Водич за почетнике за овлашћеног аналитичара за алтернативна улагања - ЦАИА® испит

Овлашћени аналитичар за алтернативна улагања

Да ли размишљате да наставите са ЦАИА? Ево разлога због којих би ЦАИА испит могао бити један ако желите да научите Алтернативне инвестиције.

  • Удружење ЦАИА је независна и непрофитна организација која се од 2002. године опредељује за обуку и стицање стручњака за алтернативна улагања.
  • Тхе Овлашћени аналитичар за алтернативна улагања то је ЦАИА програм изузетно дубок ниво знања и показане стручности у алтернативним улагањима, овај курс је глобално препознат као најбољи у својој класи.
  • Менаџери ризика, аналитичари, портфолио менаџери, трговци, консултанти итд. Могу имати користи од овог програма и постати чланови ЦАИА удружења.
  • Овај програм вам даје релевантно индустријско знање јер се материјали са предмета редовно ажурирају.
  • Овај степен се придржава професионалних и етичких стандарда алтернативних улагања; стога има више од 8000 чланова широм света, оквирно 80 земаља.

Удружење ЦАИА окупило је добар број чланова у кратком року за алтернативне инвестиције. Уз помоћ прегледа два гума можете постати члан овог удружења. Искористивши знање, показана стручност и алтернативни глобални кредибилитет додаје вредност вашем профилу и вашем знању. Неколико доле наведених напомена могу вам помоћи да донесете одлуку.

Пост покрива следеће;

    О испиту ЦАИА®


    Ако желите да радите у финансијској индустрији, ЦФА® овлашћени аналитичар за алтернативна улагања (ЦАИА) је опција коју можете узети у обзир. Индустрија алтернативних инвестиција бави се класи имовине и другим инвестицијским опцијама, осим само фиксног дохотка и капиталних производа. Обухвата производе као што су приватне акције, хедге фондови, некретнине, структурирани производи и такође роба.

    • Улога: Менаџери ризика, аналитичари, портфолио менаџери, трговци, консултанти итд
    • Испити: ЦАИА програм има поступак двостепеног испита који се може завршити за годину дана. Оба прегледа нуде се у марту и септембру.
    • Датуми ЦАИА испита: Испити оба нивоа одржавају се у марту и септембру и најављују се на мрежи за ове мрежне прегледе.
    • Подобност: Да би испунио услове да се појави на овом испиту, кандидат треба да има најмање диплому или одговарајуће професионално искуство у години. Или четворогодишње искуство у анализи алтернативних инвестиција или другим регулаторним прописима као што су банкарство, финансије и друга сродна поља.

    Критеријуми за завршетак програма ЦАИА®


    • ЦФА® ЦАИА је подељен на два нивоа како би постао део удружења ЦАИА које требате да прођете кроз оба ова нивоа.
    • Ниво И састоји се од 200 питања са вишеструким избором и покрива теме као што су професионални стандарди и етика, увод у алтернативне инвестиције, реална имовина, хеџ фондови, роба, приватни капитал, структурирани производи, управљање ризицима и управљање портфељем.
    • Ниво ИИ се састоји од 100 питања са вишеструким избором, заједно са 3 скупа питања типа есеја која су такође позната као конструисана питања одговора. Овај део је подељен у два дела. Први је главна тема алтернативних улагања, а други је основна и интегрисана тема. Да би дубље и боље разумео ниво ИИ, кандидат мора применити знање са испита И нивоа.
    • Ниво ИИ покрива теме као што су професионални стандарди и етика, приватни капитал, стварна имовина, производи, хеџ фондови и стратегија управљаних фјучерса, структурирани производи, расподела имовине и управљање портфељем, ризици и управљање ризицима, избор менаџера, детаљна пажња и регулација .
    • Посветите 200 и више сати студија да бисте очистили овај курс ради бољег разумевања и чишћења.
    • Кандидату је потребно више од 70% оцена да би очистио и ниво И и ИИ испита ЦАИА. За 70% је постављено као почетно мерило за уклањање нивоа од стране испитивача.

    Зашто се бавити програмом ЦАИА®?


    Ако волите алтернативна улагања (улагања осим редовног улагања у капитал и фиксни приход), онда је ово курс за вас. Погледајмо неколико разлога зашто бисте наставили да се бавите ЦАИА програмом.

    • ЦАИА пружа дубоко знање и исказану стручност и кредибилитет у алтернативним улагањима од стране професионалаца који су глобално препознати као најбољи у класи.
    • У року од годину дана, након завршетка два нивоа испита, можете постати члан удружења ЦАИА.
    • Да би се студенти или кандидати и чланови редовно ажурирали, наставни програм се редовно ажурира.
    • То је комплетан програм за само-учење са курикулумима, водичима за учење и материјалом за припрему који је креирало само удружење ЦАИА. Материјал предмета се редовно ревидира на основу промена и развоја у индустрији, заједно са најновијим академским истраживањима. Ове књиге и материјал за учење доступни су за куповину на мрежи.
    • Ако заиста верујете у алтернативне инвестиције и знате да етички можете водити своје купце кроз успешно планирање инвестиција, морате наставити са ЦФА® ЦАИА програмом како бисте додали вредност својој каријери и максимално искористили овај курс.
    • Прођите кроз наставни план и структуру курса схватићете да оба нивоа укључују лекције из етике и професионалног понашања.

    ЦАИА® испитни формат


    ЦАИА испит ЦАИА ниво И испита ЦАИА ниво ИИ испит
    Фокусира на Професионални стандарди и етика, Увод у алтернативне инвестиције, реална средства, хеџ фондови, производи, приватни капитал, структурирани производи, управљање ризиком и управљање портфељемПрофесионални стандарди и етика, приватни капитал, стварна имовина, производи, хеџ фондови и управљане фјучерсе, структурирани производи, расподела имовине и управљање портфељем, управљање ризицима и ризицима, избор менаџера, детаљна пажња и регулација
    ЦАИА формат испита Онлајн испитОнлајн испит
    ЦАИА Проценат пролазности 70% као почетне одреднице70% као почетне одреднице
    Трајање Трајање испита овде је 4 сата са опционом паузом од 30 минута2 сата за питања са вишеструким избором и 2 сата за питања са конструисаним одговорима.
    ЦАИА датуми испита Испит се одржава у марту и септембруИспит се одржава у марту и септембру

    ЦАИА® ниво 1 испит


    • На испиту Левел, претпоставља се да кандидат основно и преддипломско разуме основне појмове квантитативне анализе и традиционалних финансија.
    • Фокусира се на професионалне стандарде и етику, увод у алтернативне инвестиције, стварну имовину, хеџ фондове, робу, приватни капитал, структуриране производе, управљање ризиком и управљање портфељем.
    • Овај испит је мрежни испит, међутим резултати се не објављују одмах већ се проглашавају 3 недеље након завршног датума испита.
    • Испитници су иницијално поставили 70% за овај ниво испита од 4 сата.

    ЦАИА® ниво 2 испит


    • Овај део је подељен у два одељка, први је алтернативна инвестиција, а други је срж и интегрисана тема. Од кандидата се очекује да примени вештину и знање које је стекао за курс И нивоа.
    • Фокусира се на професионалне стандарде и етику, приватни капитал, реалну имовину, робу, хеџ фондове и управљане фјучерсе, структуриране производе, расподелу имовине и управљање портфељем, управљање ризицима и ризицима, избор менаџера, детаљну анализу и регулативу
    • Онлајн испит са 70% постављеним почетним показатељем који кандидат треба да постигне. Резултати се очекују 3 недеље након завршетка последњег датума испита. Овај ниво испита подељен је у два дела, 1. 2 сата за 100 питања са вишеструким избором, и други за конструисани одговор.

    Тежина ЦАИА® испита


    ЦАИА® ниво И

    Тема ЦАИА® нивоа 1Тежина испита (приближно)
    Професионални стандарди и етика15% – 20%
    Увод у алтернативне инвестиције20% – 25%
    Реална имовина (укључујући робе)10% – 20%
    Хедге фондови10% – 20%
    Приватна имовина5% – 10%
    Структурирани производи10% – 15%
    Управљање ризиком и управљање портфељем5% – 10%

    ЦАИА® ниво ИИ

    Тема нивоа ЦАИА® 2. нивоаТежина испита (приближно)
     Формат питања
     Вишеструки изборИзграђени одговор
    Професионални стандарди и етика0%10%
    Приватна имовина10% – 20%0% – 10%
    Роба5% – 15%0% – 10%
    Реална имовина10% – 20%0% – 10%
    Хеџ фондови и управљане будућности10% – 20%0% – 10%
    Структурирани производи и расподела имовине и управљање портфељем5% – 15%0% – 10%
    Управљање ризиком и ризицима, као и избор менаџера, детаљна пажња и регулација5% – 15%0% – 10%
    Укупно70%30%

    Структура накнада ЦАИА®


    Структура ЦАИА накнаде је изузетно једноставна, а ми смо добили информације за вас у наставку, табела је сама по себи разумљива.

    Проценат положеног за ЦАИА испит


    ЦАИА® испитна стратегија


    ЦАИА се може завршити за годину дана ако се правилно заобиђете. ЦФА® ЦАИА курс има више од 40% пролазности у првом покушају, што значи да имате велике шансе да постанете члан ЦАИА у року од годину дана. Као што смо рекли, то једноставно треба да урадите како треба. Неколико савета даних у наставку може вам помоћи да постигнете свој циљ.

    1. За почетак знам шта радите. Пођите на курс ако се исплати, јер су накнада за курс и његова накнада за полагање прилично високи. Изаберите га само ако сматрате да овај курс одговара вашим захтевима и додаће вредност вашем профилу.
    2. Сад кад сте сигурни да је курс погодан за вас; познавати наставни план и теме које ће курс правилно обрадити пре него што започнете. Добро познавање материјала са курса помоћи ће вам у даљем планирању.
    3. Будући да је ово програм за само-учење, нећете имати смернице, осим водича за учење који вам је доступан на мрежи. Узмите овај водич за референцу и проучите према упутству.
    4. Студијски материјал се редовно уређује и ажурира у складу са најновијим индустријским трендовима и променама на тржишту како би се кандидати добили најновија индустријска ажурирања. Учите само на основу материјала који сте добили на мрежи. Материјал можете преузети и купити путем Интернета, јер је доступан на веб локацији ЦАИА.
    5. Шта испитивач очекује, што значи шта испитивач очекује од вас и ваших одговора? Изузетно је важно разумети становиште испитивача пре него што започнете студирање.
    6. Каже се да морате да разумете и да не памтите оно што учите. Меморисање вам не даје способност анализирања и размишљања. Разумевање вам помаже да боље истражите ствар. Да би разумели материјал уместо да га памте.
    7. Као деца, увек смо ревидирали оно што смо научили током године. Наравно, ревизија је веома важна. Међутим, морате преиспитати више од једном пре прегледа. Стручњаци кажу да је посвећено 200 сати студија важно пре него што се појави на овом прегледу.
    8. Решите мноштво модела питања. Моделирање чланака са питањима или узорци чланака са питањима врло су добар трик у памћењу наученог. Моделски испитни папири састоје се од различитих питања, али и оних незгодних који ће вам помоћи да боље размислите.
    9. Држите стрес на одстојању. Како су испити превише стресни, могу вам исцрпити енергију. Покушајте да се опустите с времена на време вежбањем неких вежби медитације или опуштања. Уз напоран рад на прегледу, концентришите се и на своје здравље и побрините се да ли сте довољно здрави пре испита.
    10. Спавајте добро како бисте се одморили од тела и мозга, тако да можете добро учити и уједно се добро понашати на прегледу.