10К вс 10К | Топ 5 најбољих разлика (са инфографиком)

Разлика између 10К и 10К

СЕЦ обрасци су важни документи које инвеститори морају прочитати да би добили тачне и тачне информације о компанији. СЕЦ поднесци пружају чисте информације о компанији, неокаљане брокерском анализом. Можете сазнати све што је желео да зна о компанији путем ових извештаја, готовине у благајни, пакета извршних директора итд. 10К вс 10К су најчешћи поднеси СЕЦ-а.

Када анализирате компанију да бисте израчунали шта неко сматра да вреди, важно је добити добар практични биланс стања, што је типично за проналажење копије годишњег извештаја компаније, 10К и 10К образаца. Сваки документ има другу сврху и има другачију улогу у разумевању посла.

Шта је 10К?

Ово је тромесечни извештај компаније. По правилу, 10К је мање детаљан од годишњег извештаја. Компаније су дужне да то попуне у року од 45 дана од краја свог квартала. Финансијски извештаји који су укључени у тромесечни извештај су углавном неревидирани. Садржи много мање детаља од 10К због скраћене природе мерног периода, између осталог и под одређеним околностима.

Образац 10К може да пружи дубоко разумевање промена које би се дугорочно могле догодити у послу и пре него што се одразе у цифрама зараде. Једном када можемо добити детаље о стварима попут огромног нето откупа акција за годину дана који заправо још увек није урађен, али он је укључен у годишњу зараду по акцији и због ове обрачунате зараде по акцији се израчунава. У ствари, може се видети статус и стање различитих промета као што су промет залиха, промет залиха итд., А то помаже да се сазна о правном ризику који би у будућности могао довести до тужби или судских поступака против предузећа.

Шта је 10К?

10К годишње то подноси СЕЦ-у једном годишње. 10К има све детаље о компанији, садржи све детаље које жели да зна о компанији, што ће му помоћи у анализи будућег раста компаније и мудрој одлуци о инвестирању. 10 има све детаље, од плате извршног директора до финансијског стања компаније, свега.

Неки инвеститори сматрају да је образац 10К немогуће разумети, суочавају се са многим изазовима док читају 10К, али ако читалац добро познаје финансије, лако му је разумети и извући важне информације о компанији и њеној структури. Многа предузећа имају дугачак извештај од 10 хиљада на више од неколико стотина страница. У 10 хиљада неке компаније не приказују финансијске извештаје и обелодањивања. И уместо овога, постоји редак написан „овде укључити референцом“, што значи да су сви финансијски детаљи или подаци о откривању података већ објављени, ово издање може бити годишњи извештај и ако неко жели да га прочита, може га прочитати. Копија годишњег извештаја доступна је на веб локацији компаније и на веб страници СЕЦ.

10К вс 10К Инфографика

Овде вам пружамо првих 5 разлика између 10К и 10К

10К вс 10К - кључна разлика

Кључне разлике између 10К и 10К су следеће: -

  • 10К има све детаље попут посла, имовине, особља, финансијских података, извршне надокнаде итд., Док 10К има поднесак о стварима стављеним на гласање власника осигурања. Ово у основи описује резултат гласања акционара на последњем годишњем састанку акционара. Обично се гласало о темама, укључујући реизбор чланова одбора и ратификацију именовања ревизора компаније за предстојећу фискалну годину.
  • Време које компанија мора да пријави 10К је краће него што је потребно за 10К.
  • 10К је годишњи извештај и свеобухватнији је од 10К.
  • Подношење 10К комисије за хартије од вредности врши се годишње, то је једном годишње, док се подношење 10К врши квартално, тј. Три пута годишње, у последњем кварталу не врши се пуњење 10К.
  • 10К има изузетно детаљне детаље, док 10К има мање детаља.
  • 10К садржи ревидиране финансијске извештаје, док пријаве за 10К нису, иако неке врсте прегледа обично врше спољни ревизори компаније.
  • За припрему 10К потребно је 10К, док за 10К није потребно 10К. Дакле, 10К зависи од 10К.
  • 10К је знатно већи по обиму од 10К.

Образац 10К је годишњи извештај и свеобухватнији је од десетог квартала, који је тромесечни извештај који се састоји пре свега од тромесечних финансијских извештаја и обелодањивања расправе и анализе руководства (анализа периода током финансијских резултата, па ће упоредити нпр. 30'2017. До 30.09.2018. И реците зашто су постојале флуктуације између периода). Ако неко процени улагање у компанију, увек жели да погледа 10К, јер укључује више информација о пословном плану компаније, ризицима, управљачком тиму и финансијском стању. Користите 10К да бисте ажурирали те информације. Финансијски резиме је сувише ограниченог обима. И даље је важно прочитати годишњи извештај, 10К и 10К, јер постоје разне ствари које се не могу укључити у финансијски резиме. СЕЦ пријава пружа тачне информације о компанији која помаже инвеститору да донесе прави избор. Стога инвеститор треба да прочита 10К и 10К да би добио тачан положај компаније.

10К вс 10К Уобичајена разлика

Погледајмо сада међусобну разлику између 10К и 10К

10К10К
СЕЦ архивирање 10К врши компанија годишње, тј. Једном годишње.СЕЦ архивирање 10К компанија врши квартално, тј. Три пута годишње.
10К је изузетно дубински, а сви детаљи о компанији покривени су.10К има мање детаља
10К је генерално ревидирани извештај10К је неревидирани извештај
Подношење СЕЦ-а мора бити извршено у року од 90 дана након завршетка фискалне године компанијеПодношење СЕЦ-а мора бити извршено у року од 45 дана након завршетка фискалног квартала компаније
За припрему 10К потребно је 10К10К не треба 10К

Рокови за подношење периодичног извештаја од 10 хиљада наспрам 10 квартала

Рокови за компаније да поднесу 10К и 10К су следећи-

Категорија10К10К
Велики убрзани филтер60 дана40 дана
(700 милиона УСД или више)
Убрзани филтер75 дана40 дана
(75 УСД или више и мање од 700 ММ)
Не убрзани филтер90 дана45 дана
(мање од 75 милиона УСД)