ЦФА вс ЦМА | Који је бољи? - ВаллСтреетМојо.цом

ЦФА вс ЦМА

ЦФА® против ЦМА?Кључна разлика између ЦФА и ЦМА су стечене вештине. ЦФА се фокусира на унапређење вештина управљања инвестицијама, укључујући анализу инвестиција, стратегију портфеља, расподелу имовине и корпоративне финансије. ЦМА вам омогућава да развијете ниво стручности како у финансијском тако и у управљачком рачуноводству и стратешком управљању.

Који је акредитив прави избор каријере за мене?

Сигуран сам да сте сигурно размишљали о овом питању и питали десетак људи шта би било боље за вашу финансијску каријеру. Заиста говорећи, ова одлука би требала бити само ваша. Сигурно бисте требали довољно истражити и узети потребне смернице, али на крају ће то зависити у ком правцу желите да усмерите своју каријеру.

Наравно, сваки од њих мора бити повезан како се обојица баве доменима рачуна и финансија, али и ЦФА® и ЦМА имају свој препознатљив идентитет и то је оно што треба да знате. Једном када постанете јасни које користи сваки од њих нуди, морате их повезати са собом и донијети одлуку. Ово је слично куповини производа. Сигуран сам да када идете у куповину и имате разне могућности за производ, упоређујете и сазнајете шта свака од њих нуди. Такође сагледавате трошкове који ће настати, а затим брзо направите анализу трошкова и користи. Коначно, долазите до одлуке шта вам више одговара и шта треба купити.

То је оно што желимо да урадимо кроз овај чланак о ЦФА® у односу на ЦМА. Прегледаћемо оба акредитива и упутити вас који је бољи у односу на функције које сваки од њих може да понуди.

Појављујете се на испиту за ЦФА ниво 1? - Погледајте овај сјајни 70+ сати ЦФА нивоа 1 припремног курса

У овом чланку ћемо разговарати о следећем -

  ЦФА® вс ЦМА Инфограпхицс


  Шта је повеља овлашћеног финансијског аналитичара® (ЦФА®)?


  Програм ЦФА® фокусиран је на управљање инвестицијама. Међу највеће послодавце акционара спадају најугледније финансијске корпорације на свету, нпр. ЈПМорган, Цитигроуп, Банк оф Америца, Цредит Суиссе, Деутсцхе Банк, ХСБЦ, УБС и Веллс Фарго, да набројимо само неке. Многе од њих су инвестиционе банке, али програм ЦФА® фокусира се на знање и вештине које су са становишта практичара најрелевантније за глобалну професију управљања инвестицијама.

  Инвестициони стручњаци који поседују ЦФА® ознаку (или ЦФА® повељу) испуњавају строге захтеве у погледу образовања, радног искуства и етичког понашања.

  Само они који заврше три испита на постдипломском нивоу, четири године радног искуства и годишње обнављање чланства (укључујући етику и кодекс о професионалном понашању) могу да користе ознаку ЦФА®. Допунски кодекси и стандарди (као што су Глобални стандарди перформанси улагања и Кодекс менаџера имовине) помажу у побољшању ове професионалне разлике.

  Шта је сертификовани рачуновођа за управљање (ЦМА)?


  • ЦМА акредитив учиниће вас сертификованим књиговодственим менаџером и омогућиће вам да развијете ниво стручности у финансијском рачуноводству и стратешком управљању.
  • ЦМА програм је уведен 1972. године и има додатну вредност специјализованим за рачуноводство трошкова, финансијску анализу и стратешко планирање.
  • ЦМА је идеалан за рачуноводствене и финансијске факултете који желе да раде у корпоративном свету.
  • Ова ознака је применљива на оне који се баве рачуноводством трошкова и залиха.

  Зашто бисте се определили за ЦФА® ознаку?


  Десет најбољих компанија које запошљавају ЦФА® укључују ЈП Морган Цхасе, ПвЦ, ХСБЦ, Банк оф Америца Меррилл Линцх, УБС, Ернст & Иоунг, РБЦ, Цитигроуп, Морган Станлеи и Веллс Фарго.

  ЦФА® Институт има преко 123.000 чланова у више од 140 земаља и територија. 94% чланова су власници ЦФА® повеље.

  • ЦФА® је потребан нарочито ако желите да се бавите истраживањем капитала, инвестиционим банкарством или улогама у управљању портфељем.

  Различите предности стицања ЦФА® ознаке укључују:

  • Стручност у стварном свету
  • Препознавање каријере
  • Етичко утемељење
  • Глобална заједница
  • Потражња послодавца

  Велика потражња за ЦФА® повељом говори о разлици коју чини. Обрађено је више од 160.000 регистрација испита ЦФА® за испите у јуну 2015. (35% у Америци, 22% у Европи, Блиском Истоку и Африци и 43% у азијско-пацифичком региону).

  За више информација погледајте - ЦФА® програми

  Зашто бисте се одлучили за ЦМА?


  ЦМА има преко 70 000 чланова ИМА и око 20-30 000 активних ЦМА.

  Глобално, ЦМА зарађују 59% више на средњој плати и 63% више на средњој укупној надокнади од својих вршњака који нису са ЦМА.

  Глобална медијана зараде је 60.000 УСД, а глобална медијана укупне накнаде је 66.000 УСД

  • Ова акредитива је осмишљена да вам помогне да побољшате способност доношења стратешких пословних одлука у зависности од финансијске ситуације компаније.
  • Критеријуми за прихватљивост су флексибилни и стога је препрека за улаз ниска
  • ЦМА испит је конципиран на такав начин да би могао да се заврши у року од годину дана, јер има прозоре за тестирање распоређених у шест месеци у години
  • Опсег је сужен како би се конкретно сазнало о управљачком рачуноводству
  • Рачуноводство се сматра потребом и стога је потражња за професионалним рачуновођама обично на вишој страни.

  Остала корисна поређења

  • ЦФА или ЦПА - шта је боље?
  • ЦМА вс АЦЦА - разлике
  • ЦМА вс ЦПА - Упоредите
  • ЦФП вс ЦМА

  Суштина


  Тежећи оба ова акредитива, ЦФА® има већи продор на тржиште и прилично је познатији, али је и релативно тежак. Размислите о доношењу одлуке након што погледате препознатљиве каријере које сваки од ових акредитива нуди и у којима бисте уживали више. За коју год акредитиву да се одлучите, то ће бити сјајна инвестиција за коју бисте морали жртвовати две најважније ствари, једна је време - најважнија, а друго трошак повезан са сертификатом. Размислите о предностима и недостацима и бирајте мудро!

  Све најбоље! :-)