Улоге и одговорности инвестиционог банкарства - Опис посла

Улоге инвестиционог банкара

Инвестиционе банке обављају различите врсте улога нудећи својим клијентима различите финансијске услуге које укључују улоге као што су помоћ корпорацијама у проналажењу инвеститора за добијање дужничког финансирања, преузимање гаранција, рад као финансијски саветник, руковање спајањем и аквизиције итд.

Ово је завршни чланак (9/9) о серији прегледа инвестиционог банкарства.

  • Део 1 - Инвестиционо банкарство наспрам комерцијалног банкарства
  • Део 2 - Екуити Ресеарцх
  • 3. део - АМЦ
  • 4. део - Продаја и трговина
  • 5. део - Приватни пласмани акција
  • 6. део - Ундервритерс
  • Део 7 - Спајања и аквизиције
  • Део 8 - Реструктурирање и реорганизација
  • Део 9 - Улоге и одговорности инвестиционог банкарства

У овом чланку разматрамо следеће -

  • Кључне улоге у инвестиционом банкарству - аналитичар, сарадник, потпредседник, генерални директор,
  • Инвестиционо банкарство - Фронт Оффице, Миддле Оффице и Бацк Оффице.

Надам се да знате да је ово пружило добар увид у другачију функцију инвестиционог банкарства, па имајте на уму да је ово више био поглед из птичије перспективе на поједина одељења. Ако дубоко зађете у то, открићете да знате да је то цела наука у оквиру сваке функције. Као инвестициона банка, знате потенцијалне превознике. Ако желите да погледате, приметићете да је виши кључ укључује различите нивое, он започиње аналитичаром, прелази у удружење и постаје потпредседник него коначно генерални директор, па хајде сада погледајте како су улоге и одговорности инвестицијског банкарства у инвестиционим банкама кроз овај видео.

Улоге и одговорности инвестиционог банкарства Видео

Улоге и одговорности инвестиционог банкарства

Погледајмо сада неке од кључних играча у домену инвестиционог банкарства. Узмимо пример, постоји ВНК инвестициона банка и ако погледате инвестициону банку, имаћете ове различите позиције. Један од њих би се звао сарадник; постојао би тим аналитичара, тада ћемо открити да ће тамо бити и неко са именом потпредседника, а биће и неколико управних директора. Дакле, која је улога сваког појединачно и сваког у оквиру инвестиционе банке?

Аналитичар

Па хајде да разговарамо о дну ланца исхране. Ко је аналитичар и који је типичан профил? Дакле аналитичар; аналитичар је у основи неко чија је главна улога стварање финансијских модела, процена предузећа, упоредиви процени, релативне процене попут односа цене и зараде, односа ПБВ, итд., обављају неке хардцоре пробијање података. Дакле, као што знате, нешто ствара модел од нуле, попуњава историјско, врши нека индустријска истраживања, врши дубинску анализу, креира књиге за ИБ презентацију. Дакле, у основи је улога аналитичара, знате, прљање руку, а неко ко је само дипломац, рецимо у историји, или се можда финансира, испуњава услове за ову врсту посла.

Сарадници

Па погледајмо ко су сарадници? Дакле, примарна улога сарадника је у основи да они провере рад аналитичара. Дакле, они су за један ниво изнад аналитичара. Зато су звали као сарадник. Они пишу текст за презентације, надгледају посао аналитичара, а понекад и комуницирају са клијентима, као што знате и инвестиционе банке које представљају другу страну странке или клијента. Тако да могу да комуницирају. Дакле, овде треба обавити много прљавог посла у погледу финансијске анализе када је особа сарадник. Зато мислите на то да потрошите најмање 4-5 година након што се придружите инвестиционој банци као сарадник пре него што постанете неко ко се зове потпредседник.

Заменик председника

Ко је сада потпредседник? Очигледно је да се крећемо према вишем лучном кључу крећући се према ланцу исхране. Дакле, очигледно би потпредседник превидео сараднике и аналитичара, али која је кључна улога? Замислите потпредседника као менаџера пројекта. Када говоримо о инвестиционим банкама, инвестиционе банке морају направити пуно презентација и руковати различитим врстама вертикала. Потпредседник је неко ко води одређени скуп пројеката. Обрађује структуру презентације пре одласка на састанак. Тј. Како би то требало да изгледа? Знате ли шта је то смотра књига, дизајн смотре? Дакле, свим овим стварима треба управљати, а он такође разговара са вишим инвестиционим банкарима и аналитичарима и у основи сарадницима. Дакле, он је један од најважнијих момака у инвестиционој банци. Само ниво испод коначног који је позван као генерални директор.

Генерални директор

Дакле, која је улога генералног директора? Генерални директор је у основи неко попут оца. Сада је његова одговорност развијање крајњих односа, претпоставимо да би генерални директор био умрежен, присуствовао би конференцијама, састајао се са клијентима, знате, расправљао и расправљао о стварима у вези са проценама и одлазио на састанке на високом нивоу, а извршни директори могли би се фокусирати на један од индустрије и развија односе са менаџментом и очигледно је да је његова примарна улога да пословање доведе у компанију. Дакле, он је тај који је на врху и он се бави оним делом у коме продаја предузећа долази из инвестиционе банке.

Фронт Оффице, Миддле Оффице или Бацк Оффице за инвестиционо банкарство


Фронт Оффице инвестиционог банкарства

Дакле, надам се да сте разумели улогу и одговорност када говоримо о инвестиционим банкама, другом жаргону који је врло познат у којој канцеларији радите за Фронт Оффице, Бацк Оффице, Миддле Оффице, па рецимо, на пример, управљање ризицима је посао у средњем уреду, као и инвестиција банкарска продаја, а трговина је фронт-оффице посао. Погледајмо сада структуру инвестиционе банке. Структура инвестиционе банке заправо је подељена на неки жаргон. Назваћу ово Фронт Оффице, онда постоји нешто што се зове Миддле Оффице, а затим имамо још једну ствар која се зове Бацк Оффице. Шта у овом контексту значи овај Фронт Оффице, Миддле Оффице, Бацк оффице? Дакле, када говоримо о основним пословима инвестиционог банкарства код инвестиционог банкарства, када знате да се инвестициони банкари директно баве клијентима. Дакле, Фронт оффице значи да знате да сте заштитно лице организација, тако да имате директне везе са клијентима и стога радите у фронт оффице-у, такође мислите на продајни и трговински пулт. Као што смо разговарали, продајни и трговински столови, знате да су то момци који заправо директно разговарају са клијентима и саветују их о препорукама за куповину и продају деоница. Дакле, с обзиром на то да они директно комуницирају са клијентима, сматрају се улогама Фронт Оффицеа. Исто тако, истраживање капитала такође се сматра улогом Фронт Оффице-а јер они такође директно комуницирају са клијентом, знате, препоручујући сопствени скуп анализа о куповини-продаји на одређеној акцији. Дакле, раније смо видели како истраживање, продаја и трговина заправо функционишу у тандему како би убедили клијента. Дакле, ово је Фронт Оффице за вас.

Средњи уред за инвестиционо банкарство

Е сад, шта је Миддле Оффице и ко долази између? Дакле, када говоримо о структури инвестиционог банкарства, нешто попут тима за управљање ризицима који долазе у Миддле Оффице. Која је улога Средњег уреда? Кључна улога средње канцеларије је заправо да ступи у интеракцију са момцима из Фронт Оффице-а и да осигура да се они не упуштају у било који скуп активности за које знате да их не поштују или су вероватно ризици превелики за инвестицијску банку. Дакле, да би проверили рад повезан са Фронт Оффице-ом, Миддле Оффице заправо људи овде запослени у ствари ради процену ризика везану за њега. Дакле, све контроле и процедуре, момци за контролу финансија, чак и поштовање закона, момци из стратегије, сви они заправо долазе овде и раде као део Миддле Оффице-а, онда нас ово доводи до последње ствари која ради на Бацк Оффице-у. .

Бек канцеларија инвестиционог банкарства

Дакле, Бацк Оффице су они момци који не комуницирају са клијентима. Дакле, можете рећи да су ИТ или технолошки. Они су ти за које би се сматрало да раде у залеђу у инвестиционој банци. Разлог је тај што они не комуницирају са клијентима, то је само номенклатура, тако да се не бринем због тога што знате зашто ИТ људи за које знате да су класификовани као Бацк Оффице мисле да ли се суочавају са стварним клијентима, ако не, онда би могли бити било класификовано као Миддле Оффице или Бацк Оффице. Такође, оперативни момци, запослени у операцијама за које знате да помажу у смислу несметаног функционисања предузећа или инвестиционе банке, могу се класификовати као запосленици Бацк Оффице-а. Уз ово, надам се да сте вероватно разумели које су улоге и одговорности инвестиционог банкарства појединих функција у оквиру инвестиционе банке.