10 најбољих књига о пројектном финансирању | ВаллстреетМојо

Списак десет најбољих књига о пројектном финансирању

У основи, пројектно финансирање се бави идентификовањем специфичних финансијских захтева пројекта, набавком средстава, целокупном финансијском структуром, проценом различитих врста ризика и решавањем свих правних, индустријских и финансијских питања која се у њему појављују са једином намером да се осигура несметано функционисање пројекат. Испод је листа 10 најбољих књига о пројектном финансирању -

  1. Принципи пројектног финансирања(Набавите ову књигу)
  2. Увод у пројектно финансирање (основна тржишта капитала)(Набавите ову књигу)
  3. Пројектне финансије у теорији и пракси, друго издање(Набавите ову књигу)
  4. Савремене пројектне финансије: књига случајева(Набавите ову књигу)
  5. Право и пословање међународних пројектних финансија(Набавите ову књигу)
  6. Пројектно финансирање за међународни увоз нафтне индустрије(Набавите ову књигу)
  7. Моделирање корпоративног и пројектног финансирања(Набавите ову књигу)
  8. Међународно финансирање пројеката у малом, 2. издање(Набавите ову књигу)
  9. Међународна анализа пројеката и финансирање(Набавите ову књигу)
  10. Меке корице за напредно финансирање пројеката - 1. септембар 2000(Набавите ову књигу)

Размотримо детаљно сваку банкарску књигу заједно са кључним преузимањима и прегледима.

# 1 - Принципи пројектног финансирања

Аутор Е.Р. Иесцомбе

Приказ књиге

Изузетно похвално референтно дело за професионалце које открива основе пројектног финансирања, заједно са алатима и техникама. Аутор одржава јасну равнотежу између теорије и праксе пројектног финансирања, истовремено пружајући корисне информације о правним и уговорним питањима, методама процене и заштити финансијског ризика, између осталих аспеката који помажу у побољшању разумевања предмета. Оно што овом раду доноси додатну релевантност је вешт начин на који аутор објашњава неколико кључних концепата повезаних са пројектним финансирањем, не фокусирајући се на било коју одређену индустрију, проширујући тако опсег примене ових широко заснованих принципа. Неке студије случаја се такође користе за боље разумевање принципа. Препоручени водич за професионалце у финансирању пројеката са било којим нивоом искуства.

Најбоље за понети из ове најбоље књиге о пројектном финансирању

Одличан рад на основним концептима пројектног финансирања који проналазе универзалну примену у свим индустријама. Јединствена комбинација теорије и праксе у овом раду чини му већу вредност за практичаре. Читаоци би пронашли корисне информације о правним, уговорним и другим питањима повезаним са финансирањем пројеката, као и студије случаја како би објаснили примену концепата. Обавезно за професионалце и све заинтересоване за учење основа пројектног финансирања.

<>

# 2 - Увод у пројектно финансирање (основна тржишта капитала)

аутор Андрев Фигхт

Приказ књиге

Ова најбоља књига о пројектном финансирању пружа драгоцене увиде у процес финансирања пројеката и помаже у препознавању правних, оперативних и финансијских ризика међу осталим кључним аспектима. Читаоци могу да разумеју како да идентификују учеснике у финансирању пројеката, њихове циљеве и њихову улогу у шеми ствари, заједно са прегледом ризика који су укључени у финансирање пројеката и технике за управљање ризиком. Аутор се такође бави питањем ефикасне евалуације финансирања пројеката из различитих перспектива, како решити питање изводљивости, стичући између осталог регресно и нерегресно финансирање. Неизмерно користан уводни рад о финансирању пројеката како за студенте, тако и за професионалце.

Најбоље понети из ове књиге о најбољим пројектним финансијама

Сјајан увод у област финансирања пројеката и низ јединствених питања повезаних са истим. Аутор нуди ширу перспективу пројектног финансирања и како разумети кључне ризике који су укључени заједно са начинима како се ефикасно носити са њима. Овај рад се такође бави бројним правним, оперативним и финансијским питањима у овом контексту.

<>

# 3 - Пројектне финансије у теорији и пракси, друго издање

Дизајнирање, структурирање и финансирање приватних и јавних пројеката

Аутор Стефано Гатти

2нд Едитион

Приказ књиге

Ова најбоља књига о пројектном финансирању представља изнијансирану обраду теме која даје преглед напретка у теорији пројектног финансирања у новије време и опширно расправља о најбољим праксама у индустрији. Сјајно излагање о трансакционим структурама, разрађујући правне и индустријске аспекте финансирања пројеката у корист читалаца. Студенти, као и професионалци, могли би да боље разумеју процес финансирања пројеката, идентификујући учеснике у пројекту и дефинишући њихове улоге заједно са неколико других сложених питања која утичу на развој пројекта. Илуструјући примену кључних концепата уз помоћ студија случаја, аутор такође дели драгоцена мишљења других стручњака за пројектно финансирање о неким правним питањима. Комплетан референтни рад о теорији пројектног финансирања и најбољој пракси који нуди ажурне информације о теоријским и практичним аспектима пројектног финансирања.

Најбоље за понети из ове књиге о најбољој пројектној финансији

Одличан рад на управљању пословима пројектног финансирања, док се бави правним и индустријским изазовима и проналажењу одрживих алтернатива за финансирање. Овај рад не говори само о томе како се ефикасно руковати финансирањем пројеката и бави се сложеним питањима, већ такође разрађује институционално окружење које игра пресудну улогу у финансирању и развоју пројеката. Цењено имање за студенте и практичаре због своје теоријске строгости и практичне важности.

<>

# 4 - Савремене пројектне финансије: књига примера

Аутор Бењамин Ц. Ести

1ст Едитион

Приказ књиге

Ово је практични приручник који илуструје принципе и технике финансирања пројеката уз помоћ бројних студија случаја за различите географске локације и индустрије са веома различитим потребама. Овај рад разјашњава низ сложених питања повезаних са структурирањем капитала, одређивањем цена зајма заједно са другим аспектима и бави се фундаменталним питањем зашто су пројектне финансије постале финансијски механизам избора за многе приватне фирме. Наглашавајући интегрисану природу овог поља, аутор тврди како се већина управљачких одлука у овом контексту заснива на интегрисаном погледу на више дисциплина и узимајући у обзир стратешке, оперативне, етичке и потребе рачуноводства и управљања људским ресурсима. Комплетни структурирани приступ пројектном финансирању у развијеним економијама као и земљама у развоју.

Најбоље понети из ове књиге о најбољим пројектним финансијама

Изузетно корисна практична књига случајева за финансирање пројеката која детаљно описује замршеност одлучивања у пројектима за различите индустрије и на различитим географским локацијама. Усвајајући постепену методологију, аутор објашњава зашто је финансирање пројеката постало пожељни механизам финансирања у економијама у развоју и како ове велике капиталне инвестиције структуришу, вреднују и финансирају компаније. Комплетан практични водич о пројектном финансирању који се фокусира на практичну примену кључних концепата финансирања пројеката у различитим контекстима.

<>

# 5 - Право и пословање међународних пројектних финансија:

Ресурс за владе, спонзоре, адвокате и учеснике у пројекту

Аутор Сцотт Л. Хоффман

3рд Едитион

Приказ књиге

Интензиван водич за финансирање пројеката за велике енергетске, инфраструктурне и друге врсте пројеката са фокусом на структурирање послова на основу специфичних потреба пројекта. У овом раду се говори о томе како пројектно финансирање укључује детаљну анализу и структурирање широког спектра ризика и шта иде за успехом овог процеса. Бавећи се правним и институционалним аспектима развоја и финансирања пројеката на међународном нивоу, ово ажурирано треће издање нуди додатну вредност учесницима у пројекту, професионалцима као и правним стручњацима на ту тему. Похвално дјело о међународном пројектном финансирању и његовом сложењу за професионалце у пројектном финансирању, као и све укључене стране.

Најбоља храна за понети из ове најбоље књиге о пројектним финансијама

Комплетан преглед међународног пројектног финансирања од стране стручњака у тој области који разрађује анализу и структурирање ризика за различите индустријске пројекте. Да бисмо могли да ценимо опсег и дубину овог рада, треба схватити колико је разнолико подручје пројектног финансирања са потпуно другачијим институционалним оквиром, у зависности од географског положаја и индустрије за коју се пројекат развија. Прекршајни рад на правним и институционалним аспектима финансирања пројеката широм света.

<>

# 6 - Пројектно финансирање за међународни увоз нафтне индустрије

Роберт Цлевс

Приказ књиге

Специјализована расправа о пројектном финансирању усредсређена на међународну индустрију нафте и гаса која представља скоро 30% глобалног тржишта у овој области. Аутор ради сјајан посао бавећи се читавим низом питања специфичних за нафтну и гасну индустрију, укључујући врсте ризика, финансијско структурирање пројеката, учеснике и кључне правне аранжмане за пројекте нафтне индустрије. Аутор објашњава низводни ланац вредности индустрије, осим финансирања пројеката узводно и цевовода како би се повећао обим посла. Ова најбоља књига о пројектном финансирању илуструје принципе објављене уз помоћ студија случаја са Арктика, Латинске Америке, Северне Америке, Аустралије и Источне Африке. Комплетан интензиван рад који покрива сваки замисливи аспект финансирања пројеката за капитално интензивне пројекте који укључују нафтну и гасну индустрију намењен како професионалцима, тако и студентима.

Најбоља храна за понети из ове најбоље књиге о пројектним финансијама

Опсежни водич о структурирању послова и финансирању пројеката за капитално интензивну нафтну и гасну индустрију чији је циљ решавање неких кључних питања специфичних за ове индустријске пројекте на различитим локацијама. Овај рад би помогао и академским и професионалним читаоцима да схвате кључне ризике и правна питања у специфичном контексту нафтне и гасне индустрије уз помоћ студија случаја. Изврсно референтно дело за оне који се баве пројектним финансирањем нафтне и гасне индустрије.

<>

# 7 - Моделирање корпоративног и пројектног финансирања:

Теорија и пракса (Вилеи Финанце) 1. издање

написао Едвард Бодмер (аутор)

Приказ књиге

Мајсторски водич за моделирање корпоративног и пројектног финансирања који се бави бројним сложеним питањима са којима се суочава структурирање финансијских модела заједно са основном финансијском теоријом. Технике моделирања илустроване су помоћу студија случаја и примера, а чини се видљив напор да би се разјаснила примена сложених математичких и финансијских концепата у овом контексту. Неке од тема обрађених у овом раду укључују динамичку презентацију анализе сценарија и осетљивости, развој тачне анализе процене која укључује слапове новчаног тока и изградњу прилагођених функција за решавање кружне логике без потребе за копирањем и лепљењем тешких макронаредби. Аутор детаљно описује основе механике моделирања и сложене аспекте њихове примене у контексту корпоративних структура како би помогао побољшању разумевања читалаца у овој теми. Изузетно доступан водич о свим замисливим аспектима моделирања пројектног финансирања за професионалце и академике.

Најбоље за понети из ове најбоље књиге о пројектним финансијама

Детаљан рад на моделирању корпоративних и пројектних финансија који представља високо методичан приступ сложеном финансијском моделирању почевши од нуле. Читаоци такође могу стећи основе финансијског моделирања и пратећу финансијску теорију која поставља темеље за прву. Аутор је представио ову изузетно сложену тему, која је обично премештена у домену стручњака за финансијско моделирање, на врло доступан начин како за студенте, тако и за професионалце у тој области.

<>

# 8 - Међународно финансирање пројеката у малом, 2. издање

Аутор Јохн Ниехусс (Аутор)

Приказ књиге

Ово је изврстан широко засновани рад на међународним пројектним финансијама који се бави бројним правним и финансијским питањима и објашњава примену техника финансирања пројеката на финансирање пројеката и предузећа у различитим индустријама. Књига такође покрива критичне теме попут утицаја кредитне кризе за 2008. годину на финансирање пројеката, недавна кретања у решавању спорова, као и врсту финансијског оквира унутар којег се одвија финансирање пројеката. Аутор такође разрађује кључне аспекте, укључујући анализу ризика, дуе дилигенце, услове концесије и уговора о зајму, порезна и рачуноводствена питања, између осталог. Комплетан водич за финансирање пројеката који покрива читав спектар процеса и проблема који се у њему појављују.

Најбоље за понети из ове Топ књиге о пројектним финансијама

Свеобухватан водич о правним и финансијским питањима са којима се суочавају различите фазе финансирања пројеката, заједно са правном структуром и документацијом пројекта. Аутор се бави критичним питањима у процесу финансирања, укључујући анализу ризика, дубинску анализу, кредитну подршку и пореска и рачуноводствена питања, пре него што крене даље да би се бавио ширим импликацијама кредитне кризе 2008. за финансирање пројеката и недавним развојем спорова. Овај рад покрива бројне кључне концепте, процесе и питања која утичу и обликују финансирање пројеката у целини.

<>

# 9 - Међународна анализа пројеката и финансирање

Написао Гералд Поллио

Приказ књиге

Ова књига која говори о пројектном финансирању бави се сложеним и разноликим, али уско повезаним пољима анализе пројеката и финансирања у корист читалаца. Традиционално су се ове две теме обрађивале одвојено, али аутор се свесно потрудио у овом раду како би их спојио са намером да пружи теоријске и практичне перспективе о ширим импликацијама развоја пројеката. Овај рад систематски приступа предмету пројектне анализе са основним принципима капиталног буџетирања, ограниченог регресног дуга и управљања ризиком, између осталог, а затим се бави применом ових концепата уз помоћ практичних студија случаја постављених у различитим географским локације. Само по себи јединствено дело које ове две теме повезује на лако разумљив начин, чинећи га корисним водичем за финансијске стручњаке, професионалце из пројектног финансирања и студенте из међународног пословања и финансија.

Најбоље за понети из ове књиге о пројектном финансирању

Ретка расправа о анализи пројеката и финансирању обично је разматрала две потпуно различите, иако међусобно повезане области студија. Аутор разјашњава релативно сложене концепте који повезују ове две теме и представља их као кохерентну целину за читаоце. Илустрација кључних појмова и њихова примена уз помоћ практичних студија случаја доприносе корисности овог рада. Одличан пратилац за финансијске професионалце као и студенте.

<>

# 10 - Меке корице за напредно финансирање пројеката - 1. септембар 2000

од стране Рицхард Тинслеи (Аутор), Ц. Рицхард Тинслеи (Уредник)

Приказ књиге

Ово је изузетно практичан рад на напредној примени основних принципа пројектног финансирања за пројекте различитих индустрија са веома различитим ризицима. Аутор високо цењеног рада Пројектне финансије представља 214 студија из стварног света које илуструју како се процењују структуре ризика и доносе релевантни избори. Нека од главних подручја обухваћених овим радом укључују кредитни ризик, уговорне стране, валутни ризик, улазак у заједничка улагања, финансирање пројеката и примену његовог принципа у различитим контекстима, укључујући и тржишта у развоју. Одличан рад на сложеним аспектима пројектног финансирања за различите индустрије и различито структуриране економије који у ту сврху користи бројне студије случаја.

Најбоље за понети из ове књиге о пројектном финансирању

Ова најбоља књига о пројектном финансирању представља идеју практичног рада на пројектном финансирању са не мање од 214 студија случаја из стварног света које илуструју примену алата и техника пројектног финансирања. Комплетан водич за стручњаке за финансирање пројеката и студенте који ће помоћи да се побољша разумевање структура ризика у пројектима који се односе на различите индустрије и за различите величине економија уз помоћ практичних примера и студија случаја.

<>
Амазон Ассоциате Дисцлосуре

ВаллСтреетМојо је учесник програма сарадника Амазон Сервицес ЛЛЦ, придруженог програма за оглашавање осмишљеног да обезбеди начин да веб локације зараде од оглашавања и повезивањем са амазон.цом