Банкарске књиге | Списак 6 најбољих банкарских књига које морате знати!

Листа најбољих 6 књига о банкарству свих времена

Банкарска индустрија је окосница финансијског тржишта сваке економије. Испод је листа 6 најбољих књига о банкарству свих времена.

  1. Кућа Моргана - Америчка банкарска династија и успон модерних финансија (Набавите ову књигу)
  2. Фрагиле Би Десигн: Политичко порекло банкарске кризе и оскудни кредити (набавите ову књигу)
  3. Изгнанство са Валл Стреета: Борба једног аналитичара да спаси велике банке од себе (Набавите ову књигу)
  4. Уситњено: Унутар РБС-а, банка која је сломила Британију (Набавите ову књигу)
  5. Америчка банка: Епска борба за стварање федералних резерви (набавите ову књигу)
  6. Ноћна мора на Валл Стреету: Браћа Соломон и корупција на тржишту (набавите ову књигу)

Размотримо детаљно сваку банкарску књигу заједно са кључним преузимањима и прегледима.

# 1 - Кућа Моргана, америчка банкарска династија и успон модерних финансија

Аутор - Рон Цхернов

Увод

Ова књига је повезана са најактивнијом историјом америчких финансија која се сматрала катастрофом пре око 20 година или две деценије и не сматра се класичним примером за остатак света. Полазећи од ЈП Морган и покривајући финансијску кризу 1987. године. Националне награде књига 20. века сматрају га ремек-делом финансијске историје као 100 најбољих нон-фицтион књига 20. године Модерне библиотеке 'Тхе Хоусе Моргана ', јер је то изванредна институција, па тако и људи који су истим управљали.

Међу ове људе спадају Франклин Роосевелт, Цхарлес Линдбергх, Хенри Форд, Винстон Цхурцхилл и Нанци Астор. Аутор објашњава великане који стоје иза 150 година успеха ове институције, њене људе и историјске догађаје везане за исту.

Резиме

Ова књига покрива фантастичну историју великих људи који стоје иза успешне историје Ј. П. Моргана као институције. Аутор је уз помоћ ове књиге окупио све тренутке стварајући стрепњу од стреса у овом епском роману. Дубоко описује живот ових људи у историји банке, заједно са током светске историје финансија.

Најбоље за понети

Најбоље издвајање из ове књиге је искуство најбољих људи из финансијске индустрије на послу. Њихово искуство укључује и недостатке или неуспехе, као и њихове успешне приче. Приче о успеху успешних појединаца велика су мотивација. Свако од нас мора од њих направити своје идоле да би следили њихове кораке.

<>

# 2 - Крхко по дизајну: политичко порекло банкарских криза и оскудни кредити

Аутор - Цхарлес В. Цаломирис, Степхен Х. Хабер

Увод

Аутор овог издања је врло јасно изложио разлог зашто неке земље имају лош и нестабилан банкарски систем, али неке су врло стабилне са истим. На пример, САД су имале 12 банкарских криза 1840. године, док је Канада била апсолутно стабилна. Међутим, неколико економија попут Бразила и Мексика само су биле подложне кризама и повећале су своје износе кредита пословним предузећима и домаћинствима.

Веома је пажљиво пратио банкарску историју земаља Сједињених Америчких Држава, Уједињеног Краљевства, Бразила, Мексика и Канаде. Објашњава разлику између узрока несрећа услед непредвиђених околности и флуктуације које проистичу из сложене погодбе. Објашњава детаље добро започетог банкарског система и контролу регулатора на истом.

Резиме

Банкарске кризе и оскудни кредити нису случајност проузрокована непредвиђеним околностима и они су последице различитих погодби између банкара, политичара, акционара банке, депонената, пореских обвезника и дужника. Банкарски систем може бити у реду само са способношћу политичких институција и да помогне банкарима да одржавају и ограничавају коалиције различитих група које утичу на економију.

Најбоље за понети

Ова књига вам даје поглед на читав финансијски систем једне привреде и на то како су њиме доминирале разне групе људи. Аутор потврђује да је банкарску кризу радије могуће избећи, него управљати.

<>

# 3 - Изгнанство са Валл Стреета: борба једног аналитичара да спаси велике банке од себе

Аутор - Мике Маио

Увод

Ово издање је обавезно за читање за публику заинтересовану за посао и финансије, будућност банкарства, основни узрок финансијског слома и такође амерички капитализам. Ова књига је награђивана књига са детаљима једне од највећих финансијских и политичких криза свог времена. Ова књига покрива 6 финансијских институција и анализира њихове банке, заједно са протестима против истих због њихове грозне праксе у последње две деценије.

Аутор је објаснио праксе које су постављене за слабљење банкарског сектора и капитализма. Открива стварни унутрашњи рад великих банака и такође показује како је то утицало на Волстрит, што чини једнако лоше као и пре последњег пада. Ова књига дефинитивно није уџбеник, али је ипак врло информативна за студенте који желе да своју каријеру наставе у финансијском сектору заједно са другима који су заинтересовани за исти посао.

Резиме

Ово ефикасно наглашава лоше праксе банкарског сектора од стране аутора, дајући нам пример 6 великих банака и институција на Валл Стреету. Он се бори против истине моћи која се користи у неким великим банкама, истичући своје ожиљке и свој бекство и преживљавање изазовног статуса који ће му приписати неки од неколицине који су видели да је криза погодила економију. Такође истиче неколико рупа које још увек постоје у систему. Укратко, он нуди и практична решења

Најбоље за понети

Читава историја банкарске индустрије описана је у овој књизи. Аутор је врло великодушно приказао отворене рупе криза које систем још увек није затворио и довели до нове кризе. Такође нам је понудио практична решења која помажу систему да постане бољи и здравији.

<>

# 4 - Уситњено: Унутар РБС-а, банка која је сломила Британију

Аутор - Иан Фрасер

Увод

Од једне од највећих светских банака до покушаја да поврати поверење јавности, Схреддед има целу причу о РБС-у, Краљевској банци Шкотске. Једна од највећих банака у Великој Британији која има имовину вредну 3 билиона долара и такође више од 200.000 запослених на глобалном нивоу било је име које је изазвало антагонизам и антипатију против бившег извршног директора банке Фреда Гудвина. Велико име Фред Гоодвин познат је као архитекта најгорих финансијских криза од последње 1929.

Аутор открива грозне грешке због којих је банка пропала, такође објашњава улогу директора банака који нису могли да провере злочине које је створио Гоодвин. И колеге и политичари који су превидели његова дешавања која су држала банку без надзора. Отров његовог недоличног понашања разбио је прилично затворен или затворио бројне мале компаније, а такође је наштетио великим.

Резиме

Ова књига је невероватан пример токсичног појединца који је уз помоћ свог лошег понашања имао способност да развије најстрашније кризе. Слом Краљевске банке у Шкотској заправо је уништио низ малих предузећа, а такође је ударио велика. Аутор је показао неефикасност запослених у РБС, директора и политичара који нису могли открити исто што је довело до финансијске катастрофе, јер је исто могло бити контролисано.

Најбоље за понети

Аутор овде потврђује да што је већа ознака то су веће одговорности које носите. Ова књига потврђује да су директори и политичари помно пратили кретање банке и дешавања у њој, могли су спречити ову превару и спасити живот многих малих предузећа.

<>

# 5 - Америчка банка: Епска борба за стварање Федералних резерви

Аутор - Рогер Ловенстеин

Увод

Издање приказује рођење модерне америчке централне банке. Борба за стварање истог била је изузетно затегнута и сукобљена, а опет иста је створена; његово стварање се осећало као мало чудо. Модернизација америчких реформи изгледала је потпуно немогуће, јер је Америка једина међу развијеним државама није имала поверења у велику владу или велике банке.

Свака америчка банка стајала је самостално без централне резерве или регулатора који је не контролише. Све ово поделило је народ Америке по банкарима и банкама, пољопривредницима, популистима и обичним Американцима који су донели Закон о савезним резервама. Међутим, исто је формирано и ова књига вам даје детаље о формирању запањујуће јасноће и захваћања ситуација. Аутор се фокусира на 4 човека који стоје иза стварања историје у Америци и њених прописа.

Резиме

Ово издање ће вас забавити историјом развијене Америке која није веровала у велике владе и велике банке. Усред њиховог веровања да су захтеви регулатора за различита предузећа, посебно банкарски сектор, јер је један од најризичнијих сектора и заиста може наштетити економији ако није добро регулисан. Књига укључује формирање регулатора банкарског система у Сједињеним Америчким Државама.

Најбоље за понети

Ова књига излази из оквира и објашњава формирање највећег регулатора глобалне економије. Фокусира се на 4 мушкарца који су то учинили могућим. Прекид старих пракси и улазак у нове заиста могу учинити управљање једноставним и брзим.

<>

# 6 - Ноћна мора на Валл Стреету: Браћа Соломон и корупција на пијаци

Аутор - Мартин Маиер

Увод

Показујући утицај и моћ оличења савременог Волстрита, писац описује трговце који постају банкари без стварног искуства, али захваљујући заслугама среће и петље да изграде финансијског гиганта. Говори о рушењу традиционалних баријера од стране Саломон Бротхерс која је била светска сила са активом од 170 милијарди долара и моћна сила у Лондону, Њујорку и Токију 1991. године и такође највећи дилер америчких државних хартија од вредности .

Од трговаца до корпоративног насилника, фирма је манипулисала на владином тржишту акција скандалом од 10 милијарди долара. Они нису уништили само многе каријере, већ и низ малих предузећа и репутацију у послу коју је врло тешко стећи.

Резиме

Писац описује утицајну моћ браће Саломон својим причама које описују рушење традиционалних баријера и постајање корпоративним насилницима. Пише о њиховом настанку и њиховим корацима ка уништавању себе и других који су се на њих ослањали. Они нису само манипулисали и скандализирали америчку владу за 10 милијарди долара, већ су и уништили низ пословних репутација у каријери и малих предузећа.

Најбоље за понети

Шта може бити боље од учења велике лекције од корпоративног насилника и уништавања других није прави начин пословања? Покварили су им репутацију на тржишту. Писац наглашава њихову ароганцију и манипулативни однос према уништењу. Да се ​​влада побринула за прописе и зауставила их због стварања сопствених прописа, никада не би покушали исто.

<>

Препоручене књиге

Ово је био водич за банкарске књиге. Овде разматрамо списак књига не само за банкаре или будуће банкаре, већ за све оне који заиста желе да сазнају више о овој индустрији и како је она постала окосница. Такође можете прочитати следећу листу књига-

  • Књиге о инвестиционом банкарству
  • Монеи Боокс
  • Књиге о приватном капиталу (морају се прочитати)
  • Квантитативне књиге о финансијама
  • Најбоље књиге о порезу
  • <