Цларитас вс ЦФА | Које акредитиве одабрати између Цларитаса и ЦФА?

Разлика између Цларитаса и ЦФА

Курс Цларитас нуди ЦФА институт и кандидат може да одлучи да ли ће полагати овај испит у року од 6 месеци од датума његове регистрације, док се за ЦФА испит може појавити у јуну или децембру за први ниво и за други ниво. и 3. ниво може се појавити једном годишње и то само у месецу јуну.

Финансијски сектор услуга је у последњих неколико година нагло порастао, а повећао се и сложеност. Данас постоје хиљаде радних улога у финансијској и инвестиционој индустрији које захтевају различите нивое стручности у специјализованим областима финансија. Да би се испунила ова потреба и потврдиле могућности професионалаца, низ финансијских сертификата се годинама развијао. У овом чланку упоређујемо толико тражени испит за ЦФА сертификацију са ново уведеним Цларитасовим сертификатом за инвестирање.

Међутим, за професионалца би у почетку могло изгледати тешко да одлучи која ће сертификација најбоље служити њиховој сврси. Овде разматрамо две такве сертификате које нуди ЦФА® Институт, укључујући ЦФА® Цхартер Холдер и Цларитас®, чији је циљ упоређивање њихових релативних заслуга за професионалце који планирају да се баве овим сертификатима.

Појављујете се на испиту за ЦФА ниво 1? - Погледајте овај сјајни 70+ сати ЦФА нивоа 1 припремног курса

Шта је програм Цларитас®?

Инвестициони сертификат Цларитас® је програм за самостално учење на нивоу темеља који нуди Институт ЦФА®. Овај програм је дизајниран да пружи знање о основама инвестиционе индустрије и да помогне да се упознају са професионалним одговорностима оних који раде у различитим областима сектора финансијских услуга. Превасходно покрива финансије, етику и улоге повезане са инвестицијама и погодан је за професионалце на нивоу почетних финансијских услуга.

Шта је ЦФА®?

ЦФА програм фокусиран је на управљање инвестицијама. Међу највеће послодавце акционара спадају најугледније финансијске корпорације на свету, нпр. ЈПМорган, Цитигроуп, Банк оф Америца, Цредит Суиссе, Деутсцхе Банк, ХСБЦ, УБС и Веллс Фарго, да набројимо само неке.

Многе од њих су инвестиционе банке, али ЦФА програм се фокусира на знање и вештине које су са становишта практичара најрелевантније за глобалну професију управљања инвестицијама.

Инвестициони професионалци који имају ЦФА ознаку (или ЦФА повељу) испуњавају строге захтеве у погледу образовања, радног искуства и етичког понашања. Само они који положе три испита на постдипломском нивоу, четири године радног искуства и годишње обнављање чланства (укључујући етику и кодекс о професионалном понашању) могу да користе ЦФА ознаку.

Допунски кодекси и стандарди (као што су Глобални стандарди перформанси улагања и Кодекс менаџера имовине) помажу у побољшању ове професионалне разлике.

Цларитас вс ЦФА Инфограпхицс

Хајде да разумемо разлику између Цларитаса ® и ЦФА ® помоћу инфографике.

Цларитас вс ЦФА Резиме

ОдељакЦларитасЦФА
Сертификација у организацијиЦларитас је један од најбољих светских курсева везаних за инвестиције. Организује га ЦФА Институт, САД.ЦФА организује ЦФА Институте. Институти ЦФА имају представништва у САД-у, Европи и азијско-пацифичком региону и имају више од 500 запослених широм света.
Број нивоаЦларитас има седам модула. Све су то Преглед индустрије (5%), Етика и регулација (10%), Инпути и алати (20%), Инвестициони инструменти (20%), Структура индустрије (20%), Служење потребама клијената (5%) и Индустрија Контроле (20%).ЦФА има 3 нивоа испита, сваки од њих подељен у две сесије испита (јутарња и поподневна сесија)

ЦФА И део: Јутарња сесија: 120 питања са вишеструким избором

Поподневна сесија: 120 питања са вишеструким избором

ЦФА ИИ део: Јутарња сесија: 10 питања постављених у поставкама

Поподневна сесија: 10 питања постављених у поставкама

ЦФА ИИИ део: Јутарња сесија: Конструисани одговори (есеј) на питања (обично између 8-12 питања) са максималних 180 бодова.

Поподневна сесија: 10 питања постављених у поставкама

Начин / трајање прегледаКао што смо раније поменули, да бисте положили Цларитасов испит, потребно је да седите 2 сата и одговорите на 120 питања са вишеструким избором. И готови сте. Како ЦФА има три нивоа за завршетак, трајање испита је знатно дуже. Сваки испит траје 6 сати.
Прозор за испитПолагање испита за Цларитас је изузетно лако. Можете да изађете на испит било када у року од 6 месеци од датума регистрације.Први ниво ЦФА је знатно лакши. Можете га узети у јуну или у децембру било које године. Док за друга два нивоа (2. и 3. ниво) морате да положите испит у јуну сваке године.
ПредметиЦларитасов курикулум садржаја подељен је на 7 модула који укључују:

1. Преглед инвестиционе индустрије

2. Етика и прописи

3. Алати и улази

4. Инвестициони инструменти

5. Структура индустрије

6. Индустријске контроле

7. Служење потреба клијента

Наставни план и програм ЦФА састоји се од 10 модула са све већим нивоом тежине од ЦФА дела И до дела ИИ и дела ИИИ.

Ових 10 модула се састоје од:

1. Етика и професионални стандарди

2. Квантитативне методе

3. Економија

4. Финансијско извештавање и анализа

5. Корпоративне финансије

6. Управљање портфељем

7. Капиталне инвестиције

8. Фиксни приход

9. Деривати

10. Алтернативне инвестиције

Проценат пролазностиПроценат пролазности је прилично висок у Цларитасу. Проценат пролазности до сада је 85%. Готово 6.480 ученика већ се онесвестило након завршетка програма Цларитас.У 2015. години први проценат за ЦФА ниво-1, ниво-2 и ниво-3 износи 42,5%, 46% и 58% респективно.

У 2016. години први проценат за ЦФА ниво-1, ниво-2 и ниво-3 износи 43%, 46% и 54% респективно.

Накнаде Појединачна регистрација кошта 685 америчких долара и укључује приступ свим студијским материјалима, накнаду за пријаву испита и једно полагање испита. Али ако чланарину плаћате у групи, можда ћете добити попуст (око 50 америчких долара).Накнаде и рокови за регистрацију испита ЦФА 2017

Упис такса - Укупно: - 450 америчких долара

Стандардна котизација - Укупно: - 930 америчких долара

Накнада за касну регистрацију - Укупно: - 1.380 америчких долара

Шта добијате по завршетку испита за сертификат Уверење о улагању Цларитаса о положеном испиту ЦФА носилац повеље (након успешног завршетка сва 3 нивоа испита)
Могућности запослења / називи пословаЦларитас је користан за професионалце који раде у инвестицијској индустрији, али нису директно укључени у процес доношења одлука. То укључује ХР, ИТ, услуге подршке клијентима, правне и професионалце за усаглашеност који раде у инвестицијској индустрији. ЦФА је користан за професионалце који су директно укључени у процес доношења одлука у инвестиционој индустрији. То укључује врхунске послове који се односе на инвестиционо банкарство, управљање портфељем и истраживање капитала. Неке од ових радних улога су:

1. Инвестициони банкари

2. Портфолио менаџери

3. Аналитичари за капиталне инвестиције

Улога института ЦФА®

Институт овлашћених финансијских аналитичара (ЦФА®) једно је од најутицајнијих тела која раде у сектору финансијских услуга са намером да донесу већу одговорност и транспарентност дефинисањем стандарда глобалне праксе у инвестиционој индустрији. Није ни чудо што ЦФА® нуди и неке од најпрестижнијих финансијских сертификата који помажу у потврђивању знања и вештина професионалаца повезаних са инвестицијском индустријом.

Услови за полагање испита

За програм Цларитас® који су вам потребни:

Не постоје посебни критеријуми за квалификовање за програм Цларитас® у погледу образовних квалификација и радног искуства. Свако се може пријавити за њу.

За ЦФА® требате:

Да би се квалификовао за ЦФА®, кандидат треба да има диплому бачелора (или би требало да буде у завршној години дипломе) или 4 године професионалног радног искуства или 4 године високог образовања и професионалног радног искуства заједно.

Зашто се бавити Цларитас® програмом?

Овај програм учења је најприкладнији за професионалце почетних финансијских услуга, па чак и нефинансијске стручњаке који планирају да уђу у инвестициону индустрију. Овај програм пружа знање о глобалним индустријским стандардима за инвестициону индустрију, што га чини изузетно корисним чак и за професионалце који раде у ИТ-у, ХР-у, операцијама или у продаји и маркетиншким улогама у индустрији.

Нема услова за улазак, чини га много мање гломазним сертификатом. Поврх свега, акредитовање од високо цењене институције помаже у повећању поверења професионалца у његово знање о индустријским праксама и повећава њихову запошљивост у очима будућих послодаваца.

Зашто наставити са ЦФА® ознаком?

Различите користи од стицања ЦФА ознаке укључују:

  • Стручност у стварном свету
  • Препознавање каријере
  • Етичко утемељење
  • Глобална заједница
  • Потражња послодавца

Велика потражња за ЦФА повељом говори о разлици коју она чини.

Обрађено је више од 160.000 регистрација за испите ЦФА за испите у јуну 2015. (35% у Америци, 22% у Европи, Блиском Истоку и Африци и 43% у азијско-пацифичкој регији).

За више информација погледајте ЦФА програми

Закључак

Без икаквих услова за улазак, постаје нешто лакши подухват, али не користи се одлучивањем за Цларитас® као надоградњу ЦФА®-а. Уместо тога, много је боље да се пријавите за ЦФА® Део И за оне који раде на улогама одлучивања у инвестиционој индустрији.