Књиге етикете | Списак десет најбољих књига о пословном бонтону

Списак 10 најбољих књига о бонтону

Ако желите да направите успешан посао, морате да савладате пословни бонтон. И за почетак можете само узети књигу и започети разумевање науке о лепом понашању. Испод је листа књига о Етикуеттес -

  1. Основе пословне етикете: Како поздравити, јести и цвркати свој пут до успеха (Набавите ову књигу)
  2. Савремени манири: Алати за одлазак на врх (Набавите ову књигу)
  3. Бизнис класа: Основе етикете за успех на послу (набавите ову књигу)
  4. Једноставна уметност пословног бонтона: Како се успети на врх (Набавите ову књигу)
  5. Етикетна предност у послу: Личне вештине за професионални успех (Набавите ову књигу)
  6. Пословни бонтон за лутке(Набавите ову књигу)
  7. Свакодневни бонтон: Како се кретати кроз 101 уобичајену и необичну друштвену ситуацију (набавите ову књигу)
  8. Савремени бонтон за бољи живот: Савладајте све друштвене и пословне размене (набавите ову књигу)
  9. Руб етикете: Савремени начини за пословни успех (Набавите ову књигу)
  10. Пословни бонтон: 101 начин пословања са шармом и памети (Набавите ову књигу)

Размотримо детаљно сваку књигу о бонтону, заједно са кључним преузимањима и критикама.

# 1 - Основе пословног бонтона:

Како поздравити, јести и цвркутати свој пут до успеха Барбара Пацхтер

Ако сте нови у пословном бонтону, започните путовање овим.

Приказ књиге:

Ако желите да знате основе пословног бонтона, ваша претрага се овде завршава. Ова књига углавном говори о здравом разуму и схватили бисте колико је лако применити пословни етикета на професионалном састанку, друштвеном окупљању или када само упознајете нове људе у канцеларији / кући. Ова књига пружа тачно оно што обећава да ће испоручити. Подучава пословну етику и потиче од некога ко има дугогодишње искуство у етикети и обуци за комуникацију. Ова књига вам помаже да научите како да се представите у било ком окружењу (на мрежи и ван ње) и знали бисте гомилу савета и трикова за вођење себе у професионалној арени.

На пример, у ову књигу је аутор уврстио одељке у којима ћете научити како се представити, како ручати на свечаном догађају, чак и како први пут ћаскати са неким у Скипе-у. Најбољи део ове књиге је што је књига ажурирана на основу технолошког напретка и не говори о пословним манирима старих школа.

Кључне Такеаваис

  • Ниједан одељак ове књиге није неважан. Много ћете научити из његових 101 критичног савета за побољшање вашег понашања у било ком друштвеном и професионалном окружењу. Ако желите да научите основе пословног бонтона, не треба да читате другу књигу.
  • Професионалци се често суочавају са ситуацијама у којима не знају шта да раде. На пример, као продавац, професионалац не зна како да седи, како да разговара, како да се понаша, како да се насмеје, како да напусти и како да затвори позив када седи са клијентом и руча. Ова књига је одабрала много таквих ситуација и понудила смернице о томе како треба да се понашате у тим шкакљивим ситуацијама.
  • Ова књига је кратка (само 256 страница) и врло је лака за пролазак.
<>

# 2 - Савремени манири:

Алати за одлазак на врх Доротхеа Јохнсон и Лив Тилер

Као људско биће које живи у 21. веку, ова књига научиће вас свему о томе како се понашати у јавности.

Приказ књиге:

Ако нисте добро научили манире 21. века, ово је једина публикација коју треба да прочитате. Написан је са намером да подучава људе који су у 20-40-има. Ова књига је врло свеобухватна - од етикете за ручавање (повремене и пословне) до учења како се понашати док користите технологију; од преговарања о столу за вечеру до приручника за употребу и држање наочара и тако даље и тако даље.

С овом књигом у руци моћи ћете да се носите са готово било којом социјалном ситуацијом. Уз то, моћи ћете да видите довољно примера да бисте могли да се повежете са многим практичним ситуацијама. Ако желите да научите и савладате уметност лепог понашања, ова књига би се требала наћи на вашој листи неопходних ствари.

Кључне Такеаваис

  • Ова књига је кратко прочитана, али њен обим је врло свеобухватан. Моћи ћете да научите како да водите у многим ситуацијама као што су: како лако изводити разговоре за посао, како започети разговор, како се руковати истакнуто, како правилно носити пословну одећу, како одржавати протокол састанка , како се вечера, како се поступа са безобразним купцима и тако даље и тако даље.
  • Такође ће вас спасити умора од одлуке и неће вам бити потребно да се осећате посрамљено у било којој шкакљивој ситуацији. Подигните ову књигу, прочитајте је, прочитајте и примените у свакодневном животу.
<>

# 3 - Пословна класа: Основе етикете за успех на послу

аутор Јацкуелине Вхитморе

Ако мало више неге (или учења) уштедите године душевних болова и губитка посла. Зар не мислите?

Приказ књиге:

И све то и још више могли бисте научити из једне књиге. Рецимо да сте безобразни према међународном клијенту. Али како не знате како да се понашате са клијентом, нисте у стању да схватите да правите грешку и да то може окончати вашу везу! Како бисте знали?

Ова књига ће вам показати. Често вам успешни људи и медији показују тајну површинског нивоа. Не деле оно због чега су кликнули. Пословни бонтон је једна од оних малих, прљавих тајни које осигуравају ваш успех на послу и у послу. Шта урадити када се ваш клијент појави на поменутом месту? Како управљати ситуацијом када случајно бацате виљушку усред вечере? Како започети мали разговор и изградити професионалне односе са потенцијалним послодавцем / клијентом? У овој књизи аутор вам је показао тачне начине на које можете деловати у свим друштвеним и професионалним окружењима како бисте могли корачати ка успеху.

Кључне Такеаваис

  • Ово је сјајна мала књига (само 150+ страница) и има пуно информација. Ову књигу морате прочитати ако желите да спречите мале или велике грешке у друштвеним и професионалним окружењима.
  • Научићете како створити први утисак тако да траје; како се облачити за успех; како се вечера за доларе, како се савлада техно-бонтон и тако даље и тако даље.
<>

# 4 - Једноставна уметност пословног бонтона

Како се успети на врх играјући Лепо од Јеффреи Л. Сеглин-а

Успех се може научити ако успете да савладате неколико основних пословних лако познатих етикета. Ево како.

Приказ књиге:

Цела књига може се приказати у једној фрази - „прикладно“. Али зашто бисте читали ову књигу? Јер ова књига одсече пахуљице и показује вам тачне начине како да зарадите углед у друштвеним окружењима. Како рећи својој сарадници да постоји хигијенски проблем или муштерија да вам стоји преблизу, како вечерати са клијентом на формалној пословној вечери, шта објавити на друштвеним мрежама и толико других ствари које имате можда размишљао о учењу од некога. Ово је твоја шанса. Зграбите ову књигу и уштедите себи много погоршања. Ова књига је написана и уређена на такав начин да можете брзо прегледати и пронаћи кључеве за раст ка успеху.

Кључне Такеаваис

  • Ова књига садржи само 170 страница. И написано је на такав начин да можете брзо провалити. Писање је такође луцидно и лако разумљиво.
  • Научићете тону здравих савета. На пример, научићете како да се прилагодите говору тела, како пажљиво дате увод, како да смањите сукобе у канцеларији, како да покажете осетљивост на радном месту, како да напишете исправне пословне е-поруке и још много тога.
<>

# 5 - Етикетна предност у послу

Личне вештине за професионални успех Петер Пост, Анна Пост, Лиззие Пост и Даниел Пост Сеннинг

Ово издање ће показати како изградити личне вештине (етикете) за професионални успех.

Приказ књиге:

Ову књигу написао је неко ко се бави етикецијом дугих 25 година. А ова књига ће вам помоћи да дођете и до свог личног врха планине. Шта значи добро се понашати у пословном окружењу? Зашто је важно научити пословни бонтон? Јер без учења гадног пословног бонтона нећете моћи да успоставите успешне везе! Дакле, ако се спустимо на основно учење ове књиге, то би био само приручник за изградњу кохерентних пословних односа. Ова књига ће вас научити шта је етично и неетично понашање, како се понашати у ситуацији када људи покушавају да вас дискриминишу, како се ствари могу решити из сукоба, како се понашати у петак у којем се пије пиво и тако даље и тако даље.

Кључне Такеаваис

  • Идеја је да вас научим лепом понашању како бисте могли добро пословати. Ова књига коју су написали чланови породице, а такође и ауторитети у пословном бонтону, научиће све професионалце уметности напредовања у лепим манирима.
  • Ова књига је прилично свеобухватна и научићете како се носити са узнемиравањем на радном месту, како изградити професионалне вештине, друштвене медије, а шта не, када преузети одговорност за своје грешке, како бити етичан и како обезбедити приватност на мрежи и толико сродних лекција.
<>

# 6 - Пословна етикета за лутке

аутор Суе Фок

Ова књига је свеобухватан водич о пословном бонтону. Прочитајте ову књигу да бисте знали.

Приказ књиге:

Ово је основна књига о пословном бонтону. Ако имате основно знање из пословног бонтона, ова књига можда неће бити прикладна за вас. Намењен је почетницима, људима који тек започињу каријеру или само напуштају школе / факултете и потребан им је савет за добро понашање у пословном окружењу. Многи читаоци су такође користили ову књигу као уџбеник за свој курикулум.

Једина замка ове књиге је што јој недостају недавна ажурирања етикета на мрежи и друштвеним мрежама. Од представљања до ношења правог одела, знали бисте сваки савет о пословном бонтону, посебно онда када тек започињете каријеру.

Кључне Такеаваис

  • Научићете много о томе како се упознати и поздравити, како уводити улазе, како се носити са тешким људима, а да не изгубите живце, како градити и одржавати односе са вршњацима, како савладати љубазност кабине и тако даље.
  • Ако никада нисте прочитали ниједну књигу о пословном бонтону, ово морате прочитати. Написано духовито и са пуно примера, послужиће вам добро да разјасните своје пословне манире.
<>

# 7 - Свакодневни бонтон

Како се кретати кроз 101 заједничку и необичну друштвену ситуацију, Патрициа Росси

Ово је књига здравог разума за оне који у њу нису сигурни

Приказ књиге:

То не значи да немате никакав здрав разум. Сваком од нас треба мало гуркања и ова књига ће нам показати како. Друштвена вештина је недовољно наглашена вештина за постизање успеха. Али ако приметите, све зависи од тога. Без обзира колико сте талентовани, сјајно радите свој посао или се добро развијате, сваком од нас је потребно свеукупно знање из бонтона да би ствари функционисале за нас.

Најбољи део ове књиге је што не говори ни о каквим старим школским сценаријима са којима се више не суочавамо; него се фокусира на бављење друштвеним медијима и како водити свој властити дигитални живот. Ово ипак није уџбеник; наћи ћете неколико одељака који ће бити прилично корисни. Ову књигу можете користити као референцу и на листи најбољих пословних етикета.

Кључне Такеаваис

  • Да ли знате коју виљушку користити, када? Да ли знате како да користите праву виљушку? Како написати захвалницу? Како одговорити на позив? Ове ствари прво треба научити, ако већ не знате. Зграбите ову књигу и савладаћете основе свакодневног бонтона.
  • Према аутору, пословни бонтон није пословна ствар; и то је лично. Како разговарати са неким без тешких осећања? Како решити сукоб? Како изградити однос, а да не буде језив? То су личне ствари, али имају сличан утицај и у пословном окружењу.
<>

# 8 - Савремени бонтон за бољи живот

Савладајте све друштвене и пословне размене Диане Готтсман

Ово је кратко читање о најважнијим аспектима друштвене и пословне етикеције.

Приказ књиге:

Ако сте заузети професионалац и желите да одржите кратки курс пословног бонтона, ова књига би била права за вас. Испуњени корисним ресурсима, моћи ћете да их користите и искључујете у свим пословним и друштвеним окружењима. Да ли знате зашто се осећате непријатно у социјалној ситуацији? Јер се не осећате довољно сигурно да бисте се слободно изразили! Након читања ове књиге, све ваше несигурности ће нестати и научићете да постанете сигурни у добро изражавање у свим уобичајеним и необичним ситуацијама. Од дилема до изградње вештина, ова књига водиће вас ка томе да постанете боља комуникација, бољи човек и бољи професионалац.

Кључне Такеаваис

  • Пре свега, ова књига је кратко прочитано. То значи да не морате трошити тону времена прождирући у нечему што је огромно. И друго, врло је луцидно написано тако да свако може читати у року од дан-два.
  • Од ношења одговарајуће одеће до руковања на најприкладнији начин, од начина путовања са шефом до понашања на друштвеним мрежама и од манира за столом до беби туширања; научићете тону и моћи ћете одмах да се примените у свом личном и професионалном животу.
<>

# 9 - Крај етикете

Савремени начини за пословни успех Беверли Лангфорд

Ако желите да васпитање буде ваша конкурентска предност, прочитајте ову књигу.

Приказ књиге:

У овој лепо написаној књизи научићете како бити цивилизован у било којој ситуацији или у свим ситуацијама. Аутор је поделио своја искуства и размишљања о томе како успоставити, а затим неговати оно што називамо „културом уљудности“. Према аутору, прва и најважнија ствар коју треба научити је како добро комуницирати. Једном када научите уметност ефикасне комуникације, пола битке је добијено. Уз то, морате научити ситнице невербалне комуникације, шта не треба рећи, како написати е-пошту, напустити посао, путовати у лету и тако даље и тако даље. Савременом маниру недостаје једна основна пословна етика, а то је уљудност. Ова књига ће вас научити да уљудност учините својом конкурентском предношћу.

Кључне Такеаваис

  • Веома мало књига комбиновало је корисне савете о пословним етикетама под једном корицом. Овај јесте. Не само да покрива цивилизацију старе школе; такође укључује модерну уметност коришћења паметног телефона, вођења себе на друштвеним мрежама, вођења састанака, брижљивог вођења разговора и тако даље.
  • Ако сматрате да је ваше понашање неприкладно у друштвеним / пословним окружењима, ова књига ће вам изоштрити ивице и обуздати вашу непристојност.
<>

# 10 - Пословни етикета

101 начин пословања са шармом и памети, Анн Марие Сабатх

Да ли имате неку идеју о „утицају перцепције“? Научићете и савладаћете је ако прочитате ову књигу.

Приказ књиге:

Књига је заснована на здравом разуму. Али већина тога није уобичајена, јер кажу да здрав разум данас није баш уобичајен. Када се понашате непрофесионално, на пример, ако на интервју носите фармерке и мајицу, да ли то ствара прави „утицај перцепције“? Одговор већ знамо, зар не? Али ипак, када се ситуација догоди, брзо заборавимо на потребу за уљудношћу и здравим разумом и понашамо се врло ситно. О овоме се ради у овој књизи - да би вам помогао да препознате свој необични смисао у уобичајеним професионалним и пословним ситуацијама. Најважније лекције ове књиге такође су врло честе, али су објашњене на најразборитији начин. На пример, уместо да користите знак „не узнемиравај“, можете једноставно да унесете „расположиво време“ када ћете моћи да се сретнете са својим вршњацима.

Кључне Такеаваис

  • Ова књига је савршена за људе који започињу каријеру и немају појма о томе како се понашати, како написати е-пошту, како оставити сјајан први утисак и како оставити одређену телефонску поруку итд.
  • То може бити сјајна референтна књига ако сте дан-данас давали пуно интервјуа или се састајали са много људи.
<>

Остали предлози књига

  • 10 најбољих књига о комуникацији
  • Књиге здравственог осигурања
  • Правне књиге
  • Тони Роббинс Боокс
АМАЗОН ПРИДРУЖЕНО ОТКРИВАЊЕ

ВаллСтреетМојо је учесник програма сарадника Амазон Сервицес ЛЛЦ, придруженог програма за оглашавање осмишљеног да обезбеди начин да веб локације зараде од оглашавања и повезивањем са амазон.цом