Риппле вс Литецоин | Топ 5 разлика које морате знати (са инфографиком)

Разлика између Риппле и Литецоин

И Риппле и Литецоин су крипто валута у којој је риппле успостављен 2012. године са профитном организацијом са главним мотивом олакшавања плаћања у финансијским институцијама и великим корпорацијама, док је Литецоин основан 2011. године са главним мотивом олакшавања. пеер-то-пеер заједно са дневним трансакцијама.

И Литецоин и Риппле праве огромне таласе на тржишту крипто валута. Међу њима постоје сличности јер обоје гледају на то да трансакцију учине једноставном, сигурном и по ниској цени. Свако мало се појави нека нова крипто валута и ово међусобно надметање помаже им да брже расту, примењују нове технологије. Као резултат, простор криптовалута је сигурније место за обављање трансакција.

  • Риппле је створен са намером да прекограничне трансакције учини сигурнијим, јефтинијим и бржим испорукама. Иако је мрешкање почело да расте, почело је да привлачи многе велике корпорације и финансијске институције попут банака.

    Постало је веома популарно да неке велике мултинационалне корпорације озбиљно размишљају о коришћењу мрешкања за своје прекограничне трансакције. Касније се Риппле почео више концентрисати на велику слику која чини трансакције за велике финансијске институције и велике корпорације. То је учинило да Риппле остави појединачне трансакције иза себе.

  • Литецоин је систем отвореног кода који се покреће на алгоритму Сцрипт. Такође је корисно за трансакције. Литецоин је створен за исту сврху као и компанија Риппле. Али Литецоин има више функција када упоредимо са Рипплеом. На пример, Литецоин се може користити за свакодневне трансакције, а трансакције се могу обављати и на нивоу пеер-то-пеер.

Обе криптовалуте су врло сличне једна другој. У ствари, конкуренција између њих чини једни друге јачима док Риппле или Литецоин покушавају да повећају међусобни тржишни удео. Такође се пуно гласало о томе шта је боље? Риппле или Литецоин?

Чини се да људи имају другачије мишљење о ове две криптовалуте и из различитих разлога бирају било коју од њих. У сваком случају, ове крипто валуте ће бити тамо дуго. Они такође имају потенцијал да га учине великим у крипто свету.

Риппле вс Литецоин Инфограпхицс

Кључне разлике између Риппле и Литецоин

  • Једна од кључних разлика је број функција које свака поседује. Риппле има на уму једну функцију и стално се ажурира. Овим се жели осигурати да се једноставна, сигурна и сигурна јефтина прекогранична трансакција одвија на најбољи могући начин. Литецоин је створен с обзиром на Битцоин и стога Литецоин има више функција.
  • Риппле привлачи велике корпорације и финансијске институције пружајући им брзу и сигурну методу прекограничне трансакције по ниској цени. С друге стране, Литецоин привлачи више пеер-то-пеер трансакција заједно са дневним трансакцијама.
  • Риппле се тренутно налази на 3. месту на укупној ранг листи крипто валута. Литецоин не заостаје много и тренутно се налази на 5. месту у укупној ранг листи.
  • Свеукупни процес и одржавање Риппле-а су минимални јер се не мора ослањати на више функција. С друге стране, Литецоин мора да покреће многе процесе, а појединачне трансакције од равноправних рачунара улажу много напора да их одржавају и процес изврше брзо.

Упоредна табела

Основа за поређењеРипплеЛитецоин
Основан 2012.2011
Углавном се користиУглавном се користи као механизам који се користи за прекограничне трансакције.Углавном се користи за дневне трансакције.
КористиЗа плаћање у великим корпорацијама и финансијским институцијама.За пеер-то-пеер унакрсне пласиране у 5. граничне трансакције.
Тренутна позицијаТренутно постављен на 3. позицијуТренутно постављен на 5. позицију
ФункцијеКористи се само за једну функцију, која је прекогранична трансакцијаКористи се за више од једне функције која свакодневно укључује прекограничне трансакције и трансакције од равноправних рачунара.

Последње мисли

И Риппле и Литецоин су веома слични. Такође се може рећи да су ове две крипто валуте у савршеној конкуренцији једна с другом. Иако би Риппле у овом тренутку могао бити испред Литецоин-а, постоји много људи који се залажу за одабир Литецоин-а уместо Риппле-а.

Са Риппле-ом постоји ограничен потенцијал раста јер се тренутно концентрише на само једну функцију. Али, ако узмемо у обзир Литецоин, постоји неограничен потенцијал за раст. Сада када се све више људи полако упознаје са крипто валутама и како су им корисне. Ово је најбоље могуће време за било коју крипто валуту да се рачуна са својим производима. Тако ће их користити више људи и тиме ће добити на популарности и уделу на тржишту.