Комплетни водич за почетнике за ЦРМ испит

Комплетан водич за ЦРМ испитивање

 У данашњем пословању постоји толико ризика да предузетници морају бити више него спремни да се суоче са њима. Стога је управљање ризиком нужност сваке пословне куће да би успела на дужи рок. Будући да је ризик који укључује новац већи, рачуноводствени стручњаци широм света сложили су се да заједница треба да ради на разумевању и припреми ризика укључених у посао. Финансијска индустрија је, према томе, формирала организације да би предавала лекције на тему управљања ризиком. Уследили су сертификовани курсеви и данас је сертификовани менаџер ризика много тражен курс за рачуноводствене професионалце.

Хајде да погледамо курс и да га у потпуности боље разумемо. Стога смо детаљно припремили чланак са свим наврткама да бисмо вам пружили све детаље о ЦРМ курсу. Почнимо…

    Пошто сте већ упознати са ЦРМ курсом, дозволите ми да вам помогнем да схватите зашто је ЦРМ најбољи курс за рачуноводственог професионалца који напредује у својој каријери.

    Зашто ЦРМ може бити један за вас?


    • Свеукупни обим ризика у било ком послу увек ће постојати и он ће се повећавати са растом. Стога ЦРМ курс мора бити спреман за тренутна размишљања, стандарде и прописе о управљању ризицима широм света
    • Курс има структурирани курикулум који започиње са основним концептима ризика и управљања ризиком, омогућавајући чак и најсиромашнијим информисаним лицима да постану квалификовани за вежбање у стварним животним ситуацијама
    • Курс повећава самопоуздање и компетентност особе на пољу финансија отварајући пут за њен успех. Ималац ЦРМ-а ужива предност над својим вршњацима, а такође има прилику да се надогради на чланство у сертификату и користи међународно признату ознаку ИРМЦерт.
    • Послодавци цене ЦРМ сертификат посебно у области осигурања и финансија. Ознака је уносно достигнуће за постизање високо ризичних послова управљања и сјајан пакет плата.

    Испод су основни детаљи програма.

    О ЦРМ програму


    Овлашћени менаџер ризика је курс за финансије који нуди Национална алијанса за образовање и истраживање осигурања. Професионалац у финансијској арени и заинтересован за управљање ризицима и с тим повезана поља као што су осигурање, контрола губитака, правно рачуноводство, стручњаци за потраживања треба да пођу овај курс да би се попели на корпоративну лествицу. Програм сертификованог менаџера ризика припрема кандидата за свеукупно знање из области опасности и ризика управљања којима је организација изложена у финансијском сектору. Ово знање се комбинује са практичном обуком у софистицираним концептима лидерских, менаџерских и организационих вештина.

    • Улоге: ЦРМ сертификовани ужива промену назива „Планери, заштитници и чувари“ компаније.
    • Испит: ЦРМ сертификат подељен је у пет курсева Принципи управљања ризиком, Анализа ризика, Контрола ризика, Финансије ризика и Пракса управљања ризиком.
    • Датуми испита: Испит се одржава два пута годишње у месецу јуну и новембру.
    • Договор: Курс покрива основне концепте управљања ризиком; међутим, питања на испитима заснивају се на лекцијама које су обрађене у класи, за разлику од признатог стандарда стварања банака питања од градива за учење или књига које следе многи други сертификати. Нетачне информације или идеологије износе говорници у разреду и иако су информације нетачне, студенти се испитују у свом пословном знању и здравом разуму тих нетачности.
    • Подобност: Не постоји претходна образовна квалификација или радно искуство потребно да би се испуњавало услове за испит. Свако ко жели да стекне знање и има користи од њега добродошао је на курс. Курс је отворен чак и активним менаџерима ризика, рачуновођама, стручњацима за финансије и осигурање, контроли губитака и правним стручњацима или свима повезаним са управљањем ризицима у организацији.

    Критеријуми за завршетак ЦРМ програма


    • Курс за ЦРМ сертификате може се успешно постићи завршетком пет практично оријентисаних у року од пет календарских година.
    • Пет курсева такође има факултативни двоурни испит из есеја који треба да се заврши ако је кандидат заинтересован за постизање именовања.
    • Годишња ажурирања потребна су похађањем сродног дводневног курса, годишњег захтева за континуираним образовањем на који се кандидат слаже ради успешног постизања именовања.

    Препоручено радно време


    • ЦРМ курс је а наставни програм у учионици при чему сваки курс од пет сертификата програма нуде у учионици или на мрежи професионалци који се баве ризиком.
    • Курсеви у учионици на мрежи трају пет недеља са тродневним испитним роком. Очекује се да ће учесници провести најмање 4 сата недељно похађајући два вебинара уживо (дневне и вечерње опције).
    • Стога време студирања за сваки курс у учионици траје 2-1 / 2 дана, док за мрежне часове траје 5 недеља и на основу ових предавања испит заснива и администрира факултет.

    Шта зарађујете? ЦРМ ознака!

    Зашто следити ЦРМ?


    • Професионалац са великим искуством када се одлучи за ЦРМ програм; довољно говори о његовој посвећености својој организацији и својој индустрији.
    • ЦРМ ознака додаје репутацију професионалца и увек додаје профит његовој организацији.
    • ЦРМ програм не само да проширује човеково знање, већ и проширује хоризонт у смислу нових практичних идеја и најсавременијих вештина које би могле да се употребе у свакодневном пословању компаније.
    • Фирме често захтевају ЦРМ сертификат за одређена именовања и његово постизање може довести до уносних прилика за каријеру. Сертификовани ЦРМ је дефинитивно тржишнији на тржишту рада и има веће шансе да осигура посао међу својим вршњацима.

    Формат ЦРМ испита


    ЦРМ сертификат је ригорозан и препоручљиво је да се особа са најмање две године радног искуства у овој области одлучи да похађа овај курс за сертификацију. Иако је пет курсева предвиђених програмом одвојено, они су у целини део целине и пружају потпуно и темељно знање о раду пракси управљања ризиком у послу.

    1. Принципи управљања ризиком- Тестира целокупно знање учесника о управљању ризицима од концепата као што је процена до управљања ризиком и етике процеса управљања ризиком. Курс Принципи управљања ризиком захтева 20 сати студијског времена са укљученим вежбама и студијама случаја. На крају курса, учесници могу да полажу двоурни испит да би проверили своје знање и направили један корак ка жељеној ознаци.
    2. Анализа ризика–Обухвата теме о анализи и мерењу ризика, заједно са могућим губитком података. Курс Анализа ризика укључује теме и концепте као што су анализа ризика и квалитативна анализа, као и концепти дисконтовања готовине. На крају курса постоји двосатни испит.
    3. Контрола ризика–Овај курс говори о управљању ризицима политикама управљања кризама, стручности у безбедности, решавању спорова и одговорности у пракси запошљавања. Што се тиче горе поменутих курсева, на крају је и двочасовни испит.
    4. Финансирање ризика- То је један од најсложенијих програма и покрива теме попут могућности финансирања, квантитативне анализе, рачуноводства и перспективе ревизије. Курс се првенствено концентрише на проналажење различитих опција финансирања како би се осигурало минимизирање оперативних губитака.
    5. Пракса управљања ризиком–Курс припрема професионалца о стратегијама и примени процеса управљања ризиком у организацији. Такође подучава како се гради тим стручњака за управљање ризиком и управљање ризицима за предузећа. Овај курс такође покрива важне професионалне концепте као што су дуе дилигенце и мониторинг.

    Завршни испит за управљање односима са клијентима је испит из есеја / кратког одговора од 2,5 сата који треба покушати у одобреном центру за тестирање. ПроцторУ студентима Националне алијансе пружа виртуелно спровођење програма по разумној накнади.

    Извор: Симплихиред.цом

    Кључни детаљи о формату за ЦРМ испит

    • Није неопходно да се ЦРМ курсеви похађају било којим одређеним редоследом. Међутим, има смисла похађати пет курсева природним редоследом принципа, анализе, контроле, финансирања и праксе.
    • Кандидату се саветује да похађа курс Анализа ризика ако има мало искуства у ограниченом искуству или обуку из статистике и финансија. Курс за финансирање ризика треба покушати тек након курса Анализе, јер постоје примене принципа предатих у Анализи које су потребне да би се разумели и применили у концептима финансирања ризика.

    Накнаде и резултати за ЦРМ испите


    Водичи за ЦРМ учионице за сваки курс, на мрежи, као и физички коштају 430 УСД. Котизација укључује свеску за учеснике у учионици и е-свеску за учеснике на мрежи.

    Обавештења о резултатима испита објављују се на МиПаге у Мојем документу у року од 4 до 6 недеља након курса.

    ЦРМ програм стипендирања


    Стипендија је доступна професионалцима који се пријаве за ЦРМ курс. Критеријуми прихватљивости за њега су:

    • Први пут учесник програма за одређивање ЦРМ-а
    • Стално запослени у индустрији осигурања или управљања ризицима
    • За пријаву стипендије за ЦРМ програм, препоручује се да појединац има најмање две године искуства у индустрији
    • Кандидат треба да полаже било који одговарајући испит - пролазна оцена није потребна
    • Кандидат треба да покаже посвећеност континуираном професионалном образовању

    Стратегија ЦРМ испита


    • Позадина индустрије и најмање две године искуства су неопходни да би се могао испит положити.
    • Обратите пажњу на туторијале јер се питања заснивају на наученим лекцијама.
    • Немате наставни материјал или приручнике на које бисте могли наићи
    • Будите опрезни и нека ваш пословни осећај откуцава током предавања. Изјаве које нису чињенице понављају се да би вас збуниле.
    • Опустите се, није потребна минимална пролазна оцена па положите испит слободног ума
    • Пажљиво читајте питања како бисте избегли грешке
    • Изнесите чињенице ако знате како вас питања са не-чињеничним елементима не би збунила

    Закључак


    Узимајући у обзир факторе да се ЦРМ испит нуди у учионици и да га предају стручњаци који се баве управљањем ризицима, кандидат ће сигурно стећи увид у тренутни индустријски сценарио како би остао релевантан у свом пољу рада. Курс је сјајно средство за побољшање знања, повећање кредибилитета у раду и повећање потенцијала за зараду. Ако сте заинтересовани, подузмите иницијативу за постизање ЦРМ ознаке. Сретно вам!