Пуни образац МИЦР (дефиниција) | Како МИЦР ради?

Потпуни облик МИЦР-а - препознавање знакова магнетским мастилом

Пуни облик МИЦР-а је препознавање знакова магнетне мастило. То је систем који се користи за препознавање знакова уз помоћ специјалног мастила као и знакова или другим речима, може се разумети као технологија која се користи у сврху провере оригиналности и аутентичности физичких докумената (посебно чек) и углавном га користе банкарске институције.

Како МИЦР техника ради?

МИЦР помаже у кодирању бројева поменутих у магнетном мастилу приказаном на основи чека. Техника МИЦР делује тако што прослеђује физички документ као што је чек који садржи магнетно мастило које треба прочитати уз помоћ машине која може магнетизовати мастило на том документу, а затим превести своје магнетне информације у знакове. За штампање магнетног мастила користи се ласерски штампач, а то није уобичајени штампач. Ласерски штампач који се користи у сврху МИЦР-а прихвата тонер са магнетним мастилом и препознавањем карактера.

Како се креира МИЦР код?

Код за магнетско мастило и препознавање карактера је 9-цифрени број. Прве три цифре МИЦР кода користе се за представљање градског кода. Следеће 3 цифре представљају код банке, а последње три цифре означавају код одређене филијале банке. Код за магнетско мастило и препознавање знакова, према томе, креира се узимањем градског кода, кода банке и кода филијале. Код банке разликује се од банке до банке, а код подружнице разликује се од подружнице. Шифра филијале банке није иста за све. Дакле, ако је код одређеног града с 333, код те банке 666, а код филијале 999, тада би МИЦР код за исти био 333666999.

Карактеристике

Једна од најважнијих карактеристика магнетског мастила и препознавања ликова је да побољшава сигурност и минимализује губитке који су настали као резултат неколико криминалних активности као што су крађа идентитета, социјални инжењеринг, хаковање итд. То је технологија препознавања ликова која банке га углавном користе за поједностављивање и олакшавање процеса и царињење чекова и таквих других физичких докумената. Магнетно мастило и препознавање знакова користе специјално магнетно мастило и знакове. Магнетно мастило и препознавање карактера су потпуно сигурни, поуздани, брзи и такође штеде ручни напор.

Зашто користити МИЦР?

Магнетно мастило и препознавање знакова обавезно се користе у сврху подношења разних врста образаца за финансијске трансакције, попут СИП обрасца, обрасца за улагање или чак за пренос средстава. МИЦР се такође мора користити за осигуравање аутентичности и оригиналности физичких докумената попут чекова. МИЦР се такође мора користити за уклањање могућности људских грешака и покретање бржих трансакција које није могуће постићи у случају ручне обраде. МИЦР пружа виши ниво заштите, што елиминише и најмању вероватноћу да ће документи бити фалсификовани. Банкарске институције користе МИЦР у сврху провере ваљаности и повећања сигурности овлашћених чекова.

Разлика између МИЦР и ИФСЦ кода

МИЦР означава магнетно мастило и препознавање карактера, док ИФСЦ код означава индијски код финансијског система. МИЦР је деветоцифрени код који помаже у јединственој идентификацији банке и филијале која учествује у ЕЦС (Елецтрониц Цлеаринг Систем), док се ИФСЦ користи у сврху идентификовања филијала банака које послују у оквиру НЕФТ (Натионал Елецтрониц Фундс Нетворк) мреже од Централна банка. Прве 3 цифре МИЦР кода представљају позивни број града и они су у складу са поштанским бројем. Следеће 3 цифре МИЦР кода означавају код банке, а последње 3 цифре означавају код филијале. Прве четири цифре ИФСЦ кода истичу банку, док следећих шест знакова представљају детаље о филијали. Последњи знак је представљен као нула.

Како МИЦР код убрзава обраду чекова?

МИЦР елиминише ризик од превара и грешака. МИЦР чак помаже у бржој обради чекова, јер се ради дигитално, а не ручно. МИЦР код је на чеку одштампан врло јединственом и необичном магнетном мастилом. Ово магнетно мастило је направљено од оксида гвожђа и има магнетни материјал који га чини потпуно читљивим и стопостотно отпорним на грешке.

У МИЦР, машина за сортирање чекова или машина за читање читају уметнуту проверу и помажу у идентификацији назива гране којој чек заправо припада, а затим активира аутоматски поступак чишћења. Ово чини видљивост МИЦР кода потпуно јасном за машину за читање чекова или машину за сортирање. Ако магнетно мастило и код за препознавање знакова нису видљиви из неког или другог разлога, онда такође, машина за читање чекова или машина за сортирање могу лако да пронађу исте.

Све филијале банака имају омогућен МИЦР код, што значи да ће обрада чекова бити бржа у свим њима.

Закључак

МИЦР код је технологија која се користи за препознавање карактера у индустријама попут банкарства, ваздухопловства итд. За поједностављивање обраде чекова и таквих других докумената. МИЦР кодирање (такође названо МИЦР линија) налази се на дну чека и осталих докумената и обично се састоји од банкарске шифре, индикатора врсте документа, броја банковног рачуна, износа чека, броја чека и контролног индикатора . Магнетно мастило и препознавање карактера нуде метод који је брз и поуздан када је реч о скенирању и обради информација присутних у физичким документима (посебно чековима). Углавном га користе банке. МИЦР се користи за хватање и описивање функционалности МИЦР-а. Магнетно мастило и препознавање знакова такође смањују физичку папирологију с обзиром на процесе чишћења. МИЦР код је дат у основи провере.

МИЦР не треба мешати са ИФСЦ кодом. Оба ова кода се међусобно разликују.