказ књиге

Књига покрива како се одвија трговина и зашто је то важно? Владина интервенција мешања на тржиште и како то раде, разлог иза незапослености и инфлације, веза између понуде и потражње, конкурентних тржишта, девизних тржишта, као и финансијских тржишта, мера економије и још много тога.

Кључно за понети

Ова књига вам даје узроке и последице рецесије коју је изузетно добро научити како за студенте, тако и за наставнике

<>

#6 – Успон и пад народа: Снаге промена у посткризном свету 1. издање

Аутор: Руцхир Схарма

Увод

То је једноставно најбољи водич за глобалну економију и њена данашња питања. Аутор је написао ову књигу на основу свог 25-годишњег путничког искуства о чему говори у овом издању. Лутао је од села до председникових кућа да би написао ову књигу и својим читаоцима пружио стварну слику света. Показује 10 правила приказивања са добром перспективом. Дао је врло оштро поређење између земаља.

Приказ књиге

Књига покрива суморну науку о економији као уметности у пракси. Бројни су фактори који могу обликовати економију земље и њено богатство, а он је појаснио те факторе у 10 најједноставнијих правила. Читаоце подучава како да читају замењујући брзи раст спорим растом, рангирање милијардера као сигнал процвата итд.

Кључно за понети

10 једноставних правила која разјашњавају бројне факторе који мењају богатство економије неке земље су неке ствари које морате прочитати.

<>

# 7 - Велики вал: успон света у развоју

Увод

Ова прича припада сиромашнима широм света. Књига која може променити ваш поглед на свет. Свако га мора прочитати јер се мора прочитати. Аутор чини корак ка позитивности и како свет изгледа у земљама у развоју, на пример како су ова места порасла у погледу прихода, здравствене заштите, владе, образовања итд. У последње 2 деценије. Мења америчко читање јер верују да је земаљска кугла кренула низбрдо и постала од лошег до горег.

Приказ књиге

Раделет потврђује да живимо у фази великог напретка за људе који су сиромашни широм света, каже да нису сви широм света у земљама у развоју били толико напредни. Дефиниција земаља у развоју била је крхка и несавршена. Такође је показао промене и непредвидиву економију заједно са њиховом друштвеном и политичком трансформацијом.

Кључно за понети

Писац шири позитивност и то је врло добро објаснио у својој економској књизи која се мора прочитати.

<>

# 8 - Мит о рационалном тржишту: Историја ризика, награде и заваравања на Валл Стреету

Увод

Па, нико заиста не зна узроке ирационалног понашања тржишта, међутим писац је покушао да да објашњење и рационално понашање тржишних трендова. Ова књига је била најпродаванији лист Нев Иорк Тимес-а, а такође и запажена књига године 2011. Аутор је уреднички директор Харвард Бусинесс Ревиев Гроуп. Препричавао је историјске догађаје наших глобалних економија. Његове вештине писања оживеле су историју финансија.

Приказ књиге

Ова публикација разјашњава глобалну економску збрку у којој смо данас и због чега је обавезна литература за све који су заинтересовани за наше тржиште, владу, њихове потезе повезане са тржиштем и економију. Показује трагове тржишта иза екрана како држе цијену дионица иза себе и чине га савршено рационалним.

Кључно за понети

Аутор оживљава модерну економију својим реалистичним теоријама. Ове теорије могу применити у пракси наше владе и наши људи  

<>

# 9 - Зелено и црно: Комплетна прича о револуцији шкриљевца, борби око фракирања и будућности енергије

Увод

Аутор дели нечувене информације о нашој претпоставци о убрзавању америчке будућности. Револуција има последице које трансформишу свет за инвеститоре, политичке лидере, животну средину, нафтну индустрију, итд, итд, итд ... њихова револуција је проузроковала локалне поремећаје и загађење. Ова књига премошћује јаз између америчког енергетског образовања и зеленог, заједно са решавањем централних контроверзи.

Приказ књиге

Аутор дели шокантне чињенице о Америци и њеном капацитету спремања горива који су заправо уништили њихову животну средину загађујући је. Разговарао је о њеним трошковима и користима и другим контроверзама које су лоше утицале на америчку економију и њихову будућност.

Кључно за понети

Аутор прецизно каже да морамо да одржимо равнотежу између наших економских користи и здравља животне средине.

<>

# 10 - Ствараоци и предузимачи: успон финансија и пад америчког пословања

Увод

Аутор наглашава да пад америчке економије не долази само са различитих тржишта или других економија већ долази и унутар њихових граница. Након велике депресије 2008. године, усвојени су бројни прописи, али они тек треба да се донесу. Аутор је заронио у дубине Волстрита и Вашингтона интервјуишући бројне стручњаке да провери трендове најновијих финансија.

Приказ књиге

Фороохар објашњава највећи слом и кључне лекције научене из кризе. Заронила је у извештаје, обавила интервјуе на највишим нивоима Валл Стреета како би била сигурна да ће вам дати праву статистику. Она наглашава да само 15% укупне економије чини наша реална економија, а финансијске четвртине узимају сав профит у земљи, што ствара само 4% америчких радних места.

Кључно за понети

Чињенице и бројке истакнуте у књизи заиста отварају очи.

<>

Препоручене књиге

Ово је био водич за Ецономицс Боокс. Овде вам достављамо листу 10 најбољих економских књига како бисте били сигурни да ћете имати користи од сваког дела информација које пружамо. Такође можете прочитати следеће препоручене књиге -

  • 10 најбољих књига о ризичном капиталу
  • Књиге о личним финансијама
  • Екцел Боокс
  • Књиге о инвестиционом банкарству
  • Најбоље банкарске књиге
Амазон Ассоциате Дисцлосуре

ВаллСтреетМојо је учесник програма сарадника Амазон Сервицес ЛЛЦ, придруженог програма за оглашавање осмишљеног да обезбеди начин да веб локације зараде од оглашавања и повезивањем са амазон.цом