8 најбољих књига Џорџа Сороса о финансијама ВаллСтреетМојо

Списак 8 најбољих књига Џорџа Сороша

Георге Сорос је афирмисани мађарско-амерички инвеститор који је био сведок деценија промена у глобалној економији. Каријеру је започео заузимајући разне послове у Енглеској као трговачки банкар пре него што је започео посао са хеџ фондовима. Успех у овој области је што је даље проширио своју каријеру као аутор и филантроп. Неке од најбољих књига Џорџа Сороа су:

  1. Алхемија финансија(Набавите ову књигу)
  2. Сорос на Соросу: Остати испред кривине(Набавите ову књигу)
  3. Крах из 2008. и шта то значи: нова парадигма за финансијска тржишта(Набавите ову књигу)
  4. Георге Сорос О глобализацији(Набавите ову књигу)
  5. Финансијска превирања у Европи и Сједињеним Државама(Набавите ову књигу)
  6. Доба погрешивости: последице рата против тероризма(Набавите ову књигу)
  7. Трагедија Европске уније(Набавите ову књигу)
  8. Соросова предавања: на Централноевропском универзитету(Набавите ову књигу)

Размотримо детаљно сваку књигу Џорџа Сороа, заједно са кључним преузимањима и критикама.

# 1 - Алхемија финансија

Ово се сматра једном од најмоћнијих књига Џорџа Сороа о финансијама и економији. Препоручује се за:

  • Менаџери фондова
  • Озбиљни трговци и инвеститори
  • Креатори политике
  • Економисти
  • Банкарски професионалци

Кључна за понети из ове књиге Топ Георге Сорос

Постоји јасан опис његовог разумевања света и тржишта кроз „Теорију рефлексивности“ и како његове вештине доношења одлука у трговинским операцијама увек имају темељно уверење о потенцијалном исходу догађаја. Постоји употреба нетехничких метода за предвиђање динамичке интеракције и учесника на тржишту. Неке друге занимљиве анализе су:

  • Конгломерски бум шездесетих
  • РЕИТ бум
  • Укидање златног стандарда и његове последице
  • Међународни дуг и циклус кредитирања коришћењем тржишта евродолара
<>

# 2 - Сорос на Соросу: Остати испред кривине

Ова књига Џорџа Сороа приповетка је у интервјуу са неким од устаљених имена у финансијском свету. Постоји прелепа веза између личних искустава, политичке анализе и моралног промишљања која нуде целовиту слику на глобалним тржиштима.

Кључна за понети из ове Најбоље књиге Џорџа Сороша

Описујући теорије улагања и инвестиционе стратегије које су од Сороса створиле „Суперзвезду међу менаџерима новца“, описује се фасцинантна прича о изузетно успешном управљању Соросовим фондом и његових водећих 12 милијарди долара, Куантум Фунд. Књига такође нуди свеже увиде у неке од најутврђенијих победа и губитака, укључујући милијарду долара надокнађених британском фунтом и богатство које је изгубио током спекулација о јену. Поред тога, постоји и девалвација пезоа и колебања међународних валута 1.

<>

# 3 - Крах из 2008. и шта то значи: нова парадигма за финансијска тржишта

Кроз своје велико искуство, Георге Сорос је дао детаљан опис порекла финансијске кризе 2008. године. Теорија о рефлексивности аргументира радње које је тржиште предузело ради разумевања тржишности да би разумело ситуацију.

Кључна за понети из ове књиге Топ Георге Сорос

Књига расправља о важности регулације тржишта и једнакости информација. Они су подржани детаљном историјом акција за неколико прошлих америчких падова.

Завршна поглавља дају препоруке о томе шта би глобалне финансијске власти требале да предузму како би исправиле пад и кораке предузете у сарадњи са другим менаџерима хеџ фондова.

<>

# 4 - Џорџ Сорос о глобализацији

Ове књиге Џорџа Сороа истичу различита сложена питања и ситуације које мучи глобализација и рашчлањене на ситне нивое како би читаоци имали јасније разумевање. Многе институције нису успеле да прате корак са растућом економијом и нуди се нова димензија за враћање економије на прави пут.

Кључна за понети из ове најбоље књиге Џорџа Сороша

Сорос је успешно изразио неке паметне савете у вези са финансијском помоћи неразвијеним државама и условима које морају да спроводе земље попут САД-а и Велике Британије и улоге ММФ-а и Светске банке. Све у свему, књига се фокусирала на капиталистички поглед, а не на социјалистички.

<>

# 5 - Финансијска превирања у Европи и Сједињеним Државама

Ова књига Џорџа Сороа води читаоце на путовање економским политикама у стварном времену и експериментисањем. Тренутна економска ситуација не заснива се само на економским снагама већ на разним политикама које су водили / нису водили глобални лидери.

Кључна за понети из ове најбоље књиге Џорџа Сороша

Специфично за финансијску кризу 2008-09., Сорос истражује унутрашње и међународне изборе политике који су могли да спрече имплозију Фанние Мае и Фреддие Мац-а. Неки од осталих врхунаца ове књиге су:

  • Примена мера за спречавање глобалне заразе из кризе испод нивоа премијера
  • Алтернативне опције за нуђење финансијске помоћи мање развијеним земљама
  • Виталност у пружању помоћи неразвијеним нацијама
  • Структурни проблеми европског економског управљања
<>

# 6 - Доба погрешивости: последице рата против тероризма

Кроз овај есеј Сорос износи своја суштинска гледишта, тј. Демократију, људска права и отворено друштво и своје разлике са председником Георгеом Бусхом против кога је био на изборима 2003-04.

Кључна за понети из ове најбоље књиге Џорџа Сороша

Увид у људску погрешност уништава законодавне процесе. Политички пад овог намерног пута је на дохват руке, попут Бушове поларизације муслиманских фракција и како је арапски свет могао сматрати одговорним са развијеним земљама које им помажу.

Иако је Бусхова реторика можда проузроковала знатну штету, Сорос тоне у квази завере и злокобне теорије, уместо да препозна радње за оно што вероватно јесу, тј. Тешке акције засноване на несавршеним информацијама у несигурном свету после 11. септембра.

<>

# 7 - Трагедија Европске уније

Европска унија се масовно срушила у последњој деценији и ако се пад не заустави, државе чланице би ускоро могле да постану ривали. То ће изазвати глобална превирања кроз озбиљне политичке и економске последице.

Кључна за понети из ове Најбоље књиге Џорџа Сороша

Џорџ Сорош понудио је енергичне коментаре о томе како еврокриза није настала због интеграције нација, већ као резултат грешака у политици, економији и финансијама које се могу избећи. Такође је нагласио чињеницу да постоји прекомерна вера у саморегулацију финансијских тржишта што је инспирисало мањкаве институционалне структуре које су захтевале разне реформе.

Међутим, Сорос је задржао веру у Европску унију као модел отвореног друштва што је доказ његове визије ка продуктивној и мирној Европи.

<>

# 8 - Соросова предавања: на Централноевропском универзитету

Ова књига Џорџа Сороа обједињује 5 предавања одржаних на Централном универзитету у Будимпешти. Хипотеза рефлексивности постављена је давањем конкретних примера који резултирају колективним, подсвесним стварањем и ојачавањем наших индивидуалних стварности. Ова предавања истичу збирку практичних и филозофских размишљања.

Кључна за понети из ове књиге Топ Георге Сорос

Књига укључује:

  • Прва 2 предавања су била специфична за општу теорију рефлексивности и њену примену на финансијским тржиштима. Такође је довољно истакнуто о различитим финансијским кризама са његовим образложењем за појаву таквих узнемирујућих ситуација.
  • Треће и четврто предавање нуди детаљно разумевање концепта отвореног друштва кроз филантропска гледишта Џорџа Сороша и потенцијалне сукобе који могу настати између отвореног друштва и капитализма.
  • Завршно предавање усредсређено је на футуристички поглед уз помно испитивање све веће политичке и економске улоге коју ће Кина играти у будућности.
<>